Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 137

Tema: Afsh!

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Sot qė nė mėngjes binte shi. E ndjeja ndikimin e vitaminės B nė gjak, mė rėndonte kapakėt e syve dhe mė jepte atė ndjesinė e dembelisė. Por mė duhej tė zgjohem, tė dėgjoj tė dėrdėllisurat e lektorėve pėr shtatė orė tė tėra. Ndonėse unė duhej tė rrija nė shtrat, tė mjekoja zemrėn time, tė thyer si njė gotė e kristaltė. Copėzat e xhamave tė spėrkatura gjithandej nė gjoksin tim mė shponin fort, sa herė qė frymoja. Pak e kam, unė budallaqja, nuk mė lejon as mosha tė besoj nė mrekulli, andaj zemra thehet, copė-copė. Ky duhet tė jetė mėsimi im i fundit. Uroj tė sanoj gotėn, tė qep copėzat. Qė tė mundem tė paktėn tė pi njė gllėtkė verė, sa pėr tė vazhduar. Shiu nuk pushoi sot, as edhe dhimbja ime.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zombi : 05-04-2008 mė 19:10
    • The rest is silence.

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Zombi pėr postimin:

Gentian_gr (18-11-2013)

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Ke vetėm njė tė drejtė, tė heshtėsh. Mė kujtohen vetėm kėto fjalė tė fundit, dhe mė mbyllėn prangat!
    • The rest is silence.

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035

Fshati fantazmė

Nuk ishte dielli qė lėvizi, por ishte era qė fryu njė tufė re tė ngrysura dhe sollėn papritur atė dizgė shi. Disa pushues nuk u trazuan, u pėlqente tė bėnin dush natyror nė dallgėt e liqenit, qė lehtė fėrkonin trupin e tyre. Disa tė tjerė vraponin tė mblidhin fėmijėt, ēadrat, plaēkat e t'ia mbathnin sa mė shpejtė. Edhe ne vrapuam pėr tek vetura jonė. Ishte krijuar njė gjendje kaotike. Kėshtu bėhet vetėm kur bie shi me rrėshekė dhe kur mbahen mitingje politike. Njerėzit lėvizin si tė dehur, tė ēorroditur. Ngaqė nuk dinė ku janė dhe ku duhet tė shkojnė. Kolona kishte arritur deri nė qytet. Ishte e pamundur tė ēanim rrugėn. Andaj, unė ktheva timonin kah njė rrugicė dhe e dija shumė mire se ku do tė na shpiente. Shoqja ime vonė e kuptoi qė unė kisha humbur rrugėn, por kjo nuk ishte e vėrtetė. Unė isha nisur pėr tek fshati i tė kaluarės time, tek vend i dallėndysheve, qė tashmė kishin migruar dhe s’kishin lėnė as edhe njė pupėl tė vetme. Pėrpos mallkimit. hijeve dhe fantazmave. Kanė kaluar shumė vite qė aty mė s’ka jetė. Tė rinjtė e braktisėn, pleqtė vdiqėn. Pėrgjatė rrugės ajo mundohej t’mė bind qė tė ktheheshim, ai vend nuk i fliste asgjė. As qė e degjoja. Unė mė veē kisha shkelur pragun e tė kaluarės dhe gjithēka vėshtroja me sytė e fėmijėrisė. Fshati ishte po ai, po me atė emėr, po ato rrugica, po ato drita qė tashmė ishin ndezur nga hija e pėrhirtė. Shiu kishte pushuar. Por retė akoma mbulonin diellin dhe kishin thurur njė velo tė ngrysėt, nga ditė nė natė. Nganjėherė edhe bubullonte. Shoqja ime kishte frike dhe vendosi t’mė priste nė makinė. Disa herė mė pėrsėriti tė mos vonohesha, ndėrsa unė me padurim prisja t’i afrohesha shtėpisė sė gėzimeve dhe kujtimeve. Por, jo vetėm unė kisha ndryshuar. Gjithēka kishte ndryshuar. Liqeni nuk dukej mė nga kallėmėt murranė. Mollat dhe kumbullat qė dikur mė shijonin fort, ishin tharrė. Ai vend kishte vdekur. Shpirtėrat sorolateshin lirshėm ngaqė varret i kishin larg. Tė ngecur nė mes dy botėve, as kėtu, as atje. Mezi dallova shtėpinė, ishte mbuluar nga shkurret kacavarėse. Rrugica e hollė me pllaka, qė dikur e laja ēdo ditė, ishte thurur si rrjetė marimange nga kullosat e egrra. U shtanga tek porta duke vėshturar. Nuk kisha nga tė hyja, e shtyja portėn fort, me tėrė fuqinė time, por ajo mė kundėrshtonte. Ishte gozhduar. Sapo u nisa tė kėrcej mbi gardh, dėgjova zėrin e gjyshit tim. “Mos! Sa herė tė kam thėnė kujdes nga gjarpėrrijtė.” U rrėnqetha nga zėri i tij, ktheva kokėn ta kėrkoja nga mė fliste, por asgjė nuk dukej. Kishte vetėm mjegull e turbullirė. “Eja, tė thėret gjyshja, llokumet janė gati” mė foli pėrsėri. Tashmė porta ishte hapur, pllakat e rrugicės shkėlqenin, aroma e llokumeve kundėrmonte gjithandej. Gjyshja dhe tezja Nurie ishin ulur nė verandė dhe me buzėqeshnin. Ndjeva shumė mall, oh sa shumė mall. Vrapova drejt tyre qė ti pėrqafoja fort, por zilja e celularit mė riktheu nga pėrhumbja ime e vragshme. ”Kthehu, ky vend ėshtė i mallkuar.” ishte shoqja e tmerruar. Edhe unė dridhesha si fletėt e plepit, pėrderisa tėrhiqja kėmbėt pėr tek vetura. Jo nga frika, por nga zhgėnjimi vrasės. Fėmijėria ime kishte vdekur bashkė me bukuritė e saj. Kisha mbetur vetėm unė me dhembjet e jetės, e bėrė xurxull. “Ikim, shpejtė” i thash. Ktheva kokėn pėr ta parė pėr tė fundit herė. Ishte vetėm tezja Nurie qė na shikonte e pėrshėndette nga dritarja e dhomės sė saj. Ajo kishte njėmbėdhjetė vite qė kishte vdekur.
    • The rest is silence.

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Zombi pėr postimin:

Gentian_gr (18-11-2013)

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Vetėm ti mė bėn tė prek lumturinė. Gėzimi nė sytė e tu, ėshtė edhe gėzimi im. Hera e parė qė moti nuk i ngjason ndjenjės sime. Qielli ėshtė i ngrysur, por unė ndjehem ngrohtė. Urime ditėlindjen jeta ime!
    • The rest is silence.

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Tė zgjoj njė ēikė kėtė pjesėzėn time tė ndjenjave tė anash kaluar pėr njė kohė. Mbase edhe s’kam ndjerė gjė prej gjėje, dhe kjo duhet tė jetė arsyeja. Ēdo gjė qė ka tė bėjė me mua qėndron ‘on the air’ si njė urė qė ndan shpejtėsinė e kohės pėrgjatė udhėtimit tim dhe mungesėn e kohės pėr tė arritur qėllimin. Nganjėherė s’kam kohė edhe tė ndalem nė ndonjė shitore dhe tė kėrkoj kohė pėr tė blerė. Madje edhe tė ishte e mundur tė bleja kohėn, une sėrish s’do tė kisha kohė ta bleja atė. Oh, sa shumė mė ka munguar kjo pjesėz. Mė ka munguar tė zbrazurit e ēfardoqofshin ato budallalliqe. Tė paktėn kėtu nuk kėrkohen referenca pėr tė pėrforcuar mendimin. Them, mė ka lodhur jeta dhe kėtė nuk ėshtė e thėne ta ketė thėnė edhe ndonjė ekspert qė ka bėre njė hulumtim tė tillė. Sa shumė e kemi rėnduar jetėn. A thua pėr ēdo gjė duhet shkruar faqe e faqe qė askush s’do ti lexojė. Mė vjen ti braktis tė gjitha dhe tė bėj atė qė unė dua. Por, aq mė shumė kalojnė ditėt aq mė shumė bindem se unė nuk jetoj pėr veten time. Jetoj pėr tė qenė pjesė e shoqėrisė, ligjeve tė zgjebura, pėr njė ardhmėri po mė tė shpifur se kjo e sotmja.
    Ju kėrkoj ndjesė publikisht ndjenjave tė mia. I kam shkelur e shtypur. I kam bėrė rrėmuje, ashtu sic ėshtė bėrė edhe dhoma ime. Njė oqean me dallgė tė forta; mendime tė ēmendura, cigare tė pira njė pas njė, rroba, libra, punime, gota tė zbrazta dhe letra gjithandej. Ndėrsa unė i shtyj tutje duke dashur tė kaloj oqeanin me not. Pėrderi sa dikush tjetėr mė pėrshendet nga jahta milionėshe. Sa shumė vite duhej tė kalonin qė tė kuptoja nė thelb mesazhin e Pink Floyd”Teacher leave them kids alone” por mė kot unė duhet tė vazhdoj ta injoroj dhe t’ju bindem ligjeve tė zgjebosura shoqėrore.
    • The rest is silence.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Zombi pėr postimin:

Gentian_gr (18-11-2013)

E Humbur Maska e elsaa
    Anėtarėsuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Zombi pergezime , ke vertet nje stil te vecante te shkruarit . I lexoj gjithmone shkrimet e tua dhe me pelqejne shume . Bravo .
    Burrat Udhėheqin Botėn, Ndėrsa Gratė Udhėheqin Burrat

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar elsaa pėr postimin:

Xhenet.M.S. (06-12-2013)

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Sa mirė qė ndjenjat janė tė padukshme. Do tė tmerroheshim. Unė kam shumė nevojė, shumė, tė rihap dyert e bodrumit tė shpirtit tim. Tė paktėn tė ju ofroj njė freski pranvere. Pėndryshe do tė mė helmojnė edhe trurin, edhe shpirtin. Por, sot, kam vendosur t’ju hap vetėm njė dritare. Aq sa tė del aroma e qelbur e xhelozisė sė sėmurė. Kaq.

Falemnderit Elsaa
    • The rest is silence.

12. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Zombi pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Gentian_gr (18-11-2013)

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Sot natyra ka marrė njė pamje parajsore dhe na mundėson tė marrim frymė lirshėm. Tek po e vėshtroja tė veshur me petkun e saj tė ri jeshil, pėr pak do tė thoja “Jeta ėshtė e bukur”. Por, jo gjithmonė sytė reflektojnė shpirtin. Sot jam zgjuar e shqetėsuar, minutat dhe orėt qė kalojnė mė shqetėsojnė akoma mė shumė. Unė s’di ku jam nisur dhe ku do tė vete, aq sa e ndjej se si rrotullohem nė njė vend. Kurrė se kam bėrė njė gjė tė tillė. Akoma pa pirė kafenė e mėngjesit, dola tė sodisja natyrėn, tė flisja me tė, kisha shumė nevojė. Por, ose unė isha e shurdhėr ose ajo ishte memece. Qėndronim dhe shkionim njėra tjertėn. Dhe nuk ndodhi as njėra as tjetra. Unė e dėgjoja pėrderisa ajo mė fliste nė heshtje dhe nganjėherė lėnkundte dhe kokėn. Tė gjitha mesazhet qė mi pėrcillte kishin tė bėjne me vdekjen time. U rrėnqetha. E ndjeva aq afėr, e ndjeja si me hudhin tokėn mbi suratin tim dhe mė flisnin ca rreshta nė njė gjuhė qe se kuptoja. Pse vallė duhet tė pėrfundoj kėshtu? Rruga ime s’duhet tė mbarojė kėtu. Rruga ime ėshtė mbi tokė, ku puthitet edhe parajsa edhe ferri. E di qė jam vetėm njė copė mish, e di qė s’jam e pėrjeteshme, megjithatė e di edhe se nuk dua tė pėrfundoj nėn dhe. Nuk i perkas. Dua tė vazhdoj tė jem pjesė e pandarė e jetės, dua tė digjem, dua hiri im tė shpėrndahet gjithandej. Nuk ėshtė me rėndesi se ē’thonė fetė apo ligjet. Unė dua tė jem shpirt i lirė.
    • The rest is silence.

14. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Zombi pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Gentian_gr (18-11-2013)

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Mbaroi edhe qėllimi 1a, me ka mbetur edhe 1b. Gjatė jetės time kam realizuar me mijėra qėllime, por kurrė atė primar. Sa mė shumė qėllime qė i vė vetes aq mė shumė lindin ato. Rriten e shtohen si hithra. Kėto qėllime e nėn qėllime janė vetėm sa pėr tė arsyetuar tė frymuarin tim. Nuk ėshtė se mė plotėsojnė nė njė far mėnyre apo tjetėr. Shikoja sot listėn e dhėshirave. Vetėm njė ishte realizuar pėr gjashtė mujorin e parė. Por jam e sigurė, qė sė shpejti do t’ju zhgaravis nga njė kryq tė gjithave. Ndėrsa kryedėshira do ti mbetet besnike listės sime shumė vite me rradhė.
    • The rest is silence.

16. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Zombi pėr postimin:

Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    ...
    Drania: -Mirėserdhe. Ulu!
    Kėshilli miratoi kėrkesėn tuaj. Kam edhe disa pyetje formale pėr ju dhe besoj qė pėrgjigjet tua nuk do tė ndikojnė nė vendimin pėrfundimtar. Vulosjen e mirėseardhjes. Mos u brengos e dashur. Tė gjitha e kanė kaluar kėtė sfidė. Ajo qė na bėri pėrshtypje nga kėrkesa juaj, ishte shumė prekėse. Ku e keni takuar djallin?!
    Oreada: -Nė shtėpinė time.
    Draina: -Ėhė, edhe…?
    Oreada: -Kishte fytyrė femre. Kishte lindur katėr vite pėrpara meje. Kur nėna mungonte ajo kujdesej pėr mua. Kur ajo mbushi pesėmbėdhjetė, takoi njė djalė. Dhe ai shpesh vinte tek shtėpia jonė. Mua s’mė pėlqente aspak. Andaj pėr te mbajtur gojėn time tė mbyllur, ata abuzuan me mua pėr shumė vite me rradhė.
    Draina: -Nė ē’mėnyrė?
    Oreada: -Tė gjitha. Shpirtėrore dhe fizike. Shumė shpesh zgjohesha natėn nga ulėrimat e saj. Ēdo qėllim e arrinte nė kėtė mėnyrė. Njė hėrė mė dogji trupin me ujė tė vėluar, njė herė me hodhi shkallėve. Shenjat akoma i kam nė trup. U rrita nėn hijen e saj, gjithnjė e heshtur.
    Draina: -Do tė kemi kohė pėr detajet. Qė tani tė shoh si pjesė e jona. Por kur u rrite e dashur, nuk u bėre e zonja e vetes tėnde, ia the dikujt?
    Oreada: -Isha e suksesshme vetėm nė shkollė, ndėrsa nė shtėpi isha vetėm njė frymor i tepėrt. Shpesh herė mundohesha tė flisja. Por, askush nuk mė besonte. Ajo kishte mbuluar fytyrėn me petk ėngjullor.
    Draina: -Po ajo ē’bėnte?
    Oreada: -Ajo merrej me biznes bashkė me burrin e saj. Gėnjyen, shkelėn, tradhėtuan dhe arritėn nė majen e suksesit. Sėrish isha dėshmitare e heshtur. Pastaj, i blenė tė gjithė, edhe prindėrit e mi. Paraja tė bėn tė fortė, kėtė e dija, por paraja tė blejė dhe dashurinė kėtė e mėsova nga ajo. Pėrsėri mbeta nėn pushtetin e saj.
    Draina: -Provove tė dashurosh?
    Oreada: -Nuk takova njė njeri tė mirė. Vetėm njerėz.
    Draina: -Pėrse zgjodhe komunitetin tonė?
    Oreada: -Jeta mė dha vetėm dy rrugė. Nuk dėshiroja qė mishi im tė ishte ushqim djajsh. Dua tė ndihmoj, ashtu si ē’bėni dhe ju.
    Draina: -Dicka tjetėr qė do tė thuash?
    Oreada: -Nuk jam e virgjėr.
    Draina: -Mbetem e shurdhėr… Maria do tė tė shoqėrojė deri tek dhoma juaj. Formalitetet tjera do t’i bėjmė nė darkė.
    Oreada: -Amin!
    ...
    • The rest is silence.

18. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Zombi pėr postimin:

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •