Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983

Gruas puthi buzën, por jo gjuhën!

Gruas puthi buzën,por jo gjuhën!

Duke u nisur nga kjo thënie,dua të grumbulloj mendimet tuaja;Si e kuptoni?Përse ka dalë kjo thënie?Ç'përmban në brëndësi?Sa reale është?
    Këto dhe të tjera që mund të dalin gjatë diskutimeve presim ti lexojmë.
    Ju uroj lexim të këndëshë

LAVDI DASHURISË
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 16-04-2008 më 16:08

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Une mendoj qe njerzit e menqur apo te provuar kan desht me then qe gruan duje puthe por mos e ler te flasi shum.
    Njikohê vertet femrat nuk jan shkollu skan pas tjeter detyrë vetem me rrit femij dhe me u kujdes per te gjith ne femiri per familen e vet vllazit e motrat e te burri per ter fare fili "lepe peke" ...,shkurt sherbetore pa paga ....

-------------------------------------
    Sod une them:
    "Nji famile nuk asht e arsimuar nese gjyshja nuk e dergon nipin me ble gazeten"
    Hindianet po thojshin gruja asht shtylla e shtepis e rumunet po thojshin martohu per veti e jo per lagjen
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Teme interesante,
    Tani puthja pa gjuhe mes nje çifti as qe quhet puthje.

Si e interpretoj une ate thenien, nje shpjegim mund te ishte si e tha dikush me siper qe mos e lere te flasi shume , dmth mos e meso keq qe te flasi shume. Ky interpretim do ishte me i duhuri , se e marr me mend qe kjo eshte nje thenie e vjeter dhe ne kohet e vjetra nuk e di a beheshin muhabete mbi puthjet me gjuhe.

Nje interpretim i dyte do ishte ky: Gruas puthi buzen ne siperfaqe, por ler nje hije misteri midis te dyve dhe mos i puth gjuhen (ne kuptimin letrar), ne kete menyre ruhet nje fare distance midis te dyve qe mban gjalle lidhjen, ose thjesht per te mbajtur seriozitetin prej burri.

Personalisht jam kunder te dy interpretimeve, po duke patur parasysh mentalitetin qe ka pas ekzistuar dhe qe ekziston jane dy interpretime shume te mundshme.

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Me par duhet kuptuar se cfare eshte puthja....DESHIRE apo PASSION!!

Disa veprojne sipas deshires,disa sipas passionit & ca te tje i bejnd te dyja.

Ne fakt,mua me pelqen t`i perdor te dyja...
    Feel the pump √

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Ta marresh ne anen figurative i bie qe femren ta trajtosh si kristal , si gjen me te vyer kshu e kapishi una , po me thoni ju mua a ka mashkull ne bot qe ben kto puthjet not french ...
    Hell no ...

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Na e shpifet dhe shprehjen e famshme "french kiss" me keto llapacitje, llokocitje .

Praktikisht, figurativisht, seksisht (se eshte thenie kunder femres) jam kondra, por teper kondra kesaj shprehje te popullit tim, qe gjithesesi duket qe s'eshte e famshme, se s'e kisha degjuar ndonjehere (nga populli i madh i fisit tim, sidomos hallat qe jane thesare per shprehje frazeologjike ).

Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin

Duke u nisur nga kjo thënie,dua të grumbulloj mendimet tuaja;Si e kuptoni?Përse ka dalë kjo thënie?Ç'përmban në brëndësi?Sa reale është?
    Këto dhe të tjera që mund të dalin gjatë diskutimeve presim ti lexojmë.
    Ju uroj lexim të këndëshë

LAVDI DASHURISË
    Pse ka dale kjo thenie?! Ku ta di populli i shkrete pse-ne! Ja ta pyesim njehere Ali Baben: "Ali Babe ca ishe duke bere kur e nxorre kete shprehje?!" .
    Megjithate une do thosha kete thenieeeen tjeter qe: "Nese gruaja e meriton vertet, puthi jo buzen apo gjuhen, por nga koka deri tek kembet". Po kete thenien kush e ka thene?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Feniks. Maska e niktironci
    Anëtarësuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Po mundohem ta shpjegoj ashtu si e kuptoj une.
    Gruan puthe ne buze sic eshte per te puthur,(pra per te bere dashuri) por jo ti puthesh gjuhen pra te mos i pranosh kur flet disa gjera qe nuk jane per tu aprovuar, pra kur flet kodra mbas bregut.(nuk e kam per femnat e mencme)
    Mendoj eshte shprehje e nje mentaliteti te vjeter, dhe besoj gjerat kane ndryshuar dhe kjo shprehje nuk ka ndonje vlere te madhe, aq me teper qe shume veta nuk e njohin fare une i pari p.sh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Praktikisht, figurativisht, seksisht (se eshte thenie kunder femres) jam kondra, por teper kondra kesaj shprehje te popullit tim, qe gjithesesi duket qe s'eshte e famshme, se s'e kisha degjuar ndonjehere (nga populli i madh i fisit tim, sidomos hallat qe jane thesare per shprehje frazeologjike ).
    Kjo eshte e sigurte, qe shprehja eshte shume maskiliste dhe e mentalitetit te vjeter.

Jam dakord me brooklyn2007,
    gruan puthe(me gjuhe e pa gjuhe, me dhembe e pa dhembe) ne ç'do cm te trupit.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Pse ka dale kjo thenie?! Ku ta di populli i shkrete pse-ne! Ja ta pyesim njehere Ali Baben: "Ali Babe ca ishe duke bere kur e nxorre kete shprehje?!" .
    Megjithate une do thosha kete thenieeeen tjeter qe: "Nese gruaja e meriton vertet, puthi jo buzen apo gjuhen, por nga koka deri tek kembet". Po kete thenien kush e ka thene?!
    Unë do duroja çdo torturë mbi trup,por krenarin e dikujt që nuk ka horizont dhe kërkon të rivalizoj me popullin,nuk ka njeri ta durojë.Populli thotë edhe një gjë tjetër;
    Këshillat dëgjoj e futi në xhep,kur të duhen nxirri e shiti.Po këtë e kini dëgjuar?
    Që të mos zgjatemi se njëra-pason tjetrën kur thonë;Flokë gjatë e mëndje shkurtër etj,etj.
    Unë jam dakord 90% vetëm me të parin Dorotina.Të tjerët janë gjendur në muhabet.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  4. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •