Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 82
    Citim Postuar më parë nga FTN_2004 Lexo Postimin
    Dakort, nuk eshte se po vriten te tere nga policia ketu ne Amerike. Por problemi i militarizimit qendron, pasi ti e di besoj se si eshte situata ne Amerike (krimi, armet gjithandej )
    Policia nuk duhet te kete karakter ushtarak, por ama eshte organizate paramilitare, me strukture te tille, armatime etj.

Edhe nje gje tjeter, policet kur qellojne, qellojne per te neutralizuar rrezikun, dhe mesa di un, nuk maten as per krahun e as per kemben, po per ne qender te gjoksit. Pasi po u mate per ne qender, mund te besh pak gabim.

Mua me cudit fakti qe nga 4-5 polica qe ishin ne skene, vetem njeri qelloi. Zakonisht, po ta kishin pare te tere veten ne rrezik, do kishin qelluar dhe te tjeret. Fakti qe ky ishte 23 vjecar dhe kishte sherbyer ne ushtri ne Irak nuk me duket koincidence.
    Une per vete se kam vene re kete militarizim qe thua ti. Ketu biles polici duhet te prese ti qellojne nje here qe te qelloje vete duke u vene shume here ne rrezik.

Nese tjetri po te qellon atehere un u jap plotesisht te drejte te qellojne per te vrare, kurse kur kane kohe te mendohen e te marrin shenjester jam i sigurte qe nuk kan urdher e nuk sterviten per te vrarer njerez kur kane mundesi ti plagosin vetem.

Kan pastaj dhe tasers per te shmangur perdorimin e armeve aty ku nuk ka nevoje.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Une mendoj se nje nene nuk ka mundesi ta vret femijen e vet kete eshte dashur ta din ata polic te mallkuar se per nje gjob nuk e vret prindi femijen e vet por ata jane njerz pa llogjik turp me vje kafsh ti them s di as vet qa jane ata ma zi .

Ego? Superego? Maska e Harakiri
    Anëtarësuar
    07-10-2004
    Postime
    638
    Do kete panikuar ai 23 vjecari kur ajo gruaja u cua ne kembe e pa ndaluar nga "taser" dhe si lolo qe jane shumica e Amerikaneve, s'ka ditur c'ka bere. Aqif Bicikleta me 2 klase shkolle behet polic ne Amerike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Harakiri : 03-04-2008 më 23:04

Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Une mendoj se nje nene nuk ka mundesi ta vret femijen e vet kete eshte dashur ta din ata polic te mallkuar se per nje gjob nuk e vret prindi femijen e vet por ata jane njerz pa llogjik turp me vje kafsh ti them s di as vet qa jane ata ma zi .
    Per ate pune ka lloj lloj robsh qe e vrasin femijen dhe per me pak se $600. Po ky rast nuk duket i tille. Besoj se pilici ka per tu denuar.

FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anëtarësuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Une per vete se kam vene re kete militarizim qe thua ti. Ketu biles polici duhet te prese ti qellojne nje here qe te qelloje vete duke u vene shume here ne rrezik.

Nese tjetri po te qellon atehere un u jap plotesisht te drejte te qellojne per te vrare, kurse kur kane kohe te mendohen e te marrin shenjester jam i sigurte qe nuk kan urdher e nuk sterviten per te vrarer njerez kur kane mundesi ti plagosin vetem.

Kan pastaj dhe tasers per te shmangur perdorimin e armeve aty ku nuk ka nevoje.

Vertet qe policet nuk kane urdher per te qelluar per te vrare njerez, vetem kur besojne se jeta e tyre ose e tjetrit vihet ne rrezik.
    Pastaj ka dhe nje shprehje qe e perdorin shpesh: "better be jugded by twelve than carried by six" = me mire te te gjykojne 12 veta sesa te te mbajne arkivolin gjashte.
    Militarizimi i shoqerise amerikane dhe i policise mund te jete teme tjeter qe mund ta diskutojme me vite.
    Sic e thashe dhe me siper, ky polici kalama 23 vjec eshte nxituar, ose i eshte dukur vetja sikur eshte ne Irak akoma dhe ka terhequr kembezen. Fakti qe policet e tjere nuk qelluan me ben te besoj me shume qe ai u nxitua.
    Ne nje ane, te dyja palet jane viktime e shoqerise se dhunshme amerikane, ne te cilen NE kemi zgjedhur te jetojme.
    NeverAgainVolunteerYourself

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga Harakiri Lexo Postimin
    dhe si lolo qe jane shumica e Amerikaneve, s'ka ditur c'ka bere. Aqif Bicikleta me 2 klase shkolle behet polic ne Amerike.
    Eh pra, hajde t'i nxjerrim ne shqiptaret ne drite tani qe zbarkuam ne Amerike. Fillo ti i pari, veri muskujt ne perdorim (se mendje s'paske, lol)

Citim Postuar më parë nga FTN_2004 Lexo Postimin
    Vertet qe policet nuk kane urdher per te qelluar per te vrare njerez, vetem kur besojne se jeta e tyre ose e tjetrit vihet ne rrezik.
    Pastaj ka dhe nje shprehje qe e perdorin shpesh: "better be jugded by twelve than carried by six" = me mire te te gjykojne 12 veta sesa te te mbajne arkivolin gjashte.
    Militarizimi i shoqerise amerikane dhe i policise mund te jete teme tjeter qe mund ta diskutojme me vite.
    Sic e thashe dhe me siper, ky polici kalama 23 vjec eshte nxituar, ose i eshte dukur vetja sikur eshte ne Irak akoma dhe ka terhequr kembezen. Fakti qe policet e tjere nuk qelluan me ben te besoj me shume qe ai u nxitua.
    Ne nje ane, te dyja palet jane viktime e shoqerise se dhunshme amerikane, ne te cilen NE kemi zgjedhur te jetojme.
    Polici ne fjale mund te kete pas probleme psiqike, mund te kete qene racist etj etj. Njerez jane policet. Ka te kulluar dhe ka kriminele e ka lloj lloj arsyesh pse mund te kete qelluar.

Por e mira eshte qe do gjykohet.

Mua per vete s'me duket e dhunshme. Se di pse e paske kte ide.

djal i mirë Maska e YPSILONI
    Anëtarësuar
    17-05-2002
    Vendndodhja
    Atje ku kam rehatin (USA)
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga Harakiri Lexo Postimin
    Do kete panikuar ai 23 vjecari kur ajo gruaja u cua ne kembe e pa ndaluar nga "taser" dhe si lolo qe jane shumica e Amerikaneve, s'ka ditur c'ka bere. Aqif Bicikleta me 2 klase shkolle behet polic ne Amerike.
    lolo shumica e amerikaneve????
    se mora vesh kush ta ka thene kete se ne qe kemi gati 15 vjet se kemi par nje gje te tille,
    sa per vrasjen mendoj se ai kullufi polic ka ber shum gabime dhe gjynah fer femijet qe do rriten pa nenen e vete ...
    LA LAKERS4EVER

Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 14-04-2008 më 15:34

Zyber Selimaj (burri i Deshira Selimajt) duke degjuar deshmine e policit qe i vrau gruan.

http://klas.images.worldnow.com/images/8162502_BG1.jpg

http://klas.images.worldnow.com/images/8156669_BG1.jpg

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •