Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-04-2006
    Postime
    11

urtesia

[QUOTE=urtesia;1838097]
    Citim Postuar më parë nga ilmiu Lexo Postimin
    selam alejkum.per te gjith antaret e forumit,kam nje pyetje qe jam mjaft kurreshtar ta di se qka ka qene Buraku qe permendet te israja e Muhamedit a.s.,ku citohet se e lidhi burakun para gjmise dhe hyri me fal namazin.

Buraku supozoet te jete nje krijese ose mjet jashta kesaj bote e cila kishte shpejtesine e drites. Kjo shpejtesi nuk i mjaftonte per te kryes misionin, ashtu qe per te aritur ne Arsh duheshte te vij Rref rrefi - poashtu mjet ose krijese jashttoksore.

Krakteristike eshte edhe permendja e taxhit prej xhevahiri (diamanti) gje qe tregon se vetem lloje te diamantit mund te perballojne temperaturat e larta dhe te krijone komoditet dhe mburoj nga shtypja atmosferike dhe gjera te tjera per fluturime ne vasion.

sa munda te pergjigjem dhe te mbetesh i kenaqur, ju dini.

Zoti ju shperbleft

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    Te kuptohemi! Qe falja eshte ne arabisht, kurse lutjet behen ne shqip, apo ne cfar gjuhe te duash.

Muslimane falen ne arabisht sepse eshte gjuha origjinale qe u zebrit Kurani (kjo me sa di un ndonje vella po di me shume te shkruaj)
    Kurse lutjet i bene ne shqip e ne cdo gjuhe tjeter
    Te faleminderit, mos u prek por kete une e kuptoj si asimilim pse zoti neve nuk na kupton nese ne falemi ne shqip .
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99 Lexo Postimin
    Te faleminderit, mos u prek por kete une e kuptoj si asimilim pse zoti neve nuk na kupton nese ne falemi ne shqip .
    nuk eshte qeshtja na kupton ose jo sepse ne e dime qe na kupton mirepo qeshtja qendron aty se Kurani ka zbritur ne gjuhen arabe dhe ashtu eshte ne origjinal kurse kjo eshte e perkthyer dhe nuk eshte origjinal . Shpresoj qe do ta kuptosh inshAllah

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    nuk eshte qeshtja na kupton ose jo sepse ne e dime qe na kupton mirepo qeshtja qendron aty se Kurani ka zbritur ne gjuhen arabe dhe ashtu eshte ne origjinal kurse kjo eshte e perkthyer dhe nuk eshte origjinal . Shpresoj qe do ta kuptosh inshAllah

Me respekt zotri por kete une e kuptoj vetem si asimilim
    njejte eshte sikur qe Greket i shplajne trurin shqiptarve se kinse nese luten ne greqisht zoti do i pranon lutjet e ne çfare qenkemi kopila gjuha jone qenka bizare per Zotin?

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Me respekt zotri por kete une e kuptoj vetem si asimilim
    njejte eshte sikur qe Greket i shplajne trurin shqiptarve se kinse nese luten ne greqisht zoti do i pranon lutjet e ne çfare qenkemi kopila gjuha jone qenka bizare per Zotin?
    kjo nuk eshte asimilim aspak se ti e perdor prap gjuhen tende gjat bisedave te tua e ne te gjitha anet tjera mirepo kur eshte qeshtje tek falja e namazit duhet ne arabisht sepse eshte gjuha qe ka zbrit Kurani
    mendoja se do ta kuptoje vetem me kaq mirepo ja po ti jap disa arsye gjate perkthimit kemi perkthe dhe pershtat , gjuha e perdorur , saktesia me e madhe e shum e shum te tjera , gjate namazit mu kendu me perkthim siq po thua ti po qe se shkon nje xhami ku eshte ne tejter gjuh e kupton ti se a eshte tu e kendu ai El-Fatiha apo qfar keshtu e din te gjith por prap Allahu e di ma se miri
    ketu s ka te beje aspak me asimilim por qeshtja eshte se kjo eshte origjinale kurse kjo tjetra e perkthyer ndoshta tani e ke me te qart shpresoj inshAllah
    kurse tek lutjet mundesh edhe shqip askush nuk te thot nuk mundesh me u lut shqip prandaj kjo qeshtje mendoj s ka asnje lidheshmeri me greket

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Eshte kenaqsia ime te pergjigjem per fene time, (po qe se kame njohuri) dhe nuk jame prekur aspak, pekundrazi
    Nostradamus! Te gjitha gjuhet jane te Zotit, pra Zoti i ka shpikur gjuhet dhe sigurisht qe i kupton te gjitha, jo vetem gjuhet e njerezve por dhe ato te kafsheve, shpendve, insekteve, peshqve, etj etj
    Islami eshte e vetmja fe qe i spjegon atributet e Zotit. Vet keto atribute si i spjegon Islami eshte e pamundur te jene nga mendja njerzore.
    Allahu i madherua ne Kruan thote! "Ai eshte gjith degjuesi"
    Pra sikur te gjitha krijesat e Zotit, engjej, njerez, (secili me gjuhen e tij) xhin, kafshe, shpend, insekte, peshq ,etj ti luten Zotit te gjitha ne te njejtin moment, Zoti i Madheruar i degjon te gjitha ne te njejten kohe pa i ngateruar fare, dhe kjo eshte shume e thjesht per te
    Kurse per shqipen as diskutohet se Ai eshte Krijuesi i saj

Sa per faljen duhet ta kuptosh, qe ne Islam falja qe muslimanet e kane te obliguar eshte tjeter, kurse lutje eshte tjeter.
    Qe ta kuptosh me mire, kur muslimanet falen, recitojne Kuranin, madherojne Zotin, (fjale te caktuara nga vet Ai) dhe kjo eshte obligim, kurse mbas faljes lutesh ne shqip, anglisht, e cfar te duash dhe sipas asaj qe deshiron.
    Duhet pasur parasysh se si falen muslimanet.
    Muslimane falen te gjithe per njehershi. Ne xhami njeri del perpara udheheq faljen, kurse te tjeret pasojne ate, shumicen e rasteve nuk jane te gjith nga nje shtet.
    Imagjino sikur nje shqiptar te udheheqi faljen ne shqip, dhe joshqiptaret te falen pas tij pa ditur se cfar po thot ky !?
    Pra ne arabisht qe eshte dhe gjuha orgjinale e Kuranit te gjith e njohin Kuranin.
    Por pergjigja me e sakte eshte se origjinaliteti i Kuranit eshte ne arabisht. dhe gjuha arabe eshte shume me kuptim te forte
    Arabisht e ndjen me shume Kuranin se ne gjuhe te tjera

Shkruaj dhe pjyet sa here te duash me gjith qef pergjigjem po pata njohurin

Miqsisht Khan
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 27-02-2008 më 01:49
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Te falemindeerit per kete teori por mundem te them qe ne afriken e jugut
    ka kolonit angleze dhe holandeze qe jetojne atje mbi 200 vjet pra 10 gjenerata
    por ata kane mbetur te bardhe pra klima nuk i ka ndryshuar aspak.
    kurse per japonezet apo kinezet mos me thuani se ata jane te verdhe sepse atje
    lind dielli.
    tung
    Ndikimi i klimes ne ndryshimin e nje ngjyres se lekures ose races nuk eshte proces i cili zhvillohet me katalizator.
    Eshte e vertete qe ka njerez te bardhe ne keto vise dhe akoma kane mbetur te bardhe, por keta njerez brez pas brezi pesojne ndryshime gjenetike dhe me kalimin e kohes nese vazhdojne te jetojne ne kushte te tilla klimatike do te behn te zi por kjo kerkon nje periudhe te gjate kohore, ndoshta mijevjecare ose me shum.
    Por nuk diskutohet fakti qe klima luan nje rol jashtzakonisht te madh ne jeten e qenieve te gjalla.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga BaBa Lexo Postimin
    tpaska rrejt adami .

un e di qe e kemi prejardhjen nga majmuni ;0
    Perpos Darwiit ,kush eshte ai qe pranon se eshte trashigimtar i keti mosnstrumi...

Te behemi te sinqert dhe te del dikush dhe te pranoj Publikisht se ka prejardhjen prej Majmuni...

dhe te mos me sjell I.p se do ta besoj....
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 27-02-2008 më 11:04
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    kjo nuk eshte asimilim aspak se ti e perdor prap gjuhen tende gjat bisedave te tua e ne te gjitha anet tjera mirepo kur eshte qeshtje tek falja e namazit duhet ne arabisht sepse eshte gjuha qe ka zbrit Kurani
    mendoja se do ta kuptoje vetem me kaq mirepo ja po ti jap disa arsye gjate perkthimit kemi perkthe dhe pershtat , gjuha e perdorur , saktesia me e madhe e shum e shum te tjera , gjate namazit mu kendu me perkthim siq po thua ti po qe se shkon nje xhami ku eshte ne tejter gjuh e kupton ti se a eshte tu e kendu ai El-Fatiha apo qfar keshtu e din te gjith por prap Allahu e di ma se miri
    ketu s ka te beje aspak me asimilim por qeshtja eshte se kjo eshte origjinale kurse kjo tjetra e perkthyer ndoshta tani e ke me te qart shpresoj inshAllah
    kurse tek lutjet mundesh edhe shqip askush nuk te thot nuk mundesh me u lut shqip prandaj kjo qeshtje mendoj s ka asnje lidheshmeri me greket

Ka lidhje nese ne duhet te falemi ne arabisht per mysliman dhe per orthodokset
    ne greqisht çfare ndryshimi ti sheh perveç gjuhes sone.

Une e kuptoj qe Muhamedi a. s. ka qene arab dhe zoti atij ju ka drejtohu ne
    gjuhen e vet por per matutje eshte shpifje arabe per me asimilu popujt tjer.
    me respekt nga Shqiptari qe nuk asimilohet kurrë.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Me sa kam studiuar e nga hipotezat e shkences e nga shume studime qe jane bere njeriu ka jetuar qe 50.000 vjet me pare, panvaresisht se sipas Fe-se Islame apo Krishtere ka 6.000 vjet ne mos gaboj.
    Sidoqofte une besoj shume ne nje lidhje te forte ndermejt shkences e Fese e i shikoj si ne bashkepunim me njera tjetren, per mos thene qe shikoj ne shkencen nje vertetim te besimit ne Zot e prandaj bera nje nderthurje mes te dyjave.
    E di shume mire qe besimtareve s'i pelqejne gjera te tilla e kerkoj falje por sidoqofte nuk duhet besuar shume as Kurani e as Bibla sepse jane libra te perkthyer ne shume gjuhe nga njerez te ndryshem e me kuptime qe jo perhere kane mbajtur ato origjinale...

Respekte te gjitheve!
    era
    La vita è bella...

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •