Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2007
    Postime
    9

Një kyçje masovike në DIGJITALB

Ndodhitë e fundit të pakëndëshme me operatorin kablovik në Shkup, që na i cungoi programet RTK, RTV 21 dhe Top chanel, imponojnë gjetjen e alternativave.

Ideale do të ishte të kishim të gjithë mundësi materiale për kyçje në DIGJITALB, që ka një paketë të shkëlqyer të programeve, i tëri është në shqip (ke mundësi edhe në anglisht), qoftë i sinkronizuar apo i shqipëruar me subtituj.

Meqë standardi i kësaj popullate nuk mundëson aq lehtë të blehet antena dhe të bëhet parapagimi vjetor, duhen shqyrtuar alternativa të ndryshme.

A është reale të kërkohet mundësi për oferta më të volitshme për kyçje masovike? Dobia do të ishte shumë e madhe për të gjithë, sidomos për fëmijët tanë në rrafshin e kulturës dhe të pasurimit të gjuhës standarde. Nga ana tjetër iu themi lamtumirë programeve të degjeneruara jugonostalgjike, që veçse e ndotin shëndetin mental.

Ju lutem diskutoni pa implikime politike brendashqiptare!

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Nuk mendoni se kjo mund të jetë një politikë e Top-Channel?

Mbase ka kërkuar të ndalohet transmetimi i këtij televizioni për të rritur shitjet e digitalb?
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2007
    Postime
    9
    Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE Lexo Postimin

Mbase ka kërkuar të ndalohet transmetimi i këtij televizioni për të rritur shitjet e digitalb?
    Kjo e ka logjikën e saj. Por, njëkohësisht është ndaluar emitimi i RTK dhe RTV 21 (televizione kosovare).

Pa marrë parasysh shkakun, dhe duke supozuar se edhe në të ardhmen do të kemi paregullsira të ngjashme, kam dëshirë të gjej mënyrë për masovizim të DIGJITALBIT. Ky popull, sidomos në Maqedoni ka nevojë të dëgjojë e shikojë programe cilësore në shqip.

Besoni, shkupjanët jemi shumë të dëshpëruar si pasojë e mungesës së këtyre programeve. Pikërisht në prag të pavarësisë së Kosovës, kur kemi nevojë të madhe shpirtërore për të qenë më afër ndodhive.

i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Dikush ketu tharoblemin e Shkupjaneve nuk mund ta zgjidh Tirana apo Prishtina...ato mund te ndihmojme.Ne si shkupjan jemi ata qe duhet ta zgjidhim kete pune.Eshte e qarte se nderprerja e kanaleve eshte bere me qellim politik por shtrohet dilema pse vetem ne Shkup ndodh kjo, ne kete cep me te varfer e me te lene pasdore ne aspektin kulturor e arsimor.Ka ktu nje prapavije te rende politike dhe kam bindjen se edhe dora shqiptare eshte e perfshire ne kete mishmash.Duhet ta ftojme zvdrejtorin Iliri Ajdini qe te pronocnohet publikisht sepse vendimi mbase ka ardhur pikerisht nga kjo drejtori.Ai nuk mund te fshehet prapa kolltukut te bute drejtues sepse aty eshte per ne shqiptaret e jo per vehten e vet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2007
    Postime
    9
    Shkupi, pajtohem se ne shkupjanet duhet ta zgjidhim kete ceshtje. Por jam i prirur qe edhe nga prapesite e ndryshme te shoh mundesi per te nxjerre dicka pozitive.

Ne ate fryme, ndoshta keto cungime jane ogur i mire per ta ndermare dicka pozitive. Jam i fascinuar nga te dhena qe i kam nga Kosova, ku femije 5-6 vjecare, nen ndikimin e DIGJITALBIT flasin rrjedhshem sikur te jene tiranas.

DIGJITALB-in e shoh si nje force mediatike pluripotente qe i bashkon dhe i edukon shqiptaret kudo qe jane. Keshtu sigurohet nje lidhshmeri shpirterore, kulturore, arsimore dhe informative qe ka vlere te pamatshme. Ofron nje mundesi te arsimimit ne trojet mbareshqiptare qe nuk ka ekzistuar qe nga koha e Ernest Koliqit sa ishte minister i arsimit ne vitet e hershme te dyzeta te shekullit te kaluar.

Pra, shtrohet perseri ceshtja: a mund te behet ndonje marreveshje me e leverdishme me DIGJITALBIN qe te masovizohet perhapja e tij, ose te pakten me shitesit e antenave satelitore?

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834
    Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE Lexo Postimin

Kjo eshte mese evidente qe eshte politike e Top-Channel per te rritur shitjet se Digit-Alb,qe per mendimin tim eshte padrejtesi.I ropen njerezine anembane trevave shqiptare.

i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Digitalb eshte kompani private e cila profitin e ka ne vend te pare. Aty nuk ka emocione apo lote por thjeshte leke.Keshtu mbase eshte mire se leku sjell kualitet ndersa kualitetin e kerkon shikuesi prandaj te gjitha keto elemente jane ne gare njera me tjetren.Top Channel e disa kanale te kesaj platforme per ne shqiptaret e Maqedonise jane dritare drejt progresit,vlerave perendimore,kultures,gjuhes,politikes etj.Gjendja ekonomike posacerisht tek shqiptaret e Shkupit eshte shume e rende prandaj veshtire se nje familje shqiptare e Shkupit do te mund te ndaje 350 euro per ta marr digitalbin.Ne ne "shtetin" tone kemi perfaqesues shqiptar te cilet by default ja duan te miren popullit shqiptar.Me nje vendim te tille(marreveshje) shume kollaj mund te zgjidhet ky problem pasiqe shteti maqedon rrespektivisht Ministria e Kultures( e udhehequr nga shqiptar) nuk ofron asgje me vlere per shqiptaret pervec do finansimeve te tallava kultures(CD E videospote te kusherive e miqve afer partise) por....nuk do ta zgjas e di cka dua te them.

I nderuar Skupi ne duhet te kerkojme pergjigje te jemi me aktiv e jo te rrime ne shtepi e te presim dikush tjeter te na i zgjidh problemet.Shkupi eshte ne sketerre per shkak te dembelise se qytetareve te vet dhe filozofise se mbrapshte qe vjen prej paralagjeve te Stambollit filozofi kjo qe dita dites po merr hov.

i/e regjistruar Maska e topana
    Anëtarësuar
    12-11-2007
    Postime
    44
    Nese nuk organizohemi,qe te bejme bojkot te parapageses ne sipermarjen "Cabletel" nuk bejme asgje.
    -nje shembull, une shkoj ne nje vetesherbim e ai pronari me pyet a ta paguaj kabllorin ose jo!?,
    e un qka ti them te gjorit kur ai nuk e ka iden se cka me vendos,shqiptaret e Shkupit nuk kan ndonje kordinim per qfardo vendosje nga partit ose shoqatat tjera qe veprojne ne Shkup ,perveq "ZGJOHU" qe u deklarua per kete qeshteje, askush tjeter nuk mer ndonje aktivitet ose veprim per te senzibilizuar masen per jeten e tyre.

-kam nje ide nese ne sistemin kabllor "Cabletel" nuk na leshojne 30 % kanale shqip,nuk duhet te pranojme vazhdimin e kontrates,te gjithe te mobilizohemi per kete.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •