Close
Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 473
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Gabimi s'eshte i imi eshte i vrropianeve qe ju kane mbushur mendjen se kombi eshte formuar vone ... Kombi ne antikitet ishte nje realitet i qarte....

sigurisht ata ishin dhe te ndergjegjshem per tribute e tjera me te cilat ndanin te njejten gjuhe,te njejtat tradita,te njejten mitologji,kulture etj.

Je duke thene qe ishin te ndergjegjshem qe ekzistonte kombi.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    ... Kombi ne antikitet ishte nje realitet i qarte....
    .
    ...........jo dhe aq,shikoi ca gjona pak me mire.

panonet(tribu yllire) dhe keltet!a kishin ndonje ngjashmeri?dhe sa kishin ata me messapet ta zeme,qe i ndante nje distance e madhe.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Sigurisht qe kishin,qe nga gjuha,kultura,raca etj... Ik pyet sot nje fshatar krejtesisht injorant nga malet e pejes psh se c'eshte e zeme krahina e kurveleshit... As qe ka idene,po kjo nuk e pengon qe shqiptar ky e shqiptar ai e po ashtu pyet ndonje kolonjar qe banon ne maje te gramozit,krejtesisht injorant per krahinen e ta zeme prekazit ...as qe e ka idene,po kjo se pengon ta quaje shqiptar nese has me nje banor te prekazit....

Sigurisht qe ky i sotmi eshte komb i lidhur me konceptin e shtetit pasi ashtu ka lindur,por kombi antik nenkuptohej si thote kanuni nje atdhe,gjak,gjuhe e tradita(fe).

Prandaj Romaket i quajten te gjithe ilire e po ashtu greket e dinin te dallonin keltin nga iliri po ashtu si mesapi dinte te dalloje panonin nga kelti ,pra qe panoni ishte njeriu i tij dhe kelti i huaj....
    Mos te harrojme se eshte shtrirja e madhe ajo qe demtoi kombet e medha te antikitetit perfshire tonin.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kush eshte origjina e popullit pellazgjik ?
    (Origjina nuk eshte person qe te pyesesh kush)

Orgjina e pellasgeve (dhe e botes e gjithesise) eshte MAATA.

Cfare race i perkiste populli pellazgjik ? Kush jane me saktesi njohesi gjeografik tokat e pellazgeve ? Nese njeriu ka dale nga afrika,kur jane vendosur protopellazget ne tokat e supozuara?
    Kush po te thote se njeriu ka dalur nga afrika? Nuk njihen me saktesi shtrirjet gjeografike te pellasgeve. Ata mes tjerash ne nje periude hostorike e kane pushtuar gjithe boten dhe kane zbuluar toka te reja duke lundruar rreth e rrotull globit. E c'te kete raca lidhje me pellasget. Ata nuk benin dallime te tilla. Perllasget jane grup etnopsikologjik dhe per te mos e tepruar qyteterim i formuar - por nuk ishin komb.
    Cfare kupton saktesisht me trake ?
    Asgje, saktesisht ate qe kuptoj me maqedone, kosovar kucovare e ngjashem. Banor te Trakise, cfare ke te kuptosh aty?! As iliriku nuk ishte i banuar ekskluzivisht me ilire. Se megjithate kemi illyrii proprie dicti. Por per thrakasit nuk di nese eshte bere ndonjehere ndonje lexim kaq i perimte per te vecuar traket prej trakeve, por trake mund te jene quajtur edhe shume fise te popullit dardan, prej vet faktit se jetonin ne rripin e tokes Trake e cila i dha emerin gjithe regjionit, ndersa banoret thirreshin sipas regjionit te cilin e popullzonin. Cfare ka te paqarte ketu?

Kur ka dale emri trake ?
    Dikur vone ne mesjete! -Atehere kur kemi lexuar per here te pare per te! Maksimalisht shekulli 7 pes.

Pse traket kishin vetem ate territor kur nuk ka pasur nje mbreteri perfshirese ?
    Sepse territori quhej me ate emer.
    Cfare i shtynte greket e romaket ti ndanin traket nga
    popujt e tjere fqinje ?
    Sepse popujt tjere fqinje nuk jetonin ne regjionin e trakes.

Pse Roma shume toka te supozuara trake i futi ne Ilirik?
    Sepse roma kishte ardhur aty dhe nga afer verente dallimet etnike qe kishte popullsia e vendit.

Pse Mezet/Myzet e Trakise veriore kane te njejtin emer me Mezet e Panonise por ata quhen trake e keta ilire ?
    Mizet nuk quhen trake. Bejne pjese ne traki por nuk jane trak.

Ci shtyu te gjithe antiket te dallonin grupfiset ilire nga grupfiset trake si 2 grupfise7kombe te dallueshme?
    Tani po flet per periudha shume me te reja kur shumica e fiseve trake kishin krijuar nje kulture te dallueshme ashtu sikur edhe fiset ilire te cilat kishin filuar te shprehnin dallime dukshem me te thekshme etnokulturore nga fiset tjera fqinje.

Pse nese kemi saktesisht te njejtin komb beset jane trake e pajonet e dardanet ilire ndersa po keta dardane jane po aq ilire sipas antikeve sa edhe mesapet,pra me nje fis me te cilin e ndan pervec tokes edhe nje det i tere ?
    Shume historiane mundohen t'i ndajne dardanet nga iliret dhe t'i konsiderojne trake por kjo eshte e pamundur. Dardanet e perdornin traken si urekalim per tu lidhur me azine dhe gjate kesaj udhe sigurisht shekmbenin edhe mallera.

Trakia cfare supozon,cfare ka te ndryshme nga iliria qe te trajtohen te ndryshem si kombesi ?
    eshte tjeter njesi terriotriale gjeografike trakia i takon ballkanit dardania ilirikut. Iliriku kurre nuk ka qene ballkan. rodopet jane toke e perhimte ose me vete.

A te jete valle nje komplot greko-romak ? Kush jane arsyet e komplotit ? Keta komplotiste pse panonet/pajonet i quajten ilire ,pra perse nuk i quajten komb me vete si ben sot komplotisti Wilkes?
    Pajonet nuk kane asnje lloj lidhjeje me Panonet.
    Komploti eshte gjetiu.

Keto jane pyetjet qe me mundojne,kush do te me ndihmoje eshte i lutur te me ndihmoje .....
    une jam marrur eksluzvisht me strukturat e mbreterise pellasgo-dardane dhe kam lene anash keto ndarjet politike e gjeografike gjate kesaj udhe e sidomos nuk jam marre me periudhen helenistike pothuaj fare.

momentalisht jam ne gjurme te nje gjurme qe kam gjetur diku rreth vitit 94 te cilen nuk kam arritur ta gjej me asnjehere sado qe e kam cfletuar ate liber aq sa pata filluar te dyshoj ne memorien time "lumi Gind buron nga malet e Matienes kalon neper tokat e dardaneve dhe derdhet ne lumin Tigris."

S'ka nje jave qe e kam rigjetur burimin (dmth nuk paskam pare enderr) e informates antike dhe s'ka 5 minuta qe kam gjetur edhe emrin e ri te malit edhe emrin e ri te lumit. Tani po hetoj e ku mund te gjejme ....eh cfare do te mund te gjenim po u gjet ndonje vendbanim huh... e pabesueshme por e vertete.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945

Kjo supozon nje teori fetare ku Maata (nese nuk eshte Natyra) ka krijuar gjithesine . Ne kendveshtrimin darvinian ka ndonje mundesi ti gjendet pergjigja asaj pyetjes ?

Kush po te thote se njeriu ka dalur nga afrika? Nuk njihen me saktesi shtrirjet gjeografike te pellasgeve. Ata mes tjerash ne nje periude hostorike e kane pushtuar gjithe boten dhe kane zbuluar toka te reja duke lundruar rreth e rrotull globit. E c'te kete raca lidhje me pellasget. Ata nuk benin dallime te tilla. Perllasget jane grup etnopsikologjik dhe per te mos e tepruar qyteterim i formuar - por nuk ishin komb.

Nese njeriu nuk ka dale nga afrika o jemi perballe forcimit te teorise fetare nga ana jote ose kemi te bejme me neandertalet meqe pranohet e supozohet e vertetuar gjeresisht se kromanjoni ne europe eshte hedhur diku tek rreth 35 mije vjet me pare.
    Nese nuk njihen me saktesi po me perafersi ? (sepse verehet nje ngaterrese e madhe midis gjeografise dhe historise,cka nuk duhet te ndodhe) .
    Raca po nuk pati lidhje tregon se nuk kemi te bejme me nje subjekt (pellazget) paror,pasi subjektet parore kane qene logjikisht njeraciale,ashtu sikunder e provon edhe ndarja e botes ne 3 raca madhore te ndara qartazi me shkreterira e me nje rrip guzhinete prej saharase perendimore deri ne malet e tibetit e ne kete hapesire ka nje perzierje te llahtarshme racore.
    Nese pellazget nuk jane komb por qyteterim(pak a shume si helenizmi) atehere ne kujt kombi apo grupfisi a populli o grupimi te vecante te ketij qyteterimi i perkasim ?

Pjesen e trakise pak me vone se me duket me interesante kjo ceshtja pellazge....

p.s kujdes me ate librin se na cove ne kaukaz( ka qene ideja ime paresore per vendkrijimin e races dinarike pasi kemi dale nga afrika)....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 28-04-2008 mė 13:56

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Nuke eshte lehte te mbash mbi supe mija e mija vite te kaluara, sa e sa personazhe, sa e sa emra e vende lumejsh e malesh ku secili emer i lexuar sot qfaqet menjehere si i dyshuar apo i ngjajshem me nje emer te nje vendi te humbur nga antikiteti...tani mendja e kerkuesit prore eshte si nje vullkane ne aktivitet, punone edhe pa e komanduar ate deshte apo nuke deshte...
    Ky eshte edhe ligji i natyres, nje trup qe eshte ne qetsi ai don te jete ne qetesi, mirepo hulumtuesi ka halle te medhaja me boten ore...
    Gabimi me i madh eshte bere qyshe heret, me se mira ka qene qe te mos ia filloje fare kesaj valle por tani eshte vone....
    Ai qe eshte hulumtues ne kete degen e historise e arkeologjise, ēofte edeh amater si une, ate njeri as gjumi nuke e merre derisa nuke e ka gjetur ate enigmen qe iu eshte pjekur ne tru te tij dhe nese diēka iu eshte pjekur ne tru vjen ngase ai ka disa shenja dyshimi ndemjet te vertetes dhe mashtrimit te tijerrethe asaj bindje.
    Mos mendo se zbulimet ne kete lami jane edhe te kendeshme, nganjehere jane edhe te idhta dhe fatale per moralin e hetuesit...
    Nganjehere ndahet i knaqur me vetevehten hetuesi por te shumten e rasteve i deshpruar.
    Njesoj si kur e humbur nje parti shahu qe vetevehten e qone drejte e ne Mat !

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Kjo supozon nje teori fetare ku Maata (nese nuk eshte Natyra) ka krijuar gjithesine . Ne kendveshtrimin darvinian ka ndonje mundesi ti gjendet pergjigja asaj pyetjes ?
    HAhahaah
    Jo, kjo presupozon se pellasget besonin se jane kombi i pare i botes ne dy variante, e para, se cdo gje doli nga veja kozmike e Mates qe u shnderua ne pellumbeshe e dyta se nje Pellasgu doli nga toka diku ne arkadi dhe u bene pellasget. Nuk ka origjine te njerezve. Pytja eshte joshkencore. Prandaj nuk mund te kete as pergjegje te tille.

