Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 42
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Mos ua qani hallin Kosovareve. Te kishim patur aq mend sa kane ata, do kishim ndritur vendin tone. Keshtu qe, keshilla lart e poshte e poshte e lart, me duket se jane "per gallate".

Klasa politike kosovare eshte nder me te aftat qe kane shqiptaret. Ku kane mesuar e si kane mesuar, pune per ta.

Puna me e mire qe do te benin shqiptaret do te ishte qe secili te bente punen e vet : nqs je politikan, beje punen tende si politikan ; nqs je druvar, rri e çaj dru aty e mos bej llafe ; e nqs je tutkall medreseje e peshkopate, vazhdo numero tespinjte e mos i fut hundet ngado.

Vetem keshtu do te behet nje vend. Sa kohe qe druvari jep mend per politikan e tutkalli i fese te meson si çahen drute, s'kemi gje ne vije.

Megjithate, e thashe : ne Kosove ska lajle-lule : po e krove, ta çkruajne. Keshtu qe merrni ato rroga aty ku jeni e mos u ndjeni. Ti fisnik vazhdo me qitapet e tua e mos u merr me ate sport. Po keshtu dhe ndonje qitapist tjeter. Behuni te zote ne fushen tuaj dhe lerini te tjeret te bejne punen e tyre.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Urime dodoni pamvarsia
    Falemnderit Llapi, edhe ty urime dhe e gezofshim bashke te gjithe shqiptaret.

Citim Postuar më parë nga Fiori Lexo Postimin
    Ti ndoshta i bie shkurt kur hyn ne forum ...por doja te shtoja se plus atyre qe jane thene me lart dhe mesazheve qe morrem te gjithe nga Albo, nq se hyn tek www.albasoul.com duhet te kalosh permes urimit qe ka bere Albo perseri qe te vish deri ne forum.

p.s. Llapi thuhet 'Gëzuar Pavarsinë, Kosovë!' ose 'Gëzuar Kosovë Pavarsinë!' jo 'Gezuar Pavarsia' se s'je ne kopesht.
    Fiori, po eshte fakt qe une i bie shkurt kur hyj ne forum dhe poashtu nuk kam asnje e-mail adrese te regjistruar ketu, keshtu qe, edhe nuk e kam marr mesazhin e urimit nga Albo. Sidoqofte, i kerkoj falje Albos per kete gje.

Kurse per fjaline e Llapit, meqe filluam korrigjimet, atehere ta shkruajme ashtu sic duhet pa gabime fare "Gezuar Kosove Pavaresine".

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Unë nuk di të kem shkruajtur ndonjëherë që shqiptarët në Kosovë janë të paarsimuar. Por nga ana tjetër, unë nuk jam naiv që të mbyll sytë kur lexoj raporte të ministrisë së arsimit në Kosovë dhe organizatave jo-qeveritare që flasin për një shkallë të lartë analfabetizmi jo vetëm në moshat e mëdha, por edhe në moshat e reja, sidomos vajzat në zonat rurale. Dhe nëse e kam nxjerrë në pah këtë fakt, e kam bërë pasi për mua është një nga problemet më akute dhe më të mëdha që ka Kosova, pasi po nuk u adresua në kohë, një brez i tërë mund të humbasi shansin e arsimit e dijes.

Ajo që më bie në sy mua është fakti që nuk të kam parë ty apo një prej atyre anëtarëve që shkruajnë nga Kosova që te hapin një temë për këtë problem e të japin ide se si për ta adresuar. Apo punë e madhe se ngelën ata fëmijët e Kosovës pa shkallë, a kam unë për vete shkollë?!

Miku i mirë të korrigjon, miku që ta ka me hile të thotë vazhdo se e ke mirë edhe kur të shikon në rrugë të gabuar. Edhe sikur të duash ti nuk e vë dot në dyshim patriotizmin tim pasi patriotizmi im nuk është ngritur me fjalë, por me vepra.

Albo
    Albo, raportet e ministrise se arsimit duhet ti marresh edhe nga ministrite ne Shqiperi e vendet tjera te rajonit e pastaj mund te bejme krahasime. Derisa ta bejme kete gje, nuk duhet paragjykuar me nivelin e arsimimit ne Kosove.

Ne shume shpesh kemi diskutuar ketu ne forum (shkrime te mia per arsimin, mund te gjesh ne pothuajse te gjitha temat e arsimit qe jane hapur ketu ne forum), ne lidhje me arsimin, jo vetem ne Kosove por ne te gjitha trojet shqiptare. Natyrisht qe investimi ne arsim duhet te jete nder prioritetet kryesore qeveritare si ne Kosove, ashtu edhe ne Shqiperi, e te gjitha trojet shqiptare. Qeveria e Kosoves kete vit ka trefishuar buxhetin e arsimit, do ndertohen mbi 30 shkolla te reja gjithandej Kosoves.

Univerziteti i Prishtines ka qene univerziteti me i madh per nga numri i studenteve ne ish-Jugosllavine e viteve te 80-ta e edhe tani eshte nje nga univerzitetet me te medha ne Ballkan. Poashtu, tani kemi edhe diku rreth 30 univerzitetete e kolegje private e disa dhjetera shkolla te mesme e fillore private. Tani kane filluar edhe marreveshjet me univerzitetet dhe qeverite e huaja per dhenien e bursave studenteve kosovare qe te studiojne gjithandej neper Europe e Amerike.

Dmth. per arsimimin e popullsise eshte duke u investuar dhe perkujdesur me te madhe jo vetem nga qeveria jone por edhe nga bizneset private dhe qeverite e univerzitetet e huaja. Dhe nga informacionet qe kam arritur te marr nga shtypi ballkanas, nuk besoj qe niveli i arsimit kosovar eshte me i ulet se i vendeve tjera te rajonit, duke perfshire edhe Shqiperine ketu, (une per veten time dhe shume miq te mi, kemi studiuar edhe ne Prishtine e edhe ne Tirane, por nuk mendojme qe ka ndonje dallim te madh ne nivelin e tyre).

Po te themi qe kosovaret, ne pergjithesi, nuk arrijne te artikulojne mendimet e tyre ne gjuhen letrare poaq mire sa edhe ata te Shqiperise, ne pergjithesi, e vecanerisht tosket, do kishim te drejte. Mirepo, edhe kjo vjen si pasoje e shume faktoreve. Shumica e prinderve dhe gjysherve tane kane mbaruar shkollat ne gjuhe tjera nga shqipja, pastaj gjuhe kryesore zyrtare e shtetit ne te cilin kemi jetuar ka qene serbo-kroatishtja, pastaj dialekti, etj. Por tani qe Kosova ka fituar lirine, brezat e rinj jane duke e pervetesuar gjuhen letrare aq mire sa me te vertete eshte shume impresionuese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 20-02-2008 më 22:21
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Urime DODON pavaresine e Kosovës!
    Edhe pse me pyka (siq thuhet në popull), mendoj se kjo është një vazhdimësi e punës së madhe që ka bërë populli Shqiptar në Kosovë që nga okupimi serb menjëherë pas shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë e deri në ditët tona. Ky është hapi i parë, me hapat tjerë që do të pasojnë deri në bashkimin e kombit tonë Shqiptar në një shtet të vetëm të quajtur SHQIPËRI.
    Citim Postuar më parë nga dodoni Lexo Postimin
    Mirepo, une kam edhe disa verejtje ne lidhje me disa ofendime si kjo ne kete shkrim ketu e ne shume shkrime tjera tuat, se kosovaret jane te "paarsimuar" etj. etj. Une nuk di asnje intelektual shqiptar te Shqiperise ta kete thene kete, duke perfshire mijera e mijera prej tyre qe shkojne perdite ne Kosove, kane punuar dhe punojne ne Kosove, e edhe qe jetojne tash atje. E edhe po te jete e vertete, kjo qe thua ti, duhet te gjesh menyra me te mira per ta shprehur, duke shmangur lendimin e ndjenjave te disave nga ne, pra duke shmangur ofendimet qe po ben ne menyre krejt te hapur.
    Po sjellë vetëm dy raste këtu, të Shqiptarëve të "paarsimuar" nga Kosova...

http://www.youtube.com/v/jA-WUCNW-jI&rel=1

Florian Osmani, ne klasen e katert,jeton ne Austri; deshmoi veten ne Programin,,Wetten Dass,, ne televizionin gjerman ZDF se do te jet gjeniu i ardhshem shqiptar.Me nje programim me te forte ne koken e tij sesa kompjuteri i televizionit gjerman ZDF arriti shqiptari i vockel te permend te gjitha ditet e viteve te ndryshme prej 1582 deri 3050.

Më 19 Shkurt në Çikago, Qëndrim Gashi mbrojti temën e doktoraturës në shkencën e Matematikës, me titull “Një supozim i Kotvicit dhe raporti për grupet e ndara”, duke u bërë kështu një nga doktorët e shkencës më të rijnë në Evropë dhe në botë.
    Qëndrimi ka mbaruar Fakultetin e Matematikës në Universitetin e Prishtinës në moshën 18 vjeçare, ndërsa ka mbaruar magjistraturën në Universitetin e Kembrixhit në moshën 19 vjeçare.

Gjatë periudhës së doktoraturës Qëndrimi ka marrë edhe një shpërblim nga Universiteti i Çikagos si student i dalluar, si dhe ka ligjëruar në atë universitet.

Qëndrimi do ta vazhdojë punën e tij hulumtuese në lëmin e Matematikës në dy vitet e ardhshme në tri institucione shkencore në Evropë, si Kembrixh, Bon dhe Paris.

Burimi:SHQIPËRIA SOT
    P.S Vlen të theksohet se të dy këta Shqiptar janë nga Kosova.
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    Mos ua qani hallin Kosovareve. Te kishim patur aq mend sa kane ata, do kishim ndritur vendin tone. Keshtu qe, keshilla lart e poshte e poshte e lart, me duket se jane "per gallate".

Klasa politike kosovare eshte nder me te aftat qe kane shqiptaret. Ku kane mesuar e si kane mesuar, pune per ta.

Puna me e mire qe do te benin shqiptaret do te ishte qe secili te bente punen e vet : nqs je politikan, beje punen tende si politikan ; nqs je druvar, rri e çaj dru aty e mos bej llafe ; e nqs je tutkall medreseje e peshkopate, vazhdo numero tespinjte e mos i fut hundet ngado.

Vetem keshtu do te behet nje vend. Sa kohe qe druvari jep mend per politikan e tutkalli i fese te meson si çahen drute, s'kemi gje ne vije.

Megjithate, e thashe : ne Kosove ska lajle-lule : po e krove, ta çkruajne. Keshtu qe merrni ato rroga aty ku jeni e mos u ndjeni. Ti fisnik vazhdo me qitapet e tua e mos u merr me ate sport. Po keshtu dhe ndonje qitapist tjeter. Behuni te zote ne fushen tuaj dhe lerini te tjeret te bejne punen e tyre.
    Me qense kerkove qe te behet ndarja e puneve sipas profesioneve dhe ti mu drejtove mua si "qitapist"(edhe pse jam jurist me profesion)...tash pa keqkuptime valle si a ndave pergjegjesin ti vetes...Mos je Vallë ti Qoban,keshtu qe shpresoj qe te perfitoj blegtoria me nje Qoban si ti...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Po, Fisnik Studenti, e ke gjetur : jam Bari, bari bagetish. Nje thuper te gjate ne dore, shkoj duke e cytur nga pak bagetine se ti e di, bagetia bageti eshte. S'e ke provuar ti te ruash dhi, kur te vije ora per t'i mbledhur, ti qofsh aty !

Kurse ne lidhje me magjistarin qe je, me kujtohet dhe mua humori i Koço Devoles. Me pelqente shume. Por edhe humori yt me pelqen. I holle, i zgjuar, dhe qe ta imponon nje hahahahaha nga prapa.

Fisnik, nga ç'kam pare une, me siguri qe mezi te rrihet aty ne klase kur flitet per te drejten romake. Ah sa mire do te ishte qe te kishim Sharian. Do te ishe nje kadi me emer.

Mire Fisnik, mos u frik, s'te vjen gje e keqe nga une, mos ma ve re, çoban hesapi.

E ku e lame, thate ju ?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    Po, Fisnik Studenti, e ke gjetur : jam Bari, bari bagetish. Nje thuper te gjate ne dore, shkoj duke e cytur nga pak bagetine se ti e di, bagetia bageti eshte. S'e ke provuar ti te ruash dhi, kur te vije ora per t'i mbledhur, ti qofsh aty !

Kurse ne lidhje me magjistarin qe je, me kujtohet dhe mua humori i Koço Devoles. Me pelqente shume. Por edhe humori yt me pelqen. I holle, i zgjuar, dhe qe ta imponon nje hahahahaha nga prapa.

Fisnik, nga ç'kam pare une, me siguri qe mezi te rrihet aty ne klase kur flitet per te drejten romake. Ah sa mire do te ishte qe te kishim Sharian. Do te ishe nje kadi me emer.

Mire Fisnik, mos u frik, s'te vjen gje e keqe nga une, mos ma ve re, çoban hesapi.

E ku e lame, thate ju ?
    Jo veq desha te ta beje me dije ,se fakti qe jam besimtar dhe besoj ne Zot nuk ma kufizon mundesin qe te jem edhe une nje nder ata qe mund te kontribuojnë ne Lamit dhe fushat e jetes dhe per Problemet e Kosoves,te qfardo natyre qofshin ato sfida...

Urrej at mentalitet te lodhur ,apo ata qe mendojn se Nje njeri qe beson ne Zot ,zotron apo kultivon nje Subkultur dhe keshu qe kjo subkultur nuk ka te beje aspak me jeten dhe kulturen ne pergjithsi...

Te me falesh per Humorin e zi qe shpalosa ndaj teje...Ndersa Romakja me kujtohet ishte ne vit te parë ,appp qfar profi ka ligjeruar ,te mos e kujtoj fare...

kalo mire
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    www.GazetaKritika.net
    12/3/2008

Kosova Larg Konferencës Islamike
    Nga Ndue Ukaj

Në muajin maj të viti të kaluar, deri sa diskutohej se a duhet të merr pjesë Kosova a jo në një konferencë të shteteve islamike në Islamabad, pata shkruar: "Shtetet islamike aspak s'do bindeshin nëse Veton Surroi e Lutfi Haziri do të merrnin pjesë apo jo në takimin e Islamabadit, por, pjesëmarrja e tyre do ta degradonte imazhin e Kosovës". Fatmirësisht, Kosova atëherë nuk u përfaqësua në atë takim të Konferencës Islamike falë vigjilencës së presidentit Fatmir Sejdiu. Afërsisht një vit më pas konstatim i imi duket sheshazi së ka qenë real. Megjithatë debati ende vazhdon. Ndërsa, edhe pas një muaji që Kosova ka shpallur Pavarësinë nuk ka patur dhe as që ka ndonjë indikacion se këto shtet do ta njohin Pavarësinë e Kosovës.

Në fund të fundit, edhe pesha e kësaj njohje është më tepër simbolike, sesa esenciale, kur dihet ndikimi i tyre minimal në politikat ndërkombëtare. Jam i bindur se çdo tendencë për të "filtruar" me këto shtet jodemokratike, shumica diktatura përbën rrezik për Kosovës, për të tashmen e saj, veçanërisht për të ardhmen.

Ekzistojnë një mori arsyesh të cilat e bëjnë ta panevojshëm pjesëmarrjen e Kosovës në këtë Konferencë. Madje, do thosha se nuk ka ndonjë arsye që do ta arsyetonte pjesëmarrjen e Kosovës në takimin që do të zhvillohet në Dakar. Prandaj, vendimi i Kosovës për të marr pjesë në këtë takim, është tepër i papjekur larg analizave strategjike. Kjo organizatë që nuk është politike por fetare, me parashtesa dhe përmasa semantike, krejt e dyshimtë e kësaj organizate, dilemat që ngërthen në botën perëndimore, islami si sinonim i simbolizmit politikë dhe "vlerës" politike që mbart në vete, në kontekstin shqiptar duhet kuptuar drejt e pa eufori. Këto janë elemente të fuqishme se Kosova jo që nuk duhet të marr pjesë në këso Konferencash, përkundrazi duhet të qëndroj sa më larg tyre, sepse kauza e Kosovës për një shoqëri demokratike, tolerante, më së paku ndihmohet me ofrimin e Kosovës me këto vende aspak demokratike. Arsyet dhe argumentet janë të shumta, e këto i dinë fare mirë edhe drejtuesit e institucioneve të Kosovës, sidomos të pasionuarit për të marr pjesë në këtë takim, prej së cilit, Kosova aspak s'do të përfiton, përkundrazi do të humbas, për të fituar ndokush ndonjë "poenë" politikë apo edhe biznes të caktuar.

Pjesëmarrja e Kosovës në këtë konferencë, ulja me vende, shumica e së cilëve në botën e qytetëruar janë të dyshimta, me qeveri me përplot elemente fundamentaliste brenda, jep një sinjal aspak të mirë për miqtë perëndimore, pa të cilët, procesi s'do të mund të përfundonte, madje edhe në qoftë se binden, jo kjo organizatë, por edhe njëqind të tilla. Kjo që s'do koment, ngase edhe naivët e patetikët më të mëdhenj e kuptojnë se çështja e Kosovës ka kaluar dhe kalon nëpër Uashington, Bruksel, Londër, Paris, Berlin e Romë. Dhe jo nëpër vende aspak demokratike, vende në të cilat nuk ekziston demokracia, liria, ekonomia e tregut, mirëqenia. Pa përkrahjen e këtyre qendrave të përmendura, Kosova asnjëherë s'do të mund ta fitonte Pavarësinë, madje kurën e kurës as s'do të ndihmohej të çlirohej nga shteti serb. Andaj, të shkohet këtu, vetëdijshëm apo jo, domethënë te dilet në antagonizëm të thellë me proklamimet tona, me traditën tonë politike, të cilën e kemi ndërtuar deri tash, me synimet e përbashkëta për t'u integruar në botën perëndimore, për të paqtuar rajonin dhe për ta integruar në Familjen e madhe Perëndimore.

Kosova mund dhe duhet të kultivoj marrëdhënie me çdo shtet, sikundër edhe me Serbinë, por jo të futet ne aleanca që e dëmtojnë imazhin e saj dhe i krijojnë tensione të brendshme.

Institucionet e Kosovës nuk guxojnë të bjer futen në grackën e Shqipërisë, fakt ky që shtetit amë i ka sjell dhe i sjell, edhe sot vështirësi në mëkëmbjen ekonomike, e sidomos kur bëhet fjalë për integrimin në botën perëndimore, mbi të gjitha për të thithur investimeve të fuqishme ekonomike nga bota perëndimore. Këto lëvizje të qeverisë së Kosovës, apo individëve brenda saj, janë një blof i madh dhe nëse i vëmë në analogji, mund t'i gjejmë pandehemin tek Behxhet Pacolli, i cili me një retorikë primitive proklamonte se Rusia nuk do të bëhet pengesë për statusin e Kosovës, ndërkaq koha dhe zhvillimet e dëshmuan krejt të kundërtën. E kam thënë edhe më herët e kjo tashmë po shihet sheshazi, se është më shumë se iluzion të besohet se Behxhet Pacolli mund të ja ndryshoj bindjen Rusisë për Kosovën dhe këtë gjë duhet ta themi, pa asnjë ngarkesë, edhe me rastin e shteteve islamike, të cilat aspak s'do binden nëse Enver Hoxhaj e Bekim Çollaku do të marrin do të merrnin pjesë apo jo në këtë takim. Me pjesëmarrjen e tyre, këta vetëm do e degradojnë imazhin e Kosovës nëpër qarqe perëndimore, sidomos në botën intelektuale e mediatike.

Kosova duhet të kultivoj, sforcoj partneritetin me miqtë e mëdhenj perëndimore, nga të cilët varet ekonomia, e tashmja dhe e ardhmja e jonë. Ndërsa shtet Islamike jo vetëm që gjeografikisht janë larg, por politikisht dhe kuluralisht janë në taborre tjera me demokracinë, andaj edhe kaçiku i tyre, për fat të mirë është i ultë, për të ushtruar ndikim në perceptimet për Kosovën dhe rreth Kosovës.

Shoqëria kosovare e stërvuajtur dhe e degraduar ka nevojë të përafrohet me gjitha komponentët me botën perëndimore, në të kundërtën edhe një kohë të gjatë do të sorollatet kështu dhe do të numëron regjistrin e pafundmë të vuajtjeve dhe pa perspektivës. Ndërsa rinia kosovare s'do kërkoj rrugë emigrimi tek vendet islamike, por në EU dhe SHBA-të. Kjo është përgjegjësi e kësaj klase politike.

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Sfidat me te medha per shtetin e ri te Kosoves mendoj une do te jene marja e pergjegjesive mbi vete dhe marja e rolit te liderit ne Kosove jo ndjekes i UNMIC
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-05-2005
    Postime
    153
    Saturday, March 08, 2008
    Plani B

Plani serb B apo pavarsia e Kosoves.

Shqiptare te corroditur
    Ne kohen kur qeveria Berisha qysh ne diten e pare nepermjet ministrit te jashtem Besnik Mustafaj filloi ofensiven diplomatike per shitur planin serb per Kosoven, shqiptaret u corren, u hodhen, u grisen, peshtyne, shane te revoltuar per kete tradheti. Kundershtoin planin serb. Kundershtonin pavarsine e kushtezuar per Kosoven. Kundershtonin planin B serb per Kosoven.

Me daten 17 Shkurt 2008 kur pavarsia e kushtezuar serbe per Kosoven per te cilen me perkushtim punoi Berisha dhe Mustafaj u be realitet shqiptaret u hodhen, bertiten , u corren, brohoriten te gezuar per te, per pavarsine e kushtezuar ose planin B serb per Kosoven!!!
    Plani A
    Natyrisht palni A i serbise ishte dhe eshte mbajtja e okupuar e Kosoves, spastrami etnik ose asimilimi teresor i popullise shqiptare. Kjo do te ishte ideale pasi eshte edhe nje praktik efektive e aplikuar nga greko-fabariotet ne jugun e Shqiperise. Ne kete menyre Serbia do te zgjidhte nje here e mire problemin jugor te tokave te grabitura prej saj ne shekuj. Kjo do te qe ideale edhe per Greqine pasi do te ishte me e lehete objektivi per ti likujduar perfundimisht ne bashkrendim me serbet edhe shqiptaret e Shqiperise nga harta boterore. Kjo nuk ndodhi per momentin ndaj Serbia aplikoi me shume sukses planin B, qe ne fakt eshte edhe nje plan greko-fanariot.
    Plani serbo-grek B
    Por ja qe plani A eshte i paralizueshem ne kushtet e sotme ndaj serbo-grekt aplikuan me sukses planin B.
    Ne se shqiptaret do te kene mundesi te bashkohen kjo do te beje te mundur qe nepermjet fuqizimit te vendosin ne jete te drejtate e tyre qe jane grabitur historikisht nga serbet dhe greko-fanariotet. Ne se bashkimi ndodh do te thote se ate qe ke marre padrejtesisht ta kthesh dhe kjo me me cdo kusht nuk duhet te ndodhi… Por ne se elefantin (shqiptaret e bashkuar) nuk mundesh ta hashe te gjithin me-njehere coptmi, dhe kullufitja e copave te vogla eshte zgjidhja. Kjo ka ndodhur dhe po ndodh me shqiptaret edhe sot e kesaj dite. Pavarsia e kushtezuar per Kosoven qe ju gezuan shqiptaret, pra eshte nje kompromis nderkombetar ne kurriz te shqiptareve. Vertet qe Kosova u largua nga Serbia por ajo u largua edhe nga Shqiperia. Simbolika (flamuri) kosovar i imponuar vetem nga tre veta eshte nje domethenie e madhe. Dhe jo vetem kjo por edhe gjestet e Shqiperise per tu larguar nga vetvetja tregojne per te zezen qe i pret shqiptaret qe kerkojne e te ruajn idenditetin e tyre dhe punojne per kombin e vet. A nuk u betua Presidenti i Shqiperise per nje flamur joshqiptar? A nuk e ndroi shqiponjen Kryeministri i Shqiperise? A mendoni se keto kane ndodhur ashtu kote, rastesisht...?
    Ne se nuk veprojme zhdukja na pret. Premtimet boshe dhe asfiksimi deri sa mos te kemi fuqi te luajme kemben eshte taktika. Perse si ne Shqiperi dhe Kosove varferia jane te tejskashme? A mendoni se eshte rastesi? Jo ai eshte nje kalkulim i huaj i realizuar me sukses nga veglat shqiptare. Eshte nje kalkulim, qe te detyrar nga buka e femijes te pranojme cdo lloj pacavure qe na e paraqisin si flamur. Nga nevoja te themi se jemi sllav, grek… vec pakez buke per vocerraket tane. Sic po vene punet e afert do te jete dita kur do te luhet filmi " I fundit i Shqiptareve". Kjo na pret, kjo eshte finalja jone ne se nuk veprojme.
    Mbeshtetni forcat patriotike. Mbeshteni personat qe hapur dalin ne mbrojtje te Atdheut dhe idenditetit shquptar. Kundershtoni me se te mundni me se te mundni sahanlepirsat shqiptar.
    Ne se nuk keni mundesi te kundershtoni aktivisht pasi ashtu ju kane katandisur, bojkotoni proceset e shtirura politike.

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Banka boterore

Nga vlersimi qe ka bere pas hulumtimeve ndaj resurseve natyrore te kosoves,vlerson se Kosova ka rreth 19 Miliardë euro pasuri natyrore,me pasuri nentoksore ,kryesisht qymyrë,duke bere te ditur se kosova pas pavarsis ka nje prospektiv te sigurt ekonomike...

Me fal Albo qe nderhyra ...

19 miliard nuk qenkan asgje! Kaq eshte vetem GDP e Luksenburgut. Pasurite natyrore te Kosoves jane shume me te medha!
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. KOSOVE-1981 - Rrofte Republika Socialiste e Kosoves
    Nga DYDRINAS në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 07-07-2018, 11:21
  2. Forcat ushtarake serbe mobilizohen përgjatë vijës administrative me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 15:11
  3. Albin Kurti: "Të gjithëve na mungojnë"
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 25-01-2006, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •