Close
Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 133
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Me shpresë dhe besim në mirëkuptimin tuaj,të nderuar miq të Forumit shqiptar, pranoni Urimet, Gëzuar Pavarësia e Republikës së Kosovës! Le të jetë ky edhe një hap drejt Çlirimit dhe Bashkimit të Trojeve dhe Kombit Shqiptar.

i/e regjistruar Maska e mad_about
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    fushave
    Postime
    75
    Per trafikun e armeve pyet ata te FARK-ut sepse ata kane bere dallavere me mafien shqiptare. Ndersa angazhimi i shqiptareve te Shqiperise ne UCK ka qene ne baza vullnetarizmi dhe patriotizmi. Patriotizmin qe e kthen ti ne biznes e kane praktikuar udb-ash dhe farkista........
    Me shume se kjo ska nevoje te flitet se me duket qe behem pjese e atij pislliku qe mund te jete bere,(nese jane dashur te blehen ato arme,nuk besoj se nga Shqiperia i kane blere,sepse Serbia ka pas shume me shume variacione armesh(eshte pjelle ruse),dhe ne nje far menyre eshte dasht te ballncohen ushtarakisht).Jam me Albin Kurtin qe bojkoton mallarat serbe dhe pse e ka te pamundur i vetem.
    Per flamurin dhe simbolet une do doja te qartesonim nje gje,qe kur thuhet se ishte bere Prishtina kuq e zi,nuk e kuptoj si mund mos behej sepse ato kemi simbole kombetare ne dhe jo shteterore,fundja nese do ia mbaj fytyra ndonje shqiptari qe te mbaj simbole tjera dhe ti quaj te vetat atehere hallall vellezer,ne kte rast po keshilloj ta mbajme me mire flamurin e Amerikes te pakten ato na ndihmuan ne pavaresi.
    Great minds have purposes, others have wishes!!

Djali himarjot Ralf Gjoni qe komenton gjithe entuziazem shpalljen e pavaresise se Kosoves.

http://youtube.com/watch?v=YcxkCLWHoMI
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Republika e Kosovës apo shteti i Ahtisarit

Shtatëmbëdhjetë shkurti solli gëzim të madh tek shqiptaret e Kosovës. Nga ajo ditë po bëhen dy javë dhe Kosova duket njësoj si edhe para kësaj date, për nga funksionaliteti.

Nga: Jeton Kelmendi, Bruksel

Shtatëmbëdhjetë shkurti solli gëzim të madh tek shqiptaret e Kosovës. Nga ajo ditë po bëhen dy javë dhe Kosova duket njësoj si edhe para kësaj date, për nga funksionaliteti. Në fakt gjërat kanë ndërruar, por shtrohet pyetja sa kanë ndërruar dhe sa është funksional shteti që ka vu ne kontradikta Lindjen dhe perëndimin. Ndonëse e njohur si shtet i pavarur nga mbi njëzet vende duke përfshirë edhe ato më me ndikim në botë, ShBA, Franca, Anglia, Gjermania etj, Kosova vazhdon të administrohet nga UNMIK-u. I zoti i shtëpisë vazhdon të mbetet Joakim Ryker.

Sekretari i përgjithshëm i OKB Ban Ki Mun, deklaroi se rezoluta 1244 akoma është në funksion dhe Kosova është nën administrimin e UNMIK-ut. Kjo edhe u pa me vizitën e Ministrit Serb Sllobodan Samarxhiç, të cilin e lejoi të hyj në Kosovë shefi i UNMIK-ut. Natyrisht po të ishte shtet, si çdo shtet tjetër i pavarur, do të duhej që institucionet e vendit ta lejonin ose jo ardhjen e tij, e jo i dërguari i posaçëm i sekretarit të përgjithshëm. E çuditshme por e vërtet, në Kosovë janë shkelur rregullat, ligjet ndërkombëtare dhe vullneti i qytetarëve për liri dhe të drejta, tash e sa herë. Arsye gjenim, nuk jemi shtet, por çka ti thuhet tash vetës kur po themi se jemi shtet.

Legalisht dhe praktikisht Kosova është shtet, nëse shikojmë nga një aspekt.

Nga aspekti legal, me vet faktin se SHBA-të dhe aleatet tjera e kanë njohur Republikën e Kosovës dhe haptazi vendet perëndimore mbështesin vullnetin e popullit shumicë do të thotë se çështja është duke shkuar përpara. Praktikisht, Prishtinë ka funksionuar disi sikur një gjysmë shteti që nga përfundimi i luftës, përafërsish si funksionon edhe tash. Janë mbajtur disa parë zgjedhje demokratike, nga të cilat kanë funksionuar institucionet që bëjnë shtetin: presidenti, qeveria, parlamenti që janë institucionet më të larta shtetërore.

Si do qe të jetë qytetarët e Kosovës që dy javë, zyrtarisht janë qytetarë të Republikës së Kosovës. Ketë s’mund ta mohojë askush, madje as Rusia e as Serbia. Dikur do ta njohin dhe natyrisht se Kosova do të njihet si shteti i pavarur që nga shtatëmbëdhjetë shkurti.

E gjithë kjo është një hap drejt përmirësimit të gabimeve që u banë ndaj shqiptarëve njëqind vjet më parë, por ti kthehemi pak realitetit në terren. Politika në Prishtinë, fatkeqësisht jo e nivelit kombëtar, bëri që shqiptaret që përbëjnë nëntëdhjetë për qind të qytetarëve të Kosovës, të kenë një flamur pa asnjë element kombëtar, thjeshtë diçka artificiale, ku në mënyrë jo demokratike e bë publik flamurin, ditën e Pavarësisë. Për të mos shkaktuar reagime dhe pakënaqësi, politika kosovare me unitet të plotë u pajtua që të hiqet dorë nga simbolet kombëtare. A thua për ketë flamur dhanë jetën mira e mira dëshmorë të atdheut. Kjo pyetje do të ishte mirë tu binte në mend çdo ditë kokëmëdhenjve politik, që tani shkojnë tek varrezat e tyre dhe mbajnë kokën lartë sikur ne e bëmë shtetin.

“Haj medet për ta kë kanë lënë pas”.

Për fat të keq dëshmorët nuk zgjohen nga varrezat e tyre, sepse do ti pështynin këta lider qe po i vizitojnë për këto dy javë sa jemi shtet i Ahtisarit.

Përndryshe radikalët shkurtpamës, dogjën flamurin e propozuar nge Ibrahim Rugova, i cili kishte në vete identitetin tonë kombëtar dhe atë shtetëror, nuk patën dijen, as që ta kuptojnë se shteti i pavarur duhet ti ketë simbolet e veta shtetërore, tek tani ju ka ra ndërmend. Zyrtar të lartë politikë, me vet dëshirë propozuan që në flamur duhet të jenë përfaqësuar edhe minoritetet, madje edhe ato që nuk bëjnë as një përqind të popullatës së përgjithshme. Tani ky është flamuri i tyre me gjashtë yje të barabartë që përfaqëson të gjashtë komunitetet që jetojnë në Kosovë, pesë që së bashku bëjnë dhjetë përqind dhe shqiptarët që bëjnë nëntëdhjetë përqind.

“Me ja dhanë gurin budallës, ta qanë kokën”, e thotë populli, politikanët që morën pak besimin (38%) na e humben identitetin dhe këta folklorist sa të padijshëm dalin dhe deklarojnë se ky është veç flamur shtetëror kurse flamuri kombëtar do të mbetët Kombëtar. Flamuri kombëtar ose aj kuq e zi me shqiponje në mes, në fakt ka mbetur vetëm për muze, ngase përdorimi i tij nuk do të bëhet zyrtarisht më në Kosovë. Së fundi është përdorur në festën e pavarësisë që na e solli ketë tjetrin flamur që kurrgjë nuk kanë të përbashkët. Pas një kohe edhe gjeneratat e reja do të mësohen me ketë flamur multietnik dhe ky do jetë simboli që do ta duan. Le të kthehemi pak mbrapa dhe të kujtojmë gëzimin e madh që kishte populli i Kosovës, kur në vend hynë trupat e NATO-s dhe u larguan trupat ushtarake serbe, vërtet ishte gëzim tepër i madh, ose më i madhi gazim deri atëherë. Mirëpo pas disa kohe nisën probleme tjera dhe qytetarët filluan të zhgënjehen me realitetin që ishte prezent. Edhe pas gëzimit të pavarësisë, nuk do shkojë larg dhe populli do të jetë i pakënaqur për gabimet e tashme dhe tjera gjera. Manifestimi i shqiptarëve ku do që jetojnë ishte dinjitoz dhe dëshmoi se populli shqiptar ka një kulturë të lartë. Të gjithë festuam për pak pavarësi, sepse pavarësi të plotë nuk na lanë miqtë ndërkombëtar.

Nga një aspekt tjetër plani i Marti Ahtisarit, për tetë vjet parasheh privilegje të mëdha për minoritetin Serb. Kjo prishë rregullat dhe ligjet që ka shteti. Plani i Ahtisarit kishte dështuar, pasi qe negociatat vazhduan me tjetër ndërmjetësues.

Thjesht, ku të prekësh në çështje ekonomike, të rrymës e mekanizma tjerë, probleme ka shoqëria kosovare, por këto janë dy javë shtet i Ahtisarit.

Duhet shtuar se për këto ditë qytetarët presin se kush po e njeh dhe numërojnë sa shtete u bënë që e njohën pavarësinë dhe sa kanë për ta njohur.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Urime te gjith shqiptarve ne kater kendet e Botes shteti me i ri i Europes 195

une qellova ne Ks gezim per te gjith ne qytet ne Tv te gjithat kan folur Kosovê Kosovë Kosovê flamujt kuq e zi e kan mbulu Natyren per bukuri at dot shof ndoj dit te till ne jeten time...

shum shqiptar erdhen nga te gjitha anet ne at acar ...ah vetem duart me kan nirth

URIME PAVARSIA E KOSOVES mundi shekullor kur shkoi kot amaneti u kry...(bashkesia ben fuqin)

*******G E Z U AR ********
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin

une qellova ne Ks gezim per te gjith ne qytet ne Tv te gjithat kan folur Kosovê Kosovë Kosovê flamujt kuq e zi e kan mbulu Natyren per bukuri at dot shof ndoj dit te till ne jeten time...

shum shqiptar erdhen nga te gjitha anet ne at acar ...ah vetem duart me kan nirth

URIME PAVARSIA E KOSOVES mundi shekullor kur shkoi kot amaneti u kry...(bashkesia ben fuqin)

Ah ate acar nuk e harroj as une (-13 grade), por nuk harroj qe ne ishim deshmimtar okular te nje historie qe te tjeret e kane lexuar apo pare ne TV... Nuk harroj as ate entuziazem dhe ate lumturi qe provuam ne ne syte e shqiptareve te Kosoves. Dite e paharrueshme....
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin

Urime gjithashtu dhe juve Doruntina.

Isha edhe une aty, knaqesi e madhe, isha edhe ne Prishtine por ne mbramje edhe ne Peje megjithse kishte mbaruar festa nga se ftoft i madh....

Kam bere mjaft video, do i shofish ne google...;sidomos torten 30 metra, me duket ju pash aty duke ngren....

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    une isha aty ku piqej mishi hahahahaa me siguri me ke ne kamer,se me kan pa ne Jeta ne Kosovê ...
    Urime Kreksi , qezimi i madh tjeter per ne sa e than ne lajme qe Be ne mbledhjen e sotme ne Bxl ka ne list antaret e ri per 2009 ahhhh shqiperia kroacia dhe maqedonia (por kesaj te fundit i ben benges greqia )....

Liria vjen me njerz te fort ...Berisha..Jozefina e ne Kosovë ka shum ....
    franqezet jan per shqiptaret ,kush tha qe franqezt jan miq te serbis heh ...na ish nji her nji mbret.....keshtu fillojn prallat me ndu ne gjum femij...

te gjith se bashku per nji ideal...
    ... ne nji debat u fol pasi irani po tregohet i fort, kush e ka rradhen e futjes ne luft, pyeti gazetari franqez,ata qe po bojn lufta pa cek emer than, sudani ....po ops dul tjerkund tash colombia.....ekonomia prap shigjet te posht per dollar edhe me miken e tij euron me gjithse asht e fort ....po jan prap bashk ne disa pika....

Une nuk foli per klasë te parë po per te rritur ....ata qe skuptojn nuk duhet te me lexojn....
    qka shifet ska nevoj te dihet ...tha sabriu...

---------------
    Mos te harroj ti faliminderoj shqiptaret e shqiperis dhe maqedonis qe kan marr pjes ne Gazmendin e Kosoves se re 195 shtet ne europ ....edhe pse me duket normale ne zemren time se ne kosvaret kemi vrapu me kemb europen pa dallime gjeografike duke kendu kenget e Gzim Nikes ....e shkurte Fejzes.....
    flm shqiperi e Berisha ne veqanti e kam pa disa her tuj fol per Kosoven ...e kam pas rast me ja dhen doren ne Pej ne qershor 2006...
    kam pas rast me pi kafe me te ne Usa ne 1992 po shqiptaret ishin pi ne at koh ....

"Jeten time du me pi deri sa te pihem, popullin tim se pij per interesa te mij "
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 06-03-2008 më 12:25

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    e kam thene dikun se te gjitha shtetet qe fillojne me KO do kene probleme...
    Pas KOsoves vjen KOlombia ! me te verttete te pa fat keto shtete qe fillojn me KO !
    Nejse, KOreja po shkon si duhet deri diku, KOngo edhe ajo po luan me dy ftyra, here Zair e here KOngo...KOvejti e kreu flamen, ka mbetur KOrzika dhe KOstarika...(tallem apo jo....)
    Nese behet lufta per Helenen e Trojes (Ingrid Betankurt) atehere do jete historike pas mija vjetet historija po perseritet...
    Sarkozi, si Agamemnoni, ka thene se nese eshte nevoja une do shkoj ta liroje Ingridin atje ne KOlombi, zoti mos e dhasht, mos po e gjene edhe ate ne krahet e ndonje rrebeli...kam frike se do divorcohet me Karla Brunin qe te martohet me Ingridin se nuke i dihet çka pas koke ky sarkozi yni...
    tek e fundit me KOsoven u tregua Fer play !
    Nxensave te shkolles u thoshte; e shifni kete harte ketu, kjo eshte motra e vogel e frances qe po krijojehet... ne zemer te europes.
    Me siguri qe serbeve ketu në francë u ka rene edhe dreqi shuplakë...
    Edhe një lajm i mirë, ndegjova ne lajme se edhe shume vende tjera po lakmojne ne idet e kosovarve(shqiptarve) kjo eshte unike se dikush po i quajka gjeniale idet tona, per here te pare po na i vjedhin idet tona, gjoja se edhe disa vende tjera dojne te ndjekin shembullin e kosoves qe te behen te zoja si kosova; katallonja, baskija, korzika, bretanja, skocia, flandra, valonia, abkazia, osetia, darrfuri, kashmiri dhe ne fund Taivani...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 06-03-2008 më 16:10

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Ah une jam optomiste e madhe
    Kosova...kaloi kriza
    kosova....kendon shqiptari nga lahuta te tentonick musik
    Kosova...krijimtaria e shtetit 195 te europes edhe 5 e ne vet i mbushim 200 shtete

----------------------------------
    kreksi sot pash ne tv5 nji muze ne Paris euuu kuku non qasajde kam kalu dy here e se kam pa.museu i botes arabe e pse me interesoi kjo ? pse aty jan faktet e Pilistinve .filistinet kan po ashtu prejardhjen e Pellazgeve dhe kan jetu ne ter mesdheun siq e kam has ne disa libra te vjetra. aty ishin mjetet matematikore dhe 9 kate ishim me plot bukuri nga aty shifej krejt Parisi.Felistinet ishin STAR i epokes .....ti epi ne privat linket e kesaj mrekullie pran lumit Sene fasada e ciles ishte me e shtrejta ne Botê me dritare keso shiqo ne foto...http://www.imarabe.org/perm/ima/diaphragmes.html

Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39
  2. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26
  3. Kush jane vrasesit?
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 21:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •