Haxhinjte tani i thone lamtumire shtepise se Zotit , eshte nje thirrje finale klimatike ne Qabe. Eshte kohe e pikellimit dhe e lamtumires. Eshte ti thuash lamtumire nje vendi qe e do dhe nje vendi qe sigurisht nuk deshiron ta braktisesh me mendim qe ndoshta kurre me nuk do ta shohesh. Une dyshoj qe ndonjehere haxhi mund te kthehet ne shtepi i njejte.

Secili haxhi shkon ne shtepi me shpirt te paster dhe me pamundesi qe te jetojne jetet e tyre si dikur , deshiroj te jem person me i mire , kjo eshte nje deklarate e pergjithshme, por une e di ēfare domethenie e ka , deshiroj te jem baba me i mire , puntor me i mire , vartes me i mire , deshiroj ta luaj me mire rolin tim ne ēfaredo qe eshte roli im.
Edhe pse u testua shpirterisht , idealet e Halilit mbeten te paprekura , i shtytur gjate kohes se tij ne Qabe , ku hasi ne vellazeri Islame.
Njerezit me raca te ndryshme , gra , burra , femije , te bashkuar me dashuri !
Une thashe , Zot , je Madheshtor , aq Madheshtor.
Te falenderohem qe me solle ne kete vend.
Te shoh ku kane ndodhur te gjitha keto ndodhi.
Ketu jam , me te vertet , te falenderohem , Zot.
Ne sjelljen e tij te fundit rreth Qabese , Halili u afrua aq shume sa qe arriti te preke dyert e arta te Qabese me kapelen e tij. Kur do te kthehem prapa ne shtepi , do tua them te gjitheve ēfare mesova.
Fidelma u fut ne Tavaf , si nje me bashkefetaret e saj , Muslimanet.
Kur me te vertete ti e ndjen se ke qene i ftuar , Zoti me do mua , dhe , ajo eshte nje ndjenje e mire , pastaj vjen ketu dhe shikon perreth dhe e sheh qe ka me miliona njerez te tjere dhe sikur nuk ka fund e papritmas domethenia jote bie ne zero.
Eshte paradoks por eshte paradoks i mire.
Haxhinjte arrijne me vrull , me miliona njerez te huaj dhe kthehen ne shtepi ne valen e rilindjes shpirterore.
Une jam shume e lumtur me nje ndodhi kur nje Afrikan me ndihmoi te gjej nje vend dhe me shikoi dhe me pyeti : Amerikane ?
Dhe une I thashe : Po
Me tha : Je muslimane ?
Une ia ktheva : Po
Ai ma tha Elhamdulilah Falenderimi i takon Allahut
Dhe me te vertete e ndjeva veten te mireseardhur

Krijoni Kontakt