Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin

6. Shitja me afat duke rritur ēmimim (shitja me kėste).

Nė kėto kohė ėshtė pėrhapur shitja me afatizim dhe me rritje tė ēmimit origjinal tė mallit, e cila njihet me emrin: shitja me kėste. Siē ėshtė e njohur, kjo shitje bėhet duke shitur mallin me kėste dhe duke shtuar nė ēmimin e tij kundrejt kohės sė shtyrė, si p.sh: tė jetė ēmimi i mallit njė mijė $ dhe tė shitet me kėste njė mijė e dyqind $. Kjo lloj shitjeje ėshtė e ndaluar.
    Ebu Hurejra (Allahu qoftė i kėnaqur me tė!) transmeton se i Dėrguari i Allahut (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi tė!) ka thėnė:

"Kush bėn dy shitje nė njė shitje, ose ta prishė njėrėn, ose ka ngrėnė kamatėn."

Pse mor vella eshte e ndaluar ???

Ke ndegjuar ndonjeher per fjalen SKONTO ???....ajo eshte 1% deri ne 5% i nje shume te caktuar, eshte mjet tregtie, qe i shtin tregtaret per nje kohe te caktuar ta mbarojn biznesin, dmth. eshte e afatizuar.

Ben pazarllek nje pune per 1000 €. I cakton terminet, por i cakton edhe kondicionet e pages. Partneri cakton qe pagesa e 1000 € te behet 30 dit pas perfundimit te punes. Ti thua, mua me duken 30 dit shum kohe, deshiroj qe pagesen te me besh per 14 dit, partneri pajtohet, por te kerkon qe ta ulesh cmimin, dhe kjo ulje luan prej 1% deri ne 5%......pra, nese une bej ne fakt pazarllek per 1000 €, ateher pas 14 dite une pranoj pagesen netto 950 €, edhe pse kam nenshkruar kontraten per 1000 €....ekziston per mua mundesia, qe ti them partnerit, eshe pse kemi kontraten me 5% skonto, te me paguaj 1000 €, per kete partneri do ta shtij pagesen ne afatin e dyt, dmth. do te bej pagen pas 30 dit.....

E tash, sipas llogjikes se disa hoxhollarve, ato 50€ qe mi ka ndal partneri na qenkan per ate HARAM ???....

Dhe, mua me vjen mire, te shfrytezoj mallin e tjetrit me cmim per 60%, a me vjen rrende te paguaj per kete LEHTESIM FINANCIAR ( qe me behet per momentin), 10 % teper te cmimit aktual (ne fund te kontrates) ???

Vellau im, kini kujdes, VLERA e PUNES dhe e SENDIT jan di komponentet kryesore....keqperdorimi ne biznes eshte ai qe ndalohet, e jo marrveshjet e ndryshme, me cfaredo kondicione qofshin ato, nese ka marreveshje nga te dija palet, dhe nese nuk shfrytezohet pozita (psh. e rrende financiare dhe pa rrugdalje) e tjetrit, atehere nuk ka kjo te beje aspak me KAMATEN qe permend kur'ani......

Natyrisht se ekziston edhe mundesia tjeter tejet konforme me islamin. Nese nje shoqeri e sheh se ne pagesen me keste ekziston nje potencial i keqperdorimit, ateher thjesht ajo shoqeri ka mjete valide per ta ndaluar ate, nepermjet te ligjit, ashtu sic e kan praktikuar parardhesit tane, kur i thonin vetes njerez te cilvilizuar dhe te arsimuar....

flm
    albanish by nature

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    E kuku per ty or Nuh Musa

Po dijetaret jane ata qe te spjegojne per fene e Allahut dhe dispozitat e Tij, haramin e halalin.
    C'pun ka ekonomisti ketu?

Kamata eshte haram ne Islam, eshte lufte me Allahun e Madheruar

Allahu te udhezoft

Ps ke shum nevoj per sudim te Islamit, dhe mos haro!!!! DEGJOJME DHE BINDEMI
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pse mor vella eshte e ndaluar ???

Ke ndegjuar ndonjeher per fjalen SKONTO ???....ajo eshte 1% deri ne 5% i nje shume te caktuar, eshte mjet tregtie, qe i shtin tregtaret per nje kohe te caktuar ta mbarojn biznesin, dmth. eshte e afatizuar.

Ben pazarllek nje pune per 1000 €. I cakton terminet, por i cakton edhe kondicionet e pages. Partneri cakton qe pagesa e 1000 € te behet 30 dit pas perfundimit te punes. Ti thua, mua me duken 30 dit shum kohe, deshiroj qe pagesen te me besh per 14 dit, partneri pajtohet, por te kerkon qe ta ulesh cmimin, dhe kjo ulje luan prej 1% deri ne 5%......pra, nese une bej ne fakt pazarllek per 1000 €, ateher pas 14 dite une pranoj pagesen netto 950 €, edhe pse kam nenshkruar kontraten per 1000 €....ekziston per mua mundesia, qe ti them partnerit, eshe pse kemi kontraten me 5% skonto, te me paguaj 1000 €, per kete partneri do ta shtij pagesen ne afatin e dyt, dmth. do te bej pagen pas 30 dit.....

E tash, sipas llogjikes se disa hoxhollarve, ato 50€ qe mi ka ndal partneri na qenkan per ate HARAM ???....

Dhe, mua me vjen mire, te shfrytezoj mallin e tjetrit me cmim per 60%, a me vjen rrende te paguaj per kete LEHTESIM FINANCIAR ( qe me behet per momentin), 10 % teper te cmimit aktual (ne fund te kontrates) ???

Vellau im, kini kujdes, VLERA e PUNES dhe e SENDIT jan di komponentet kryesore....keqperdorimi ne biznes eshte ai qe ndalohet, e jo marrveshjet e ndryshme, me cfaredo kondicione qofshin ato, nese ka marreveshje nga te dija palet, dhe nese nuk shfrytezohet pozita (psh. e rrende financiare dhe pa rrugdalje) e tjetrit, atehere nuk ka kjo te beje aspak me KAMATEN qe permend kur'ani......

Natyrisht se ekziston edhe mundesia tjeter tejet konforme me islamin. Nese nje shoqeri e sheh se ne pagesen me keste ekziston nje potencial i keqperdorimit, ateher thjesht ajo shoqeri ka mjete valide per ta ndaluar ate, nepermjet te ligjit, ashtu sic e kan praktikuar parardhesit tane, kur i thonin vetes njerez te cilvilizuar dhe te arsimuar....

flm
    O nuh fjala eshte per interesin dhe mos i perzi senet qeshtja qendron tek interesi .
    Pagesa me keste ka interes dhe si e tille nuk bene .

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    O nuh fjala eshte per interesin dhe mos i perzi senet qeshtja qendron tek interesi .
    Pagesa me keste ka interes dhe si e tille nuk bene .
    paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi ju!

Jo, nuk ka te bej me interessien, por eshte thjesht nje "mekanizem" teknik per shitblerje. Nje "lloj" pazarlleku!, i cili as keqperdor gjendjen e njeriut, e as detyron qe nevojtari te bej nje gje te tille. Natyrisht se cdo tregtar ka interes te bej fitim, edhe ai domatexhiu nuk i ka mbjell ato domate nga derti i madh qe ka per njerezine, se vaj halli do te mbeten pa ngran, por thjesht per xhepin e vet, per te fituar. Edhe une kur i ndjek dispozitat e fese kam interes, se deshiroj te shperblehem me xhenet !!!, edhe Allahu i madheruar ben me neve pazarllek!!!

Ne fene tone NUK NDALOHET fitimi!!!, kini kujdes, KAMATA qe permend Kur'ani e ka fillestren e qart, e ka qellimin e qart, qe kan te bejn me "shkaterim", ku zhytesh ne nje spirale nga e cila nuk mund te dalish me. Kurse shitja me keste eshte thejsht nje MODEL pazarlleku !!!

flm

PS: mos me keqkuptoni se une jam dakor me boten e financave ne perendim, aspak, por keto probleme qe i ceket me larte nuk kan te bejn me padrejtesite qe zhvillojn bankat ne pergithesi....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga khan Lexo Postimin
    E kuku per ty or Nuh Musa

Po dijetaret jane ata qe te spjegojne per fene e Allahut dhe dispozitat e Tij, haramin e halalin.
    C'pun ka ekonomisti ketu?

Kamata eshte haram ne Islam, eshte lufte me Allahun e Madheruar

Allahu te udhezoft

Ps ke shum nevoj per sudim te Islamit, dhe mos haro!!!! DEGJOJME DHE BINDEMI

...ne rregull o vellau im, ashtu eshte, dijetari nuk mbat dot nofken "dijetar"....

Hoxhollaret qe i njeh ti dhe une, nuk jan "dijetar", ata jan thjesht HOXHE, qe udheheqin namazin, e te mbajn ndonje ligjerat si miret abdest, si falen shafiijt, etj....Per KAMATEN deri sot nuk me ka treguar askush me shume, se sa ate qe shkruan ne Kur'an apo hadith...ate, vellau im i nderuar, dij edhe VET ta lexoj, nuk ka nevoje dikush te studjoj per kete me vite te terra ne kairo apo medine....

Ngadale ja kan arrijt qellimit ata keqdashesit e islamit, na kane imponuar institutin "hoxhe" ashtu si ja kan imponuar popullit vet institutin "prift", vetem me nje dallim shume te rrendesishem, qe 100 vjet "priftit" ja kan kufizuar vednin e akcionit ne murret e kishes, dhe "dijetarlleki" i tij nuk deperton me larg se rreth e perqark disa dhjetra metra.....ne te njejten rruge jemi edhe ne duke i futur hoxhollaret....kjo eshte e sigurt, hic mos mbaj dert.....

Si cdokund, e VERTETA ndodhet diku ne mes....

Pra, ALLAHU NA UDHEZOFT, inshallah.....por, AI nuk ja ndryhon gjengjen nje populli, perderisa ai popullo nuk ben perpjekje ta ndryshoj ate....me kete dua te te them, se EKONOMISTI mund te jete hoxhe, e hoxha KURRE nuk mund te jete ekonomist, shpresoj se me kupton....

flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi ju!

Jo, nuk ka te bej me interessien, por eshte thjesht nje "mekanizem" teknik per shitblerje. Nje "lloj" pazarlleku!, i cili as keqperdor gjendjen e njeriut, e as detyron qe nevojtari te bej nje gje te tille. Natyrisht se cdo tregtar ka interes te bej fitim, edhe ai domatexhiu nuk i ka mbjell ato domate nga derti i madh qe ka per njerezine, se vaj halli do te mbeten pa ngran, por thjesht per xhepin e vet, per te fituar. Edhe une kur i ndjek dispozitat e fese kam interes, se deshiroj te shperblehem me xhenet !!!, edhe Allahu i madheruar ben me neve pazarllek!!!

Ne fene tone NUK NDALOHET fitimi!!!, kini kujdes, KAMATA qe permend Kur'ani e ka fillestren e qart, e ka qellimin e qart, qe kan te bejn me "shkaterim", ku zhytesh ne nje spirale nga e cila nuk mund te dalish me. Kurse shitja me keste eshte thejsht nje MODEL pazarlleku !!!

flm

PS: mos me keqkuptoni se une jam dakor me boten e financave ne perendim, aspak, por keto probleme qe i ceket me larte nuk kan te bejn me padrejtesite qe zhvillojn bankat ne pergithesi....
    Selam alejkum
    ONuh Musa me vje nese pergjgjja ishte shkurtur dhe nuk e ke kuptuar ndoshta ate qe kam dasht ta them , ja nje shembull ta mqrr te jam me i qart.
    Nese ato domate ti marr shembull qmimi i tyre 200 euro por u ne nuk kam menjeher para per ti paguar ateher une duhet te hy ne kredi ose mini kredi dhe ajo llogarit qmimin se bashku me interesin pe zajm 10% ne vit dhe ty te del 220 vitin e ardhshem ti te paguash per kete interes flas une , kurse dhe ajo shitja e cekur me lart behet nepermjes konsumatorit bankes dhe firmes , dhe si te shkosh ne bank ti te fusin ata interes apo jo dhe si te ka interes ne kuptimin e termave ekonomik jo ne ate interes ,ateher mirret si e tille shpresoj qe e ke kuptuar, per skonto nuk shkruva asgje , e di qfare eshte mirpo per te thene diq duhet te kemi njohuri pak rreth dispozitave fetare , pra nga ana ime ngel te marr informacion me shum rreth kesaj pasi jam ekonomist e kam pak me te lehte shpjegimin e saj .Shpresoj qe me ke kuptuar Allahu na ndihmoft
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eldonel : 16-04-2008 mė 06:35

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ...............
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 16-04-2008 mė 12:03
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Selam alejkum
    ONuh Musa me vje nese pergjgjja ishte shkurtur dhe nuk e ke kuptuar ndoshta ate qe kam dasht ta them , ja nje shembull ta mqrr te jam me i qart.
    Nese ato domate ti marr shembull qmimi i tyre 200 euro por u ne nuk kam menjeher para per ti paguar ateher une duhet te hy ne kredi ose mini kredi dhe ajo llogarit qmimin se bashku me interesin pe zajm 10% ne vit dhe ty te del 220 vitin e ardhshem ti te paguash per kete interes flas une , kurse dhe ajo shitja e cekur me lart behet nepermjes konsumatorit bankes dhe firmes , dhe si te shkosh ne bank ti te fusin ata interes apo jo dhe si te ka interes ne kuptimin e termave ekonomik jo ne ate interes ,ateher mirret si e tille shpresoj qe e ke kuptuar, per skonto nuk shkruva asgje , e di qfare eshte mirpo per te thene diq duhet te kemi njohuri pak rreth dispozitave fetare , pra nga ana ime ngel te marr informacion me shum rreth kesaj pasi jam ekonomist e kam pak me te lehte shpjegimin e saj .Shpresoj qe me ke kuptuar Allahu na ndihmoft

selam

, jo mor vella, nuk eshte interes, por FITIM....per ate edhe behet biznesi, shitblerja...

Nuk behet per te ja bere dikujt qejfin!!!, kuptoni, se fitimi ne islam eshte i lejuar, dhe shumica e hoxhollareve ndergjegjesisht jane te fiksuar ne paradoksonin, se FITIMI duhet te jet ne nje cfare kornize, dhe cdogje qe e tejkalon ate kornize eshte kamat, haram e ku ta di une cka....

KUFIJ ne fitim NUK KA, eshte thjesht ceshtje e aftesive dhe marrveshjeve!, ate cka e ndalon kur'ani drejtperdrejt eshte keqperdorimi i njeriut, duke e shfrytezuar rastin e nje perzoni qe nuk ka rrugdalje tjeter.

Nese une blej nje VETURE me keste, dhe nese me ne fund paguaj 10% teper se sa per momentin, atehere une kam bere me dije nje biznes. Mua nuk me detyron kush te bej nje gje te tille.....dmth. paguaj 10% teper, por SHFYRTEZOJ automjetin prej momentit....ky eshte PAZARLLEK, une nuk di si tu ja sqaroj ndryshe, kjo as qe i hin ne llogari "kamates" qe e nenkupton kur'ani.

Nese mendoni, se EKONOMIA ne islam ndjek krejtesisht standarde tjera, atehere ne boten islame qe e imagjinojn do hoxhollare duhet te ket ne vend te matematikes dicka tjeter....ne ate bote me siguri nuk punohet me ato mjete qe Allahu na i ka fale ne kete bote, e qe i quajm neve NUMRA.....

flm

PS: dhe nje gje kisha shtuar, natyrisht se ka mundesi qe fitimi te tejkaloje permasat e tregut, si psh. qe ndodh me "monopolistet"....natyrisht se ai qe ka monopol, e dikton edhe cmimin.....kjo deri diku eshte jo vetem ne islam, por edhe ne boten e civilizuar HARAM....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    selam

, jo mor vella, nuk eshte interes, por FITIM....per ate edhe behet biznesi, shitblerja...

Nuk behet per te ja bere dikujt qejfin!!!, kuptoni, se fitimi ne islam eshte i lejuar, dhe shumica e hoxhollareve ndergjegjesisht jane te fiksuar ne paradoksonin, se FITIMI duhet te jet ne nje cfare kornize, dhe cdogje qe e tejkalon ate kornize eshte kamat, haram e ku ta di une cka....

KUFIJ ne fitim NUK KA, eshte thjesht ceshtje e aftesive dhe marrveshjeve!, ate cka e ndalon kur'ani drejtperdrejt eshte keqperdorimi i njeriut, duke e shfrytezuar rastin e nje perzoni qe nuk ka rrugdalje tjeter.

Nese une blej nje VETURE me keste, dhe nese me ne fund paguaj 10% teper se sa per momentin, atehere une kam bere me dije nje biznes. Mua nuk me detyron kush te bej nje gje te tille.....dmth. paguaj 10% teper, por SHFYRTEZOJ automjetin prej momentit....ky eshte PAZARLLEK, une nuk di si tu ja sqaroj ndryshe, kjo as qe i hin ne llogari "kamates" qe e nenkupton kur'ani.

Nese mendoni, se EKONOMIA ne islam ndjek krejtesisht standarde tjera, atehere ne boten islame qe e imagjinojn do hoxhollare duhet te ket ne vend te matematikes dicka tjeter....ne ate bote me siguri nuk punohet me ato mjete qe Allahu na i ka fale ne kete bote, e qe i quajm neve NUMRA.....

flm

PS: dhe nje gje kisha shtuar, natyrisht se ka mundesi qe fitimi te tejkaloje permasat e tregut, si psh. qe ndodh me "monopolistet"....natyrisht se ai qe ka monopol, e dikton edhe cmimin.....kjo deri diku eshte jo vetem ne islam, por edhe ne boten e civilizuar HARAM....
    O nuh eshte apo nuk eshte interes le more burr se ja ka i pshtjell kret termat po normale qe nepermes interesit ai tipi fiton ama ajo a kamat , pse a nuk fiton nepermes kamates a , interesi dhe marzha dallojn prandaj bani dallimet nese je ekonomist do te ishim kuptuar me mire .
    O djal shitja me keste ka interes per kthim te mjeteve dhe gjithashtu lidhet dhe nepermes bankes marrveshja dhe banka te fut interes . O mos i perzi gjerat tjeter qka eshte fitimi i monpolistitit aty qndron qeshtja s enuk k akonkurrenc kurse ne flasim per interes , ja nje shembull bankan kane kamat por njekohesisht nga keto realizojn fitim nga kjo mirepo kjo menyre e fitimit nuk lejohet e kupton .
    Fitimi duke e kalkuluar marzhen kjo muk paraqet problem por paraqet problem interesi , edhe hajni ka fitim kur vjedh diqka por menyra nuk lejohet , edhe ai qe shet alkool ka fitim por menyra nuk lejohet , edhe ai qe shet drog ka fitim por menyra nuk lejohet prandaj beje pak dallime dhe mos ja fut kotrrum.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    O nuh eshte apo nuk eshte interes le more burr se ja ka i pshtjell kret termat po normale qe nepermes interesit ai tipi fiton ama ajo a kamat , pse a nuk fiton nepermes kamates a , interesi dhe marzha dallojn prandaj bani dallimet nese je ekonomist do te ishim kuptuar me mire .
    O djal shitja me keste ka interes per kthim te mjeteve dhe gjithashtu lidhet dhe nepermes bankes marrveshja dhe banka te fut interes . O mos i perzi gjerat tjeter qka eshte fitimi i monpolistitit aty qndron qeshtja s enuk k akonkurrenc kurse ne flasim per interes , ja nje shembull bankan kane kamat por njekohesisht nga keto realizojn fitim nga kjo mirepo kjo menyre e fitimit nuk lejohet e kupton .
    Fitimi duke e kalkuluar marzhen kjo muk paraqet problem por paraqet problem interesi , edhe hajni ka fitim kur vjedh diqka por menyra nuk lejohet , edhe ai qe shet alkool ka fitim por menyra nuk lejohet , edhe ai qe shet drog ka fitim por menyra nuk lejohet prandaj beje pak dallime dhe mos ja fut kotrrum.

selam,

Do me thene, se problemi qendron aty, se BANKA e merr fitimin, e jo Nuh Musa....edhe une mund te te huazoj te holla per te blere nje veture, dhe bejme marreveshje, qe te mi kthesh ato te holla ne keste, me nje fitim "simbolik" (jashta inflacionit) prej 1%....a nuk guxoj une aspak te fitoj nga kjo ???....VETURA ESHTE LUKS!!!

Ose ma mire, ke ndertuar shpine e re, dhe nusja ta ka fut thiken ta blesh nje KUZHINE, se do ta qeshin fqinjet, shpija goxha e bukur, e pa kuzhine nuk ja shkon, por vaj halli ti nuk ke para, e huazon tek une 3000 € me kusht te mi kthesh pas 10 muaj.....pse mor burre mos te te kerkoj une 3% me teper (jashta inflacionit) ???...KUZHINA ESHTE LUKS!!!

O vellau im, ABU HANIFA thuhet se ka qen tregtare i shkathet, me duart ne xhepa hin ne treg, dhe del me fitim per nje muaj....kjo mund te behet vetem me shitblerje, e blej me lire, e shes me shtrejnt.....sistemi, llogjika, forma eshte e NJEJTE, mos e genjenji vetveten!!!.....

Nese muslimanet i pengon, se sistemin bankar e kan shpik cifutet, atehere dije se kete traume e kane vetem ARABET.....ja vlen per arabet te investojn ne akcie, me fitmie 100% e me teper, e nuk ja vlen per njeriun e thjesht te tejkaloj nje krize financiare dhe momentane me rrezik te kalkuluar......

Nje gje ta garantoj, bankat islame jane ne rritje, dhe nuk bejne asgje me shume e me pak se bankat tjera, vetem se kruhen me doren e djatht, e jo me doren e majt, e ndoshta ate vend mund me e kruajt edhe me kembe....ne fund te fundit, nese nuk ka KEQPERDORIM, atehere sistemi nuk mund te jet ndryshe, se sa eshte tash, kuptohet, "kamata" do te jet ne nivel te ulet, ne nivel ndoshta edhe me te ulet sic e praktikojn bankat ne austri psh. ne raste kur behet fjale per financime vendbanimesh......mos kini dert, se kudo ne bote, sistemi bankar nuk ka gjasa te funksionoj ndryshe, se fundi i fundit cdo rrote eshte e rrumbullaket, perndryshe nuk do te rrotullohej...

DREJTESIA eshte ajo qe cmohet nga ALLAHU i madheruar, o vellezer.....

flm

PS: potencoj edhe njeher, se nuk jam dakor me sistemin bankar te perendimit ne shume pika, natyrisht se "kamata" eshte per tu kritikuar, ku rreziku i bankes dhe i sherbyesit nuk jane ne barazpeshe....ku ekziston mundesi per keqperdorim katastrofik (shih krizen ne shqiperi 1997, shih krizen aktuale ne amerik me imobiljet).....
    albanish by nature

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. A e shikon dot njeriu Zotin?
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-09-2005, 15:07
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •