Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Shejtani futet në zemra në gjashtë mënyra

Shejtani futet në zemra në gjashtë mënyra

Es-Selamu Alejkum Ue Rahmetullahi Ue Berekatuhu

Janë gjashtë rrugë apo mënyra për t'u futur Iblisi (shejtani) në zemrën tënde e cila duhet të jetë e lidhur vetëm me Allahun.Je i obliguar që t'i dish këto mënyra për të pasur kujdes dhe për t'u ruajtur e për të parë veten se ku ka arritur Iblisi tek ti, e nëse e gjen veten në grada të larta,dije pra se atëherë je armiku më i madh i Iblisit ... Allahu ju ruajt ..

Rruga (mënyra) e parë:
    Të thotë bën kufër,e nëse bën,atëherë rehatohet dhe nuk brengoset më për ty .

Rruga e dytë:
    Nëse largohesh nga kjo mënyrë dhe je mbrojtur nga ajo (mënyra e parë) vjen tek ti dhe ta zbukuron bidatin (risinë) për ndonjë vepër apo fjalë dhe mendon se je në hak e harron se çdo bidat është humbje dhe çdo humbje është në zjarr.

Rruga e tretë:
    Nëse je mbrojtur nga e para dhe e dyta,atëherë kalon në të tretën dhe ajo është mëkati i madh,derisa të bëje që të veprosh mëkat prej mëkateve të mëdha,por me pendim dhe istigfar e falë Allahu siç kanë thënë dijetarët : Nuk ka mëkat të vogël me vazhdueshmëri në të – dhe nuk ka mëkat të madh me (kur bëhet) istigfar .

Rruga e katërt:

E nëse je mbrojtur nga rrugët apo mënyrat e kaluara,të vjen me mëkat të vogël që është me ty ky mëkat gjithnjë,derisa të të mungojnë të mirat tua dhe të të ndalë për ngritjen tënde në xhenet me të sinqertit dhe shehidat. Por inshaAllah me pendim të falen këto mëkate të mëdha
    .

Rruga e pestë:
    E nëse pendohesh nga të gjitha këto,ti pra konsiderohesh tash në gradët e larta te Iblisi,atëherë të vjen me rrugën e pestë dhe të angazhon me gjëra që janë me vlerë më pak nga ato më të lartat, dhe të bën të angazhohesh në largimin e pengesës nga rrugët edhe pse kjo është pjesë e imanit por nuk është më e vlershmja dhe kështu me radhë ...

Rruga e gjashtë:
    E nëse je i mbrojtur nga të gjitha këto, atëherë përdor mënyrën më të vështirë dhe më të rëndë .Mënyrë e cila nuk kanë shpëtuar nga ajo as Pejgamberët (Alejhimu selam), e ajo është mashtrimi i familjarëve dhe farefisit që janë rreth teje prej njerëzve,për të të ofenduar apo nënçmuar apo për të të penguar ty ...

A e gjete pra gradën tënde te Shejtani i mallkuar ?!!!!

Përktheu: Ebu_Duxhane
    www.Forum-islamik.com

Ue Selamu Alejkum Ue Rahmetuhullahi Ue Berekatuhu

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga Murabit Lexo Postimin
    Përktheu: Ebu_Duxhane
    Paska ndonje arab qe ka mesuar shqip ? Bravo te qofte Ebu ! A ke bere kerkese per pasaporte shqiptare ?

Dhe ju kokeqypat e arabise qe shkruani ketu, ju nuk jeni aspak myslimane te mire ! Ju shkruani ne alfabet latin, shkruani nga e majta ne te djathte dhe keto jane haram !

Myslimani i mire shkruan vetem arabisht dhe djathtas-majtas. Ju jeni llumi i myslimaneve qe e keni shkelur kete porosi te Allahut.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    Paska ndonje arab qe ka mesuar shqip ? Bravo te qofte Ebu ! A ke bere kerkese per pasaporte shqiptare ?

Dhe ju kokeqypat e arabise qe shkruani ketu, ju nuk jeni aspak myslimane te mire ! Ju shkruani ne alfabet latin, shkruani nga e majta ne te djathte dhe keto jane haram !

Myslimani i mire shkruan vetem arabisht dhe djathtas-majtas. Ju jeni llumi i myslimaneve qe e keni shkelur kete porosi te Allahut.
    Ti je mysliman apo?

!!
    Sui generis

Tema shume interesante,por une nuk kuptova fjalen "kufer",e si rrjedhjoje nuk kuptove rrugen e pare,dyte..e kshu me rradhe.

Pra a mund ti besh nje riperkthim,perkthimit te ketij Ebu Duxhanit.

Citim Postuar më parë nga imodhjom Lexo Postimin
    Tema shume interesante,por une nuk kuptova fjalen "kufer",e si rrjedhjoje nuk kuptove rrugen e pare,dyte..e kshu me rradhe.

Pra a mund ti besh nje riperkthim,perkthimit te ketij Ebu Duxhanit.

Kufr : dmth mohim ...
    domethan ai te shtyn te mohosh Allahun apo te i shoqrosh atij ndokend ... apo te besh ndonje veper e cila te shpie ne kundershtim me urdherat e Kurnanit dhe sunnetit...

Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    Ka ndonje rendesi kjo pune ?!

Ju myslimanet e medhenj qe ju shoh ketu nganjehere duke komentuar ndonje foto : a e dini qe fotografia, piktura, skulptura jane te ndaluara ne islam ? Cfare dreq muslimanesh jeni ju ?

Jua them qe ju jeni llumi i myslimaneve. Edhe Bin Ladeni llum eshte. Ka dale disa here ne TV me kamera. Kjo eshte e palejueshme ne islam. Do te gjeni ndonje pergjigje per kete pune apo t'ju quaj mashtrues ?
    nese ke nevoj per mjek mos u fut ne kete rubrik por shiko diku ke shkruan rreth asaj qe te pengon ty dhe ciftit tend...

ketu eshte Komuniteti islam... nese si takon ketij komuniteti ateher na le neve te qet ketu ..

ose nese futesh ketu ateher hesht spaku ...

cka eshte haram e cka eshte hallall ne fe mos na trego ti sepse kemi ata qe nai tregojn ... kshtu qe mos ben ish ku ska pula ...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Dhe mënyra e shtatë: Kur të hapet goja për gjumë, vie shejtani e të futet për goje, prandaj është e këshillueshme që të mbash dorën te goja.

Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Dhe mënyra e shtatë: Kur të hapet goja për gjumë, vie shejtani e të futet për goje, prandaj është e këshillueshme që të mbash dorën te goja.

Kjo vella i nderuar mundet te hyje ne njeren prej menyrave te cekura me lart, dhe jo te jete ne veti ... pra tek mekatet e vogla mundemi te themi se ban pjes kjo gje ..

Allahu ju shperbleft ..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-10-2004
    Postime
    349
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    KETE E DI DHE UNE.TE VJEN DHE ASHTU

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    faleminderit qe naj tregove gjashte menyra flm EBU_DEGJANE per ketperkthim ne gjuhen shqipe

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Umberto Eco
    Nga Pedro në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 122
    Postimi i Fundit: 07-10-2013, 21:13
  2. Si ta mbrosh veten nga shejtani i mallkuar ?!
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 15:20
  3. C++ - Katër mënyra për të shoqëruar një objekt me një dritare
    Nga Neritan Hyso në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 23-04-2007, 04:39
  4. Tefsir-(komentim suresh)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 29-07-2006, 16:14
  5. Shejtani
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 21-04-2004, 11:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •