Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 88
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    vlla e thash me kuptimin qe sic e ndan gjermanin superfuqit e botes ashtu dhe ne na ndan superfuqit.gjermania u bashkua sepse ishte e drejt ashtu dhe ne ndoshta bashkohemi
    Mos e merr si personale, dmth nuk të drejtohem vetëm ty,
    Bashkimi kombëtar nuk është ëndërr që e shohim natën, dhe presim të na e sjellë Babadimri.

Bashkimi kombëtar është detyrë që shtrohet sot para nesh, SOT O KURR.

Për këtë duhet punë, pa punë nuk ka shpresa.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Mos e merr si personale, dmth nuk të drejtohem vetëm ty,
    Bashkimi kombëtar nuk është ëndërr që e shohim natën, dhe presim të na e sjellë Babadimri.

Bashkimi kombëtar është detyrë që shtrohet sot para nesh, SOT O KURR.

Për këtë duhet punë, pa punë nuk ka shpresa.
    digjo per mua esht e rendesishme te mos harrohet asnji shenj kombetare,asnji vuajtje qe ka hequr ky popull dhe jam dakort me ty qe mos permendja e uck,e historis e shqiperis esht dicka e ulet.kosovaret luftuan dhe e fituan pavaresin prandaj nuk duhet ti merrnin doren askujt dhe aq me shum ti peruleshin te tjereve(e kam llafin per qeverin qe si permendi ato me siper)sepse jam i sigurt qe populli kosovar deshiron flamurin kuq e zi dhe se ka harruar adem jasharin dhe deshmoret e tjer qe luftuan per ate flamur te cilinh ju sot se mbani dot sepse qeveria zbaton pakon ahtisari ashtu sic jam i sig qe kosova deshiron nji shtet shqiptar me kufij natyral.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Deklarata thirret në Rezolutën 1244.
    Rezoluta 1244 e njeh sovranitetin e Serbisë mbi Kosovën.
    përfshirë Rezolutën 1244
    Anthem, thashe me lart qe varet nqs mendon gota eshte gjysme plot apo gjysme bosh. "Perfshire" ne kete rast nuk do te thote bazuar ekskluzivisht. Por le ta shohim rezoluten 1244, eshte nja tete faqe, e kam lexuar. Rezolutat kyce te Keshillit te Sigurimit kane qene historikisht te famshme per nje gjuhe "te mjegullt" qe le hapur per interpretim.
    Nga me te famshmet eshte rez. 242 (me duket) Israel-Palestine, ku nje "the", pra nje nyje qe u vu nje version, por qe s'u vu ne perkthim eshte molle sherri.

Po te lexosh 1244 thote qe eshte lene shteg per negociata per statusin e ardhshem te Kosoves. Negociatat u kryen, Serbia s'i pranoi, Kosova pranoi versionin e negociuar te Ahtizarit.
    Pra nuk eshte problem per Kosoven rezoluta 1244. Por ajo rezolute sillet si prove nga shtetet qe nuk duan te njohin pavaresine e Kosoves, ashtu sic ne te njejten kohe sillet si prove per shtetet qe e/do ta njohin pavaresine e saj.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Anthem, thashe me lart qe varet nqs mendon gota eshte gjysme plot apo gjysme bosh. "Perfshire" ne kete rast nuk do te thote bazuar ekskluzivisht. Por le ta shohim rezoluten 1244, eshte nja tete faqe, e kam lexuar. Rezolutat kyce te Keshillit te Sigurimit kane qene historikisht te famshme per nje gjuhe "te mjegullt" qe le hapur per interpretim.
    Unë nuk jam këtu duke të akuzuar ty, bile as që kam ndonjë interes për këtë.
    Puna është që kjo është një kundërthënie e paparë.

Në njërën anë po e shpall Kosovën shtet sovran, dhe disa rreshta më poshtë po e pranon sovranitetin e Serbisë.

Duhet pasur parasysh se kur e kemi marrë atë kushtetutën e '74 që ka qenë një lloj autonomie, edhe kjo ka qenë kështu disi, shteti jugosllav e ka pasur të drejtën që t'a heqë kur të dojë, dhe në '89 e hoqën këtë autonomi.

E njëjta gjë ishte me Gjermaninë, Kushtetuta e Vajmarit, ishte me të vrëtetë demokratike, por Hitleri i kishte shfrytëzu pikërisht këto dobësi që të suprimonte demokracinë.

Për më tepër një Pavarësi që është festuar kaq madhërishëm, nuk guxon të lerë vend për interpretime dhe suprimime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 18-02-2008 më 20:58

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Anthem, po diskutojme e nuk po zihemi .

E ke lexuar te gjithe rezoluten 1244? Une e kam lexuar. Le shteg per interpretim, sepse edhe pse ne nje pike afirmon sovranitetin e "Federal Republic of Yugoslavia" (qe as nuk ekziston sot) ne nje pike me poshte autorizon Kombet e Bashkuara per te negociuar statusin e ardhshem te Kosoves. Pra???? Statusi i negociua, dhe u pranua nga Kosova dhe nga shtetet qe e aprovojne.

Shiko, mund te debatojme per shume gjera ne paketen e Ahtizarit, si pakete e nje pavaresie te kushtezuar. Por rezoluta 1244 nuk perben problem.

PS: Po me nxjerr mallin e nje lende qe kisha ne shkolle, "International Law." . Sherri sherr per pune rezolutash.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    luaneshe,

une dua qe shqiperia te kete edhe kroacine, sllovenine, malin e zi, b-h, maqedonine, puglien e italise, etrurian.

si thua do i marrim?
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    luaneshe,

une dua qe shqiperia te kete edhe kroacine, sllovenine, malin e zi, b-h, maqedonine, puglien e italise, etrurian.

si thua do i marrim?
    Po de, jemi qe jemi marrim dhe Bronx, NY .

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Po de, jemi qe jemi marrim dhe Bronx, NY .
    epo Bronx e kemi marre, po Manhattanin e kishit marre dje

me pelqyen festimet atje.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    or miq e di si o puna,

eshter njesoj sikur ti thush Ismail Qemalit, Luigj Gurakuqit, Mehmet Konices, dhe Isa Boletinit, pse pranuat keto kufi te Shqiperise qe kemi sot
    Bravo, Xhuxhu, ke plotesisht te drejte vlla.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Le shteg per interpretim, sepse edhe pse ne nje pike afirmon sovranitetin e "Federal Republic of Yugoslavia" (qe as nuk ekziston sot) ne nje pike me poshte autorizon Kombet e Bashkuara per te negociuar statusin e ardhshem te Kosoves. Pra???? Statusi i negociua, dhe u pranua nga Kosova dhe nga shtetet qe e aprovojne.
    Ende nuk kanë përfunduar negociatat. Negociatat përfundojnë kur t'i pranojë Serbia. Dhe Serbia nuk do t'i pranojë asnjëherë. Përderisa Serbia nuk i ka pranuar, lë vend që të suprimohet kjo pavarësi, qoftë nga Serbia qoftë nga EULEX.
    Meqenëse si thu ti se negociatat përfunduan, do të duhej që të rrëzohej rezoluta 1244.

Shiko, mund te debatojme per shume gjera ne paketen e Ahtizarit, si pakete e nje pavaresie te kushtezuar. Por rezoluta 1244 nuk perben problem.
    Me thanë drejtën mjafton ajo Pako, për t'ia nxjerrë bojën këtyre politikanëve.
    Që nga dje në Kosovë JURIDIKISHT nuk ka më shqiptarë. Por vetëm kosovarë.
    Kosova nuk është më vend i shqiptarëve por kosovarëve.
    Gjuha serbe është e barabartë me atë shqiptare. Që të dyja janë zyrtare, ndërsa në komuna të veçanta si gjuhë zyrtare janë edhe gjuha rome, turke dhe boshnjake.
    Kishat ortodokse të kosovës, po na mohohen si trashëgimi e jona kulturore. Ato po mbesin nën jurisdiksionin e Kishës së Beogradit dhe si të tilla Pakoja u ka dhënë të drejtën e Eksteritorialitetit, një të drejtë që mund t'a gëzojnë vetëm ambasadat.
    Për më tepër ky eksteritorialitet nuk shtrihet vetëm në oborr të kishës, por në qindra hektarë jashtë saj, duke përfshi brenda vetes edhe toka e shtëpi e lagje të tëra shqiptarësh, që Kisha në bazë të pakos e ka të drejtë t'i rrëzojë.
    Njohja e kishave si trashëgimi kulturore serbe e mbështet teorinë serbe se ne këtu jemi të ardhur nga Shqipëria, se këtu kanë banuar serbët, dhe se ky vend ka qenë serb por ne paskemi pushtuar.
    Decentralizimi, që vetëm emrin e ka të tillë, u mundëson komunave serbe që të lidhen mes vete si dhe të lidhen me teritoret e kishave dhe të krijojnë krahina të tëra serbe, njësoj sikru republika serbe në Bosne, përveç kësaj u garanton lidhje vertikale me Beogradin, që dmth se kanë të drejtë të qeverisen nga Beogradi.
    Me rastin e decentralizimit në komunat serbe, qeveria e Kosovës nuk asnjë të drejtë, madje kanë të drejtë edhe t'a bllokojnë komunikacionin kur të duan.
    Çdo vendbanim, qoftë edhe një lagje prej 5000 banorësh që prej tyre 4000 janë serbë, u takon t'a bëjnë komunë më vete.
    "Kthimi i qëndrueshëm" që dmth rikolonizimi i Kosovës, poashtu parashihet nga Pakoja e Ahtisarit, serbët mund të kthehen ku të duan, dhe jo vetëm aty ku kanë jetuar, por mund të vinë edhe serbë që këtu kanë qenë si refugjatë lufte nga Kroacia e Bosna, e që kanë qëndruar këtu për pak kohë. Kjo do të shkaktojë ndërrime etnike, ku në anën tjetër faktori ndërkombëtar do t'a shfyrtëzojë varfërinë e madhe për t'a zbrazur kosovën nga shqiptarët, përmes emigrimit.
    Shumica e dyfishtë në parlament, çdo ligj, që miratohet nga parlamenti në përgjithësi, duhet të votohet edhe një herë nga shumica e minoriteteve, dmth vetëm minoritetet votojnë, duhet që 2/3 e tyre të votojnë për t'u miratuar një ligj çfarëdo. Këtë serbët munden, dhe do ta shfrytëzojnë për të bllokuar veprimtarinë politike në Kosovë.
    Ka dhe të tjera.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 18-02-2008 më 21:25

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vargjet e dhimbjes!
    Nga DI_ANA në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 235
    Postimi i Fundit: 28-06-2009, 13:58
  2. Si e fshehin tradhëtinë femrat?
    Nga OO7 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 19-10-2006, 06:00
  3. Pse ndodh tradhetia bashkeshortore
    Nga Klevis2000 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 20-09-2004, 23:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •