Postuar mė parė nga
ramazan_it
CITOJ:
Selamu alejkum, .....shembulli qe permenda une eshte nje shembull shum i nderlikuar, dhe aq LEHT, sa e sheh ti, me siguri se nuk eshte!, ketu me te vertet parashtrohet pyetja, se a guxoj une, per nje SHERBIM qe ja bej dikuj, te kerkoj nje kundershperblim ???....ne kete rast une nuk e shfrytezoj poziten e tjetrit!!!....Nje mekat bihet, kur dikush diskuton me prapavija te keqija, me qellime te keqija, te njollos fene, te paragjykoj fene...... Mendimet e mia nuk jane fetwaja, por MENDIME, kete duhet ta kini para sysh!!!flm
Selam alejkum we rahmetulla we berekatuhu.Mbasi or vėlla Nuh Musa pėr ty shembulli qenka shumė i ndėrlikuar,atėherė pse nuk na mer njė shembull mė tė thjeshtė qė kėshtu tė kuptojnė diēka edhe* tė tjerėt apo je mėsuar vetėm me shembulla tė ndėrlikuara.Dhe desha me ta shtru nji pyetje:"Prej ku i mer kėto baza ty qė na i tregon kėta shembulla tė ndėrlikuara,a mund tė na e vėrtetosh me ndonjė ajet apo me ndonjė hadith,ose vetėm se me ekonominė tėnde?Sa pėr matematikė tė gjithė kemi mėsuar nė shkollė edhe pėr hoxhallarėt qė thua ty se nuk mund qė tė jenė ekonomistė,ku e din ty tė fshehtėn qė je duke u bėm mė i ditur se ata nė ēėshtjen e kamatės.Ēka mendon ty se nė fakulltetin ku e kryejnė ata ,mendon ty se nuk bėjnė ekonomi?Si mund qė tė shprehet njė musliman nė njė mėnyrė si ty kundėr hoxhallarėve,kur e dimė se duhet pasur tepėr kujdes tė pėrgojohet muslimani pa prezencėn e tij.Kur ti thua hoxhallarėt(nė shumės)a spo tė vjen ndėrmend se hoxha i gjithė hoxhallarėve ka qenė i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s.,i pa shkollė dhe nuk ka qenė ekonomist si mendon ty,por e ka shprehur pėr kamatėn ma mirė se ekonomistėt qė ty i mendon.Pra tė tėrhek vėrejtjen qė para se tė postojshė diēka mendohe njė ēik,se metėvėrtetė je duke e tepruar dhe unė kam frikė pėr ty se ndoshta do tė dėnohesh pėr ata qė ke thėnė,vetėm se nė rastėse pendohesh nė kohė(para se tė vjen meleku i shpirtit).Dhe tė lutem qė mos e zė njėsoj si interesi i quajtur kamatė,me interesin qė All-llahu do tė na gjykojė!Ma bėn hallall nė rastėse kam gabuar dhe ju pėrshėndes me selam alejkum we rahmetulla we berekatuhu.
Krijoni Kontakt