emra shqip ka sa te duash dhe shum te mire por vetem prindi duhet pas deshire qe femiu i tije te kete emer shqip.une femijeve te mi ju kam dhan emra shqip dhe mjaft mire tingellojne.
Hahahahahahhahaha iku koha e Enver Hoxhes qe si lejonte emrat moderrne ka ardhur koha Sales![]()
Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)
kur/po bera femije djali do quhet ALBAN vajza nuk e di akoma po patjeter emer shqipetar.
ata ndoshta nuk do flasin shqipen(megjithse do bej te pamunduren tua mesoj) prandaj te ken emer shqipetar nuk do ti harrojne prejardhjen
Dhe une jam dakord me mendimin tend qe emri ka ndikim te madh te femija, sidomos ne karakterin e femijes. Me ka ndodh te shkoj per mesim ne nje klase dhe duke emrat ne regjister therras emrin Hervehe. Nxenese ne klasen e dyte, çohet dhe me thote, mesuese me therrit Hervi jo Hervehe se eshte emer plakash.
Kjo vajze ishte vetem ne klase te dyte dhe nuk ndihej mire me emrin e vet, me ate qe i kishin zgjedhur prinderit per respekt te gjyshes apo stergjyshes.
E vertete se emrin nuk e ben njeriun e madh, njeriu i madh ben emer. Po hajde shpjegoi ti nje femije pse shoqja e vet quhet Stela dhe ajo quhet Zybere, Bedrije, Refije, Hervehe, Shegushe etj etj. Duhet te kemi kujdes se po i bejme femijet me komplekse qe ne moshe te vogel.
Une jam dakord qe femijeve t'i veme emra shqiptar, por duhet te jemi te kujdesshem dhe te zhdukim nga listat emrat e stergjysheve, te xhajallareve etj etj. Emri tregon personalitetin dhe identitetin e nje personi, qe ne pranimin e vetvetes formohet personi, ndryshe pas disa vitesh do ndeshemi me persona me probleme.
Ndryshuar për herë të fundit nga enderrimtarja : 16-03-2008 më 18:34
me trego ti cilat emrat e huaja jane ne mode? e din ti qe keto emrat qe po i perdorni ne Shqiperi...italianet, latino-amerikanet, etj i perdorin qe 2000?
Flutura, Shqiponja nuk i kane as 100 vjet dhe jane shume ma te bukura se ato emra e huaja.
kurse ato emrat tjere qe i permende jane gjitha arabo-turk ti mduket as emrat shqip nuk po i din.
CFARE DONI TE THONI ME FJALEN LLAGAPE, JU NE KOSOVE KENI VETEM EMRA MUSLIMAN, TEK NE ESHTE E VERTETE QE SHUME NJEREZ VENE EMRA TE HUAJ(PERSONALISHT ASNJEHERE NUK E KAM KUPTUAR PSE) POR TE PAKTEN NE JEMI ME TE CLIRUAR NGA DOGMA FETARE SE JU. KUR UNE LINDA DJALE I VURA EMRIN "JAMARBER".
Krijoni Kontakt