flag dhe pse shum e gjat e lexova plot kenaqsi temen tende e me bere te mendoj shum gjera ,jam plotesisht dakort me ty dhe flm shum duheshe nje mesim i till.
flag dhe pse shum e gjat e lexova plot kenaqsi temen tende e me bere te mendoj shum gjera ,jam plotesisht dakort me ty dhe flm shum duheshe nje mesim i till.
Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.
djalin tim e quajn dhimo
gocen roza
Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 06-10-2007 më 15:31
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Kënaqesia ishte e imja.
Kerkojë ndjesë per postim te gjatë por u mundova te permbledhi disa nga keto arsyetimet qe po behen, sidomos ato qe jan perdorur me se shpeshti.
Une nuk kisha me quajtur si nje mesim por ndoshta rikujtesë sepse normal nganjehere gjerat i anashkalojm pa menduar me thellë apo pa gjet pak kohe me i analizuar gjerat me detalisht.
Prandaj them se ndoshta ky shkrim i imi, sa do i gjatë, ju ka shtyer te identifikoni disa gjera qe ju ndodhin per cdo dite por ja nuk i keni kushtuar shume rendesi derisa e keni lexuar shkrimin tim.
Me respekt
Flag
Djalin - Argjend
Vajzen - Flutura.
Sui generis
Te pergezoj per postimin me vlere ne kete teme.Ke bere nje zberthim te mire dhe te kapshem per cdo shtrese..me nje fjale shume shembuj praktik...une dij shume femije shqiptare qe jane nder me popularet neper shkolla dhe kane emrat 100% shqiptar te pastert....
Eshte nje mentalitet naiv i turpshem dhe se prapthi sqarimi i integrimit ne menyren qe jepet nga disa. Nuk duhet te jete integrimi arsya dhe as pelqimi dhe theksimi i te tjereve per emrat e femijeve tane. Edhe njehere njeriu e ben emrin dhe jo anasjelltas ..Tjeter eshte ai sqarimi i pelqimit dhe zgjedhjes personale , qe eshte e drejte e cdokujt si ti emeroje femijet...bile edhe me emra joshqiptare .. por te zgjedhish emer te huaj me paramendim tjetersimi, asimilimi...dhe me paramendim heqje dore nga vetvetja ,vullnetarisht ne boten e lirise absolute nga vetqenja shqiptare ,pra te behesh joshqiptare vullnetarisht,te behesh si te tjeret ..kjo ka nje emer-TURP....Individet e edukuar,civilizuar ne bote jane perafersisht te njemendje per vlerat univerzale dhe vlerat etnike si karakteristika te vecanta nuk paragjykojne te vleresojne per ate qe je dhe jo per emrin qe ke dhe nga e ke origjinen,bile te admirojne rezistencen per boten globale dhe asimiluese.Kurse injorantat te te gjithe botes kane kandarin perafersisht te njejte te vleresimit te te njejtave me njeri tjetrin pa marre parasyshe ne cilin skaj te botes jane...ata kerkojne boten njengjyrshe dhe nuk njohin bukurine e laramanise, vleren e te ndryshmeve.
Mbi te gjitha pelqimi personal, por tjeter eshte shija dhe tjeter inferioriteti i skajshem dhe turpi i te qenit shqiptar... ate qe jemi nuk e kemi zgjedhur por mund ta mbajme me ndere dhe ti japim vlere me shembuj personal te te qenit njerez te mire qe neser femijet dhe femijet e femijeve tane te mburren me te qenit shqiptare , dhe ti mbajne me ndere emrat shqiptare.
Me nderime,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 08-10-2007 më 16:18
Bato
Pirro
Spartak
Genti
Genci
Keta jane emrat e djemve qe do te bej..
Teuta
Antea
Antigona
Albana
Ilirjana...
keto jane emrat e gocave..."kujdes"....u bej thirrje te gjitha vajzave qe kane deshire te martohen me shoku tankun,te shterngojne menderen sepse kam edhe emra te tjera rezerve![]()
mos i shkruani kodet sekrete ne emer te femijve ore se e henget.....
tallem edeh une nganjehere.
jo rastesishte ne nje bised me disa miqe e shtrum biseden e kodeve e si ne tallje u perfundua se neve shqiptarve eshte shume lehte te na i zbuloje kodet sekrete ne ID se te gjithe gati te gjithe iu vejmi emra femijesh(per ata qe kane femije) e per ata te pamartuar emrat e dashnoreve ose dashnorve keshtuqe sillet prap tek emrat shqiptar me shume se 6 gerrma por mund edhe te dublikohet emri keshtuqe ilir mund te shkruhet dyhere; ilirilir, apo agronagron, teutateuta, doruntina, marigona, Valbona etj.
Une pata blere nje liber ketu ne france me emrat e femijve nga te gjitha shtetet e europes e ne te ishte edhe albania ku jane zgjedhur me se 1000 emra nga shqiperia por nuk kam kohe ti vendosi te gjitha ketu....qe nga gerrma A deri Z-ed !
Ne kete liber jane te renditur emrat qe fillojne me gerrmen e pare por me e rendesishme eshte se kane nxjerrur edhe perfundimin e emriit si; ona, ira, ora, sa, ta, ushja, ana etj.
per shembull nese dikujt i pelqen qe femija i tyre te perfundoje me nje ushja atehere ai ka kete zgjedhje;
Agnushja,
Balushja, Blerushja, Zemerushja etj.
Ato qe perfundojne me "Da";
Argjenda,
Erinda,
Mirlinda,
Majlinda etj.
Me problematike eshte perfundimi i emmrave shqiptare me "JA" qe sot ka pasoja ne shqiptim nese ky femije vazhdon studimet sidomos jashte shqiperise ose rastesishte arrin te behet Nobeliste ku mjerishte te huajte e kane veshtire te shqiptojne aty ku ka gerrme "J" pra nuke ia kisha rekomanduar askujt keet perfundim...
por qe po i permendi disa emra;
Astritja,
Ditunija,
Lirija, Lumja,
etj.
Emra femnor me perfundim "SA"
Amisa, Nesa, Vesa, Shpresa etj....
Pra si e shifni perfundimi i emrit ka shume rendesi sesa fillimi i emrit.
Mashkullor;
Blent,
Blin,
Bret,
Briz,
Jon, Gjon, Val, Drtan, Urtan, etj...
shnet se u lodha
adeola parisa kamela !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
london, kurt, aksel per emer cunash !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Krijoni Kontakt