Close
Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 317
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Unë nuk mund ta kuptoj prindin kosovar, me vendqëndrim në Republikën e Kosovës që e pagëzon djalin me emrin MARTIN, pse atë emër e paska një mik nga një vend i Evropës. A nuk kemi mjaftë emra të bukur shqip. Tashmë e kemi një libër të tërë me emra shqip.
    ti lere Kosoven se aty jane emrat ashtu sic i ka hije, po foli ketyre vllezerve ne Shqiperi, shume rralle mund te gjesh emra shqip atje te rinia e sotshme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    ti lere Kosoven se aty jane emrat ashtu sic i ka hije, po foli ketyre vllezerve ne Shqiperi, shume rralle mund te gjesh emra shqip atje te rinia e sotshme.
    Ke të drejtë. Pajtohem me Ty. Te ne në Kosovë janë raste më të rralla këto, krahasuar me Shqipërinë ku edhe shumë mbiemra (llagape) janë disi pa lidhje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2008
    Vendndodhja
    Tek Iliret !
    Postime
    62
    Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Ke të drejtë. Pajtohem me Ty. Te ne në Kosovë janë raste më të rralla këto, krahasuar me Shqipërinë ku edhe shumë mbiemra (llagape) janë disi pa lidhje.
    Ne kosove jan shum emra turk , arab ... sic Muhamed , Abudallah , Kadir , Kader , Mehmet , Ali...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Loadstar Lexo Postimin
    keto vitet e fundit gjithnje e me shume po vihet re nje humbje e identitetit kombetar,gjithnje e me shume shqiptaret ,sidomos ata qe jetojne jashte vendit i vene emra te huaj femijeve ,akoma dhe me keq kur pagezohen per te dyten here dhe e ndryshojne emrin e tyre.
    Shkaqet e ketij veprimi te turpshem mund te jete deshira e ketyre pseudo shqiptareve qe per tu integruar ne shoqerine e huaj perpiqen ta fillojne nga emri.
    Ndoshta mendojne se te shteti ku jetojne kane arritur parajsen dhe se gjithcka shqipare eshte e pavlefshme.
    Jam e sigurt qe shumica e anetareve te forumit jane me emra te huaj,se kam fjalen per emrin e identifikimit se eshte dicka thjesht qe ti sdo ta kesh pergjithmone,eshte me shume per qejf,por per emrin e tyre te vertete .
    Une i kam vene djalit emer te huaj.Kisha deshire t'ja vija shqiptar,por ja qe te gjithe emrat qe ne pelqenim do ishin ose ne fisin tim ose te burrit.Nje arsye tjeter qe me shtyu t'ja vija ishte qe ti pershtatej vendit ku djali im do te jetonte,por qe tingellon bukur dhe ne shqip.Po ta lexosh shqip ka kuptim dhe del i bukur,por kjo nuk do te thote qe nuk e dua vendin tim apo traditat shqiptare.N.q.s do te kem goce ne nje te ardhme, kam gjetur nje emer te bukur shqiptar ,qe me pelqen shume .Pastaj ,pse mos ne i kemi emrat shqiptar.Mua ketu kur me lexojne emrin dhe mbiemrin spanjishtfolesit me marrin per spanjolle dhe me flasin direkt spanjisht,pastaj me kerkojne falje kur marrin vesh qe nuk jam e tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 24-02-2008 më 22:16 Arsyeja: gabim drejtshkrimor

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2008
    Vendndodhja
    Tek Iliret !
    Postime
    62
    Hajde shqiptar edhe shqiptare fallxo hajde ! Sa keq kemi vajtur

ps: do te me vinte mir , kur italiant , grekt , spaniollet apo euro-amerikant , te vendosin emra shqiptar , sic bejna do fallxo shqiptar ...

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Genti_X-X_ Lexo Postimin
    Hajde shqiptar edhe shqiptare fallxo hajde ! Sa keq kemi vajtur

ps: do te me vinte mir , kur italiant , grekt , spaniollet apo euro-amerikant , te vendosin emra shqiptar , sic bejna do fallxo shqiptar ...
    Kam hyre ne familje shqiptare ketu ne Usa, ku femijet i kishin emra shqiptar ,por nuk dinin shqip dhe ne shtepine e tyre nuk respektohej asnje lloj tradite shqiptare .Keta jane fallco .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Citim Postuar më parë nga Genti_X-X_ Lexo Postimin
    Ne kosove jan shum emra turk , arab ... sic Muhamed , Abudallah , Kadir , Kader , Mehmet , Ali...
    Emri nuk e bën njeriun e madh, njeriu i madh bën emër. Nuk është shumë e rëndësishme a mban emrin ILIR (SHAQIRI) apo HASHIM (THAÇI). Këtë mbaje në mend o GENTI.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Emri eshte pjese e nje personaliteti,pjese e nje identiteti...Keshtu ka qene,eshte dhe do jete...
    Nje 'xhafer' te jep te kuptosh menjehere se eshte myslyman,nje 'dhimiter' se eshte ortodoks e nje 'Pjeter' se eshte katolik,nje 'zhorzh' apo 'xhon' nder shqiptare te jep se prindi eshte i matufepsur,kurse nje bardhyl,ardian,gent,elidon,plarent,etleva,teuta,el ona etj te japin te kuptosh se ke te besh patjeter me nje shqiptar....

Atehere perse te mos veme emrat e paster shqiptar qe na vijne me mijra nga lashtesia,ne menyre qe te zhdukim kete varesi psikologjike idioteske nga emrat hebraike apo monoteist ne pergjithesi?

Perderisa kemi emrat tane,perse te veme te huaj,duke pare se emri ka efekte ne psikologjine e bashkesise ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Fakt esht , sot femijet shqiptar qe po lindin ne Kosov , Fyrom , Preshev po marrin emrat 90% shqiptar kjo po me ben te ndihem mir , shpresoj edhe ne Shqiperi te kthehen nga e mbara se nuk esht per tu lavderuar ajo qe po bejn.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-10-2007
    Postime
    21
    emrat e huaj jane me te bukurit . une nuk mund tia ve femijes tim emrin : Zyber , Mahmut , Zenel , Shefikati , Flutra , Shqiponja etj etj . jane jashte mode.

Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nacionalizmi si nocion dhe zbatimi i tij ne praktike!
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 14-09-2009, 17:27
  2. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  3. Kadare - "Kombi shqiptar në prag të mijevjeçarit të tretë"
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •