Close
Faqja 40 prej 48 FillimFillim ... 303839404142 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 473
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Je ne hesapin tend dhe atyre qe kan hanger buke me ta, mik. Adios.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    floke te kuqe
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    floke te kuqe

Keltė (pushtues) ska te bej asgje me Thraket.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    interpretoni pra P'Ura, dhe gjeni car eshte Ura (e zjarrit apo tjeter) tek postimi im i fundit ne Dodona II. P/B'Ura eshte denominimi i Burrit te Mbiperendeshes, pra Dielli ose Gjarperi qe jane e njejta gje. Gjarperi qendronte mbi vestat konike ne tempullin e perendeshes. Numri 3 eshte ne menyre absolute numuri perendeshes. Briret personifikojne fazat e henes, pra shenja a Perendeshes Supreme, Tomarres. Briartat e dhise u konvertuan ne bri dashi, bualli e me the te thashe dhe perendesha vete ne me te shumten e kafsheve te njohura nga njeriu. Keto konvertime te Tomarres u kaluan me pas tek Zeusi (Z-EU-S-shif perseri postimin tim tek Dodona per emrin e perendeshes) , dhe u copetuan mes Aferdites, Athines dhe Artemises. Prendesha 3 u be V ose 5, por V nekupton organin femeror te riprodhimit, dhe rrtullimi Aleksandrit tri here i zhveshur rreth varrit eshte nderim ndaj Tomarres, kultit te nenes se vet.

Se kuptoj si ka mundesi qe perpiqesh ti hedhesh te gjitha ne ere,pa pasur fare barut.
    Thuhet ura e zjarrit sepse zjarri mbahej gjithmone ndezur e trasportohej,njesoj si ne kohet me te vjetra te njeriut kur mungonin fijet e shkrepses apo cakmaket d&g e ishte e veshtire me kriju zjarr.... Pastaj u krijua mendesia qe zjarri nuk duhej shuar kurre e zjarri mori edhe tipare hyjnore... Vatra duhet te kishte gjithmone zjarr,te pakten thengjij.... Keto thengjij jane edhe ura e zjarrit,merren thengjij nga zjarri e cohen atje ku duhet te behet zjarr tjeter.
    Fjala purr duket te jete ne kete kendveshtrim thjesht tregues veprimi... shpuri-shpie-perhap
    shpie uren - shp-ur - purr shkurtim krahinor ose prush fjale gjithekrahinore e me besnike ndaj fjales parore.... Foljet tona me kohet e tyre na tregojne per elemente te tille te cuditshem gjuhesore...si folja kam qe transformohet ne 'me pas' ,'pata' pa asnje lidhje germesore me kam apo shoh - kam pare....

Kjo e gjarperit me diellin eshte shume e cuditshme. Bolla-bullar-(bylla) duket te jete gjarperi i vertete qe adhurohej ahere. Se qysh mund te barazohet Bolla me Diellin vetem ketu e kam lexuar ... Bolla adhurohej si simbol i tokes e dielli si i qiellit,si mund te jete toka e barabarte me qiellin ?
    Dodona ka qene vertete e themeluar per nje perendeshe parazeusiane,por qe tek emri Zeus te shkeputesh per thelb pjesen EU sic ben ti, pa respektuar fare bashketingelloret te cilat jane kocka e gati cdo fjale me duket e ekzagjeruar.

Pastaj Tomarra ka qene supreme per nje pjese te popullsise,dielli dhe bolla jane zotat supreme hylline,prej cekise e deri ne krete.
    3 eshte numri i perendeshes ne absolut thua ti... Atehere kjo Tomara eshte perendesha e pjellorise e tokes ne pergjithesi ,eshte BOLLA ,sepse 3 eshte numri i jetes,i V-ezes,i femijes... E kjo tomara jote e maat e baptistit u perputhkan..... Si quhen fattheneset e dodones Sybilla apo sybolla(syte e perendeshes) ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Ti je i ngaterruem nga natyra bre mik.

Styx te ne shprehja "hallakatje" perdoret ne kuptimin "me hulumtu", ne kuptimin jo te "shpalosjes" se me shpalosje kuptojme nje gje te pakeputur te bere pale. Me hallakatje nje tube te renditur ose te paluar heterogjene ne mesin e se ciles gjinden njesi nga me te ndryshmet.
    Pra shprehja hallakatje eshte perdorur dhe e perdorim per hulumtim kerkim gjerash qe beson ose e di ose shpreson se gjnden ne ate turre qe po hallakate.

Nuk te fajsoj per mosnjohjen sintagmes se dialektit se me pa thene "hulumtimet e tina" - e qe eshte e njejta gje - nuk me kishe keqkuptu.

Ajo qe Styx donte te thonte (per cilindo qe quan lartesi jo vetem ate me nje shkalle) eshte se nje gramaticien i famshem i lashtesise, i cili ka interpretuar etimologjine e Homerit, thote "sy purra". Pra nuk jam une qe imagjinova.
    Per asnje moment nuk kam sugjeruar se e ke imagjinuar. Perkundrazi jam i bindur se e ke pare dikund andja e ke sjellur- une thash se: je nga ata qe nuk heqin dore deri sa ta kene shpallosur deri ne fund idene e qeshtjes qe te mundon - qe per mua eshte veti e mire e studiuesit, madje se eshte e domosdoshme. Sepse kur njeriu mendon se ka zene nje fije qe e shpie drejte nje te vertete, ai nese eshte shkencetar kurioz do ta hulumtoje deri ne fund ate aty ku ajo ta shpie ose s'paku deri aty ku ajo keputet dhe nuk e con me andej, dhe figurativisht ne kete proces njeriu tekstualisht hallakate cdo gje qe ia ze rrugen duke ruajtur fijen dhe duke ecur pas saj. Me kete doja te thoja se njeriu shpesh gjate ketij procesi hedhe anash edhe elemente te cilat vet fija qe ka kapur e kane per qellim ta shpiejne te to. Pra, perqendrimi i madh jep edhe efekte shperqendrimi, kjo i ndodhe gjithkujte!

Nuk qe nevoja, po nje citat sado i shkurter do te mjaftonte, per arsye se nuk munda te gjej ate qe po kerkoja. Kishte nje vegel per te selektuar tekstin aty, kishte ne te djathte edhe zgjidhjen shikimit te dokumentit si tekst te thjeshte nga i cli mund te selektohet dhe te kopjohet pjesa me interes. (larte; e para perfundi zgjidhjes per shkarkim.)

Per fat te keq nuk e kam citimin e plote, por kush ka dyshim apor kenaqesi le ta shohe tek libri i tij "Partitiones" kuota 115:10.
    Nuk arrij ta gjej, dhe nuk dyshoj por do te me interesonte konteksti, per tse cilin une nuk di asgje.

Per me shume nuk doja te hidhja poshte teorine mbi te kuqen, por te saktesoja se ka gjasa te jete fjala per ngjyren geshtenje (me qe dijme te kete sy geshtenje dmth kafe&kuqe). Kjo do me lejonte te beja lidhjen me me Pyhrren qe hodhi plisa Ar-Gj-Ili/Dheje te cilat formuan grate ndersa Hermesi burrat. Ne te njejten linje edhe Akili po temerret si baze emrit nuk duhet te kishte floke te zinj por geshtenje.
    Nuk e di ku po shihni ju problem esenca e flokeve te ngjyres se flakes mund te venerohet dhe ne floke shume te mshelta, njesoj sikur te ato te cletat qe populli jone kendej i quan te bardha. Nese e ka eshencen e flakes ai serish do te quhet flokekuq vetem pse e ka prekur ajo vecanti ngjyre pavaresisht se e celur apo e mbylur eshte ngjyra e tyre ne teresi.

Ke te drejte te plote kur thua sepse tradita na thote se Akili kishte saktesisht ate ngjyre flokesh. Anglezet kane nje fjale per keto floke dhe i quajne "tawny". Te ne mos gabofsha ekuivaleni eshte rudin~ė; - i/a;

Ja cfare gjeta per emrat e rralle te ngjyrave prej te cileve shkeputa interesantet:

aeneous :: shining bronze colour
    castory :: brown colour; brown dye derived from beaver pelts
    coccineous :: bright red
    fuscous :: brown; tawny; dingy
    glaucous :: sea-green; greyish-blue
    kermes :: brilliant red colour; a red dye derived from insects
    khaki :: light brown or tan
    melichrous :: having a honey-like colour
    pyrrhous :: reddish; ruddy // (?qenka rudin pra!)
    umber :: brownish red
    brunneous :: dark brown
    burnet :: dark brown; dark woollen cloth
    [QUOTE]

Per cudi ketu po del se te gjithe prijesit ne Luften e Trojes paskan pasur floke te celur...o ngjyre qelibari o ngjyre bronzio ngjyre ari o ngjyre mjalti, o ngjyre flake.

Po brunet e zeshkanet c'benin?!!!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Thraket jo vetem qe benin tatuazhe mbi lekuren e trupit por edhe ngjyrosnin floket e ketu me duket se alibaba e disa tjere e interpretojne ndryshe sepse njeri me floke ngjyre kuqe nuke ka patur as atehere e as sote, tjeter eshte ngjyra e kuqe e qelun si disa tipe angleze si fergji p.sh. kurse edhe tek ne grat tona deri vone floket i ngjyrosnin me kanė te prodhuar nga disa bime te rralla qe rriten mbi gure dhe qe kane ngjyre lakere... e qe kur e shtypim mes dy gurve nxjerrim nje ekstret qe pastaj grate i lyejne floket me kete lengė qe me nuke shlyehet kurrė...

Keto tradita te vjetra qe kane mbetur tek ne me siguri se edhe Traket i kane ushtrue per vete qe njerzit te marrin pamje tjeter.

Ndersa tek fjala qe jeni zene PURA ky emer i nje famile egziston tek ne ama asnjehere nuke me ka shkue mendja ti pyes pse e kane kete mbiemer te quditshem kjo familje nga Abria, ...po qe edhe ketu u ndeshem perseri me fjalorin trakas qe ky emer i vendit po perfundon me BRIA, a'Bria.
    ..para,
    ..disa
    ..deva
    ..dava qe iu shtohej qyteteve si prapashtes si ketyre qyteteve trake;

Balbabria
    Mascibria
    Alebria
    Poltimbria
    Sambria

Me prapashtesen PARA;

Besapara
    Brentopara, Besopara,

Qytetetet trake qe perfundojne me DISA;

Turdisa, Burtudisa, Rundisa, Dradisa etj;

Ishte edhe nje qytet i vjeter qe pastaj quhet Beroe por bugaret e shendrruan tani ne Stara Zagora.

Sipas studiuesve per te ditur dhe njohur se paku se si dhe ne ēka ngjante gjuha Trake ata nuke mund te na dhejne asnjeri pergjigjeje perpos ketyre emerave te qyteteve qe kane mbetur si deshmi te shkruara nga autoret greke ku si perfundim nxjerrin se vetem per ato qytete te medhaja ka ngelur prapashtesa BRIA qe do thote qyteti, si teke gjermanet qe eshte BURG tek traket ishte BRIA.
    Njihen tek Traket edhe qytete tjera qe ende behen kerkime arkeologjike si ;
    PERGAMON,
    PERPERIKON,
    SEUTOPOLIS etj....

Pra neve na intereson se kush ishin Thraket e jo kush eshte ai apo tjetri antar...

shendet

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar mė parė nga Styxi mbi retė e bardha
    Alibaba, nuk e kam dite qe gruja jote paska qene minorene. Mos ma lsho ma.
    As unė nuk e kam ditur qė gruaja ime ėshtė motra yte.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk e di ku po shihni ju problem esenca e flokeve te ngjyres se flakes mund te venerohet dhe ne floke shume te mshelta, njesoj sikur te ato te cletat qe populli jone kendej i quan te bardha. Nese e ka eshencen e flakes ai serish do te quhet flokekuq vetem pse e ka prekur ajo vecanti ngjyre pavaresisht se e celur apo e mbylur eshte ngjyra e tyre ne teresi.
    Flokėt e kuqe bėhen edhe vetiu duke qėndru nė diell (tek disa persona). Ajo qė thashė unė ėshtė se pėrderisa kemi autorė qė na japin tė dhėna kontradiktore pėr pamjen e thrakasve, atėherė nuk mund t'a konsiderojmė tė saktė pohimin qė thrakėt ishin mesdhetarė.

Thrakėt ishin vetėm njė dialekt ilir. Kultura e tyre ishte identike me atė tė ilirėve. Tatuazhet, nderimi ndaj gruas, karakteri luftarak ishte ilir dhe jo arab a ku ta di unė, autoktonėsia e lashtė, gjuha e pėrbashkėt, perėnditė e ngjashme.

Dallimet qė ju mundoheni t'i gjeni janė thjesht cikėrrima. Populli pellazgjik shtrihej gjithandej siē e pėrmenda mė lart, dhe nė atė kohė kur komunikacioni bėhej mė kėmbė edhe martesat bėheshin shumė afėr, jo mė larg se 30 km. Dhe kėshtu krijoheshin grupe tė vogla qė ne i quajmė fise, tė ndara nga njėra tjetra pėr shkak tė pamundėsisė sė komunikimit. Me futjen nė pėrdorim tė kalit si kafshė transportuese, mundėsitė pėr udhėtim u bėnė mė tė mėdha, prandaj fillon krijimi i popujve mė tė mėdhenj: Ilirė, Helenė, Thrakė etj.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Kush eshte origjina e popullit pellazgjik ? Cfare race i perkiste populli pellazgjik ? Kush jane me saktesi njohesi gjeografik tokat e pellazgeve ? Nese njeriu ka dale nga afrika,kur jane vendosur protopellazget ne tokat e supozuara ?

Cfare kupton saktesisht me trake ? Kur ka dale emri trake ? Pse traket kishin vetem ate territor kur nuk ka pasur nje mbreteri perfshirese ? Cfare i shtynte greket e romaket ti ndanin traket nga
    popujt e tjere fqinje ? Pse Roma shume toka te supozuara trake i futi ne Ilirik ? Pse Mezet/Myzet e Trakise veriore kane te njejtin emer me Mezet e Panonise por ata quhen trake e keta ilire ? Ci shtyu te gjithe antiket te dallonin grupfiset ilire nga grupfiset trake si 2 grupfise7kombe te dallueshme? Pse nese kemi saktesisht te njejtin komb beset jane trake e pajonet e dardanet ilire ndersa po keta dardane jane po aq ilire sipas antikeve sa edhe mesapet,pra me nje fis me te cilin e ndan pervec tokes edhe nje det i tere ?

Trakia cfare supozon,cfare ka te ndryshme nga iliria qe te trajtohen te ndryshem si kombesi ?

A te jete valle nje komplot greko-romak ? Kush jane arsyet e komplotit ? Keta komplotiste pse panonet/pajonet i quajten ilire ,pra perse nuk i quajten komb me vete si ben sot komplotisti Wilkes ?

Keto jane pyetjet qe me mundojne,kush do te me ndihmoje eshte i lutur te me ndihmoje .....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin

Trakia cfare supozon,cfare ka te ndryshme nga iliria qe te trajtohen te ndryshem si kombesi ?
    ja gabimi i pare qe ben ti!
    kombi ne ato kohera as qe egzistonte,robi i perkiste tribuse(fisit),identifikohej me tribune,identiteti i tij ishte tribuja te ciles i perkiste.sigurisht ata ishin dhe te ndergjegjshem per tribute e tjera me te cilat ndanin te njejten gjuhe,te njejtat tradita,te njejten mitologji,kulture etj.
    por nuk mund te flitet per komb,kombet jane formuar vone.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 40 prej 48 FillimFillim ... 303839404142 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •