Une i kam vene djalit emer te huaj.Kisha deshire t'ja vija shqiptar,por ja qe te gjithe emrat qe ne pelqenim do ishin ose ne fisin tim ose te burrit.Nje arsye tjeter qe me shtyu t'ja vija ishte qe ti pershtatej vendit ku djali im do te jetonte,por qe tingellon bukur dhe ne shqip.Po ta lexosh shqip ka kuptim dhe del i bukur,por kjo nuk do te thote qe nuk e dua vendin tim apo traditat shqiptare.N.q.s do te kem goce ne nje te ardhme, kam gjetur nje emer te bukur shqiptar ,qe me pelqen shume .Pastaj ,pse mos ne i kemi emrat shqiptar.Mua ketu kur me lexojne emrin dhe mbiemrin spanjishtfolesit me marrin per spanjolle dhe me flasin direkt spanjisht,pastaj me kerkojne falje kur marrin vesh qe nuk jam e tille.
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-02-2008 më 22:16 Arsyeja: gabim drejtshkrimor
Hajde shqiptar edhe shqiptare fallxo hajde ! Sa keq kemi vajtur
ps: do te me vinte mir , kur italiant , grekt , spaniollet apo euro-amerikant , te vendosin emra shqiptar , sic bejna do fallxo shqiptar ...![]()
Emri eshte pjese e nje personaliteti,pjese e nje identiteti...Keshtu ka qene,eshte dhe do jete...
Nje 'xhafer' te jep te kuptosh menjehere se eshte myslyman,nje 'dhimiter' se eshte ortodoks e nje 'Pjeter' se eshte katolik,nje 'zhorzh' apo 'xhon' nder shqiptare te jep se prindi eshte i matufepsur,kurse nje bardhyl,ardian,gent,elidon,plarent,etleva,teuta,el ona etj te japin te kuptosh se ke te besh patjeter me nje shqiptar....
Atehere perse te mos veme emrat e paster shqiptar qe na vijne me mijra nga lashtesia,ne menyre qe te zhdukim kete varesi psikologjike idioteske nga emrat hebraike apo monoteist ne pergjithesi?
Perderisa kemi emrat tane,perse te veme te huaj,duke pare se emri ka efekte ne psikologjine e bashkesise ?
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Fakt esht , sot femijet shqiptar qe po lindin ne Kosov , Fyrom , Preshev po marrin emrat 90% shqiptar kjo po me ben te ndihem mir , shpresoj edhe ne Shqiperi te kthehen nga e mbara se nuk esht per tu lavderuar ajo qe po bejn.
emrat e huaj jane me te bukurit . une nuk mund tia ve femijes tim emrin : Zyber , Mahmut , Zenel , Shefikati , Flutra , Shqiponja etj etj . jane jashte mode.
Krijoni Kontakt