Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Perkundrazi nese Serbet bojn diqka qi i sjell dobi edhe une pa e bo se lo po urrejtja e tyre ndaj shqiptareve dhe popujve tjere i ka shkatrruar tmerrsisht,
    Ku pe sheh at shkatrrim bre?
    Mas shumti çka kan hup e kan hup Kosovën, po kjo nuk osht humbje, se nuk kan hup diqka qi osht e tyne. Mos ja bo qefin vetes, se s'kan hup kurgjo shkit.

Edhe kosoven mos meno qi e kan hup bash krejt. Sot gjuha serbe osht gjuhë zyrtare ne krejt kosovën. Kishat ortodokse i perkasin serbise, dhe llogariten si teritor serb, e mos ti njehi nja ka nja, krejt se i ki te shkrume krejt qaty ma nalt.

Shkit skan hup kurgjo hiq.

"Ti je lindur ne Kosove, je shkolluar ne paqe dhe ta kane ngulur n'kry se je duke jetuar ne zemren e shtetit tend ame, papritmas bashkeatdhetaret tu me politikat e tyre te ndyra kryejne nje gjenocid kunder nje populli tjeter dhe ai qe duhet ti pagush borxhet je ti, tash kjo Kosova t'del si pjese e okupuar dhe ti ke lindur ne nje vend t'gabuar, qka tkane mesuar eshte gabim dhe tash duhet ta vazhdosh jeten n'izolim duke ta perkujtu gjithmone se je n'vend t'huj dhe nuk je asgje pos penges per popullaten autoktone"
    O u bane hor o verem, po boll ma. Mos jav kaj hallin shkive, se i marrin ka tri rroga, e veq bajn zhurm qashtu. Ose pranoje qi je prej shkive.

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    kiniku , shumë i paske në qef shkijet bre , të lumt ,

Kili, nuk i kam ne qejf Serbet, por, kam ne qejf Shqiptaret dhe me dhimbsen edhe ato pak vlera Shqiptare te cilat jane ne zhdukje e siper. Po e humbim edhe ate vlere qe na njohin edhe armiqte tone, fjalen.

Po e lexoj librin "Kosovsko Pitanje" qe ne perkthim i bie "C'eshtja e Kosoves" te shkruar nga Branko Horvat, kroat, dikur rreth fillimit te viteve 90-ta.

Ne faqe 49, ne fusnote shkruan,

Fshati quhej Biteshi i eperm ne Dukagjin. Kjo tragjedi deri diku ka mundur te evitohej. Scepanovic (mbiemer Serb) thekson se "Shqiptaret per dy muaj rresht iu thonin ardhacakve (serb dhe Malazez) te marrin rrugen per ne Cakor (kufiri ne mes te Malit te Zi dhe Kosoves ne Rugove) sepse jane duke ardhur kohera te veshtira". Poashtu, iu thoshnin te mirrnin grurin, bagetine dhe gjesendet tjera te luajtshme. Ardhacaket nuk besuan duke menduar ne menyre naive se okupatori do te sjellte rend dhe qetesi dhe do te mund te mbijetonin. Sjelljet e fqinjeve Shqiptar ishin te ngjajshme me ato te fshatrave tjera, ndihmonin ne menyra te ndryshme ata qe duheshin te largoheshin. Scepanovic deshmon per dy raste karakteristike. Mehmet Alija nuk mund te shpeton pobratimin e tij Mirash Stijovic-in te vrare me 1941. Ndergjegja e mundon dhe merr pushken...shkon rend shtepi per shtepi dhe nga hajduket merr bagetine, dhe gjesendet tjera dhe te gjitha i dergon ne anen e kundert te Cakorit dhe ia dorzon familjes se Mirash Stijovic-it. Epilogu eshte shume tipik: Mehmeti Aliu gjindet dhe rrihet aq shume nga tonet (tonet jane Serbet dhe Malazezet) dhe nga keto rrahje edhe vdes. Rasti i dyte eshte rasti i Binak Rames te fshatit Ratish, i cili ne Prill te vitit 1941 mbledh te gjithe kryefshataret e Irzniqit, Decanit dhe tjerave dhe iu thote, "Malazezet duhet te shkojne per ne Mal te Zi, mirpo, asnje malazezit nuk guxon te i mungoj asnje qime nga koka ose i ka nje gjak borxh Binak Rames".

Me kesi "tregime" une jam rritur dhe edukuar. Te mos lendoj ate qe me lendon mua. A eshte kjo vlere internacionale? A jam une internacionalist?

Apo vetem Shqiptar???
    Ndryshuar për herë të fundit nga kiniku : 03-03-2008 më 18:26
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    kiniku!

Unë po përpiqem të të spjegoj një gjë elementare e cila është e domosdoshme .

Kosova është shqiptare , ta bëjmë të tillë së pari e pastaj kush nga minoritetet dëshirojn të jetjn në Kosovë le të urdhërojn , por si pakica dhe qytetarë të barabart me shumicën .

Kjo jo se ne shqiptarët jemi të këqi , apo është kjo një fiks-ide shqiptare , nacionaliste...e ku ta di unë cfarë cilësimesh je mësuar ti të dëgjosh . Kjo është thelbi i cdo shteti në botë , nuk është tipike shqiptare , është tipike ndërkombëtare . Kuptoje këtë njëher e përgjithmonë .

Ti po mendon se krijimi i Kosovës së vërtet shtet , shtet i shumicës ,shtet i shqiptarëve(që në të vërtet nuk bën ndryshe) po na humbkan vetit e shqitarëve , kultura , besa , fisnikëria , bujaria , burrnia etj . Jo ore djal , përkundrazi kto veti do të paraqiten shumë më të theksuara dhe do të kemi rast që t`i përdorim ashtu si na ka hije neve shqiptarëve kur të jemi zot shtëpie në vendin tonë .

Me zgjidhje gjysmake , me plane antishqiptare , me flamur magjupsh e kushtetut të padrejt , asnjëher nuk do të kemi rast të tregohemi ashtu si jemi sepse nuk do të kemi mundësi mu për shkak të këtyre fakteve që përmenda .

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Ti po mendon

Kur lexova pergjigjen tende, u ktheva prapa dhe lexova edhe ate cka une kam shkruar, pale te shoh se cka kam "menduar" pasi pergjigja jote ishte shume e pakuptimte.

Nuk ke faj ti, po une qe inicoj muhabet me ty.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me kesi "tregime" une jam rritur dhe edukuar. Te mos lendoj ate qe me lendon mua. A eshte kjo vlere internacionale? A jam une internacionalist?

Apo vetem Shqiptar???
    Unë internacionalizmin e dhij aty ku osht. Internacionalizmi na i ka shkaktu 100 vjet robni e përmbi ni milion shqiptar të vram.

Nëse don me akuzu dikon, shko pak anej kah veriu, çfarë bothqimjesh po ti ban serbi, po ta kall stacionin e policis, po ta nal hekurudhën, plus nuk guxon me shku hiq ti atje,

Me kto qe je tuj shkru po del taman shka, se veq shkijet në stormfront, mu kan drejtu me kso akuza.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    kiniku1 ti qenke edhe komik .

Mbaj në shpi shkijet more se paske naj "pobratim " po më doket e po t`u dhimka shumë .

Internacionalist , me kënd?!
    Me shkije , internacionalist!

Jo nuk kemi pse habitemi as për kushtutë , as për flamur as për të gjitha gjërat e tjera të mbrapshta që po na ndodhin në Kosovë , se sa ka me pasëqesi "internacionalista" ska mu harru jugosllavia në token arbërore.

Ani kiniku ani , se e ki mir ti , të pata thënë njëher ty nuk të kan prek shkijet si duket asnjëher , e për tjer shqiptar as që të shkon mendja për brengosje .

Une po e di me cfarë tregimesh je rrit ti , për kët arsye po mundohem të të tregoj se je gabim , o krokodill.

Kili

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    me kon e ki o baptist..

ckini pse zihi..
    organizata vetvendosja eshte nje loder .. qe po ata qe e kurdisin po ata e mshelin perseri..
    hiq mos tju a ndin..

kur shkon albini ne tiran.. me gjinusha e veli erionusha rrin e ban kuvend e merr mend..

aiii bre..
    mjer ata kaqolat qe nuk lexonin forum.. se po te kishin lexu brarin me koh do ishin sot intelektual te ardhshem ne sherbim te atdheut te tyre..kosoves shtet i pamvarur.. e sdo ishin vra si qeni ne rrush prej policve rumune..
    kshu eshte kur degjon dreqanet e djallzum..

ngushllime familjeve te atyre dy djemve te shkrete..

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    po thoka fahrimander merobazisti,

kur shkon albini ne tiran.. me gjinusha e veli erionusha rrin e ban kuvend e merr mend..
    ani bre se u takojkan, se gjinusha kishte pas kon komunist si puna e berishes - apo ki sali berisha qonka komunist ma i mir ... me pushtet ... rrotacion ...

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Postime
    869
    të pata thënë njëher ty nuk të kan prek shkijet si duket asnjëher
    Nuk po di cka te them apo si te vazhdoj nga ketu pasi tani e bere personale.

Tash, edhe mua me kane "prekur", dhe jo vetem mua, por... ama, kete nuk e perdori si argument apo si mbeshtetje, konfirmim vetvetes se kam te drejte.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    kiniku!

Unë në aspektin njerzor, po të kuptoj fort mirë, pa asnjë rezervë.

Këtu është fjala për relacionet shqiptre me monstruma , jo me njerëz.

Pra , me shkije nuk duhet të sillemi si me njerëz, sepse ata nuk janë të tillë!

Kili

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Përgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 06:42
  3. Pse Deklarata e Shpalljes së Pavarësisë...
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 21:01
  4. Udhetimi i panjohur i flamurit
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-02-2004, 06:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •