Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Jungjatjeta

Ju faleminderi per shqarime por nuk jam bindur ende kaq me shqarime nese Ademi a.s.
    ka qene i bardhe e pastaj kane ardhur te zinjte dhe te verdhe keta dy racat nuk jane shume te permendur aq sa çifutet ne bible dhe arabet ne kur'an kurse bota me popujte tjer nuk permenden aq sikur indijanet e amerikes kinezet etj pak çudi apo jo?

Khan te kisha lutur nese ka mundesi a eshte e vertet qe nje musliman nuk mundet te lutet perveç ne arabisht mendoj per 5 vakte nese po pse?
    faleminderit
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    Muhammedi (paqa e Zotit mbi te) ka thene! Allahu e krijoj Ademin me nje grusht dhe, me dhe te bardh, te zi, dhe te kuq, prandaj ka njerez me ngjyra te ndryshme

Shume llojshmeria e ngjyrave te njerzve, tregon qe jane krijes e Allahut te Madheruar

Allahu i krijoj njerezit te zinj, te bardh ,e te kuq, per te na sprovuar se a do jemi te drejt, apo zullumqar vetem per shkak te ngjyres

nderime

Ok tani pe kuptoj pra zoti e ka krijuar njeriun Ademin a.s. me tre ngjyra te dheut
    te bardhe zi dhe kuq dmth Ademi a.s. ka qene i bardhe por me shekuj nenat
    kane lindur fosnjet te zeza dhe te '' kuqe'' sikur rasti i nenes zeze me foshnjen bardhe kjo me duket e logjikshme sepse besoj ne zot fort pra kjo ma dha nje ide
    mire faleminderit
    Por pse keta racat jane ne tri kontinente europa e bardhe afrika e zeze azia e verdhe?

i/e regjistruar Maska e flaibi
    Anëtarësuar
    02-08-2005
    Postime
    42
    selam alejkum
    Allahu di gjithcka dhe ne dime aq sa ai na ka mundesuar.
    per se i perket rracave dhe gjuheve qe ekzistojne sot ne bote une di qe ne kohen e Musait as Faraoni ndertoi je kulle te larte duke i thene Musait qe do te arrinte tek Zoti dhe ta shiht kush isht ky Zot per te cilin predikonte Musai as.Ne moment ae po hipte ne kullen qe ai ndertoi nje rufe e fuqishme e goditi nga qielli dhe i gjithe populli ra ne gjendje te fikti. kur u zgjuan pas shperthimi te rrufese nuk po merreshin vesh me njeri tjetrin dhe as po njihesin me.
    Zoti xhsh e di me se miri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga Genti_X-X_ Lexo Postimin
    Shoki jem leri keto librat qe jane bere nga persona te marre ! ato nuk dijne as ma pak e as ma shum se nga njerzit tjere !

kurse per " ateher pse egzistojne tre raca bardhe verdhe dhe e zeze "

NUK JAN VETEM KETO RRACE , por keto jon disa prej ngjyrave te njerzve qe jetojne mbi kete toke , se ka lloj lloj ngjyrash , miksime tjera !
    Jo dua ta di si eshte krijuar njerzimi por e di qe ka tjera ngjyre por kryesoret jane tre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga flaibi Lexo Postimin
    selam alejkum
    Allahu di gjithcka dhe ne dime aq sa ai na ka mundesuar.
    per se i perket rracave dhe gjuheve qe ekzistojne sot ne bote une di qe ne kohen e Musait as Faraoni ndertoi je kulle te larte duke i thene Musait qe do te arrinte tek Zoti dhe ta shiht kush isht ky Zot per te cilin predikonte Musai as.Ne moment ae po hipte ne kullen qe ai ndertoi nje rufe e fuqishme e goditi nga qielli dhe i gjithe populli ra ne gjendje te fikti. kur u zgjuan pas shperthimi te rrufese nuk po merreshin vesh me njeri tjetrin dhe as po njihesin me.
    Zoti xhsh e di me se miri
    Ju thash qe i kam lexuar keto libra por disi me duket si filmat fantastik
    dhe prejardhja jone na qenka nga çifutet ja nga arabet sepse aty permenden kryesht keta popuj.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Per mendimin tim njeriu ka lindur ne Afrike edhe nqs Adami ose Ademi ka qene i pari kane qene zezak, pastaj jane spostuar per te gjetur ushqime e gjera te tjera neper Azi e Evrope duke lene nje pjese njerezimi ne keto vende qe ia jane pershtatur klimes e kane pasur ndryshimet natyrore te ambientit ku jetonin, por cdo gje ne mijera e mijera vjet... sepse mendohet qe njeriu ka ekzistuar qe 50.000 vjet perpara per mos thene me shume...
    La vita è bella...

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    po mire sikur po te thote gje njeri, qe beso tek ajo qe thashe une: beso ku te duash ti...
    La vita è bella...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Per mendimin tim njeriu ka lindur ne Afrike edhe nqs Adami ose Ademi ka qene i pari kane qene zezak, pastaj jane spostuar per te gjetur ushqime e gjera te tjera neper Azi e Evrope duke lene nje pjese njerezimi ne keto vende qe ia jane pershtatur klimes e kane pasur ndryshimet natyrore te ambientit ku jetonin, por cdo gje ne mijera e mijera vjet... sepse mendohet qe njeriu ka ekzistuar qe 50.000 vjet perpara per mos thene me shume...
    era pse ja fut kot eeee
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Nuk don me then qe me mijra shikuj me pare , kure ke lindur ne AFRIKE , ka qen obligim te jeshe me nqyre te zeze ! Un nuk besoje teorin qe jemi prej ardhjes te kafsheve , apo qe jemi nga afrika , por as vete se di se nga vijme !

Un nuk e vraj mendjen duke menduar per kete gje un jam " TE JETOJ DITA DITES " apo ne anglishte " CARPE DIEM " ...
    Ok te lutem nese nuk ke çfare te thuash seriozisht lere kete bisede

Por sipas bibles njeriu i pare ka lindur para 6.800 vjetesh !?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Njeri mos me ben fetar apo besimtar mua ! Un nuk besoj asnjeri teori , aq me pake kure vjen nga fetart , nga librat e " shejte " ! Un besoj qe jam ILIRO SHQIPTAR , edhe jam shum krenar pere kete edhe ska qka besoje tejter gje !

O burrë edhe Iliret duhet te kene prejardhjen nga diçka nuk kemi zbritur nga qielli

Mua me intereson si u formu njerzimi dhe racat ti beso çfare duash dhe si duash

Por mos ja fut palidhje ok.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •