Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..
Djalitegzon
Vajzes : Djellza
Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 04-12-2007 më 13:15
Un Djalin Tim E Kam Quajtur Juel Dhe Esht Bashkimi I 2 Germave Te Pare Te Emrit Tim Dhe 2 Germat E Para Te Emrit Te Gruas.tung
Eshte tmerr kur njeriu lexon disa postime ketu.Dhe te tillet qe femijeve u vene emra te huaj ,nuk e kan problemin e emrave,por kan problem me identitetin e tyre.Ata me gjith deshire do te nderronin edhe kombin e vet me nje tjeter.Shume me me deshire do te cuheshin europian apo amerikan se sa shqipetare.Eshte fatkeqesi kur keta njerez jetojne jasht Shqiperise,pasi qe asimilimi eshte thuaja i pa evitueshem.Po deri dikund nuk eshte edhe aq problem i madh.Ne fund te fundit edhe kombi duhet disi te pastrohet nga fundrrinat dhe element "pakurrizore".Ne kete menyre do te pastrohet edhe rraca jone e arberit.
Alban
Genti
Cameri
Pershendetje(ne kete rast)vetem per ata me emra shqip!
Daja-GONI
Ndryshuar për herë të fundit nga Daja-GONI : 05-12-2007 më 07:09
emrat me pelqejn me shum qe te kene nje dmthenje.pershembull nqs se nje dite do te bej djale me djalin qe dua do ja ve emrin xhexhej se na fillon emri te dyve me xhe.
me falni por une skisham asnje mendim per emr dajli as vajze sepse akoma jam bekar
LEXODUKE MENDUARDHE MENDO DUKE LEXUAR
Kjo per Flag,
Genta
Gezime
...kjo sa per nenshkrimin por , mos e le me aq suksese dhe shendet...
Per te qenit i pavarur dhe unik ne shoqerine e botes se bashkuar(globale)
Vazhdoni me emra shqip vetem , harroni internacionalizmin proletar..Ne boten e perbashket mund te hyjme si te vecante, me emer dhe kulture te vecante dhe te shtojme nje nuance ne ylberin e botes...pse te hyjme pa ngjyren dhe emrin tone te vertete?...sigurisht jemi te vecante dhe kemi vlerat univerzale te perbashketa me boten..por jo edhe emrin....nuk jemi ne pa emer kemi emrin tone ambleme ,emrin ne gjuhen SHQIPE,emrin SHQIPTAR
Me nderime per emrat vetem ne gjuhe shqipe,
bili99
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Lexova disa postime ketu qe thonin se femijeve do t'i veme emra te huaj ne baze te vendit ku jetojme gje qe nuk jam aspak dakort. Edhe une kam pothuaj 9 vjet ne amerike dhe ka shume emra amerikane qe me pelqejne por kur te kem femije nuk mendoj se do tu ve emra te tille. Mund t'ua ve si emra te mesit ose middle name si i thone keta por ne fund te fundit jam shqiptare dhe femijet e mi do kene gjak shqiptari prandaj pse jo te kene edhe nje emer te tille. Ketu ne USA njerezit kane me gjenerata te tera edhe kam shoqeri plot qe ua kane vene emrin femijeve ne baze te origjines se tyre.
Mendoj se emrat me te bukur dalin ata kur perdor emra te prinderve ose anetareve te familjes dhe me shkronja per tyre krijon dicka unike dhe jo thjesht emra qe jane te perdorur shume. Emri eshte dicka qe femija jot do ta kete gjithe jeten, pse jo ti vesh dicka qe asnje tjeter nuk e ka dhe qe mund te kete nje kuptim shume shume te vecante per familjen dhe sidomos per femijen.
Une ja kam vene emrin vajzes time SARA eshte nje emer qe me pelqente shume qe nuk ka rendesi se cfare feje do te zgjedhi te jete sepse ky emer vehet dhe nga te dyja fete
Sara ishte gruaja e Avramit, pervec qe e degjon kollaj ne te gjithe boten
Djalit ia kam vene emrin Samer dhe ky nje emer qe me pelqen i lehte, per tu shprehur
Nuk kam menduar ne emrat e femijeve te mije te kete rendesi nga e mori dhe si
rendesi per mua ka qe te dalin njerez te mire ne bote
Cfare emri do ti vendosje femijeve tuaj???
Kam mendu me beh 6 Femij.
Vajzave do ua venos. Brikena/Ashley/Adelina
Djemve. Arton/Enea/Klement
Krijoni Kontakt