Close

Rezultati i Sondazhit: A e stabilizon Ballkanin pavarsia e Kosoves ?

Votues
19. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

13 68.42%
  • JO

6 31.58%
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Te gjitha behen me kohe. Ne tani nuk guxojme as te flasim, e kam fjalen nderkombetarisht, per ndonje bashkim te Kosoves me Shqiperine, sepse nuk eshte koha dhe mund te kete pasoja katastrofale per ne. Ne tani, duhet te fokusohemi ne njohjen sa me te shpejt zyrtare te pavaresise se Kosoves nga te gjitha shtetet dhe institucionet nderkombetare duke perfshire edhe OKB-ne tani. Pastaj, duhet te punojme shume qe te forcohemi sa me shume ekonomikisht dhe ne te gjitha aspektet, e ne te njejten kohe te anetaresohemi sa me shpejte ne Nato dhe BE. Pastaj, kur te qetesohet rajoni dhe politika nderkombetare ne pergjithesi, mund te fillojme ta pergadisim opinonin nderkombetar dhe te kerkojme e edhe te bashkohemi. Por tani, nuk eshte koha.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Koçar te pelqen apo nuk te pelqen ty dhe servit,koha punon per shqiptaret
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Une nuk po ve ne dyshim domosdoshmerine e pavarsise por te pasojave qe mund te sjelle ajo direkt ose indirekt.
    As une nuk e ve ne dyshim domosdoshmerine e pavarsise se Republikes se Kosoves.
    Por vetem dy variante kishte, ose Liri ose Lufte. Ti mendon se Liria qe ata fituan eshte me keq sesa lejimi i futjes se trupave serbe ne Kosove?
    Logjikisht qe jo. Sepse nese tani ka shanse te fuqishme per paqe dhe stabilitet, nese do te hynin ne Kosove te njejtet qe bene vrasje gjate luftes, si do te ndryshonte situata ne Ballkan? Do te ndizej edhe Maqedonia, do implikohej pa pasur mundesi zgjidhje, por edhe e detyruar sepse behet fjale per cenim kombetar, edhe Shqiperia. Greqia s'do bente sehir. Turku do shfrytezonte rastin Bullgari po ashtu...Pra si thua? A ishte zgjidhje e mire kjo qe u be?
    Ishte e vetmja

Me mbylljen e ceshtjes se Kosoves, a bie dakort ti qe u mbyllen te gjitha ceshtjet shqiptare?
    A do te deshe ti personalisht nje ndryshim kufijsh me maqedonine dhe me greqine? Kush mendon se do te mbeshtese duke pare qe dhe per Kosoven afersisht vetem 1/3 e Kombeve te bashkuara e ka njohur si shtet?
    Fakti qe ti pyet, do te thote qe ato jane te hapura. Shqiperia nuk ka pretendime territoriale dhe kjo eshte e sigurt. Tani edhe nje pyetje. Pse ka shume shqiptare ne shtete jo shqiptare?
    Drejtesi apo rastesi?

Mos harro ama, se ti e ben kete pyetje ndaj shqiptareve, por meqe e fut ne valle Greqine, a nuk me thua pse ata perdorin termin "vorioepir". Pikerisht sepse ata vete, greket, jane te pangopur me abuzime dhe duan serish te perfitojne. Kjo ehste nje e vertet historike dhe aktuale qe ti nuk mund ta mohosh dot.

Gjithsesi, duke ngelur ne teme. Shqiptaret nuk kane shkaktuar kurre destabilizim te Ballkanit dhe kete e di mire e gjithe bota

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga dodoni Lexo Postimin
    Te gjitha behen me kohe. Ne tani nuk guxojme as te flasim, e kam fjalen nderkombetarisht, per ndonje bashkim te Kosoves me Shqiperine, sepse nuk eshte koha dhe mund te kete pasoja katastrofale per ne.
    Nuk guxon shteti shqiptar dhe ai kosovar, por ne pamjet qe jepte CNN ne festimin e pavarsise, kamera ishte fokusuar ne nje parrulle te vetme "Pa kosove e cameri, nuk ka shqiperi. Kosova e fitoi pavarsine!"
    Komentatori i euronews-it komentoi duke thene pak a shume se shqiptaret pretendojne dhe pjesen veri-perendimore te greqise. Mos vazhdoj me propaganden serbe e greke qe po e perdorin per ti treguar botes shovinismin shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 24-02-2008 më 16:41
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Fakti qe ti pyet, do te thote qe ato jane te hapura. Shqiperia nuk ka pretendime territoriale dhe kjo eshte e sigurt. Tani edhe nje pyetje. Pse ka shume shqiptare ne shtete jo shqiptare?
    Drejtesi apo rastesi?
    po pse vetem rasti i shqiptareve eshte? Cdo beheshe po te kerkonin te gjitha vendet ballkanike drejtesine qe thua ti??
    xfiles

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ke harruar që në sondazh ta vësh opsionin "Nuk mjafton"

Sepse sikur ne që kemi dashur të jemi të lirë, edhe shqiptarët në Maqedoni duan të jenë të lirë, Çka kanë ata më pak se ne?

Edhe çamët duan liri, çka kanë ata më pak se ne?

Edhe Ulqini, Tuzi, Malësia, Plava, Presheva etj.

Pra nuk mjafton pavarësia e Kosovës për të stabilizuar Ballkanin !

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Nuk guxon shteti shqiptar dhe ai kosovar, por ne pamjet qe jepte CNN ne festimin e pavarsise, kamera ishte fokusuar ne nje parrulle te vetme "Pa kosove e cameri, nuk ka shqiperi. Kosova e fitoi pavarsine!"
    Komentatori i euronews-it komentoi duke thene pak a shume se shqiptaret pretendojne dhe pjesen veri-perendimore te greqise. Mos vazhdoj me propaganden serbe e greke qe po e perdorin per ti treguar botes shovinismin shqiptar.
    Po te ishte problemi ne nje parrulle s'do te kishte arsye qe te shqetesohej askush, por fakti eshte se parrulla permend nje ceshtje te pazgjidhur ende, e cila ka ngjashmeri me Kosoven, sepse u zbatua spastrim etnik ne trevat ku banonte popullsi autoktone etnikisht shqiptare-ÇAMERIA.
    Ky gazetari i CNN-it, pse nuk beri nje paralelizem faktesh. Pse nuk e zgjeroi pak me tej lajmin, duke shpjeguar se c eshte Cameria, etj. Mund te fuste edhe ndonje foto nga paramilitaret greke qe dekoroheshin per masakren e Serbrenices, ose te atyre te tjerve qe tundnin flamurin grek bashke me paramilitaret serbe ne masakrat e Kosoves.
    Pra ceshtja nuk eshte nje parrulle, ose "oreks" shqiptar per tu zgjeruar. Dihet mire fare qe shqiptaret nuk kane mbajtur dot trojet e tyre, jo me te pushtojne te tjera. Ashtu sic dihet qe grekt e serbet jane me te fituarit ne kurriz te shqiptareve. Kjo eshte e vertete historike dhe kete nuk e mohon dot askush.
    Nese greket jane aq injorante sa edhe sot e konsiderojne Stambollin qytet grek te pushtuar nga turqit, atehere eshte diskutim tjeter. Megjithate, popullsia nuk ka faj per lavazhet qe ben politika me qellim qe te perfitoje sa me shume ne kurriz te popujve te tjere.
    Te pretendosh(http://www.merriam-webster.com/cgi-b...01.wav=pretend) nuk eshte fjala e duhur. Drejtesi (http://www.merriam-webster.com/cgi-b...wav=justice)po.

po pse vetem rasti i shqiptareve eshte? Cdo beheshe po te kerkonin te gjitha vendet ballkanike drejtesine qe thua ti??
    Nuk eshte vetem rasti i shqiptareve, por shqiptaret jane rast unikal.
    Vendet e tjera, qe ti nuk i permend, donin ta ndanin Shqiperine ne Shkumbin...madje do vinin edhe pepinot te merrnin ca toka; ata qe ishin matane detit, llogarit me, keta qe ajne ne kufij tokesore.
    Nese eshte nje situate e tille sot ne Ballkan, eshte vetem per faktin se kane futur hundet fuqite e medha, duke e shnderruar Ballkanin ne nje salle operacionesh.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Po te ishte problemi ne nje parrulle s'do te kishte arsye qe te shqetesohej askush, por fakti eshte se parrulla permend nje ceshtje te pazgjidhur ende, e cila ka ngjashmeri me Kosoven, sepse u zbatua spastrim etnik ne trevat ku banonte popullsi autoktone etnikisht shqiptare-ÇAMERIA.
    Ky gazetari i CNN-it, pse nuk beri nje paralelizem faktesh. Pse nuk e zgjeroi pak me tej lajmin, duke shpjeguar se c eshte Cameria, etj. Mund te fuste edhe ndonje foto nga paramilitaret greke qe dekoroheshin per masakren e Serbrenices, ose te atyre te tjerve qe tundnin flamurin grek bashke me paramilitaret serbe ne masakrat e Kosoves.
    Pra ceshtja nuk eshte nje parrulle, ose "oreks" shqiptar per tu zgjeruar. Dihet mire fare qe shqiptaret nuk kane mbajtur dot trojet e tyre, jo me te pushtojne te tjera. Ashtu sic dihet qe grekt e serbet jane me te fituarit ne kurriz te shqiptareve. Kjo eshte e vertete historike dhe kete nuk e mohon dot askush.
    Nese greket jane aq injorante sa edhe sot e konsiderojne Stambollin qytet grek te pushtuar nga turqit, atehere eshte diskutim tjeter. Megjithate, popullsia nuk ka faj per lavazhet qe ben politika me qellim qe te perfitoje sa me shume ne kurriz te popujve te tjere.
    Te pretendosh(http://www.merriam-webster.com/cgi-b...01.wav=pretend) nuk eshte fjala e duhur. Drejtesi (http://www.merriam-webster.com/cgi-b...wav=justice)po.

Nuk eshte vetem rasti i shqiptareve, por shqiptaret jane rast unikal.
    Vendet e tjera, qe ti nuk i permend, donin ta ndanin Shqiperine ne Shkumbin...madje do vinin edhe pepinot te merrnin ca toka; ata qe ishin matane detit, llogarit me, keta qe ajne ne kufij tokesore.
    Nese eshte nje situate e tille sot ne Ballkan, eshte vetem per faktin se kane futur hundet fuqite e medha, duke e shnderruar Ballkanin ne nje salle operacionesh.
    Se cfare thote, gazetari i cnn-it apo ndonje tjeter , nuk eshte ne kopetencat e mia, une thjesht po te percjell dicka te thene nga ata.
    Persa i perket pjeses qe ta kam bere me "bold", une nuk permenda greqine apo serbine, por me kete llogjike qe arsyeton ti i bie qe dhe kerkesa per rikthimin e camerise se pushtuar eshte nje injorance, duke pare analogjine e grekerve me kostandinopojen.
    Drejtesia qe thua ti eshte relative. Cdo shtet shikon interesin e tij, por kjo nuk mund te shkallezohet ne ndryshime kufijsh se do behet nje katrahure e madhe.
    xfiles

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Kosova ka qene kolonia e fundit ne Evrope. Pavaresia e Kosoves jo vetem qe eshte faktor stabilizimi, por ky eshte vetem hapi i pare drejt stabilizimit te rajonit ballkanik. Pa trysni ndaj serbeve dhe pa zgjidhjen e ceshtjes shqiptare nuk mund te kete ballkan stabil. Me ceshtje shqiptare mendoj ne Camerine, shqiptaret e Maqedonise, ata te Lugines se Presheves, Medvegjes, Bujanovcit dhe shqiptaret e Malit te Zi

Tashti, nese bashkesia nderkombetare do te kete nje zgjidhje afatgjate ne gadishullin ballkanik, ekziston nje mase e vetme qe duhet te nderrmirret: T'i depertoje sllavet ne tokat e memedheut origjinal. Vetem atehere do te kishim jo vetem nje ballkan stabil, por edhe Evrope stabile.

Sinqerisht, sllavet dhe Evropa nuk kane asgje te perbashket.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Se cfare thote, gazetari i cnn-it apo ndonje tjeter , nuk eshte ne kopetencat e mia, une thjesht po te percjell dicka te thene nga ata.
    Ti percjell nje shqetesim tendin te reflektuar nepermjet reagimit te nje gazetari "X"?
    Apo thjesht ky eshte nje informacion pa pike vlere?
    Se po te ishte ceshtje kaq e rendesishme, do te ishte argument per mosnjohjen e Republikes se Kosoves. Nese shikon vazhden e diskutimit, duket nje tendence e jotja qe ta identifikosh pavarsine e Kosoves me destabilitetin Ballkanik, gje qe ndihet ne postimet qe ti kryen. Kjo rryme argumentimi eshte pikerisht rryma proserbe (mos me akuzo ketu si ekstremist apo kompleksaxhi, sepse jane serbet qe e mendojne keshtu jo shqiptaret).
    Ajo thenia "une thjesht percjell dicka", vlen sa per te mbuluar "une e mendoj si ata"?

Persa i perket pjeses qe ta kam bere me "bold", une nuk permenda greqine apo serbine, por me kete llogjike qe arsyeton ti i bie qe dhe kerkesa per rikthimin e camerise se pushtuar eshte nje injorance, duke pare analogjine e grekerve me kostandinopojen.
    Drejtesia qe thua ti eshte relative. Cdo shtet shikon interesin e tij, por kjo nuk mund te shkallezohet ne ndryshime kufijsh se do behet nje katrahure e madhe.
    Dakort mund te permendesh edhe Republiken e Santa Domingos. Pse? Sepse me ata ne nuk perdorim sistem vizash, gje qe i bie te jete paralele politike per mardhenie te frytshme nderkombetare.
    Serbia e Greqia perbejne 2 njesi nga 3 te tera, ne Ballkan. Do apo sdo ti apo une, ato jane komponente te zhvlllimeve gjeopolitike ballkanike.
    Nisur nga "analogjirat: e tua duhet qe Italia te kerkoje gjysmen e botes, sepse dikur Roma kishte ne perandorine e saj viset qe nga Britania e deri ne Afrike.

Relative? He he he...Te besh nje pohim te tille kaq absolut, hedh posht relativizmin.
    Normal qe po. Djalli thote se eshte ai i mire dhe Zoti i keq.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 10-04-2007, 09:40
  3. Bisedimet për statusin e Kosovës në tetor 2005
    Nga Harudi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-10-2005, 16:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •