Qytetari: Unė do tė kisha ardhur me Pjetrin, avokatin, por ai kishte gjyq nė Fier. Nė orėn 10.00 e kishte gjyqin tjetėr dhe... U mundova dhe erdha vetė, se u turpėrova atė ditė... Se unė njė 2 mijėshe mblodha atė ditė. Tani jam gati, mė thuaj!
Prokurori: Nė ēkuptim?
Qytetari: Se 2 mijė ti dhashė
Prokurori: Po!
Qytetari: Tani sa do tė tjera?
Prokurori: Ēfarė? Se unė i thashė atij sa mund tė kėrkoj unė, sa mund tė kėrkoj masė dėnimi.
Qytetari: Unė erdha pėr minimum.
Prokurori: Jo, nuk e bėj, 7 vjet e njė ēikė do tė kėrkoj...
Qytetari: Ti ke fėmijė vetė tani, unė...
Prokurori: O Zagoll, ti e ke ēun, unė kam 12 muaj qė 12 herė a 200 herė qė e sjell nėpėr mend, si me qenė vėllai im. Kėtė a e beson?
Qytetari: Po.
Prokurori: Por nuk i bihet murit me kokė. Ēfarė nuk e pėrmban ligji. Me e thy ligjin, unė nuk e thyej dot. Ti ke avokatin tėnd. Unė nuk jap dėnim, unė kėrkoj dėnim. Unė jam prokuror. Nė emėr tė shtetit, them, qė filani ka bėrė kėtė vepėr penale, i ka katėr vepra penale do tė kėrkoj njė ēikė mė tepėr se... me sakrifiku punėn time, rreth 8 vite... Fol me avokatin, fol me gjykatėn, se e ka 15 vjet, se nuk e ka prokurori...
A ke folur me njeri deri mė sot, a ke folur me njeri? Tė hėnėn ėshtė kėrkesa qė do tė bėj unė. Kam bėrė njė etiketim, atė qė i thashė Pjetrit atė ditė, rreth 8 vjet.
Qytetari: Nuk ka mundėsi te 7?
Prokurori: Jo te 7 fiks nuk e bėj dot.
Qytetari: Ku te 8?
Prokurori: Te 8. Nuk bėhet Zagoll. Do tė prishet ēėshtja prapė? Qė ta bėjė dikush tjetėr e me ti dhėnė 15 vjet. Me 4 vepra penale dhe me gjithė atė gramaturė droge, e ka 15-shi... Unė sadopak tė kėrkoj... me rrezik pėr veten time. Vendimin pėrfundimtar e jep gjykata. Duhet me shku me fol, sepse pėr 9 gramė Zagoll janė marrė 9 vjet burg. Kėta kanė 300 gramė njėri, 500 tjetri, rreth 1 kile drogė ti japin 15 si duke qeshur...
Qytetari: E di, ma ke thėnė edhe njė herė...
Prokurori: Unė me sakrificė do tė pėrpiqem me i kriju mundėsinė gjykatės, mos me kėrku unė shumė, me kėrku sa tė mundem mė pak, por jo te 7-shi...
Qytetari: Por tė paktėn te 7 e gjysma...
Prokurori: Dakord, aq besoj, aq po munda, aq do marrė.
Qytetari: Mė dha njė porosi ēuni, mė tha se... Unė e kam vėnė nė shitje makinėn dhe nesėr, tė shtunėn nė mėngjes, marr pagesėn. Dy ti kam dhėnė, urdhėro edhe njė pesėshe, tė tjerat i do tė shtunėn apo tė dielėn, se marr nga makina?
Mė thuaj sado ti? Apo mirė tė hėnėn?
Prokurori: Jo, tė hėnėn, se unė tė shtunė dhe tė diel punoj nė dosje...
Qytetari: Mė thuaj ti...
Prokurori: Jo, nuk tė them, nuk fliten tani kėto muhabete... Nuk di gjė pėr gjykatėn, nuk kam asnjė punė, zgjidhe me avokatin, ēfarė tė marr pėrsipėr...
Qytetari: Ma thuaj, 2500 u bėnė ti dhashė, e sa tė tjera?
Prokurori: Edhe njė njėshe.
Qytetari: Edhe njė. Mirė faleminderit!
Krijoni Kontakt