"Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"
Je vais bien quand l'Albanie va bien
kjo nuk eshte asimilim aspak se ti e perdor prap gjuhen tende gjat bisedave te tua e ne te gjitha anet tjera mirepo kur eshte qeshtje tek falja e namazit duhet ne arabisht sepse eshte gjuha qe ka zbrit Kurani
mendoja se do ta kuptoje vetem me kaq mirepo ja po ti jap disa arsye gjate perkthimit kemi perkthe dhe pershtat , gjuha e perdorur , saktesia me e madhe e shum e shum te tjera , gjate namazit mu kendu me perkthim siq po thua ti po qe se shkon nje xhami ku eshte ne tejter gjuh e kupton ti se a eshte tu e kendu ai El-Fatiha apo qfar keshtu e din te gjith por prap Allahu e di ma se miri
ketu s ka te beje aspak me asimilim por qeshtja eshte se kjo eshte origjinale kurse kjo tjetra e perkthyer ndoshta tani e ke me te qart shpresoj inshAllah
kurse tek lutjet mundesh edhe shqip askush nuk te thot nuk mundesh me u lut shqip prandaj kjo qeshtje mendoj s ka asnje lidheshmeri me greket
Eshte kenaqsia ime te pergjigjem per fene time, (po qe se kame njohuri) dhe nuk jame prekur aspak, pekundrazi
Nostradamus! Te gjitha gjuhet jane te Zotit, pra Zoti i ka shpikur gjuhet dhe sigurisht qe i kupton te gjitha, jo vetem gjuhet e njerezve por dhe ato te kafsheve, shpendve, insekteve, peshqve, etj etj
Islami eshte e vetmja fe qe i spjegon atributet e Zotit. Vet keto atribute si i spjegon Islami eshte e pamundur te jene nga mendja njerzore.
Allahu i madherua ne Kruan thote! "Ai eshte gjith degjuesi"
Pra sikur te gjitha krijesat e Zotit, engjej, njerez, (secili me gjuhen e tij) xhin, kafshe, shpend, insekte, peshq ,etj ti luten Zotit te gjitha ne te njejtin moment, Zoti i Madheruar i degjon te gjitha ne te njejten kohe pa i ngateruar fare, dhe kjo eshte shume e thjesht per te
Kurse per shqipen as diskutohet se Ai eshte Krijuesi i saj
Sa per faljen duhet ta kuptosh, qe ne Islam falja qe muslimanet e kane te obliguar eshte tjeter, kurse lutje eshte tjeter.
Qe ta kuptosh me mire, kur muslimanet falen, recitojne Kuranin, madherojne Zotin, (fjale te caktuara nga vet Ai) dhe kjo eshte obligim, kurse mbas faljes lutesh ne shqip, anglisht, e cfar te duash dhe sipas asaj qe deshiron.
Duhet pasur parasysh se si falen muslimanet.
Muslimane falen te gjithe per njehershi. Ne xhami njeri del perpara udheheq faljen, kurse te tjeret pasojne ate, shumicen e rasteve nuk jane te gjith nga nje shtet.
Imagjino sikur nje shqiptar te udheheqi faljen ne shqip, dhe joshqiptaret te falen pas tij pa ditur se cfar po thot ky !?
Pra ne arabisht qe eshte dhe gjuha orgjinale e Kuranit te gjith e njohin Kuranin.
Por pergjigja me e sakte eshte se origjinaliteti i Kuranit eshte ne arabisht. dhe gjuha arabe eshte shume me kuptim te forte
Arabisht e ndjen me shume Kuranin se ne gjuhe te tjera
Shkruaj dhe pjyet sa here te duash me gjith qef pergjigjem po pata njohurin
Miqsisht Khan
Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 27-02-2008 më 01:49
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Ndikimi i klimes ne ndryshimin e nje ngjyres se lekures ose races nuk eshte proces i cili zhvillohet me katalizator.
Eshte e vertete qe ka njerez te bardhe ne keto vise dhe akoma kane mbetur te bardhe, por keta njerez brez pas brezi pesojne ndryshime gjenetike dhe me kalimin e kohes nese vazhdojne te jetojne ne kushte te tilla klimatike do te behn te zi por kjo kerkon nje periudhe te gjate kohore, ndoshta mijevjecare ose me shum.
Por nuk diskutohet fakti qe klima luan nje rol jashtzakonisht te madh ne jeten e qenieve te gjalla.
Gostivari_usa
WE WILL NOT GO DOWN!
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 27-02-2008 më 11:04
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Ka lidhje nese ne duhet te falemi ne arabisht per mysliman dhe per orthodokset
ne greqisht çfare ndryshimi ti sheh perveç gjuhes sone.
Une e kuptoj qe Muhamedi a. s. ka qene arab dhe zoti atij ju ka drejtohu ne
gjuhen e vet por per matutje eshte shpifje arabe per me asimilu popujt tjer.
me respekt nga Shqiptari qe nuk asimilohet kurrë.
"Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"
Je vais bien quand l'Albanie va bien
Me sa kam studiuar e nga hipotezat e shkences e nga shume studime qe jane bere njeriu ka jetuar qe 50.000 vjet me pare, panvaresisht se sipas Fe-se Islame apo Krishtere ka 6.000 vjet ne mos gaboj.
Sidoqofte une besoj shume ne nje lidhje te forte ndermejt shkences e Fese e i shikoj si ne bashkepunim me njera tjetren, per mos thene qe shikoj ne shkencen nje vertetim te besimit ne Zot e prandaj bera nje nderthurje mes te dyjave.
E di shume mire qe besimtareve s'i pelqejne gjera te tilla e kerkoj falje por sidoqofte nuk duhet besuar shume as Kurani e as Bibla sepse jane libra te perkthyer ne shume gjuhe nga njerez te ndryshem e me kuptime qe jo perhere kane mbajtur ato origjinale...
Respekte te gjitheve!
era
La vita è bella...
Krijoni Kontakt