Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e luna22
    Anëtarësuar
    26-08-2005
    Vendndodhja
    Aty ku nuk ndjehesh ne shtepine tende?!!!
    Postime
    44

Më ndihmoni me një esse?

ju lutem kush do te me ndimoj te shkruaj nje ese ne anglisht por dhe shqip nese eshte e perkthej vete ne anglish.
    me duhet per neser por nese mundni te me ndimoni se nuk kam kohe qe ta bej vete se kam 6 provime kete jave.
    me ktheni pergjigje.
    me respekt luna22
    tena eshte:
    WHEN YOUR CAUNTRY IS AT WAR CAN YOU BE ANTIWAR AND PATRIOTIK?
    Those who bring sunshine to the lives of others,cannot hide it from themselfs.

i/e regjistruar Maska e spartano
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    vlore
    Postime
    3
    por eshte teme shume e lehte

i/e regjistruar Maska e luna22
    Anëtarësuar
    26-08-2005
    Vendndodhja
    Aty ku nuk ndjehesh ne shtepine tende?!!!
    Postime
    44
    me ndimo athere nese mundesh?
    Those who bring sunshine to the lives of others,cannot hide it from themselfs.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Te lutem shqiperoje temen(ne menyren me te pershtatshme, ne shqip) dhe thuaj cfare argumentash mund te perdorim .

Si te duhet ?
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Te lutem shqiperoje temen(ne menyren me te pershtatshme, ne shqip) dhe thuaj cfare argumentash mund te perdorim .

Si te duhet ?
    [Perla] titulli do te thote: "Kur vendi jot eshte ne lufte, a mundesh te jesh kunder luftes dhe patriotik?"

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Deada nuk nenkuptoja perkthimin ne shqip por ato qe kerkohen te trajtohen ne teme

E ke kuptuar gabim . Np
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin

Si te duhet ?
    Ndoshta e kam kuptuar gabim..........hmmmmmmmmm

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Hartim qenka ky, pse i thone esse keta andej.
    Mos ki shprese se do ta shkruaje njeri ne vendin tend,
    po nese mund te te jap nje ide si fillim qe ta zhvillosh vete me fjalet e tua.
    Si do e nisja une, do dalloja dy raste te veçanta te luftes ne te cilen mund te ndodhet vendi im. Lufte pushtuese, dmth vendi im pushton nje vend tjeter, dhe ketu sipas situates mund te jesh kunder luftes nese eshte e padrejte, por ne te njejten kohe patriot. Patriotizmi eshte ti duash te miren kombit tend, dhe nese kjo lufte ne vend sa te ndihmoje vendin tend e dobeson, atehere patriot je nese je kunder luftes.
    Rasti i dyte eshte nese vendi yt eshte ne lufte çlirimtare, kunder nje pushtuesi, dhe ne kete rast kurrsesi nuk mund te jete dikush kunder luftes dhe patriot ne te njejten kohe.

Dmth kjo eshte ideja kryesore e cila mund te shtjellohet me ne detaje me shpembuj e argumentime.

Nje shembull qe mund te japesh fare mire dhe qe mund ta perdoresh per essay tend eshte lufta ne Iraq. Ne fund te fundit, USA e pushtoi Irakun edhe pse nuk duket ashtu. Mbi 20 mije ushtare amerikane jane vrare ne kete lufte dhe per cfare, per dicka qe shume prej tyre nuk besojne. Iraku u pushtua gjoja se kishte arme nukleare dhe nqs ke degjuar nje interviste qe u be me agjentin e FBI-se qe qendroi me Sadam Husein per muaj te tere, ai zbuloi qe ato arme ishin shkaterruar por Sadam Husein thoshte qe kishte sepse kishte friken e Iranit. Nje nder arsyet e tjera qe gjoja USA shkoi ne Iraq eshte sepse Iraku perkrahte AL-Qaida kur Sadaim Husein sipas ketij agjenti, nuk donte te kishte te bente fare me Bin Ladenin.

Shume amerikane kane qene kunder kesaj lufte qe ne fillim. Ajo nuk do te thote qe ata nuk jane patriote, perkundrazi jane shume, por ama ata nuk besojne ne kete lufte dhe ne arsyet per te cilat ajo ndodhi dhe akoma vazhdon te ndodhi. Nqs Iraku do ishte perpjekur te pushtonte Ameriken, atehere po do ishte ndryshe.

Shpresoj te te ndihmoj sado pak.

Dea

Perjashtuar Maska e _Matrix_
    Anëtarësuar
    07-06-2007
    Vendndodhja
    Paris
    Postime
    489
    Luna si puna ime dhe ti me keto esete vdiqa perdit ese ne rri e qet se po te ndihmojne keta antaret
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Matrix_ : 12-02-2008 më 13:20

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. ju lutem me ndihmoni ta gjeje kengen e rifat berishes
    Nga Riona në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 15:02
  2. Ju lutem me ndihmoni rreth ushqimit me sonde.
    Nga Xhuxhumaku në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 18-11-2008, 21:55
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-11-2008, 10:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •