Close
Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 387
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Sa e lehte eshte te ndahesh me nje njeri!Ndodh si pakuptuar,si pa prekur ne imagjinaten e te vertetes.Si nje genjeshter qe ka filluar ne mengjes,por ne darke duhet te mbaroje se mund te behet e vertete...
    Nje firme e nje gjykatesi,nje leter gjygji,nje shkrese e depozituar kushedi se ku,nje emer me shume ne statistikat e divorceve,nje emer me pak ne ate te dashurive!
    Kaq eshte....
    Ndarja nuk ka brire per t'u dukur qe te tjeret ta dallonin qe nga larg dhe te iknin,por eshte ashtu e ngjashme me te gjitha evenimentet e tjera qe ndodhin ne jete.Eshte e ngjashme me martesen,me jeten,me vdekjen...Askujt nuk i vjen me çudi qe dikush ndahet ashtu sç nuk u vjen çudi qe dikush martohet....Cdo gje eshte brenda normalitetit.Megjithese ka diçka anormale ne ate qe iu ben shpirtrave te atyre qe e kalojne kete situate.Ka diçka te pashlyeshme qe mund te mbetet ne dyert e nje gjykate,apo te nje zemre,apo te nje shkrese qe njerezit e firmosin ose fjale qe i pranojne me gjak te ftohte,por me zemer te ngrire dhe me shume pikepyetje per jeten qe do vije me pas....
    Jeta qe duhet te jete nje oaz per t'u freskuar dhe per te gjetur ate, ate qe ke enderruar ,kthehet befas ne nje shkretetire ku syte mbesin duke shikuar mirazhet e saj qe deformojne endrrat ne karta te djegura pa asnje pike vlere....
    Dhe sa per vlerat sot asnjeri nuk pranon te flase....askush!
    Secili i ka caktuar vetes nje depozite te veçante qe perben ate qe ai e quan te mire dhe nje kosh tjeter ku hedh vlerat e te tjereve.Keshtu rrokulliset bota si nje top futbolli ne qindra kembe qe e gjuajne nga njeri cep ne tjetrin duke mos menduar shume se kujt mund ti bjere ky top ne koke...
    Por meqe koka e te tjereve behet me pak e vlefshme se bota vete,atehere ka pak rendesi nese sakrifikohet koka e ndonjerit per te miren e perbashket....
    Sa qenie egoiste eshte njeriu....
    "Carpe Diem"

Passion Maska e Lida54
    Anëtarësuar
    27-01-2008
    Vendndodhja
    Në Francë.
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin

Secili i ka caktuar vetes nje depozite te veçante qe perben ate qe ai e quan te mire dhe nje kosh tjeter ku hedh vlerat e te tjereve.Keshtu rrokulliset bota si nje top futbolli ne qindra kembe qe e gjuajne nga njeri cep ne tjetrin duke mos menduar shume se kujt mund ti bjere ky top ne koke...
    Por meqe koka e te tjereve behet me pak e vlefshme se bota vete,atehere ka pak rendesi nese sakrifikohet koka e ndonjerit per te miren e perbashket....
    Sa qenie egoiste eshte njeriu....
    Po keshtu eshte dhe ja qe e ke kuptuar.Behu dhe ti egoiste dhe duaje jeten me shume se kedo tjeter,duaj ata qe te duan zemer dhe shijo jeten,shijo dhe mos u jep kenaqesine te tjerve te te shohin si vemje duke u terhequr zvarre nga dhimbja.
    Ti je ajo qe mi ke mesuar te gjitha keto,ndaj po ti rikthej.
    Hape zemren lere te lire dhe dashuro.

Bisou e dashur
    Les passionnés soulèvent le monde, et les sceptiques le laissent retomber.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Lida54 Lexo Postimin
    shijo dhe mos u jep kenaqesine te tjerve te te shohin si vemje duke u terhequr zvarre nga dhimbja.
    Kenaqesia ime ishte se une di te dashuroj dhe di se çfare kuptimi ka dashuria.Nuk eshte turp te duash ashtu sikurse nuk eshte turp te vuash.Nuk mund ta quaj veten vemje,sado dhimbje te kem.Jemi njerez me zemer dhe perderisa jemi te tille vuajme.Nuk jam as e para dhe as e fundit.Ne kete bote qe te gjithe vuajme nje dite dhe marrim monedhen e tjetrit.Ndoshta duke vuajtur arrin te kuptosh me shume gjera,arrin te kuptosh dhe te ndash te drejten nga e shtrembera,arrin te marresh mesimet e jetes dhe ndoshta sot vuan,po nje dite mund te jesh e forte!

Te puth edhe une
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Si eshte kjo bote!!!
    Ka plot njerez qe martohen dhe betohen para Zotit se do duan dhe do respektojne nje njeri per gjithe jeten dhe kete fjale e mbajne ne zemer,por ja qe nje dite te bukur dikush ne gjykate te thote se kete burre ose grua duhet ta harrosh dhe te mos i japesh me asnje lloj rendesie...!!Keshtu ndodh dhe me ata qe jane vetem te dashuruar.
    Ne syte e te tjereve duhet te hiqesh se e ke shlyer nga zemra si me gome,por nuk shlyhen dot gjerat keshtu!
    Nuk shlyhet nje dashuri sepse ke vendosur se nuk duhet te vazhdoje me.Kujtimet mbeten perjete.
    Mund te duash akoma tjetrin/tjetren por ne te njejten kohe nuk do qe ta kesh me!Nuk mundesh....
    Dashuria e kaluar nuk eshte nje fjale e harruar,eshte nje e shkuar dhe nje e tashme qe te rendon ne zemer,por qe e di qe te ardhmen duhet ta ndertosh me tjeter njeri,me femijet qe do kesh...me nje jete tjeter!
    Por asgje nuk te pengon qe shpirtin ta kesh vetem te nje person i vetem ndonese nuk je me me te.Nje shpirt qe eshte vjedhur dhe marre nga dashuria e vertete.
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    DI_ANA, i them vetes A THU JAM VETEM UN ME HALLE?
    dhe mendoj e mendoj dhe i them vetes prape CFAR DO ZGJEDHI UN NGA MERZITJA? Tashi te vdes nga merzija apo te dal dhe te shijoj jeten, se nje jete kemi ne apo jo... se nuk do jetojm 1000 vjet!!! aq me shum te merzitesh aq me i dobet behesh. Pra DI_ANA mgjthse nuk te njoh por lexova disa shkrime te tuat dhe thashe ti them nja 2 fjal. Deshiroj nga ty qe mos e kthesh koken mrapa por vetem para, se nuk fiton gje por merr ne qafe veten.

rrespekt nga Erando

Arsyetim i drejte,teper i drejte....
    Bashkohem dhe une sot me mendimin e shume veteve qe diçka e thyer eshte e veshtire per tu ngjitur,asgje nuk mund te bejme duke luftuar te vetem,mendoj qe nuk na mbetet gje tjeter,por te pranojme humbjen,ndonese me vuajtje dhe te vazhdojme te jetojme pasi jeta eshte e vlefshme,e shtrenjte,por dhe teper e shkurter..

Respekte dhe nga une
    "Carpe Diem"

100%Shqiptar Maska e DJAL_PELIVAN
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Vendndodhja
    Texas USA
    Postime
    291
    Jeta Ka Ndarje Por Jeta Vazhdon
    BanDa-BuTueSi

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Te gjitheve u eshte dashur nje kohe e barabarte per t’u sheruar plotesisht nga zemra e thyer...

Kjo besohet te jete rezultat i asaj se njerezit jane shume me te forte sesa mendojne. Zakonisht nuk e dine se cilet mekanizma te mbrojtjes i kane ne dispozicion, mirepo pa pengesa i shfrytezojnë ato.

Pas ndarjes, njerezit i kujtojnë anet negative te partnerit, madje edhe ato të cilat u janë dukur simpatike, i konsiderojne te keqija. Per kete arsye me lehte perballen me ndarjen.
    Por gjithsesi ndarja eshte e dhimbshme....
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Postime
    62
    E si e paska dashur aman??????
    PO si u shkoka kaq shpejt me tjetren per te gjetur ngrohtesi?Apo keshtu bejne meshkujt ne pergjithesi????SA Keq!
    nuk bejne vetem meshkujt moj shpirt.... femrat e bejne me shpesh...(jo te gjitha femrat)

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Ai te la...ti e le....ju u ndate duke qene qe te dy dakort?
    Si te jete ai ose ajo qe ju le,ose ti vete,nuk ka shume rendesi,sepse ne fund te fundit secili nga ju gjendet vetem!
    Nje ndarje......nje me teper!!!!
    Si perfundim e njejta gje...dyshime te vetja juaj,lot,katastrofe shpirti dhe ne fund....sherimi!
    Po pra,te gjithe kalojme te kjo rruge.
    Qe u ndate me sot e me neser,qe u ndate sespe ai ose ajo iku me dike tjeter,qe u ndate se ai ose ajo nuk ju donte me,qe u ndate sepse ai ose ajo ju tradhetonte,qe u ndate sepse kishit kohe qe e mendonit nje gje te tille po nuk e kishit vendosur,.....perfundimi eshte i njellojte!
    Ndarje dhe gjendemi vetem dhe pikerisht njeri nga ne do vuaje me shume se tjetri..
    Ne shumicen e rasteve edhe pse historite tona kane nje "fillim dhe mbarim te pavdekshem",cdo ndarje e ka nje shpjegim....
    Lodhemi e lodhemi duke kerkuar gabimet ne veten tone,ose lodhemi duke munduar te kuptojme gabimet te tjetri,ose bejme tjetrin ose tjetren fajtor per te patur koshiencen tone te qete,per faktin qe pendimi mos te na pengoje te nisim nje relacion te ri me dike tjeter!!
    Sado qe te lodhemi prape asgje nuk fitojme......jemi ndare!
    Problemi eshte si mund ta jetojme ndarjen!!
    Si mund te fillojme nje jete duke harruar cdo gje qe na lidhte me ate person qe deshem aq shume,duke harruar kundermimin e aromes se tij ose te saj,zerin,fjalet,cdo gje qe kemi kaluar?
    Si mund te jetojme pas ndarjes dhe a eshte e mundur te jetohet??

respekte
    Eshte e mundur te jetohet, por asnjeri nga ne nuk do kete jeten ideale...sepse dashuria kete loje ben me te gjithe.

Te tjere duam, te tjere na duan, me te tjere perfundojme.

Ky eshte rregull universal, shume pak njerez i shpetojne kesaj formule. Edhe kur behet llotaria, miliona bileta shiten, por shume shume pak fitojne, s'ke c'i ben. Sigurisht qe nuk do i harrosh kurre ata qe ke dashur, edhe ata nuk do te te harrojne, per kete te jesh mese e sigurte...edhe sikur te duan, truri nuk lejon te harrosh njeri. Ne mes te nates te del ne enderr, kur je e merzitur, te shfaqet nje histori qe ka perfunduar keq.....pra do s'do, si ti, si ai, te dy jeni te kufizuar ne nje kujtese te perhershme. Vetem amnezia mund te te shpetoje, madje edhe ajo pjeserisht.

Ti e ke ne dore vete se cfare do te besh me te ardhmen tende. Pra nuk eshte e kaluara ajo qe te imponohet, por e ardhmja.

Ose harxho jeten duke ngjitur nje gote kristali te thyer, ose perdor nje gote plastike. Mendoj se ne nje shkretetire pa fund sic eshte vetmia, zgjidhja e dyte eshte shume here me funksionale sesa e para.
    As qe du me dit!

£u & £i Maska e xlindax
    Anëtarësuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    733
    Ai te la...ti e le....ju u ndate duke qene qe te dy dakort?
    Si te jete ai ose ajo qe ju le,ose ti vete,nuk ka shume rendesi,sepse ne fund te fundit secili nga ju gjendet vetem!
    Nje ndarje......nje me teper!!!!
    Si perfundim e njejta gje...dyshime te vetja juaj,lot,katastrofe shpirti dhe ne fund....sherimi!
    Po pra,te gjithe kalojme te kjo rruge.
    Qe u ndate me sot e me neser,qe u ndate sespe ai ose ajo iku me dike tjeter,qe u ndate se ai ose ajo nuk ju donte me,qe u ndate sepse ai ose ajo ju tradhetonte,qe u ndate sepse kishit kohe qe e mendonit nje gje te tille po nuk e kishit vendosur,.....perfundimi eshte i njellojte!
    Ndarje dhe gjendemi vetem dhe pikerisht njeri nga ne do vuaje me shume se tjetri..
    Ne shumicen e rasteve edhe pse historite tona kane nje "fillim dhe mbarim te pavdekshem",cdo ndarje e ka nje shpjegim....
    Lodhemi e lodhemi duke kerkuar gabimet ne veten tone,ose lodhemi duke munduar te kuptojme gabimet te tjetri,ose bejme tjetrin ose tjetren fajtor per te patur koshiencen tone te qete,per faktin qe pendimi mos te na pengoje te nisim nje relacion te ri me dike tjeter!!
    Sado qe te lodhemi prape asgje nuk fitojme......jemi ndare!
    Problemi eshte si mund ta jetojme ndarjen!!
    Si mund te fillojme nje jete duke harruar cdo gje qe na lidhte me ate person qe deshem aq shume,duke harruar kundermimin e aromes se tij ose te saj,zerin,fjalet,cdo gje qe kemi kaluar?
    Si mund te jetojme pas ndarjes dhe a eshte e mundur te jetohet??

respekte
    Jo gjithmon ka nje shpjegim ndarja.
    Eshte e kot te perpiqesh te harrosh dike qe ke dashur, do jet e pamundur.
    Fatkeqsisht ose x fate te mire njeriu qe ne kemi dashur do na vi gjithmon ne mendje, me nje keng, me nje shprehje ose me dicka tjeter, do na vi sepse ka ber pjes se jetes ton.. kjo nuk do te thot apsolutisht qe e do akoma!
    Pas ndarjes do merzitesh e do qash (nese e ke dashur) po jeta ecen dhe ka shum e shum arsye x te jetuar...kshuqe do pushosh prap e do fillosh te buzeqeshesh perseri. Dashuria x nje djal eshte e rendesishme, por nuk eshte gjithcka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xlindax : 14-06-2008 më 13:50 Arsyeja: harrova nje presje :p
    Ogni xsona che passa nella mia vita è unica...
    Xkè lascia un poco di se..
    E prende un poco di me.

Faqja 16 prej 39 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ndarja e Maqedonisë do të jetë e pashmangshme
    Nga Faik në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-05-2009, 07:00
  2. Dalja nga ndarja e fese - Vizita e Papes fillim historik.
    Nga DYDRINAS në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-12-2006, 08:25
  3. Ndarja e fjalëve në fund të rreshtit
    Nga sadete71 në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-10-2006, 09:14
  4. Risalet Ibn Asakir (shpjegimi)
    Nga rapsod në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 13:55
  5. Petersen: Ndarja e Kosovës nuk është opsion
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 01-03-2005, 18:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •