Close
Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 317
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga gals Lexo Postimin
    emrat e huaj jane me te bukurit . une nuk mund tia ve femijes tim emrin : Zyber , Mahmut , Zenel , Shefikati , Flutra , Shqiponja etj etj . jane jashte mode.
    Këta me të zezë nuk janë shqipo mo. Kërko në internet se ke qindra qindra emra shqipo-ilir.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    emra shqip ka sa te duash dhe shum te mire por vetem prindi duhet pas deshire qe femiu i tije te kete emer shqip.une femijeve te mi ju kam dhan emra shqip dhe mjaft mire tingellojne.

DaRk §©®îþt Maska e ThE_DaRk_NiGhT
    Anëtarësuar
    03-01-2008
    Vendndodhja
    Aty Ku Gomari Thyen Kaviljen Dhe Shqiponja Rrine Me Nje Kembe
    Postime
    634
    Hahahahahahhahaha iku koha e Enver Hoxhes qe si lejonte emrat moderrne ka ardhur koha Sales
    Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)

cool as .... Maska e tani27
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    edinburgh
    Postime
    64
    kur/po bera femije djali do quhet ALBAN vajza nuk e di akoma po patjeter emer shqipetar.
    ata ndoshta nuk do flasin shqipen(megjithse do bej te pamunduren tua mesoj) prandaj te ken emer shqipetar nuk do ti harrojne prejardhjen

I'm in love with you Maska e enderrimtarja
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten e endrrave, vetem aty mund te jem gjithçka per ty
    Postime
    71
    Citim Postuar më parë nga bakudr Lexo Postimin
    Ndersa po debatohet nese emri eshte shqiptar apo i huaj, nese dueht pershtatur qe ta kuptojne shoket e klases, apo nese duhet pershtatur qe te jete ne gjendje qe ta kuptoje gjyshi dhe gjyshja,

nje pyejtje kisha: Une mendoj se emri ka shume ndikim tek femija. Dhe midis ketyre mendoj se zanoret kane te bejne shume. Ju c'fare mendoni?
    Dhe une jam dakord me mendimin tend qe emri ka ndikim te madh te femija, sidomos ne karakterin e femijes. Me ka ndodh te shkoj per mesim ne nje klase dhe duke emrat ne regjister therras emrin Hervehe. Nxenese ne klasen e dyte, çohet dhe me thote, mesuese me therrit Hervi jo Hervehe se eshte emer plakash.
    Kjo vajze ishte vetem ne klase te dyte dhe nuk ndihej mire me emrin e vet, me ate qe i kishin zgjedhur prinderit per respekt te gjyshes apo stergjyshes.

Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Emri nuk e bën njeriun e madh, njeriu i madh bën emër. Nuk është shumë e rëndësishme a mban emrin ILIR (SHAQIRI) apo HASHIM (THAÇI).

E vertete se emrin nuk e ben njeriun e madh, njeriu i madh ben emer. Po hajde shpjegoi ti nje femije pse shoqja e vet quhet Stela dhe ajo quhet Zybere, Bedrije, Refije, Hervehe, Shegushe etj etj. Duhet te kemi kujdes se po i bejme femijet me komplekse qe ne moshe te vogel.

Une jam dakord qe femijeve t'i veme emra shqiptar, por duhet te jemi te kujdesshem dhe te zhdukim nga listat emrat e stergjysheve, te xhajallareve etj etj. Emri tregon personalitetin dhe identitetin e nje personi, qe ne pranimin e vetvetes formohet personi, ndryshe pas disa vitesh do ndeshemi me persona me probleme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga enderrimtarja : 16-03-2008 më 18:34

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    Citim Postuar më parë nga tani27 Lexo Postimin
    kur/po bera femije djali do quhet ALBAN vajza nuk e di akoma po patjeter emer shqipetar.
    ata ndoshta nuk do flasin shqipen(megjithse do bej te pamunduren tua mesoj) prandaj te ken emer shqipetar nuk do ti harrojne prejardhjen
    vajza albana edhe pse ka shum emra te bukur shqip

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga gals Lexo Postimin
    emrat e huaj jane me te bukurit . une nuk mund tia ve femijes tim emrin : Zyber , Mahmut , Zenel , Shefikati , Flutra , Shqiponja etj etj . jane jashte mode.
    me trego ti cilat emrat e huaja jane ne mode? e din ti qe keto emrat qe po i perdorni ne Shqiperi...italianet, latino-amerikanet, etj i perdorin qe 2000?

Flutura, Shqiponja nuk i kane as 100 vjet dhe jane shume ma te bukura se ato emra e huaja.

kurse ato emrat tjere qe i permende jane gjitha arabo-turk ti mduket as emrat shqip nuk po i din.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Postime
    5

si mund te diskutosh?

Citim Postuar më parë nga romeoOOO Lexo Postimin
    Cfare emri do ti vendosje femijeve tuaj???

Emra tipik shqiptar apo emra te huaj qe tashme perdoren ne mase ne shoqerine Shqiptare?Mua me pelqejne shume emrat e krijuar nga fantazia por qe te mos jene te shpifur.
    EMER SHQIPETAR PER MENDIMIN TIM. KEMI EMRAT ME TE BUKUR NE UNIVERS. JO EMRA MYSLIMAN, POR SHQIPETAR.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga gjilan55 Lexo Postimin
    vajza albana edhe pse ka shum emra te bukur shqip
    PER VAJZE UNE DO TE DESHIROJA ERA OSE VESA , EDHE NE ANGLISHT NUK NDRYSHON. DJALI IM QUHET JONI NE SHKOLLE E THERRASIN XHANI POR UNE KURRE SE THERRES ASHTU.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Ke të drejtë. Pajtohem me Ty. Te ne në Kosovë janë raste më të rralla këto, krahasuar me Shqipërinë ku edhe shumë mbiemra (llagape) janë disi pa lidhje.
    CFARE DONI TE THONI ME FJALEN LLAGAPE, JU NE KOSOVE KENI VETEM EMRA MUSLIMAN, TEK NE ESHTE E VERTETE QE SHUME NJEREZ VENE EMRA TE HUAJ(PERSONALISHT ASNJEHERE NUK E KAM KUPTUAR PSE) POR TE PAKTEN NE JEMI ME TE CLIRUAR NGA DOGMA FETARE SE JU. KUR UNE LINDA DJALE I VURA EMRIN "JAMARBER".

Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •