Close

Rezultati i Sondazhit: A do te investonit te ardhurat tuaja ne vendlindje?

Votues
318. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

239 75.16%
  • Jo

56 17.61%
  • Nuk me intereson

23 7.23%
Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 143
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

A do të investonit të ardhurat tuaja në Shqipëri apo Kosovë?

Qeverite ne Tirane e Prishtine, prej vitesh tashme jane munduar qe te joshin investitoret e huaj qe te investojne ne Shqiperi. Bile kane ndermare edhe politika te vecanta per te krijuar nje klime sa me te mire per biznesin e vogel apo te madh, duke ulur perqindjen e taksave ndaj biznesit e duke sheshuar pengesat burokratike. Se sa te suksesshem kane qene qeverite shqiptare ne keto fushata per joshjen e biznesit te huaj, eshte e debatueshme.

Po hapim kete teme sondazh per te mesuar jo nga te huajt, por nga vete shqiptaret, si ata qe jetojne ne Shqiperi e Kosove, si edhe nga shqiptaret qe jetojne ne diaspore, se si i shohin ata kushtet e krijuara per te investuar ne Shqiperi e Kosove. Pikat e diskutimit:

- A do te zgjidhnit te investoni ne vendlindje?
    - Cilet jane faktoret qe ju shtyjne te mendoni ne kete menyre?
    - Cilat jane ato fusha te ekonomise qe ju mendoni se jane me interes per te investuar?
    - Cfare politikash duhet te ndjeki shteti ne menyre qe ju te mund te investoni ne te?

Si ne cdo sondazh, mund te hidhni voten tuaj dhe mund te shprehni mendimin tuaj per temen, pa qene nevoja qe te replikoni voten apo mendimin e anetareve te tjere.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 04-11-2009 më 15:33

2. #-8
    Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Normale qe do investoja ne vendin tim.
    Me teper me shtyjne faktore sociale: sepse do kisha me lehtesi, perderisa jam nenshtetase shqipetare e pastaj sepse fundja nje biznes me teper, nje fare kontributi me shume edhe ne vend (kuptohet duke menduar fillimisht per interesat e mija, sepse cdo gje arrihet me mund e investimi nuk behet ne ere nqs nuk jane faktoret e pershtatshem per nje te tille).
    Sa per fusha te ekonomise, cdo gje qe sjell nje fitim e ku ka kerkese e oferte eshte pjese e ekonomise, por per mendimin tim sot fiton me teper ai qe jep sherbim, ose qe ka pune me perdorim te larte kapitali. Ndersa fabrikat (te vogla apo te mesme) qe perdorin shume punetore e sidomos te paspecializuar jo qe nuk sjellin ndonje fitim kush e di se sa, sepse ne Shqiperi ka plot, por as Shtetit s'i leverdisin vete t'i ndihmoje ne raste rreziku.
    Shteti duhet te rregulloje me ligj bankat e kompanite e sigurimit, ne menyre qe edhe ne rast falimentimi te ketyre, mos falimentoj edhe une. Sikurse nga ana tjeter duhet te veje ndonje takse shtese tek pronaret qe marrin borxhe ne monedha te huaja, sepse kjo do i bente keq ekonomise ne pergjithsi... Frika ime eshte, qe nqs ndodhem ne nje ekonomi ne recension, une si biznes i ri, dal me pare se te tjeret nga skena e biznesit fiuuu.
    La vita è bella...

3. #-7
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Une vete i kam investuar te ardhurat e mia ne Shqiperi, por votova jo sepse nese do te isha i huaj, por qe e njoh realitetin shqiptar , atehere nuk eshte shume me mend te investosh te ardhurat e tua ketu. Kuptohet qe nese je mafioz, Shqiperia eshte nje parajse per investime pasi mund te kapesh shtetin nga koka.

4. #-6
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Po do ti investoja , po me kompanine time jo te tjereve ... huhhh kujt i besohet atje njehere ..

5. #-5
    i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661

Cool

JO Eshte shume e veshtire te gjesh njerez te mire dhe te sinqert ne Shqiperi.Shqiptari eshte shume xheloz,te falimenton ne vend .Turret per te shkateruar po te pa se ecen para.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

6. #-4
    i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Mua me jane mpire dhembet me kete Ceshtje.Ju keshillij te gjitheve kini kujdes.Mos digjeni.

7. #-3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Do te ishte me interes qe krahas mendimit tuaj, te shprehni edhe sugjerime konkrete per shtetin shqiptar, cfare hapa duhen ndermare qe te krijohen kushte te pranueshme per investimet tuaja.

Albo

8. #-2
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Do te ishte me interes qe krahas mendimit tuaj, te shprehni edhe sugjerime konkrete per shtetin shqiptar, cfare hapa duhen ndermare qe te krijohen kushte te pranueshme per investimet tuaja.

Albo
    Shteti shqiptar thjesht duhet t'i respektoje ato ligje qe vete i ka shkruar dhe miratuar. Vetem kaq, te tjerat vijne vete pastaj.

9. #-1
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    kam investuar dhe do te vazhdoj te investoj ne vendin tim, pa marre parasysh te metat dhe stabilitetin e dobet politiko-ekonomik te deritanishem...
    sugjerimi im per ndonje permiresim .....
    - ti kthehet toka pronarit legjitim
    - te kete nje kontrroll me te rrepte financiar per ato bashkesi tregtare qe vazhdojne te punojne dhe deklarojne se dalin me humbje per vite me rralle
    - tu hiqet monopoli i importit disa ish borgjezeve te drejtorise se 2 (deri ne 91) dhe demokrato-socialeve pas 91, qe kane cuar prodhimin vendas ne standarte minimale e kushte mjeruse
    - mbeshtetja e klases prodhuese vendase si ne qytet edhe ne fshat me lehtesime ne lendet e para te domosdoshme dhe heqja e takses per te pakten 10 vjet per ata qe kane prodhim me cilesi te larte dhe punesojne ose bashkeprodhojne.......
    - mos taksimi ose takse e bute per aktivitetet e reja e sidomos ato me karakter turistik (malor ose bregdetar)
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar Maska e ardit_messi
    Anëtarësuar
    24-10-2009
    Postime
    6
    normal se te ardhmen time inistoj

Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •