Close
Faqja 16 prej 48 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 473
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alkeu - Helen - dinarik
    Euripidi - helen - dinarik
    Tukididi - Thrakas - dinarik
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ti po thu qe helenet jane dinarike.ik shif njehere ne eladha sa dinarike bjonde do gjesh(po, do gjesh,por veē emigrante shqiptare,dinarike)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ti po thu qe helenet jane dinarike.ik shif njehere ne eladha sa dinarike bjonde do gjesh(po, do gjesh,por veē emigrante shqiptare,dinarike)
    Helenė jemi ne.
    Prandaj jemi dinarikė. Atje nė Greqi ke shqiptarė dinarikė dhe mesdhetarė aziatikė, kėto janė dy racat e Greqisė sė sotme.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Helenė jemi ne.
    Prandaj jemi dinarikė. Atje nė Greqi ke shqiptarė dinarikė dhe mesdhetarė aziatikė, kėto janė dy racat e Greqisė sė sotme.
    po hylline jemi ne,tani eshte e qarte,se me pare ndoshta ishte pak e paqarte

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gjuhė helene ėshtė sikur tė thuash sot "gjuha letrare"

Gjuhė barbare kishte kuptimin e sotėm "gjuhė e fshatit", ose "gjuhė malokēe", ky ishte botėkuptimi i filozofėve helenė.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    kush tha qe chimera e AREZZO-S eshte e falsifikuar!!!jeni te sigurt krejtesisht.

"...Era il mostro di origine divina
    lion la testa,il petto capra,e drago
    la coda,e dalla bocca orrende vampe
    vomitava di foco;e nondimeno
    col favor degli DEI,l'heroe la spense.."

(Illiade,VI,180-184,trad V.Monti)

"... Ishte bisha me origjine hyjnore
    luan koka,gjoksi dhi,dhe dragon bishti
    dhe nga goja tmerronin flaket
    villte zjarr:dhe per me teper
    me vullnetin e ZOTAVE,heroi e shuajti..."

ps.shpresoj ta kem perkthyer pak a shume sakte,iliaden ne shqip nuk e kam,per ndryshe do i referohesha asaj.
    E ke perkthyer per mrekulli, ...
    edhe nje here pra, edhe perkthimi yt e riverteton se vizioni i artistit (te shekullit XVI) qe e punoi kimeren e Arecos (nje artist shume i madh dhe nje person jashtzakonisht interesant), ishte thelbesisht i pasakte, i paqarte dhe personal, por ky nuk mund te fajsohet per kete.

sry nuk te paskam pergjegjur ne menyre eksplicite pyetjen e bolduar, ja dhe je here:
    Une them!

p.s.:
    Sqarimet i kam dhene ne postimet paraprake.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 04-04-2008 mė 10:37 Arsyeja: Plotesim
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin

sry nuk te paskam pergjegjur ne menyre eksplicite pyetjen e bolduar, ja dhe je here:
    Une them!

p.s.:
    Sqarimet i kam dhene ne postimet paraprake.
    po,postimet e tua paraprake po vezhgoj,ne fakt se kisha menduar kurre te jete fallco,te gjithe thone qe eshte e vertete,si dhe lupa e remolos.
    pra tani.....dyshim,mund te kesh dhe plotesisht te drejte.................hehe shumica nuk ka gjithmone te drejte,kjo dihet
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ti po i nėnvizon ato qė po ke qef.
    Unė kam llogaritur vetėm neodanubianėt dhe llogaria mė ka dalė ashtu siē e bėra mė parė.
    Norikėt mos i fut fare nė kėtė llogari.

Ore se me hengre,deniker dhe coon nuk jane aspak dakort me teorine tende slloveno-sllavone
    edhe sikur ta zeme se ne serbi,vojvodine e bosnje ska asnje sllav neodanubian,pra te ecim komplet kunder logjikes,historise e fakteve antropologjike atehere 1,1 milion ne 4 milion sa perbejne max 30 % ?

Nje race e ndermjetme neodanubian-dinarik nuk ekziston,hap ke liber antropologu te duash keshtu qe ajo 1/3 e perzier nuk ekziston.
    E vetmja perzierje dinarikesh eshte me hallshtat nordiket,pra qe ka sjelle nje nenrace brakiqefale ,ate norike e perzierja vazhdon me brakiqefalet borreby.

Me sllavet nuk ekziston ndonje race e perzier,por edhe sikur per absurd ta marrim parasysh.

Jugosllavia 22,5 milione banore 5% neodanubiane = 1,12 milione banore te perzier nga 4 milione 2,9 milione jane dinarike ose te perzier po qe shfaqin qartesisht tiparet dinarike e quhen dinarike. Edhe ne slloveni-sllavoni triumfon superioriteti numerik dinarik.

Epo tash ose ėshtė e Mendelit ose e Hitlerit. Pėr Mendelin tė siguroj se nuk ka bėrė llaf pėr kėto nivele.

Sipas mendelit veēoritė janė dy lloje: tė kombinueshme dhe tė pakombinushme. Ato qė janė tė kombinueshme pėrzihen psh trup i gjatė me trup tė shkurtėr, japin trup mesatar. Por kombinimi i dy trupave mesatarė, nė gjenratėn e dytė jep 50% trup mesatarė, 25% trupvogėl, dhe 25% trupmėdhenj.

Ndėrsa vetitė e pakombinueshme, do tė jetė i dukshėm vetėm njėri gjen, ai dominanti. Recesivi rri i fshehur. Ndėrsa nė gjeneratėn e dytė kemi 50% tė pėrzier por duket gjeni dominant, 25% i pastėr me gjen dominant, 25% recesiv.

Po ke thene vetem te paren.... sipas mendelejevit te cilin studiuesit hitleriane moren parasysh
    gjeta sitin me te shpejte qe del nga google
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mendelian_inheritance

shiko macet e bardha dhe te zeza vetem faktorin ngjyre B .

Kete ndoqi hitleri,tha mes bruneve meqe ka perzierje,gjenden gene bjonde,brunet qe lindin 12 ne rastin e maceve i asgjesojme ,bjondet i leme te jetojne 4 ne rastin e maceve

Per ata qe ishin bjonde shikoheshin tiparet e tjera qe duheshin eliminuar.

Prandaj ka dinarike nivelesh,ka nga ata qe kane mamane jodinarike,ka nga ata qe kane gjyshin/gjyshen stergjyshin e sterstergjyshin.
    Ne lindje te vogla si te sotmet mund te ngelin dinarike te 4 niveleve mundesisht....faktikisht nese pas 3-4 nivelesh shfaqen serisht tipare,nder shqiptaret keta femije mbahen per dobice.

Nese filan fisteku shqiptar brun ska asnje bjond ne fis psh e as fisi i gruas,pra nuk mbahet mend qe stergjyshi apo mbase sterstergjyshi ka pasur bjonde, e femija del bjond 9 shqiptare ne 10 femijen e quajne dobic e femija dobic ne kohen e pare vritej bashke me gruan e cila akuzohej per tradhti bashkeshortore edhe pse s'kishte faj sepse katragjyshja mund te kete qene bjonde,po se mban mend kush.

Bjondlleku sic e tregon mendelejevi edhe pse tipar recesiv mund te mbijetoje me mijeravjecare mes bruneve sic tregohet edhe sot mes shqiptareve...

Ky "shqiptari" i "fesė shqiptare", nuk lodhet pak tė kontribojė diēka pėr kombin, por e mbron autoktonėsinė e ca magjupėve bullgarofonė e bizantinofonė qė erdhėn kėtu shumė vonė.
    Lale deri me sot une skam degjuar ndonje antropolog qe te thote mesdheu ka qene brakiqefal po u kthye ne dolikoqefal,ti je i pari.
    Gjurmet e para te vertetuara brakiqefale ne europe i perkasin ndoshta popullit te bell-bakerit sipas disa interpretimeve. shumica e pastertia brakiqefale ne iliri ,me shtyn te mendoj se ne ato male u krijua raca brakiqefale dinarike,por pa gjetur fakte une nuk dua te shprehem me siguri.

Por nje gje eshte e sigurt. Raca brakiqefale nuk ka asnje shanc te jete krijuar ne fushe. Karakteristikat e races jane qartesisht te nje populli malor

Per kete kane rene dakort gjithe antropologet dhe logjika ime u jep te drejte... E jotja kembengul se krijohet ne fushe,duke rene ndesh me ta. Une nuk guxoj te bie ndesh me unanimitetin, nuk jam as jezu krishti e as darvini.

Nuk do t'ia arrish qė ilirėt t'i vėsh nė majėn e piramidės shoqėrore kurse popujt tjerė pellazgė tė lėsh mė poshtė.

Sigurisht qe e kane bere te tjeret ne shek 19 fillim shek 20, me teorine panilirike..une thjesht sa e kam shpluhurosur se antishqiptaret e kishin mbyllur.
    Ceshtja e origjines ilire eshte ende per tu sqaruar perfundimisht me prova,por vjetersia ilire ndaj fiseve te tjera 'pellazge' eshte i padiskutueshem historikisht e arkeologjikisht...

E vetmja pėrparėsi e ilirėve ėshtė qė shumica prej nesh kemi prejardhjen prej tyre dhe jetojmė nė viset e tyre. Mirėpo ėshtė jashtėzakonisht absurde, qė ilirėt t'i bėjmė kryesorėt

Jo tyret por tonat. Une jam Hyllin,refuzoj kategorikisht cdo percaktim tjeter kombetar. Vete shqiptaret e sotem jane Hylline te dobet,te nenshtruar, te semure. Kur te pastrohen nga 2 mije vjet kristianizem e islamizem do rikthehen ne Hylline,kur te deshirojne e te besojne ne Hyjnoren e tyre e te mos jene as ateiste as kristiane e as myslymane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 04-04-2008 mė 11:50
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Kjo maskė funerale tregon qartė veēoritė dinarike tė mbretit thrakas Seuti III, nga shekulli 5 para krishtit.

Shihet hunda konvekse dhe balli me reliev, dhe veshėt tipikė dinarikė (veēori dinarike).

Skedarėt e Bashkėngjitur 102830

http://www.motoroads.com/why_bul_treasures.html
    Kjo maske?
    Kjo maske po pisket: -une jam falsifikat qeveritar i vitit 2004. Eshte aq e mjere dhe qesharake. Turperuese do te thosha.

Kjo eshte gjeja me e turpshme qe kam pare ne jete nga kjo fushe.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Per kete kane rene dakort gjithe antropologet dhe logjika ime u jep te drejte... E jotja kembengul se krijohet ne fushe,duke rene ndesh me ta. Une nuk guxoj te bie ndesh me unanimitetin, nuk jam as jezu krishti e as darvini.
    Edhe unė thems e nuk krijohet nė fushė, por a mendon ti se dinarikėt qėndronin majė lisave nė ato malet Rodope, dhe e shikonin me lakmi Fushėn e Thrakisė, dhe nė vend se tė vendoseshin aty para mijėra viteve paskan pritur mesdhetarėt qė t'ua zinin trollin ??

Ajo qė them unė, dinarikėt janė krijuar nė male, por kjo ka zgjatur me qindra mijėra vite. Dhe dinarikėt qė jetuan nė male, e kanė pasur fushėn mu ke hunda, dhe pėr vazhdimisht janė shpėrngulur nė fushė.

Por siē thua ti se nė Moldavi nuk e njeh dreēi tė birin ashtu edhe nė fushėn e Thrakisė. Kjo ka qenė njė fushė afėr kryeqytetit perandorak. Dhe gjithėmonė ėshtė vėrshuar nga barbarėt. njėsoj sikurse Moldavia.

Se ėshtė bėrė vrasje masive dhe shpėrngulje masive, e dinarikėve nga kėto zona ėshtė e qartė. Tė njėjtėn gjė e ke edhe nė Maqedoninė e Egjeut. Shumica e njerėzve aty janė mesdhetarė. Nga erdhėn kėta mesdhetarė tė m.utit kėtu. Kėtu jetonin maqedonėt ilirė, dinarikė. Por ishte Bizanti ai qė pėr tė sunduar mė lehtė popullėsinė si nė MAqedoni ashtu edhe nė Thraki, vazhdimisht bėnte ndėrrime popullėsish, kishte sjellur aty feudalė nga azia, armenė, arabė tė helenizuar, etj por tok me feudalėt vinin edhe ushtria e tyre, pastaj familja e ngushtė dhe e gjerė, si dhe bujkrobėr qė kishin nevojė pėr mė shumė tokė.

Ky ėshtė shpjegimi im.

Nuk mundesh tė shqyrtosh veēmas Thrakinė nga Maqedonia dhe Hellada. Raca mesdhetare jeton nė tė tria kėto vende sot. Ēfarė ka ndodhur nė njėrin vend ka ndoshur edhe nė tjetrin.

Por ti zotrote duket se pandeh Bizantin pėr njė perandori qė kishte racėn si ideal !!!

Faqja 16 prej 48 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •