pergjigjuni kesaj pyetjeje.kush ka rendesi?te jesh gjalle apo te jetosh?
pergjigjuni kesaj pyetjeje.kush ka rendesi?te jesh gjalle apo te jetosh?
Natyrisht te jetosh, sepse mund te jesh i gjalle fizikisht, por ne roberi, ne skamje, etj etj.
Une do te thosha qe te dyja kane rendesi. Po, eshte shume e vertet qe nuk do doja te jetoja nqs jeta ime do ishte hell dhe cdo gje qe bej nuk mund te dal prej tij, ajo nuk eshte jete. Por ne te njejten kohe, jeta ndryshon dhe njeriu ecen me shprese qe nje dite do behet me mire dhe une do bej gjithcka ne fuqine time ta bej me mire. Nqs une nuk jam gjalle, si mund te luftoj une per nje jete me te mire?
Duart e lidhura dhe gjuha ishte vec ne komunizem tani jemi en demokraci dhe si kemi keto duart e lidhura as gjuhen ku secili esht i lir te shpreh ate qe mendon nuk e pengon askush
Those who bring sunshine to the lives of others,cannot hide it from themselfs.
Sjam shume i sigurte mbi pyetjen....per arsye se te jesh gjalle dhe te jetosh jane pothuajse e njejta gje per mendimin tim.
Por nese nenkupton te jetosh ne menyre normale (pa mangesi fizike) atehere ky eshte mendimi im......
Te jetosh ka me teper rendesi sesa te jesh gjalle sepse...
Gjalle mund te jesh edhe i instaluar ne Mekanizmin e Jetes me gypa oksigjeni rreth e rrotull, me memorie te humbur, dhe per me keq ne koma te perhershme. Gjalle mund te jesh dhe pa gjymtyre fare, gjalle mund te jesh dhe pa aftesi mendore etj...por personalisht mendoj se me rendesi ka te jetosh ne menyre normale.Mangesite e theksuara fizike e vene seriozisht ne pikepyetje kuptimin e jetes mendoj une.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
instinkti do me thonte te pergjigjesha te jetosh dhe me jeten time eshte ajo qe bej por kur mendoj me mire e kuptoj qe ne nje fare menyre per te gjithe eshte e rendesishme te jesh gjalle. le te mendojme sa miliarde njerez jetojne ne bote dhe me shume se gjysma jetoje ne varferi e ne kushte shume shume te keqija, le te mendojme sa njerez ka te semure me semundje qe e dine qe shume shpejt do tu sjellin vdekjen, le te mendojme per gjithe ata njerez qe jetojne ne skllavizem (edhe pse ne themi qe skllavizmi nuk egziston) e pra te gjithe keta njerez bejne çmos te jene gjalle edhe pse vuajne.ndaj them rendesi ka te jesh gjalle ne menyre qe te mesosh per te jetuar
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Te jesh i gjalle pa jetuar nuk ka Kuptim.
Pike se pari duhet te jetosh.![]()
Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.
Te Jetoshme mire se sa te Vdesesh
![]()
E kam të vështirë të gjykoj të tjerët , por të tjerët e kan të vështirë për mos më gjykuar mua.....
Krijoni Kontakt