Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 71
    Feniks. Maska e niktironci
    Anëtarësuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Jo mer vella, asnjehere nuk e kam vene ne diskutim `` te rroj apo mos rroj``.
    Jeta eshte e bukur, ka edhe te keqia plot por une per vehte mundohem ti harroj gjerat e keqia dhe gjithmone jam ne kerkim te te mirave te saj.
    Zoti me dhente shendet se te gjitha rregullohen.
    Te rroje e qe c`ke me te bile.(jo vetem une por te gjithe)

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    ''meglio essere protagonista della propria tragedia che spettatori della propria vita'' OSCAR WAILDE
    eshte me mire te jesh protagonisti i tragjedive te jetes tende sesa spektator i saj
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    To be or not to be,that's a question!

unë e kuptoj ndryshe: to be = me qenë, të jeshë, e nëse i referohemi origjinalit, kjo do të thotë - fiks ide, urdhër fiks, zbatim ligji i të fortit, që do të thotë - ekzekutim, formë e prerë - fund - me qenë, a mos me qenë, proces i përfunduar - fund - sikur një zog, është - e zhduket

to be or not to be - nuk e ka kuptimin - të rrosh - por ma të mprehtë - të jeshë TË JESHË A TË ZHDUKESH, fundi tragjik i njeriut. Përgjegja : ma mirë të mos jeshë, se sa të jeshë faqezi, mashtrues në emër të një pozite, në emër të një uniteti, mashtrues e dhunues në emër të lirisë së njeriut, në emër të një feje, në emër të lirisë, atdheut mashtrues i ndyer, rron me turp vegël e tjetrit, të huajit! - Kjo (to be) kur ekzekutori të thotë: me mua - apo i vdekur. Pra, ma mirë të mos jeshë, se sa vegel e ndyer e dikujt! Ma mirë të jeshë zot i vetvetes, se rob - zot i vetvetes - vdis, rob - jeto me turp!

Të jeshë apo të zhdukesh = to be or not to be. gjallë apo i vdekur.

zot - vdis
    rob - rro me turp

a po don zot, a rob

zot apo rob?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ZANOR : 14-02-2008 më 08:50 Arsyeja: teknike

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    pergjigjet qe pashe me lart,ishin per mua ato qe prisja,pervec njeres qe ishte shume pesimiste.nejse!uroj te jetoni te lumtur,te ndiheni gjalle edhe ne momentet me te veshtira te jetes suaj.kush ka me shume rendesi?jeta qe rrjedh pa e kuptuar apo ajo qe rrjedh me dashuri?dashuria eshte e gjalle,si edhe ne.dashuria jeton brenda nesh.qelizat tona preken cdo cast nga ndjenjat.dhe shnderrohen ne dashuri.te dua jete.buzeqeshme dhe ti!!!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    supozoj qe pergjigja ime te eshte dukur pesimiste,ne fakt ajo eshte realiste!mblidhi te gjitha ngjarjet e jetes tende,momentet e lumtura,ato te palumtura,momentet e vuajtjeve,beji llogarite ne fund dhe ajde te flasim!mos harro!e vertete ne kemi shume çaste te lumtura ne jete,por po aq e vertete eshte qe ato jane caste shume te shkurtra,vetem 2-3 sekonda.dhe vuajtjet??eh ato zgjasin me ore,me dite,me vite te tera.
    ti fole per dashurine!aq me keq, gjerat komplikohen akoma me shume,ne dashuri lumturia dhe vuajtja jane te perziera tmerresisht me njera tjetren.
    per me teper qe ne nuk dime egzaktesisht qellimin e egzistences sone,ai na eshte fshehur,nuk mund ta njohim.keshtu qe eshte me mire not to be,me mire te mos kishim lindur,por ne jemi dhe vazhdojme te jemi per inerci.......andiamo avanti dice l'italiano.......andiamo avanti dove???
    la vita e un dolore,poi alla fine moriamo tutti quanti

MiKeL Maska e Orgjinal
    Anëtarësuar
    22-11-2007
    Vendndodhja
    Afer Teje
    Postime
    27
    Te jetosh po jo pafundesisht
    Te jetosh deri diku ku jeta ka kuptim
    E jo te jetosh pa kuptuar pse jeton
    Vdekja eshte e bukur, kur jeta eshte e shemtuar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    supozoj qe pergjigja ime te eshte dukur pesimiste,ne fakt ajo eshte realiste!mblidhi te gjitha ngjarjet e jetes tende,momentet e lumtura,ato te palumtura,momentet e vuajtjeve,beji llogarite ne fund dhe ajde te flasim!mos harro!e vertete ne kemi shume çaste te lumtura ne jete,por po aq e vertete eshte qe ato jane caste shume te shkurtra,vetem 2-3 sekonda.dhe vuajtjet??eh ato zgjasin me ore,me dite,me vite te tera.
    ti fole per dashurine!aq me keq, gjerat komplikohen akoma me shume,ne dashuri lumturia dhe vuajtja jane te perziera tmerresisht me njera tjetren.
    per me teper qe ne nuk dime egzaktesisht qellimin e egzistences sone,ai na eshte fshehur,nuk mund ta njohim.keshtu qe eshte me mire not to be,me mire te mos kishim lindur,por ne jemi dhe vazhdojme te jemi per inerci.......andiamo avanti dice l'italiano.......andiamo avanti dove???
    la vita e un dolore,poi alla fine moriamo tutti quanti
    po,patjeter.te gjithe vdesim nje dite.por ne fillim,kemi jetuar.para disa ditesh,i dashur diocleziano,hengra nje 'shpulle"te forte.doja te mos isha une ne vendin tim,por dikush tjeter.kjo para disa ditesh,se tani gjerat jane krejt ndryshe.tani me ne fund,buzeqesh.buzeqesh dhe ti.

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Problemi eshte se nuk mund te behemi te gjithe "mbi njeri" (Ubermensch-a)

Ne kete civilizim nuk ekziston asnje mbinjeri,perkundrazi njerezit po degjenerojne vazhdimisht ne mase dhe devoluimi eshte proces i dukshem kudo....
    E megjithate shoqerite e sotme jane me te mira!
    P sh , per te marre nje dipllome apo lauere sot duhen 15-20 vjet .Kjo do te thote qe nje njeri te rroje ne kurriz te familjes pa prodhuar dhe vetem duke konsumuar dhe pa punuar.
    Asnje shoqeri ne te shkuaren nuk ja lejonte vetes nje gje te tille; qe ne moshen 5 vjec ikej ne pyll me dhi apo me dele. Kurse sot arsimi elementar eshte i detyrueshem.
    Vendin e deleve e ka zene shkolla, vendin e shatit e ka zene teknologjia, vendin e kandeles energjia.
    Kush punonte dikur ne bujqesi mezi mbante 2 veta ne familje.
    Sot fale nivelit te larte teknologjik dhe enegjetik nje fshatar prodhon per 60 vete.
    Keshtu i bejne llogarite ekonomistet.
    Me pak fjale ka nevoje vetem per nje pakice personash per te prodhuar ushqim per te gjithe ; te tjeret mund tu kushtohen aktiviteteve te tjera.
    Po ashtu dhe industria . Duket disi paradoksale por sa me i industrializuar te jete nje vend , aq me pak nevoje ka per fuqi punetore.
    I bie qe njerezit te merren me gjera te tjera, pervec tregtise, trasportit edhe me ,art, mjekesi, letersi , komunikacion.
    Por qe te ndodhe e gjithe kjo duhet nje sistem shume efikas qe prodhon ushqim dhe sherbime per
    te gjithe, perndyrshe gjithcka rrezohet!
    A ka pasur ndonje here ne te shkuaren njerez qe mund te merrte pushime ( vacanze)?
    A mund te thoshte njeriu i gurit qe " Do marr nje muaj pushim , te nxihem ne plazh , pa bere gje fare ?"
    Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 15-02-2008 më 11:11
    La vida es un carnaval

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-09-2005
    Vendndodhja
    Greece
    Postime
    25
    eshte si puna e dilemes qe na imponon jeta.Punojme per te jetuar apo jetojme per te punuar???Duam s'duam nje gje eshte me se e sigurt. Qe cdo krijese ka dhe nje fund.E rendesishme eshte qe ta shijojme ''rrugen'' per ne fund. Perndryshe nuk jetuam,nuk u gezuam nuk jemi njerez te kompletuar.Kur vjen fundi jemi te frikesuar dhe te stresuar.Duam qe te gjitha ti bejme pernjeheresh. per mendimin tim....kush jeton cdo minute te jetes...ik i kenaqur. ''zise entona''.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    gjallesa ka plot, por varet se sa bie ne sy gjalleria e tyre. Per mendimin tim perderisa jemi ne kete bote e mira eshte te jemi aktore e jo spektatore e prandaj them qe jeta duhet jetuar pasi eshte teper e shkurter per t'u menduar gjate... Njeriu me i mire eshte ai me aktiv e jo paraziti...
    jeto jeten se aty vihet re nqs je gjalle apo jo!!!
    La vita è bella...

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •