Close
Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 473
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 16-02-2008 mė 10:49

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Thraex=gladiator

The thraex or Thracian was a type of Roman gladiator, armed in the Thracian
    I bie qe traket te kene lindur ne nje arene, meqe edhe lindja e emrit te tyre vjen nga Roma.
    Po para se te "takoheshin" me Romen, nuk quheshin trake?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    TIRAS,leader i TIRASIANEVE,tribu shume te aferta me iliret..........tirsenet-etrusket.......troja.......yllion.......ylliada,et imologjia e ēdo fjale te nxjer tek iliret/YLLIRET
    shume shume vone greket i quajten trakes.
    zoti i tyre kryesor ishte ZIBELTHIURDOS.vini re .............zib------EL-----thiurdos.......EL=YLL=DIELL
    perendi te tjera trakase ishin Dionisi dhe Orfeu.
    Interesante,Bastarni nje tribu e perzier keltesh gjermanikesh dhe trakasish.
    Trakasit njihen qe 6000 vjet parakrishtit,njihnin perdorimin e bronxit dhe mjeshter ne punimin e arit.
    poshte nje maske funerare me ar masiē,trakase
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 25-02-2008 mė 06:57
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kėso maska funerale kanė bartur edhe akejtė edhe maqedonėt, dhe fiset ilire rreth liqenit tė Ohrit.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    AKEJTE dhe MAQEDONET dhe ata ishin YLLIRE
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    TIRAS,leader i TIRASIANEVE,tribu shume te aferta me iliret..........tirsenet-etrusket.......troja.......yllion.......ylliada,et imologjia e ēdo fjale te nxjer tek iliret/YLLIRET
    shume shume vone greket i quajten trakes.
    zoti i tyre kryesor ishte ZIBELTHIURDOS.vini re .............zib------EL-----thiurdos.......EL=YLL=DIELL
    perendi te tjera trakase ishin Dionisi dhe Orfeu.
    Interesante,Bastarni nje tribu e perzier keltesh gjermanikesh dhe trakasish.
    Trakasit njihen qe 6000 vjet parakrishtit,njihnin perdorimin e bronxit dhe mjeshter ne punimin e arit.
    poshte nje maske funerare me ar masiē,trakase
    Pervec tyre, jane edhe tatuazhet e famshme trakase te cilat i perdornin po ashtu dhe iliret.
    Ato shenonin nje lindje te mbare, nje njeri te guximshem, largonin shpirtrat apo sillnin fat etj.
    Kjo gje, edhe pse e rralle praktikohet edhe sot ne Shqiperine e Veriut, ose ne Bosnje, ku nje pjese e madhe e popullsise jane shqiptare qe u sllavizuan me kalimin e kohes.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Shume mire e ceku Barat,

Bogomilet, te njohur deri me sot me kete emer, migruan nga Thrakia per ne Bosnje ku shenuan nje civilizim te veqante permes gdhendjeve te sarkofagave ne gur te gdhendura per mrekulli....
    Besohet se myslimanet e sotem te besnjes ishin thrakas mirepo muaren gjuhen sllave(u sllavizuan nderkohe) por me ardhjen e islamit ne ballkane u kthyen nga kulti i bogomilleve drejte e ne islam.
    Ky ishte vetem mendimi im per keta bogomilet se me siguri jane pasardhesit e thtrakeve.

Harroova te them dy fjale ne lidhje me ato maskat e arta qe jane gjetur ne Mikene e qe sypozohet se i perkitnin akejeve e pikerishte familjes se Agamemnonit, ē'eshte e verteta kjo maska e gjetur nga Shlimani fare nuke i perkete akejve, ka mundesi qe keto maska jane zbuluar ne territorin e thrakasve por qe Shlimani ka manipuluar gjithe boten me keto gjetje.
    Fakti se ne greqi asnje tjeter maskee tille nuk u gjete deri me tani kurse ne bullgarine e sotme ende dalin ne drite maska te tilla.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 10-03-2008 mė 14:50

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Tirasianet/traket/trakasit(quajini si te doni)ishin aleate te trojaneve ne luften e trojes,nje lufte ndermjet tribuve YLLIRE, dhe akejte ishin yllire.
    shume prej tyre u zhvendosen ne italine veriore(toscana)dhe qe ne i njohim si etruske,te tjera tribu yllire,venedet u zhvendosen ne krahun perendimor te italise,ishin ata qe i dhane emrin adriatikut.akoma te tjera tribu yllire,mesapet, japiget u vendosen ne jugun italian.
    historia ylliro/shqiptare eshte e lavdishme,i kemi dhene kulturen europes.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Dialektet trakase qe ishin dege te ilirishtes ashtu si maqedonishtja antike u zhduken plotesisht reth shekullit te 7-te pas krishtit si pasoje e invazionit te sllaveve.
    Mbishkrimi trakas MEZENAI ne nje unaze te arte te duvanlit lidhet vetem me shqipen MEZ absolutisht,pra mezenai dmth kalores...........i korenspodon gjithashtu perendise(divinitetit)messapik(puglia,italia jugore)MENZANA te ciles i sakrifikoheshin kuajt,kali simbolizonte fuqi.
    kemi fjale tjeter trakase BUZE qe eshte krejt e pandryshuar dhe ne shqipen e sotme...buze,buza.
    kemi dhe fjalen BRIA qe do te thote qytet.....mesambria,skadabria,poltymbria.......... .vlen te kujtohen dhe format e meparshme te brindisi,umbria,brescia......rrenjen BRE.BRI,e gjejme gjithandej dhe ne itali.
    siē dihet nga dialektet trakase njohim shume pak fjale,por ato qe njihen lidhen me shqipen/ilirishten/maqedonishten antike
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Para se te shkruajme carcafe per "historikun" e Thrakes duhet t'i japim pergjigje pyetjes me lart. Nga qe kjo pyetje themelore eshte evituar me apo pa dashje, ne kemi perfundura ne udhekryqe historike ku fqinjet quhen hyellore ndersa ne behemi lemsh me konotacione te zrazura si "te lire, e te pavarur".
    D'anzhelia e donte ,nga trash (te trashet) ....tra per dru mund te duket si variant...tiras qe ka sjelle diokleciani duket variant,megjithese edhe ky variant duket sikur ka lidhje me drurin...
    nese t=d kemi Drak - dreq....
    Mbase gabohem po nje etimologji perfundimtare nuk njihet boterisht....

Hyell smu duk rastesore....Hyellore si fjale me ngjet e re....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •