Close
Faqja 6 prej 32 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 317
    Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    Pse me ane te emrit jepet edukata kombetare???
    Po pse te pagezuarit e femijes me nje emer shqiptar, nuk flet per nje ndjenje atdhedashurie dhe patriotizmi qe egziston tek prindi. Te paturit e nje emri shqiptar ty mund mos te duket ndonje gje (tipike per shqipfolesa), por eshte nje fakt shume domethenes.

Ja goca ime ka emrin jo tamam shqiptar "Alexandra"
    Goca jote nuk e ka emrin 'jo tamam shqiptar', po ka nje emer jo-shqiptar, ose thene me sakt, ka nje emer grek. Ke degjuar ndonje grek te kete pagezuar femijet e tij me emra shqiptar? Pa dyshim qe jo. E pra, perse duhet nje shqiptar(e) ti vendoj femijes se tij/saj emer grek?!.

dhe fjalet i thote shqip
    C'don te thote ajo: 'dhe fjalet i thote shqip'. Flet shqip, apo vetem 'disa fjale i thote shqip'? Po edhe ne folte shqip, eshte e kote kur i mungojne ndjenjat kombetare. Vetem te folurit e shqipes nuk e ben nje person shqiptar. Edhe anetari i nderuar i ketij forumi, Ullmar Kvik, flet/shkruan shqip, po ai nuk eshte nje shqiptar, eshte suedez.

Jo per mendimin tim gjuha e jep edukaten me te madhe kombetare
    E thashe edhe me lart qe vetem te folurit e shqipes nuk e ben nje njeri shqiptar. Qe te jesh shqiptar, duhet qe ne shpirt te ndihesh i tille. Dhe qe te ndihesh ne shpirt shqiptar, duhet te kesh vetedije te larte kombetare. Qe te kesh vetedije te larte kombetare, duhet qe familja dhe shoqeria ku je rritur te te kete dhene edukate kombetare.

Kur te ndihesh ne shpirt shqiptar edhe femijen do ta pagezosh me nje emer shqiptar, dhe do ta rrisesh ne nje fryme kombetare, qe ai te jete krenar qe ka emer shqiptar.

Ne mund ti venim emrin e mamase te burrit time qe ka vdekur shume e re "Subadie" por a eshte emer ky???
    Po pse Subadie nuk eshte emer? Pse vjehrra jote s'paska pasur emer? Jo mej susglob, se emer eshte edhe ai. Vetem se eshte nje emer arab, dhe i takon nje femre arabe ta mbaje ate emer.

Per mua pamvaresisht shume respekt per te se eshte atje ku eshte por emri seshte gje.
    Po meqe per ty emri nuk eshte gje, atehere perse nuk e quajte vajzen Subadie, po Aleksandra? Perse? Fundja te dy emrat jane te huaj, njeri arab, tjetri grek, qe te dy jo-shqiptar! Ku qendron dallimi?

Keshtu qe mjafton qe ti pelqej prindit emri pamvaresisht qe une jam me shume ne dakort me abnk.
    Po ti domosdo qe do jesh dakord me abkn-ne, se qe te dyve u mungon edukata kombetare. Qe te dy mendoni njesoj sikurse babllaret dhe 'gjyshallaret' tuaj; qe te dy mendoni me logjiken e hyzmeqarit, dhe eshte kjo logjike qe u ben ti pagezoni femijet tuaj me emra joshqiptar. Te pakten, te pareve tuaj edhe mund tu falet, se si analfabete qe ishin, nuk dinin c'benin. Per juve ama, te vazhdoni 'traditat' e gjysherve tuaj, eshte e pafalshme.

Per gocen time shume thone qe eshte emer grek kur shqiptaret argumentojne qe Alexander i madhi eshte Maqedonas.
    Emri i goces tende eshte grek, per kete mos ki as me te voglin dyshim. Sa per ata shqiptar qe argumentojne qe Aleksandri ka qene maqedonas, kane te drejte robt, se Aleksi me te vertete ka qene maqedonas. Ka mundesi te kete qene edhe 'gjysem' ilir, po ama emrin e ka pasur grek (sikurse ajo goca jote qe megjithese ka prinderit shqipfoles, emrin e ka grek).

Hajde gjeja fillimin dhe fundin
    Ne fakt, kesaj punes te emrave ia kemi gjetur edhe fillimin edhe mbarimin, megjithese ka ende njerez si puna juaj, qe s'ja kane haberin.

Nejse dhe nuk do e zgjidh une.
    Jo mej jo, nuk do ta zgjidhesh ti. Fundja femer je, nuk pritet nga ty te besh patrioten. Femrat nuk jane shquar ndonjehere per patriotizem, keshtu qe edhe ti nuk do besh perjashtim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fejer_nagy : 29-10-2005 më 01:46

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Une kam deshire djali im i dyte te kete emrin Mohamed.

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    fejer_nagy!
    Me ëndje e lexova tere postimin tuaj, dhe te them se jam shume ne darkord me ju, por kjo e fundit:

citim
    "Jo mej jo, nuk do ta zgjidhesh ti. Fundja femer je, nuk pritet nga ty te besh patrioten. Femrat nuk jane shquar ndonjehere per patriotizem, keshtu qe edhe ti nuk do besh perjashtim"

Me preku edhe mua si nene (femer) por kjo ka pak rendesi, te them me qarte,ketu perfshihen edhe nenat e tjera qe linden e rriten patroit me te cilet mburren te gjithe ata qe kan gjak shqiptari.Apo nuk thuhet qe nena eshte shtylla e edukimit te femijes???Dhe mos ta anashkalojme rolin patriotik te femres duke mos shkuar me larg se tek Shote Galica, apo njera nder shume te tjerat qe luftuan perkrah burrave ne Kosove Xheva Lladrovci .
    Megjithate mbes me bindjen qe emrat e femijeve kudo qe lindin, duhet te jene emra SHQIP.

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovë
    Postime
    4,216
    Se emrat simbolizojne dhe perkatesine kombetare nuk don diskutim, prandaj dhe ngul kembe ne ate qe emrat vertete te jane shqip, sepse kemi nje mori emrash shume te bukur ne gjuhen shqipe qe edhe mund te theksohen lehte ne cilendo gjuhe (perveç ndoshta ne greqisht, shkaku i mungeses se 12 germave ne alfabetin e tyre, ne krahasim me ate qe kemi ne). Valle qenkan te marre Gjermanet qe ruajn emrat e tyre tradicional, Franqezet poashtu. Gjeni tek Greket emer shqip apo te ndonje kombi tjeter dhe ne do te dalim me temenqurit qe te pranojme cdo gje qe vie nga te tjeret sikur jemi me nje shkalle te larte tolerances, por kete e bejme ne demin tone.
    Prandaj apeloj ne menyre qe femijet tane te mos na gjykojne per emrat qe iu kemi vene dhe te harrojne (qe eshte me shume rrezik) se cilit popull i takojne, duke e ditur se numer i madh qe kane emra jo shqip jetojne momentalisht ne vendet jasht vendit prej nga e kane gjenezen. Mos thente perendia qe nje gje e tille te ndodhe.
    Edhe dicka desha te cek: Perse valle Gjon Kastrioti kishte djalin me emrin Gjergj, i cili djalit te tije i la emrin e babait, a nuk tregon kjo mjaft?

Qeshtja tjeter: fejer_nagy, une pajtohem me foleja_, se nenvleresimi qe iu ben femrave eshte nje gabim shume i madhe, sepse po keto femra qe ti i nenqmon kane qene, jane dhe do te jene ato qe i edukojne femijet, pjelle e te cilave jemi dhe ne dhe kane ndikimin kryesore edhe ne edukimin patriotik te tyre. Sa veshtiresi dhe saa angazhim kane nenat shqiptare ne familjet qe jetojne jasht vendit te ruajn femijet e tyre nga ndikimi negativ i rrethit, sa pune edukative duhet te bejne me ta ne shtepi, ne biseda te ngrohta me ta, ne edukimin e tyre, ne shume e shume gjera te tjera. Pastaj po keto femra per te cilat flet ti ishin ne lufte krah perkrah meshkujve, posaqerisht ne luften e fundit te UÇK.
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ËSHTË SHQIPTARIA

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Citim Postuar më parë nga Poeti

Qeshtja tjeter: fejer_nagy, une pajtohem me foleja_, se nenvleresimi qe iu ben femrave eshte nje gabim shume i madhe, sepse po keto femra qe ti i nenqmon kane qene, jane dhe do te jene ato qe i edukojne femijet, pjelle e te cilave jemi dhe ne dhe kane ndikimin kryesore edhe ne edukimin patriotik te tyre. Sa veshtiresi dhe saa angazhim kane nenat shqiptare ne familjet qe jetojne jasht vendit te ruajn femijet e tyre nga ndikimi negativ i rrethit, sa pune edukative duhet te bejne me ta ne shtepi, ne biseda te ngrohta me ta, ne edukimin e tyre, ne shume e shume gjera te tjera. Pastaj po keto femra per te cilat flet ti ishin ne lufte krah perkrah meshkujve, posaqerisht ne luften e fundit te UÇK.
    Ja psh Poeti ka folur aq bukur sa e meriton respektin e gjithe femrave ketu ..
    Bravo... te falenderoj per mendimet qe ke

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-08-2005
    Vendndodhja
    ne endrrat e mia
    Postime
    15
    Une do te mundohesha tia ve emrin e nje shenjti

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anëtarësuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Na kenaqet! Une me edukate kombetare do ua ve emrat: Bardhyl njerit, Qamil tjetrit, dhe Arben te tretit. Vajzave do ua ve Teuta te pares, Donika te dytes, e Fatime te tretes! ;-)
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesë pastë nëna e shtrenjtë..
    Sa shumë vëllezër paska patur!

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    Foleja, ne rast se ndihesh patriote, se ke vetedije te larte kombetare, nuk ke perse te merzitesh apo prekesh nga ajo qe kam shkruar. Sido qe te jete dhe c'faredo qe te mendosh ti, ajo qe thashe vlen per shumicen e femrave.
    Dhe kur flasim per shumicen e femrave, ja per shembull une, fejer_nagy, u uroj ketyre gocave qe kane shprehur bindjet e tyre 'internacionaliste', te martohen me amerikon, italion, zezak, kinez, pakistanez, indian, grek, ashtu sic ua do zemra.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po Po Po e vendosa me ne fund ....

Cunave do ja ve emrin Joshua ( Xhoshua ) Ryan ( Rajan )dhe Michael (Majkell ) .

Kurse gocave Samantha( Samanta ) dhe Jessica (Xhesika ) .....

Sa mire qe ndihem tani .. kur i thone me edukate te larte kombetare dhe une )))
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e susglob
    Anëtarësuar
    05-08-2005
    Vendndodhja
    MALDEN, MA
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga fejer_nagy
    Po pse te pagezuarit e femijes me nje emer shqiptar, nuk flet per nje ndjenje atdhedashurie dhe patriotizmi qe egziston tek prindi. Te paturit e nje emri shqiptar ty mund mos te duket ndonje gje (tipike per shqipfolesa), por eshte nje fakt shume domethenes.
    E pse ti vejme emra qe duhet si spelling sa here qe do ta thone??? Pastaj jane disa emra qe nuk dua te them se sdua te ofendoj ndonje por qe jane aq te trashe sa ska ku te shkoj me.

Goca jote nuk e ka emrin 'jo tamam shqiptar', po ka nje emer jo-shqiptar, ose thene me sakt, ka nje emer grek. Ke degjuar ndonje grek te kete pagezuar femijet e tij me emra shqiptar? Pa dyshim qe jo. E pra, perse duhet nje shqiptar(e) ti vendoj femijes se tij/saj emer grek?!.
    Por sic te thashe emri i goces time eshte me dy versjone. Pamvaresisht mua personalisht I dont care se cfare eshte Grek apo Maqedonas apo Arab apo Shqiptar. E di qe ku do qe ajo te shkoj ai emer thuhet dhe shkruhet shume kollaj. Ne mendojme qe ai femije do shkoj te vizitoj ne te ardhmen dhe Greqine dhe Shqiperine domosdo ne Amerike eshte. Dhe ky emer eshte emer qe njifet ne te gjithe boten. Sic thashe na pelqeu dhe e vume. Dhe pike.

C'don te thote ajo: 'dhe fjalet i thote shqip'. Flet shqip, apo vetem 'disa fjale i thote shqip'? Po edhe ne folte shqip, eshte e kote kur i mungojne ndjenjat kombetare. Vetem te folurit e shqipes nuk e ben nje person shqiptar. Edhe anetari i nderuar i ketij forumi, Ullmar Kvik, flet/shkruan shqip, po ai nuk eshte nje shqiptar, eshte suedez.
    Por gjuha eshte gjeja me e madhe qe i dallon kombin nga kombi dhe shtetin nga shteti. Edhe une kam ikur qe 10 vjec nga Shqiperia dhe ketu me ke tek forumi shqiptar. As tek forumi grek (sipas emrit vajzes) (dhe qe kam jetuar per 11vjet ne Greqi) as tek forumet american. Per mua kjo eshte qe perpiqem te mbaj gjuhen dhe traditat dhe patriotismin tim "si femer qe jam". Biles me kane pergezuar qe e flas shqipen kaq mire sa e flas. Sa per fjalet e goces time flet te gjitha fjalet ne shqip sepse dhe ate gruan qe na e mban "xhexhesha burrit" eshte patriote si puna jote. Dhe te mos donim ne ti flisnim shqip ajo eshte madje dhe me keq se tya per keto tema.

E thashe edhe me lart qe vetem te folurit e shqipes nuk e ben nje njeri shqiptar. Qe te jesh shqiptar, duhet qe ne shpirt te ndihesh i tille. Dhe qe te ndihesh ne shpirt shqiptar, duhet te kesh vetedije te larte kombetare. Qe te kesh vetedije te larte kombetare, duhet qe familja dhe shoqeria ku je rritur te te kete dhene edukate kombetare.
    Dhe femijet tane jane SHqiptaro-American keshtu qe do mesojne nga te dyja. Duam sduam ne. Te pelqen apo jo ty. Ne do i rrisim duke i folur shqip, do i mesojme te mos e mohojne qe jane shqiptare sepse nuk kane dhe kemi arsye pse te fshehim qe jemi shqiptar. Domosdo qe vetem gjuha nuk e ben nje njeri shqiptar por (per mua) as emri. Eshte gjuha, traditat, vizitat qe emigrantet bejne ne shqiperi, emri etc. Duhet te jen te gjitha bashke. Dhe ti qe flet keshtu te ve bast qe te pakten traditat shqiptare i ke bashkuar me tradita te jashtme. Keshtu jane/jemi bere te gjithe shqiptaret.

Po pse Subadie nuk eshte emer? Pse vjehrra jote s'paska pasur emer? Jo mej susglob, se emer eshte edhe ai. Vetem se eshte nje emer arab, dhe i takon nje femre arabe ta mbaje ate emer.
    Doja te thoja qe nuk eshte emer i bukur. Nuk e dija qe eshte emer arab. Por sic e shikon per mua pak rendesi ka.

Po meqe per ty emri nuk eshte gje, atehere perse nuk e quajte vajzen Subadie, po Aleksandra? Perse? Fundja te dy emrat jane te huaj, njeri arab, tjetri grek, qe te dy jo-shqiptar! Ku qendron dallimi?
    E kisha qe emri Subadie nuk eshte gje (per mua). E quajta Alexandra sepse pikerisht me pelqen me shume Alexandra "Alex" sesa Subadie. Si do e therrisnin Amerikanet ate???? Sabedi??? Nuk e imagjinoj dot. Ne shqiperi mund te jete perfect dhe si ky emre Arab mund te jene plot emra shqiptar.

Po ti domosdo qe do jesh dakord me abkn-ne, se qe te dyve u mungon edukata kombetare. Qe te dy mendoni njesoj sikurse babllaret dhe 'gjyshallaret' tuaj; qe te dy mendoni me logjiken e hyzmeqarit, dhe eshte kjo logjike qe u ben ti pagezoni femijet tuaj me emra joshqiptar. Te pakten, te pareve tuaj edhe mund tu falet, se si analfabete qe ishin, nuk dinin c'benin. Per juve ama, te vazhdoni 'traditat' e gjysherve tuaj, eshte e pafalshme.
    Shiko une jam Came. Sado qe te perpiqesh ti camet kane imigruar ne shqiperi per "patriota" qe jane. Pikerisht sepse nuk donin te ndrronin emra, tradita dhe gjuhen e tyre. Dhe se sa mund ti kemi ne inat greket nuk i ke ti. Keshtu qe mos flit per patriotizmin e gjysherve tane sepse nuk i din dhe nuk i njeh. Sepse kemi ndrruar emra e mbiemra ne greqi qe te mos na dinin qe ishim cam. Keshtu qe sic te thashe nuk din as nje gje ti per pune emri dhe per patriotismin tone. Ne te pakten nuk ja kemi vene emrin goces sepse eshte emer grek (sic e ke mare ti). Sa per hyzmeqare skam qene na i here dhe nuk jam bo hyzmeqare e as njeriu. Jam ne mes te Amerikes dhe nuk can b.... njeri per grekun, shqiptarin apo arabin. Nuk i kam sherby na i here grekut dhe nuk po i sherbej.

[QUOTE=fejer_nagy]Emri i goces tende eshte grek, per kete mos ki as me te voglin dyshim. Sa per ata shqiptar qe argumentojne qe Aleksandri ka qene maqedonas, kane te drejte robt, se Aleksi me te vertete ka qene maqedonas. Ka mundesi te kete qene edhe 'gjysem' ilir, po ama emrin e ka pasur grek (sikurse ajo goca jote qe megjithese ka prinderit shqipfoles, emrin e ka grek).

Nejse kjo te jam pergjigjur ne te gjithe kete tekst.

Ne fakt, kesaj punes te emrave ia kemi gjetur edhe fillimin edhe mbarimin, megjithese ka ende njerez si puna juaj, qe s'ja kane haberin.
    Une haberin te emrave shqiptar, maqedonas apo te tjera ndoshta nuk ja kam haberin sic thua ti por ja kam haberin e di kush emra mund te tallen me ne jashte shqiperie dhe kush jo. Sepse duhet te lesh keto mendime qe te shikosh qarte se si nderrojne emrat jashte shtetit sepse duhet te jene lehte per tu shqiptuar dhe shkruar atje ku jeton jo atje ku kane jetuar prinderit e tua e te mijte bashke.

Jo mej jo, nuk do ta zgjidhesh ti. Fundja femer je, nuk pritet nga ty te besh patrioten. Femrat nuk jane shquar ndonjehere per patriotizem, keshtu qe edhe ti nuk do besh perjashtim.
    kujdes se ke mama e ndoshta moter e grua per vete. Se mua personalisht nuk me ofendon se nuk me njeh as sa di une e as sa patriote jam por ofendon ato qe njeh.

Nje dicka tjeter. Kur flet neper forume mundohu te thuash opinjonin tend pa ofenduar njeri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga susglob : 31-10-2005 më 14:02

Faqja 6 prej 32 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •