Kjo teme duhet t'mbyllet pasi vetvendosja u shua si levizje e deshtuar dhe nuk ka kuptim me t'flitet per te
Kjo teme duhet t'mbyllet pasi vetvendosja u shua si levizje e deshtuar dhe nuk ka kuptim me t'flitet per te
na thot micro-phobiku,
nga micro- po e kthen veten ne makro-phobi.vetvendosja u shua si levizje e deshtuar dhe nuk ka kuptim me t'flitet per te
Vetvendosja, si koncept, nuk eshte as shpikje Shqiptare, as edhe e shek. XXI!
Vetvendosja nuk eshte levizje e deshtuar, aq me teper qe njerez dhane jeten ne kuader te asaj levizje per mevetesimin e pavarsine e Kosoves.
Pavarsia e Kosoves eshte nje seri procesesh vetvendosjeje, te cilat do te realizojne pavarsine e vertete te Kosoves, nga e monitoruar, e mbikqyrur, apo ndonje emer tjeter qe mund ti vihet apo te marre pergjate ketij procesi.
Per me teper, vetvendosja eshte po aq e rendesishme dhe jetike per fatet e kombit Shqiptar, per bashkimin ne nje trung te trojeve Shqiptare, Shqiperi e Kosove, njekohesisht gjate procesit integrimit euro-atlantik.
phobia=frikacak
"VETVENDOSJE!" do të shuhet nës shuhen cdo gjë shqiptare në Kosovë.
E di se në at drejtim punon ti e frikacak të tjerë, po kjo nuk do të ndodhë, vetëm sa do të harxhoni forcë.
Shqiptarizmin në kosovë kan nisur ta zhdukin me shekuj sllavët dhe bashkpuntorët e tyre gjakprisht shqiptarë (kontrolloje gjkun o phobia se do të bindesh) , e nuk kanë arritur dhe as gjë do të arrin të bëjnë atë.
Kur Kosova bëhet bashk me Shqipërin, atëher nuk do të ket më nevoj për "VETVENDOSJE!" në Kosovë.
Atëher ti nuk do të jesh aty bashk me frikacakët tjerë si ti!
Kili
SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!
nuk po them se vetvendosja ka qellim te gabuar por ka koncept te gabuar per arritjen e qellimit, nese VETVENDOSJA mendon se fati i Kosoves mund te percaktohet ne menyre te menjehershme me protesta rrugesh, pa llogaritur fare palen armike une them se kjo levizje jo vetem qe eshte dhe do jete gjithmone e padallueshme per Serbine dhe aleatet e saj por ajo kurre nuk do mund te kaloj as barrieren e brendshme te misionit nderkombtar, Vetvendosja konisderohet vetem nje bande vandalistesh dhe gjithmon do jete keshtu, 11 shkurti ishte protesta me e madhe dhe qfar u arrit me te, asgje tjeter pos 2 viktima, pas kesaj date fillon edhe pengimi i saj me dhune nga pushteti dhe tash me ne fund shuarja e saj
phobia!
Unë me të vërtet po më vjen keq por se di a po të kuptoj drejt, ti thuash :
"nuk po them se vetvendosja ka qellim te gabuar por ka koncept te gabuar per arritjen e qellimitka ..."
Pastaj se ran viktimat dhe nuk u arrit asgjë, etj etj.
Kështu mendojn njerzit e zakonshëm të cilet ndëgjojn dikënd duke thënë kështu dhe e marrin ashtu .
Po a ke kokë ti vet , cfarë të thot koka jote?!
Po që se të ndodhte referendumi ku populli do të vendoste vet për vetvehten e tij, atëher Kosova do të ishte e pavarur . Kjo është cfarë kërkon "VETVENDOSJE!".
Misioni ndërkombëtar , nuk është aty se jan për shqiptarët të mirë , ata jan aty se kan një mision "ndal luftës" , me cdo kusht , se pëson Kosova kjo nuk i bën përshtypje atyre. Kjo duhet të na intereson neve shqiptarëve në Kosovë.
Me këto mendime të tilla cfarë vie ehd ti këtu në forum , ti nuk e kundërshton mënyren e "zgjedhjes" së problemit nga ndërkombëtaret.
"VETVENDOSJE!" e kundërshton , ky është dallimi yt nga kjo lëvizje .
Lëvizja nuk ka qëllim që mos të ndodhë paqe në rajon por jo që Kosova të bëhet kurban i saj , sepse më së shumti vet Kosova ka dhënë për paqe në rajon .(mos e harro okupimin dhe luftën !)
Kili
Une nuk e di cili eshte qendrimi i VETVENDOSJES rreth pavaresise por nje gje jam i sigurt, sot Kosova ka nevoje jetesore qe kjo levizje perfundimisht te shnderrohet ne parti te mirfillte politike. E me kete dua te them: te hartoje program politik!
Kosova momentalisht eshte i vetmi shtet Monist dhe Diktatorial ne Evrope
Kosova ka nevoje per nje Opozite Politike sa me shpejte qe eshte e mundur, se kane filluar te rrafshohen kilometrat katrore te siperfaqes se saj per nga nje cope "karrige" per ta prure ate ne fiks 10.000. Dhe ky "pazar" nuk guxon te lejohet!
Kosova eshte i vetmi shtet ne Evrope i cili nuk i ploteson as kushtet minimale fundamentale per t'u quajtur shtet multietnik, por u shpall si shtet multietnik duke injoruar cdo fakt empirik! Nderkohe qe ne kufirin juglindor kemi nje shtet te nje kombi te shpikur me 1945 i cili nuk ka as 50% te popullsise qe ti takojne atij hibridi popujsh shqiptaro-bullgar te cilit i lejohet te jete shtet nacional pavaresisht se nuk i ploteson kushtet primare. Sepse nje komb maqedon nuk ka ekzistuar kurre... E tjera,... te mos numerojme.
Une them Kosova ka nevoje [per nje opozite KONSTRUKTIVE e cila vepron legalisht permes mekanizmave politik, me je program te qarte politik si dhe me nje orientim origjinal te qendrimit politik.
Sa do te pelqehet kjo, eshte krejtesisht irelevante. Por pa zera kunder, pa zera ndryshe dhe pa oponence politike do te vazhdojme te kemi Diktature te nje Qeverie tutele me te cilen nuk jane te kenaqur mbi 60% te popullit tu Kosoves, dhe kjo do te na kushtoje shume shtrenjte per ardhmerine tone.
Shnet.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Cka të gjet baptist!?
Nejse.
Ke të drejt me këtë koment , por kisha pas dëshir që punët të ishin aq të thjeshta në Kosovë, sa të mund të ndodhte kjo cfarë propozon ti.
Pse ?
Kushtetuta po hartohet me "shpejtësi të dritës" dhe ajo jo ndonjë kushtetut me vlera , po e kopjuar nga plani i Ahtisarit dhe propozimet e shkijeve e ndërkombëtare.
Ky akt më i lartë shtetror , që nuk do të jet leht të ndryshohet , për të mos u shprheur "kurrë" nuk do të mund të ndryshohet , nuk jep asnjë hapsirë për opozitë në Kosovë.
Këtu qëndron thelbi i , jo vetëm "VETVENDOSJE!" por edhe e një pjese të madhe të inteligjencës Shqiptare në Kosvë dhe asaj mbarkombëtare.
Kili
Pse eshte e veshtire per ne te pranojm se vetvendosja po kerkon ate qe na duhet neve ne kosove e politikanet tan po pranojn vetem ate qe po na ofrohet nga nderkomtaret.jo te gjith nderkombtaret i done te miren kosoves sepse ka nga ata qe jan te interesuar qe kosova kurr te mos behet shtet,por nje gjysme shteti apo edhe me keq.
gjilan55!
Formulim i thesht , vetëm të marrët mund të të mos kuptojnë.
Kili
Kosova arrin ne nivelin e 50 njohjeve, edhe me pak se 100 njohje nevojiten per antaresim ne OKB, apo ndryshe deri ne kohen kur periudha e heshtjes se nacionalisteve mbaron, perderisa Kosova me kete plan strategjik nderkombtar per forcimin e sovranitetit po i afrohet revolucionit (ndarjes perfundimtare nga shteti serb), nacionalistet duhet te pengojne triumfimin e disa post-titisteve shqiptar qe perqafojne simbolet emergjente dhe mundohen te krijojne identitetin e mjere Kosovar
Krijoni Kontakt