Close
Faqja 17 prej 48 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 473
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une jam Hyllin,refuzoj kategorikisht cdo percaktim tjeter kombetar.
    Ėshtė ide qė tė ėshtė futur nė kokė qė nga shkolla fillore, kur mėsonim se ilirėt janė tė parėt tanė, kurse helenėt thrakėt, e tė tjerėt shkruante se janė tė huajt.

Kur t'i shėrosh komplekset e fėmijėrisė e ke mė lehtė t'a kuptosh historinė ashtu siē ėshtė.

Ti po e bėn tė njėjtin gabim qė bėnė tė parėt tanė. Nė vend se tė bashkoheshin, ata u ndanė nė Ilirė, Helenė, Thrakė etj.

Edhe ti po vazhdon me provincializmin e tyre.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Gjithesesi, - fjala ishte per dicka tjeter thebesisht te ndryshme dhe rrenjesisht me te rendesishme se arsyeja e falsifikimit te Kimeres. Ishte vet falsifikimi i saj, 100% i porositur prej familjes Medici nga artisti i madh Benvenuto Cellini poashtu fjorentin. Ne ate skultpure nuk ka absolutisht asgje antike e aq me pak etrure.
    Prandaj eshte absolutisht e kote te diskutohet dicka historike ne lidhje me te. E njeta dore siduket e ka punuar edhe ulkonjen por,... eh tialianet. Pra, ketu u rrok qeshtja per bishti...
    Me ēfare shikova une chimera eshte origjinale,eshte nje kryeveper e skulptures etruske e shekullit V-VI p.k e gjetur ne vitin 1553 ne arezzo,Cellini vetem e ka restauruar,ka qene per njefare kohe ne pallatin e vjeter dei Medici,sepse ai e donte prane fronit te vet.
    sot eshte ne muzeun arkeologjik te firenze-s.
    por une ngul kembe qe vargjet e iliades qe solla une per chimeren,perputhen egzaktesisht me chimeren e arezzo-s(origjinale apo e manipuluar).....ajo e ka gjoksin si te dhise jo prej luani.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Ėshtė ide qė tė ėshtė futur nė kokė qė nga shkolla fillore, kur mėsonim se ilirėt janė tė parėt tanė, kurse helenėt thrakėt, e tė tjerėt shkruante se janė tė huajt.

Kur t'i shėrosh komplekset e fėmijėrisė e ke mė lehtė t'a kuptosh historinė ashtu siē ėshtė.

Ti po e bėn tė njėjtin gabim qė bėnė tė parėt tanė. Nė vend se tė bashkoheshin, ata u ndanė nė Ilirė, Helenė, Thrakė etj.

Edhe ti po vazhdon me provincializmin e tyre.
    Nuk u be kurrfare gabimi...eshte ligji i natyres qe i dobeti largohet prej qendres...i pasuri i forti rri ne qender,i dobeti i varferi shkeputet qe te gjeje pasuri gjekundi tjeter.
    Amerikanet nuk perbejne ajken europiane por pjesen e dobet,qe s'kishte kapacitet te luftonte per pasuri e mbijetese mes te veteve .... keshtu cdo joilir eshte i tille,perfshire arvanitas e arbereshe.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o hyllin qenkeni qepur keq ju te dy,ti me alibaben,allakatuni dhe me te tjeret dai
    UNE JAM TI-TI JE UNE

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    Lioness,ēja fut kot ti!!ēa di ti per Toskanen,epiqendra e kultures italiane,vete gjuha italiane(dialekti toskan i para disa shekujve,sepse i sotmi eshte i evoluar)Toskana eshte vete(dhe ka qene) shpirti italian(qe ka marre shume nga ai etrusk,apo ka vjedhur,a quajeni si te doni)
    Kam shkruar njehere ketu, vite me pare per evolucionin e gjuhes "italiane", me sakte per kalimin nga latinishtja klasike ne ate "vulgare" dhe si u be, perhap. Dante (toskan) roli i tij etj. Keshtu qe ngadale me ato "ia fus kot, apo plot." Po flasim per shek. 16 e tutje. Dhe se si Toskana etruske u la ne hije, pervec episodit te Chimeres. Qysh dhe pse u la, tjeter pune.

Ja keshtu. Edhe mos e merrni me yrysh.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk u be kurrfare gabimi...eshte ligji i natyres qe i dobeti largohet prej qendres...i pasuri i forti rri ne qender,i dobeti i varferi shkeputet qe te gjeje pasuri gjekundi tjeter.
    I dobėti nuk ėshtė larguar prej qendrės.

Helenėt nuk ishin "ai i dobėti" dhe nuk u larguan askund. Mbetėn aty nė trojet e veta, derisa nė mesjetė u zhdukėn nga murtajat dhe gjenocidi.

Shiko pak, sa e sa gjėra nga mitologjia greke i kemi ruajtur brez pas brezi, njerėz analfabetė stėrgjyshėrit tanė, ama mitologjinė greke e ruajtėn.

Amerikanet nuk perbejne ajken europiane por pjesen e dobet,qe s'kishte kapacitet te luftonte per pasuri e mbijetese mes te veteve ....
    Shumė krahasim idiot. Helenėt nuk ikėn nga Iliria e tė luftonin kundėr ndonjė fisi indigjen. Helenėt ishin nė tokėn e tyre.

keshtu cdo joilir eshte i tille,perfshire arvanitas e arbereshe.
    Arvanitas e arbėreshė, janė njė shembull i shkėlqyer pėr ne se si mund ta flasim gjuhėn pa orientalizma. Kaq mund tė them pėr arbėreshėt.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Foto koment: (athua ka nevoje per koment kur cdo gej shihet ne foto?)
    "une Georgi Kitov, -sternip i mbretit trak Seutus" a nuk ngjajme si veja vese?

Po kete veshin llapoc athua perse e ka zene saktesisht si ne masken qe i pershkruhet Agamemnonit? -Te duket me autentike, a po!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    Me ēfare shikova une chimera eshte origjinale,eshte nje kryeveper e skulptures etruske e shekullit V-VI p.k e gjetur ne vitin 1553 ne arezzo,Cellini vetem e ka restauruar,ka qene per njefare kohe ne pallatin e vjeter dei Medici,sepse ai e donte prane fronit te vet.
    sot eshte ne muzeun arkeologjik te firenze-s.
    por une ngul kembe qe vargjet e iliades qe solla une per chimeren,perputhen egzaktesisht me chimeren e arezzo-s(origjinale apo e manipuluar).....ajo e ka gjoksin si te dhise jo prej luani.
    E ku shikove ti? Shih "une ngul kembe"! Po syte, a do ia nxjerresh vetes?!
    Sepse "koka e dhise" dhe "trup dhie" apo sic e ke perkthyer vet "gjoks dhie" jane gjera ekstremisht te ndryshme. Apo mos e ke ndermend ta ndryshosh edhe iliaden.
    ---
    A deshiron te shohesh cfare kam gjetur edhe per ulkonjen e famshme e cila sipas mendimit tim poashtu eshte punuar ne te njejten periudhe historike, pra ne mesjete e jo ne antike.

Lexo: e mos "ngul kembe" si thiu ne akull
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    E ku shikove ti? Shih "une ngul kembe"! Po syte, a do ia nxjerresh vetes?!
    Sepse "koka e dhise" dhe "trup dhie" apo sic e ke perkthyer vet "gjoks dhie" jane gjera ekstremisht te ndryshme. Apo mos e ke ndermend ta ndryshosh edhe iliaden.
    ---
    A deshiron te shohesh cfare kam gjetur edhe per ulkonjen e famshme e cila sipas mendimit tim poashtu eshte punuar ne te njejten periudhe historike, pra ne mesjete e jo ne antike.

Lexo: e mos "ngul kembe" si thiu ne akull
    ok,te thuash qe chimera eshte e falsifikuar eshte nje deklarate shume e forte, dhe perderisa nuk bind ne menyre te plote eshte e kote.ku e pe ti qe une ndryshova iliaden!e kane ndryshuar te tjeret nja dymije e ca vjet me pare.per shume shekuj u transmetua gojarisht dhe me versione te ndryshme derisa kemi versionin triumfues qe njohim sot.
    vargjet qe citova une flasin per gjoks dhie dhe qe perputhen dhe me foton po ta shikosh(koka e dhise nuk permendet,pra vetem kjo eshte teper tek chimera e arezzo-s,por miti tregon qe ishte dhe koka e dhise)

ps.mosngulja e kembes si derri ne lluce vlen per te dy ne

nonjoni do me quj billy goat hahahahahaha just kiding
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Mirembrema
    Baptist, nese Chimeres i eshte bere nje falsifikim i mundshem, ne cfare elementesh duket kjo dhe cila mund te jete arsyeja ?

Faqja 17 prej 48 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •