Me shume se ne ofendime, do te thosha kalon ne ''sulm, e mbrojtje''. Askush nuk do te mbaje persiper fajin per prishjen e marredhenies. Ofendimet mund te ndodhin, por kjo varet dhe nga karakteri, edukata i secilit.
Feelings change - memories don't.
Derisa e e do një person ai për ty ka një imazh të përsosur dhe të kompletuar, sepse ndjen dashuri për të dhe fare nuk mendon për të metat me të cilat ai (ajo) është i veshur. Në momentin që ndodh ndarja, fillon edhe ofendimi me shfaqjen në shesh të të gjitha dobësive të atij (asaj) personi "të dashur". Pse ndodhë kjo? Është një mjet arsyetinimi, shpagimi e hakmarrje për arsyet e ndarjes, që në të shumtën e rasteve kjo fillon nga pala që dëmtohet dhe e ndjen veten të padrejtë. Është mirë që në pozita të tilla të ruhet ekuilibri emocional dhe të pranohet ndarja si fakt i përfunduar, natyrisht nëse nuk ka kthim mbrapa. Durimi dhe qëndrueshmëria emocionale janë mjet i fuqishëm në përballimin e sfidave të tilla dhe në përgatitjen e gatishmërinë e shpërqëndrimit të ndjenjave të dashurisë ndaj një personi tjetër meritor.
Ndryshuar për herë të fundit nga Dar_di : 23-10-2010 më 12:31
"Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri
Ndarja eshte demtim i dy palve,por sa do qe te jene te demtuar nuk eshte kultur ajo qe te shahen pas shpinde,shkon-vazhdon,nuk shkon-ndalon!Ai-ajo qe ofendon pas ndarjes eshte vete fajtore/i....
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Kam njohur nje cifte , qe kur ishin ne prag ndarjesh , hidhnin vrere per njeri- tjetrin.
Kalonte nje fare kohe u bashkonin prap . Mua me venin si gjyqtare kush kishte te drejt.
Tmerr , shahu pajtohu , shahu pajtohu dhe une nga fundi i thashe kur te nenshkruani divorcin athere do jap mendimin tim :-d
S'ka gje me te keqe kur fillon e ofendon personin , qe ke jetuar vite me te .
Ps. Per momentin jane te ndare , amin
Ndryshuar për herë të fundit nga Izadora : 23-10-2010 më 12:48
Jeto sot se neser nuk i dihet
..per mendimin tim ka dy perkufizime per kete teme:
- nje pale shahen pasi lidhja e tyre ka qne siperfaqesore, dashuria e tyre e perkoheshme, ndjenjat e tyre te castit...pasi e provon frutin e dashurise te duket si gjelle me fasule dhe kerkon edhe sallate, byrek, etj... Kuptohet qe ne kete rast nuk ke cfar te presesh vec prishjes se mardhenjes llafeve pafund, sharjeve, epiteteve, etj. Faji eshgte me shume i cunave, por edhe gocat nuk ngelen mbrapa.
- nje pale tjeter ndahen pasi njeri eshte pasionant tjetri i pasigurte. Ne kete rast pasionanti behet me shume i njgjitur me shume i bezdiseshem dhe e ben palen tjeter te mos marre fryme. Me shume ne kete rast fjalet vine nga pasionanti partner.
Te dyja keto raste e neperkembin dashurine, nuk jane personifikim i shprehjes "...dashuria jone eshe me e bukura ne toke..." Brenda njeriut ka skuta dhe xhepa te erret, me te erret se minierat e qymyrit...ku pervec mendjes se ketij njeriu nuk shkon dot njeri tjeter...keto e udheheqin shpesh vendimet e paleve...pasi keto mendime te thella kane vrare nje pale dhe ngelen peng i tjetres...
You changed your shirt, Mr Bond. I hope our little game, isnt causing you to perspire.
...drejt "e panjohura", eshte denim i te dy paleve, por njera e vuan, se tjetra e zgjedh... Ofendimi eshte vetem mendjeshkurtesi e pales qe e ben mik...ofendimin.
Kultur eshte te dashurosh vetem pasi je 100% i/e sigurte ke po dashuron, pse po e dashuron, sa po e dashuron... Dashuria kerkon sublimitet...nga sublimet!
You changed your shirt, Mr Bond. I hope our little game, isnt causing you to perspire.
Mendoni se fillimi i nje dashurie te re mund te fshij plaget e nje historie te vjeter?
Krijoni Kontakt