Me pelqejne emrat Aidan ose Natan per cuna, dhe Deborah, Lea, Lorna, Loren...jane shume. Ndersa nga emrat shqiptare me pelqejne Arbi dhe Arbia...
Me pelqejne emrat Aidan ose Natan per cuna, dhe Deborah, Lea, Lorna, Loren...jane shume. Ndersa nga emrat shqiptare me pelqejne Arbi dhe Arbia...
....asgje teper e bukur ose teper e shemtuar zgjat per nje kohe teper te gjate....
po qe goc do me pelqente ta kishte emrin abiona !!! po qe se do ishte mashkull do ia lija nuses ti vinte emrin !!!jam shume albtruist !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Postuar më parë nga romeoOOO
Une them ndonje emer qe te tingelloje bukur dhe ne shqip, psh: Nikolla, Nikolin, Niku, Nickolas, Nicholas, etj.
Emra qe lidhin ndoshta dhe dy kultura bashke ose qe perkthehen.
Ndryshuar për herë të fundit nga Kliti1 : 18-04-2007 më 11:55
goce - Gaia
çun - Armand
Un mendoj se fëmijëve tan duhet t'iu ndojmë emra shqip sepse jemi shqiptar dhe me ate ruajm sadokudo identitetin ton nëpër botë,e ku jemi të shpërndar si shum.Dua të sdërlidhem këtu me një gjë që më ka rën të lexoj këto dit sesi një X autor (nuk më kujtohet emri i tij) maqedon ka botuar në liber studim historik në lidhje me Skenderbeun,voluminoz me mbi 1000 faqe,e ku pretendon ta e na paraqes Gjergj Kastiotin (giorgioi-jorgo) si maqedon sllav,e ku ndër shum gjëra,argumenta që na jap ai jap dhe emrat e gjith familjes së tij si P.sh" Joan" babai Gjoni , Pal-Pavle gjyshi,Vojsava, Nëna,"Stanisha" i vllai Mamica e matra,Angjelina motra tjetër Mara-Maria Reposhi i vllaj tjeter etj pra edhe pse ky del si kloun me këto gjëra prapseprap dikuj mundet t.ia prish mendjen e t'i bind se tamam ato qenkan sllav e jo shqiptar pasi kan emra sllavo-ortodoks.
Jam edhe kunder pertrirjes së emrave nga të vjetrit tek të rinjët,e sidomos kur jan të tipit Muharem Selim Ismail etj
Emri të tregon identitetin,am nuk jam edhe kundër emrave nderkombëtar e që jan të bukur,por un prap po e ceki un per vete prefaroj shqip më shum.po fundja emri vihet për qev dhe si kush,sipas dëshirë së vet.
Veq aman mos ndoni emra palidhje,që pastaj të ju marin inat dhe fëmijët kur të riten e perballen me tallje të rethit e shoqris.
Duajeni njëri tjetrin.
Emrat e fëmijve në familjen time.
Aurora
Luarda
Tringa
Albin
Altin
Lorik
Drilon
Diellza
Olti
Ndryshuar për herë të fundit nga bela70 : 18-04-2007 më 13:15