Nese njeriu nuk ka dale nga afrika o jemi perballe forcimit te teorise fetare nga ana jote ose kemi te bejme me neandertalet meqe pranohet e supozohet e vertetuar gjeresisht se kromanjoni ne europe eshte hedhur diku tek rreth 35 mije vjet me pare.
    Hahaah,
    homosapiensi eshte paraardhesi i njeriut te sotem me sa di une. nuk marr vesh nga kromanjonet, - neandertalet e di se ne nje periudhe kane qene bahkekohanik me homosapienset, por as kjo nuk ka rendesi.

Fjala eshte per njeriun e bardhe. Nese njeriu i bardhe ka ardhur nga afrika atehere prej nga paska vajtur njeriu i zi ne afrike?!!

Nese nuk njihen me saktesi po me perafersi ? (sepse verehet nje ngaterrese e madhe midis gjeografise dhe historise,cka nuk duhet te ndodhe) .
    Raca po nuk pati lidhje tregon se nuk kemi te bejme me nje subjekt (pellazget) paror,pasi subjektet parore kane qene logjikisht njeraciale,ashtu sikunder e provon edhe ndarja e botes ne 3 raca madhore te ndara qartazi me shkreterira e me nje rrip guzhinete prej saharase perendimore deri ne malet e tibetit e ne kete hapesire ka nje perzierje te llahtarshme racore.
    Shiko nese pellasget i takojne periudhes post-raciale atehere nuk mund te flasim per pellasget sikur per nje unitet me origjine singulare. Sepse nuk po flasim per race po per nje grup partikularisht te zhvilluar dhe te vecuar etnikisht kulturologjikisht e politikisht nga bashkesite tjera qe e rrethojne, po flasim per nje grup me vetdije superiore dhe te zgjuar te cilin zbulimet e mjeteve te reja dhe filozofise qe lindi prej tyre u lindi kurreshtja qe i vuri ne levizje me qellim te njohjes se botes dhe kufijve te saj duke i dhene nje qellim logjik ekzistences se vet. Njer mision nje urdher te vetlindur nga vetedija e tyre e re nje bashkim te gjithe kombeve te botes drejt nje qellimi te perbashket nen idene e tyre te jashtzakonshme.
    Nese pellazget nuk jane komb por qyteterim(pak a shume si helenizmi)
    jo pellasget jane shume me shume se "helenizem" por njesoj shume me pak se perandori sepse nocioni perandori eshte pak teper i avancuar por mund te sherbeje si ilustrim. Ata sigurisht qe kishin idene e superioritetit ndaj popujve e fiseve qe i moren nen mbikqyrje dhe edukim. Gjurmet e tyre mund t'i gjesh ne kine japoni afrike azi indi amerike vetem duhet ditur cka te kerkosh, duhet njohur nenshkrimin e tyre.
    atehere ne kujt kombi apo grupfisi a populli o grupimi te vecante te ketij qyteterimi i perkasim?
    eshte teprim nese ne kerkojme te themi se jemi ekskluzivisht pelasg apo ekskluzivisht ilir e ngjashem. por une jam i besimit se kjo qe sot ka ngelur si njesi e vetme shqiptare pre gjithe atyre fiseve tjera qe u zhduken dhe u asimiluan e u shtyne nga sllavet qe shkaktuan mesjete, jane dardanet dhe pasardhesit e mbreterise se tyre ata qe e ruajten dhe e forcuan ekskluzitivitetin etnik te fiset te cilat perfundimisht u vecuan si shqiptare dhe ruajten identitetin e tyre mbreteror. Fisi maqedon i cili per fat te keq u felliq nga agjensi grek perfundoi shume keq prej vet faktit se elementi grek krijoi nje te care e cila thithi funderrinat e ndryshme qe prodhuan hibridin e sotem te padefinueshem qe jeton ne maqedoni dhe flet nje gjuhe poaq te shemtuar hibride. E megjithate pjesa me e madhe u ruajt e paprekur. Ndonese me nje te shikuar te thjeshte secili prej nesh mund te verej se shqiptaret poashtu jane heterogjen ne pamje dhe se kane thithur tipare gjenetike mjaft divergjente. E megjithate jemi grupi me i paster etnik ne regjion pavaresisht pse kemi jetuar ne njerin nga udhekryqet e rendesishme te botes.

Pjesen e trakise pak me vone se me duket me interesante kjo ceshtja pellazge....
    Po thrakasit orgjinal jane pellasge tipik[/QUOTE]
    p.s kujdes me ate librin se na cove ne kaukaz( ka qene ideja ime paresore per vendkrijimin e races dinarike pasi kemi dale nga afrika)....
    Po pikerisht kete po ligjeroja siper, -misionaret pellasg i rane globit trup e terthuer, por kete nuk mund ta relaizonin pa derguar sasi njerezish te gjinise se vet neper stacione te kryqeve me te rendesishme te botes -pse, si do ta mbanin kontaktin me qender ndryshe? Rrjeti boteror pellasg pak-a-shume iu ngjet NGO-ve te sotme nderkombtare, per dallim se ata ne vend te zyres me telefon ngritnin tempujt e vet ne afersi te kryqeve te rrugeve boterore. Keshtu nje nder ndermarrjet me te rendesishme civilizuese te tyre te vona ishte edhe sanimi i qiellit pas permbytjes. Vendi ku duhej ber ky sanim ishte pikerisht Babilonia.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Krijimi i racės tonė ka kalu nė disa faza.

Faza e parė: Zgjerimi i bėrthamės fillestare e cila em gjasė ka qenė nė luginėn e madhe tė Danubit qė nga burimi e deri ek grykė derdhja, kjo ka tė bėjė me mileniumet 8 deri 6 p.e.s. Nė kohėn kur kishte pak njerėz nė tė gjithė botėn, edhe proto-pellazgėt ishin nė pakicė.

Faza e dytė: Familjet janė shtu, janė zgjeru, janė shpėrngulė nėpėr hapėsira tė reja, duke pushtuar tre gadishuj, Italinė, Anatolinė, Ilirikun, si dhe Alpet e Karpatet, stepat e Ukrainės. Nė kėtė kohė ende mbijetonte legjenda e Pellazgut, paraardhėsit tė pėrbashkėt nga i cili dolėn pellazgėt.

Faza e tretė: Ndarja e pellazgėve nė grupe tė mėdha, ose bashkimi i fiseve shumė tė vogla nė grupe tė mėdha. Legjenda e pellazgut pothuajse u bė e parėndėsishem, tash ilirėt kishin legjenden e tyre pėrprejardhjen nga Iliri. Helenėt e kishin legjendėn pėr prejardhjen nga Heleni, Romakėt kishin legjendėn e Trojės, Eneut. Nė kėtė kohė edhe thrakėt pėrbėnin grup mė vete jo pėr shkak tė pėrzierjes siē ja fusin ca simbas qefit, por pėr shkak se kėta ishin njė degėzim teritorial. Fise me prejardhje tė pėrbashkėt, konsideroheshin tė popujve tė ndryshėm pėr shkak tė teritorit ku banonin.

Siē e thashė mė lart, ėshtė komunikacioni i pazhvilluar ai qė ndikonte nė krijimin e popujve tė veēuar nga trungu racor. Edhe thrakasit pėr tė quajtur veten ilirė, do tė duhej tė kishin trenat e sotėm pėr tė komunikuar me ilirėt, pėr patur martesa mė tė shpeshta e rrjedhimisht lidhej mė tė forta shpirtėrore. Por mjeti mė i shpejtė i transportit tek ta ishin kuajt, dhe mė kėta mund tė mbanin lidhje me njė hapėsirė shumė tė vogėl. E kjo ėshtė parcializim i identitetit tė atėhershėm kombėtar.

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Momentalisht jam ne gjurme te nje gjurme qe kam gjetur diku rreth vitit 94 te cilen nuk kam arritur ta gjej me asnjehere sado qe e kam cfletuar ate liber aq sa pata filluar te dyshoj ne memorien time "lumi Gind buron nga malet e Matienes kalon neper tokat e dardaneve dhe derdhet ne lumin Tigris."

S'ka nje jave qe e kam rigjetur burimin (dmth nuk paskam pare enderr) e informates antike dhe s'ka 5 minuta qe kam gjetur edhe emrin e ri te malit edhe emrin e ri te lumit. Tani po hetoj e ku mund te gjejme ....eh cfare do te mund te gjenim po u gjet ndonje vendbanim huh... e pabesueshme por e vertete.
    Per cfare behet fjale Baptist se na ndeze kureshtjen...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Per cfare behet fjale Baptist se na ndeze kureshtjen...
    Po dyshoj per ekzistimin te edhe je lokaliteti dardan te situuar akoma me thelle se Troja ne brendesi apo afersi te Babilonit te lashte. Gjetja e nje kolonie apo themelate dardane atje ku me se paku na shkon mendja, esthe nje shenje e mire dhe shume e shtrenjte, per arsye se nuk eshte hulumtuar nga greket e aq me mire nga francezet te cilet ose e falsifikojne ose fshine dhe zhdukin cdo gjurme te mbreterise dardane ne secilin vend qe arrijne, paraprakisht.

Jam i besimit se ne nuk do te mund te gjejme asgje te shkruar ne gjuhen shqipe apo ilire ne territorin ilir edhe sikur ta rrotullojme gjithe token e ilirikut mbrapesht sepse ato jane eliminuar sistematikisht per shekuj me redhe nga armiqte tane aq "te paket" qe kemi pase e qe vazhdojme te kemi.

Gjetja e ndonje vendbanimi jasht ketyre trevave konvencionale te banuara me fise ilire, jep shpresa te medha per gjetjen edhe te ndonje shkrimi te gjate e te deshifrueshem lehte permes gjuhes shqipe, e t'i ipet fund spekulimeve antishqiptare se gjoja shpikesit e shkrimit nuk dinin te shkruanin per vete.

Ajo qe eshte ende me e rendesishme eshte fakti se permendja e atij lokaliteti vjen nga shekulli V pes, pra nga piku i antikes rreth 10 shekuj pas rrenimit te trojes, -pra vendbanim i konfirmuar relativisht rishtem i cili do te duhej te permendej edhe nga autor tjere te kohes, por nese nuk permendet tjeterkund eshte me rendesi edhe me te meadhe sepse me kete deshmohet edhe nje gje shume e rendesishme per hulumtuesit e historise tone - se jane shlyer sistematikisht nga dora e armikut tone te perhershem qe rri fshehur dhe na helmon ne qetesi, pra se kjo hyre ishte nje leshim rasti qe nuk und te terhiqej me mbrapa sepse kishte ikur dhe shumuar ne perkthime.

Por mos asgje tjeter, zbulimi dhe vertetimi edhe i nje vendbanimi shtese te popullit dardan ne Babiloni, edhe ne rastin kur do te rezultonte i ndryshem etnikisht nga paraardhesit tane dardan, do te te ishte nje arritje e madhe dhe ta mbyllte perfundimisht edhe qeshtjen e qendrimeve aq kontraverze te historianeve ne lidhje me ekzistimin e kolonive te dardaneve ballkanik ne azi. Informate te cilen nga tjetra ane shume armiq si radhet tona ashtu edhe nga ato te jashtmet mundohen ta interpretojne ne menyre te kundert sikur ata kane ardhur ne ilirik nga azia e jo se kane kolonizuar e themeluar koloni dhe qyteterim prej ketu atje.

Keto jane perafersisht implikimet e mundshme te gjetjes se asaj dardanie pergjate rrjedhese e lumit me emrin tingellues G(j)ind, qe buronte nga mali me emrin poaq tingellues Matien.
    Aeneas Dardanus

Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •