Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 61
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Me sa kam studiuar e nga hipotezat e shkences e nga shume studime qe jane bere njeriu ka jetuar qe 50.000 vjet me pare, panvaresisht se sipas Fe-se Islame apo Krishtere ka 6.000 vjet ne mos gaboj.Sidoqofte une besoj shume ne nje lidhje te forte ndermejt shkences e Fese e i shikoj si ne bashkepunim me njera tjetren, per mos thene qe shikoj ne shkencen nje vertetim te besimit ne Zot e prandaj bera nje nderthurje mes te dyjave.
    E di shume mire qe besimtareve s'i pelqejne gjera te tilla e kerkoj falje por sidoqofte nuk duhet besuar shume as Kurani e as Bibla sepse jane libra te perkthyer ne shume gjuhe nga njerez te ndryshem e me kuptime qe jo perhere kane mbajtur ato origjinale...

Respekte te gjitheve!
    era
    Era gabon. Ajo qe the me lart nuk eshte e vertete, te pakten sa i perket Kuranit.
    Sipas Bibles ke te drejte Toka eshte me e re se 6000 vjet, per afersisht 5780 vite.
    Sipas Kuranit nuk eshte ashtu.
    Ne fakt Kurani nuk te jep vite, kur eshte krijuar Toka, por te jep shenja lidhur me vjetersine e Tokes.
    Nga Gjeografia dime se deri ne gjendjen e sotme Toka ka kaluar neper 6 etapa, 6 era gjeogjike.
    Ne Kuran thuhet se Allahu Token e krijoj per gjashte dite ( edhe ne Bibel thuhet 6 dite - por ne Bibel flitet per dite njerezore - dhe ketu Bibla eshte gabim).
    Interesante eshte se fjala qe per mendet ne gjuhen arabe per te pershkruajtur keto gjashte ditet ka me shum kuptime.
    E njeta fjale ka kuptimin :dit, muaj, vit,shekull dhe interesante eshte se ka kuptimin e nje ere gejollogjike!!!
    Gjuha arabe ka fjale te tjera qe perdoren per te shprehur vetem nje kuptim , pra ate te kuptimin "dit" dhe eshte interesante se ne kete rast ne Kuran nuk perdoret ajo fjale , por perdoret kjo fjala tjeter qe i ka te gjitha keto kuptime.
    Pra mund te vijme ne rrjedhim se sipas Kuranit Toka eshte e vjeter 6 era gjeollogjike.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Me sa kam studiuar e nga hipotezat e shkences e nga shume studime qe jane bere njeriu ka jetuar qe 50.000 vjet me pare,
    Kjo eshte sipas hipotezave te shkences Darwiniste(Matrapazeve) ,thjesht eshte nje shkenc ne vete qe mundohen se Njerzimi ka evoluuar prej specieve ,a qka po di une,se qka mendojn duke dhene shifra enorme te Vjeteve ,aburditet ne vete...

Nese me bene qe te qeshi me se shumti eshte ai dokumentari serik " Njeriu i Pildouwn" apo diqka ngjajshem,d.m.th darwinistet jan rrjet qe kan arritur qe ta pervetesojn disi edhe shkencen me pallavrat e tyre te kota dhe te pabaza ,vetem e vetem qe ti ushqejn instiktet e tyre shtazarake ateiste...

thjesht krijesa " Njeri" fillon me Ademin a.s dhe Haven ...tash nese mundohemi qe te supozojm vjetet se kur kan jetuar keta qe e filluan njerzimin ,vetem mund te gabojm dhe te mos ia qellojm..

Kalo mire ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kjo eshte sipas hipotezave te shkences Darwiniste(Matrapazeve) ,thjesht eshte nje shkenc ne vete qe mundohen se Njerzimi ka evoluuar prej specieve ,a qka po di une,se qka mendojn duke dhene shifra enorme te Vjeteve ,aburditet ne vete...

Nese me bene qe te qeshi me se shumti eshte ai dokumentari serik " Njeriu i Pildouwn" apo diqka ngjajshem,d.m.th darwinistet jan rrjet qe kan arritur qe ta pervetesojn disi edhe shkencen me pallavrat e tyre te kota dhe te pabaza ,vetem e vetem qe ti ushqejn instiktet e tyre shtazarake ateiste...

thjesht krijesa " Njeri" fillon me Ademin a.s dhe Haven ...tash nese mundohemi qe te supozojm vjetet se kur kan jetuar keta qe e filluan njerzimin ,vetem mund te gabojm dhe te mos ia qellojm..

Kalo mire ...
    Era nuk pyeti se nga kush fillon njerezimi, pyetja e sajkishte te bej me vjetersine e Tokes si planet.
    Sipas Bibles Toka eshte e vjeter 5780 vite, ndersa sipas shkences njeriu ekziston perafersisht 50.000 vite.
    Pra ekziston nje kontradite midis libra fetare dhe shkences sa i perket vjetersise se Tokes si planet. Por kjo kontradite nuk ka te bej me Kuranin pasiqe Kurani nuk thot qe Toka u krijua para 6000 viteve ashtu sic pretendon Era.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Atehere dhe tani pe shoh sipas jush qe dini pak me teper si une per fete

Neper ato libra te shenjta njerzit (pejgamberat)thojne qe paskan komunikuar me zotin
    por dy gjera te thjeshta nuk jane ne ato libra

Kur u krijua toka dhe pse jane tri rraca kurse kemi vetem nje çift bizare apo jo?

Une mendoj se Zoti egziston dhe aj eshte krijusi i gjithve.
    por fet jane krijimtaria e çifutve dhe e arabeve dhe keshtu metutje.

Nese Zoti kishte dashur te kete vertet fe ne toke ai nuk i kishte lejuar 10-ra besime mes nesh
    Zoti ju ndihmovt ai i vertet.
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE=nostradamus99;1841032]

Une mendoj se Zoti egziston dhe aj eshte krijusi i gjithve.
    por fet jane krijimtaria e çifutve dhe e arabeve dhe keshtu metutje.
    nostradamus
    Kur arrin te pranosh egzistecen e Nje Zoti, pse i kthehesh ateizmit ndaj asaj qe Allahu ka krijuar. Madheshtia e Krijuesi ne ngjyrat e krijimit nuk ka pse t'ju kthej mbrapa.

Ai qe solli parimet, bazat krijoj Cifutet dhe arabet qe do te thot feja ishte dhe nuk e sollen ata qe ti permend me siper. Kuptoj te ty magjin e nostradamit se sa e ke qartesin e besimit.

Nese Zoti kishte dashur te kete vertet fe ne toke ai nuk i kishte lejuar 10-ra besime mes nesh
    A po habitesh ne krijimin e xhennetit dhe xhehennemit. Ne sprovat qe jane.
    Beso te Allahu te miren se e keqja eshte e imja dhe e jotja.
    Ty te ka dhene llogjiken dhe vere ne funksionin e te vertetes, sepse valvitjet e tua ne te shprehur jane dem per ty dhe jo per tjeter kend.
    thote Zoti i gjithesise: 39:7. "...e nëse jeni mirënjohës ndaj Tij, Ai e pëlqen atë për ju. Ndërkaq, nuk do ta bartë asnjë mëkatar barrën e tjetrit. Pastaj, e ardhmja juaj është vetëm te Zoti juaj, e Ai do t’ju njoftojë me atë që keni vepruar. Vërtet, Ai e di shumë mirë se çka mbajnë zemrat".

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    [QUOTE=eri3000;1841324]
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99 Lexo Postimin

nostradamus
    Kur arrin te pranosh egzistecen e Nje Zoti, pse i kthehesh ateizmit ndaj asaj qe Allahu ka krijuar. Madheshtia e Krijuesi ne ngjyrat e krijimit nuk ka pse t'ju kthej mbrapa.

Ai qe solli parimet, bazat krijoj Cifutet dhe arabet qe do te thot feja ishte dhe nuk e sollen ata qe ti permend me siper. Kuptoj te ty magjin e nostradamit se sa e ke qartesin e besimit.

A po habitesh ne krijimin e xhennetit dhe xhehennemit. Ne sprovat qe jane.
    Beso te Allahu te miren se e keqja eshte e imja dhe e jotja.
    Ty te ka dhene llogjiken dhe vere ne funksionin e te vertetes, sepse valvitjet e tua ne te shprehur jane dem per ty dhe jo per tjeter kend.
    thote Zoti i gjithesise: 39:7. "...e nëse jeni mirënjohës ndaj Tij, Ai e pëlqen atë për ju. Ndërkaq, nuk do ta bartë asnjë mëkatar barrën e tjetrit. Pastaj, e ardhmja juaj është vetëm te Zoti juaj, e Ai do t’ju njoftojë me atë që keni vepruar. Vërtet, Ai e di shumë mirë se çka mbajnë zemrat".

faleminderit

Une kurre skam qene ateist dhe nuk do jem, por religjionet jane nga çifutet dhe
    arabet kush prej jush mund te thot qe ne kur'an apo bible apo te budista nuk ka patur keq shkrim ne ato libra çdo liber thot qe ka nje Zot por ligjet jane ndryshme
    shikoni hoxha thret ndryshe nga prifti qe i bjen kombanave po budisti nuk e di si i thret besimtaret e vet pra Zoti ketu nuk ka ven asgje vet por njerzimi

Zoti egziston por ai nuk eshte nje adhurues i ndonji popull te veqant
    pra Zoti i don te gjitha qe ai i ka krijuar pra te gjitha rracat popujt dhe tjer
    ai i kupton te gjitha popujt si ne i drejtohemi por jo si shkruan ne kur'an apo libra te tjera te shenjta aty ka shume gjera logjike por ka shume gjera qe nuk ka lidhje
    me zotin shiko ne kinse duhet te falemi ne arabisht kurse njeriu eshte bere me tre ngjyra Ademi a.s.etj. ose nese nuk je i atij besimit qenke pa besimtar
    Nuk e mohoj qe Jezu krishti ka qene ai qe ka qene dhe as Muhamedi a.s.por
    kam shume dyshim per ata qe e kane shkruar fjalimet dhe veprat e tyre.

Ky eshte mendimi im Zoti ju ndihëmoft.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE=nostradamus99;1841395][QUOTE

por jo si shkruan ne kur'an apo libra te tjera te shenjta aty ka shume gjera logjike por ka shume gjera qe nuk ka lidhje
    A je i afte ti ta kuptosh kete qe thua?

...por kam shume dyshim per ata qe e kane shkruar fjalimet dhe veprat e tyre.
    Ky eshte problemi i yti dhe jo i atij qe e koncepton te verteten.
    Allahu thote: " 15:9.Ne me madhërinë Tonë e shpallëm Kur’anin dhe Ne gjithsesi jemi mbrojtës të tij."
    Mos ki dyshim se Kuranin nuk do mund ta ndryshoj kush.
    Ne do ndihm jame gati.

Ky eshte mendimi im Zoti ju ndihëmoft.
    Mendimi i yti dhe i imi eshte i limitizuar, sepse kaq llogjikojm, ajo qe te thote Zoti duhet besuar per kete te ka dhene llogjiken dhe na ka dalluar nga Kafshet.

Faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    [QUOTE=eri3000;1841432]
    [QUOTE

A je i afte ti ta kuptosh kete qe thua?

Ky eshte problemi i yti dhe jo i atij qe e koncepton te verteten.
    Allahu thote: " 15:9.Ne me madhërinë Tonë e shpallëm Kur’anin dhe Ne gjithsesi jemi mbrojtës të tij."
    Mos ki dyshim se Kuranin nuk do mund ta ndryshoj kush.
    Ne do ndihm jame gati.

Mendimi i yti dhe i imi eshte i limitizuar, sepse kaq llogjikojm, ajo qe te thote Zoti duhet besuar per kete te ka dhene llogjiken dhe na ka dalluar nga Kafshet.

Faleminderit

Une kuptoj dhe di qe them por ate qe nuk kam qen i sigurt dhe per kete kerkova mendimin e juaj por as ju qe ju ka shprlare trurin librat e fes (çifutve dhe arabve)nuk jeni te afte
    te me jepni pergjigjet per dy sende te thjeshta,si jane krijuar rracat bardhe zeze verdhe kuq, dhe sa eshte toka bota e vjeter, une besoj ne zot dhe perpiqem te jem njeri e pastaj te tjera.

Nese vertet kur'ani eshte shpallja e fundit e Zotit pse ende ka krishter budista dhe ateista etj. pse bota eshte e ndare mu te muslimanet ka sekte dhe perçarje

Dhe ta dish ateher kafshet jane me te mençur sikur njerezit bile te ato dihen regullat pra nuk ka luhatje
    Ndryshuar për herë të fundit nga nostradamus99 : 29-02-2008 më 15:35

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Jungjatjeta
    Kam një pyetje për të gjithë
    E kam lexuar biblen kur'anin dhe aty kam lexuar se njeriu eshte lindur ose krijuar
    nga Ademi a.s. ose Adami
    E mua me intereson nese njeriu eshte krijuar ose e ka prejardhjen prej ketij njeriu
    ateher pse egzistojne tre raca bardhe verdhe dhe e zeze
    pra Ademi a.s. ka qen çfare prej keto ngjyrashe?
    Ai nuk ka mundur te jete me tre ngjyre!
    ju falemenderit.

po njerui a kriju nga majmuni.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga BaBa Lexo Postimin
    po njerui a kriju nga majmuni.

Te faleminderoj Darvinist por atehere kush e krijoj majmunin dhe si jemi ndare ne rraca?

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •