Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2009
    Postime
    25
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    E bukur pergjigja jote dhe shume per te mesuar por do te te pyesja diēka!
    Mendon se kjo eshte mosha e prekur?
    Vetem kjo?
    Nuk i pershtatem as njeres dhe as tjetres por ama kam vite me kete perbuzje ndaj vetes dhe nenvleftesimit te saj!
    Dhe per ēudi ne profesion ose ne shkolle nuk kam qene e tille,nuk me kane trembur situatat,as veshtiresite e jetes,thjesht me ka munguar te vleresoj veten dhe te marr ate dashuri qe une jepja,ate diēka qe merrej si dobesi dhe ku njerezit perfitonin duke te shkelur me kembe!
    Kam njohur si vetja plot dhe nuk ka moshe per te qene e tille....nuk ka,pasi mendoj qe kjo gje eshte e karakterizuar te njerezit ne mungese te dashurise qe ne femijeri!
    Eshte nje rrenje e mbjellur qe i ka gjurmet ne ato kohe dhe dobesohet me kohen,me vitet!
    Jam shume e sigurt qe ka shume si une,por e kane te veshtire ta pranojne se u duket dobesi dhe ka shume te tjere qe kane karakterin e forte qe do doja te kisha.
    Do te them diq une ket problem e kam , jam dobet ne karakter mirpo , do te them diq qe mu ke than nje prof shum me rendesi kur i shtrove nje pytje , pytja ime ishte pse nuk me kthjen dashurin te tjret me te njeten doz pse kur un mundohem et bej gjithqka per ta ather ai mu pergjigj , sepse nje gje nuk ekupton kur dhuron dashuri pret qe edhe ta kthjen at do te thot ti i mendon ata si borgjlinj ndaj teje duhet te kuptosh se nuk me rendesi nese ata do ta kthjen kete sepse ather me shum redesi iu kushton rendesi atyre se vetes tende do et thot mundohesh me shum te behs per ta se per veten , duhet te dish akush smund te jet mė me rendesi se vetja jote , sepse kur perqendrohesh ne at se sa iu dhuron dashuri te tjrve sa si ta kthjen ata ather vten tende e qet ne radh te dyt , e kupton shpresoj te kem ndihmu sadopak

maraklije Maska e bombona
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714

Lind pyetja....

Si mund te rifitojme respektin,si mund te duam veten?
    Si mund te mposhtim ndjenjen e inferioritetit qe ndjejme ndaj te tjereve?

Respekte
    veten mund ta duam vetem duke mos menduar per opinjonet e te tjereve,duke mos e ulur veten per dashurin e disa njerezve,duke ber ate qe enderrojm,duke luftuar per deshirat tona etj etj
    ndjenjen e inferioritetit mund ta mposhtim vetem duke u munduar te arsyetojm per veprimet e te tjereve dhe duke ju qendruar afer do mund te thyejme kete akull ....
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ka psikologe sa te duash te kurojne ndjenjen e inferioritetit te nje personi,nese nuk mjaftojne kta,ka psikiater.

Inferioriteti,nje ndjenje qe nuk e kam njohur kurre.

Tell yourself,you are the best
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Dhe une jam treguar e dobet duke falur dhe pranuar gjithcka per hir te dashurise!
    Njeriu fal gjithcka per hire te dashuris nga frika per te mos qen me e pelqyer,per te mos qen e dashur per te tjeret.

Dhe kjo teme eshte ne menyre te pergjithshme,eshte diēka qe jeton jo vetem te une,eshte diēka qe do te thote....."duaj te tjeret dhe jo veten"!
    Po nuk deshe veten nuk mund te duash dot tjetrin.Po nuk e respektove veten nuk arrin dot te respektosh te tjeret

pergjigjen qe me ka dhene nje psikolog i njohur Francez......"dashuria e nderuar nuk blihet,ose e kemi,ose nuk e kemi fare,por ne asnje menyre nuk duhet te sakrifikojme veten per hir te saj dhe te japim gjithcka tonen,pasi ne rradhe te pare duhet te duam veten tone"!
    Normal qe nuk blihet dhe as nuk kerkohet me force.
    Nuk eshte e thene qe te gjithe te na dua dhe te na respektojne,do ishte absurde.

Dhe nuk fliste per seksin,por per dashurine e pergjithshme,ate dashuri qe shume e thone me nje fjale te thjeshte "te dua",por ama jo shume e thone me gjuhen e zemres!
    Shume njerez jane sensibel te ndjeshem ,shume te tjere te ftohte , keta per mua hyjne tek njerzit e 'forte' ose luajn rolin e te 'fortit'.

Thjesht duhet ti thuash vetes ,une kjo jam ,akcepto ose jo .
    Ai person qe nuk te jep as gjysmen e asaj qe jep ti,nuk e meriton dashurin tende ,respektin tend.

Kam njohur njerez AS ne profesion,ne shoqeri etj, por ne jetene tyre private katastrof.
    Inferiore asnjeher, asnjeri nuk eshte perfekt !
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Ka mbarim ndjenja e dashurisė?
    Nga Erindi nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-03-2007, 08:02
  2. A eshte e konsumueshme ( hargjueshme) ndjenja
    Nga fisniku-student nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2007, 08:47
  3. Simpati/dashur behen shok. A mund te kthehet prap ne ndjenja
    Nga Eyes'n'words nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 07-05-2006, 13:51
  4. Konfuz nė ndjenja, ēfarė tė bėj?
    Nga H5N1 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 15:24
  5. Njerėz me nevoja neurotike, Interpretimi i ėndrrave dhe ndjenja e inferioritetit
    Nga J@mes nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 07-07-2004, 16:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •