Megjithėse mund tė lidhet, por vetė fjala jote thotė qė nuk asht si druni si shporeti:Qe t'kalzoj une pa i ngjall pleqt hiq.
PURR~Ė/A - asht forme arkaike e shprehjes FURR~Ė/A, nuk asht prush, po ban prush, hi, e shpuze - te tana cka i permende. -Po nuk asht si druni, si shporeti! C'vedosjet kuptimore ndodhin pa-pra, as purra nuk ban perjashtim.
Nuk asht si furra si purra.Po nuk asht si druni, si shporeti!
Nuk ka asnjė arsye qė Purra e Pyrrha tė mos kenė tė njėjtėn prejardhje.
Thetis ka qenė thjeshtė njė Nereidė, e bijė e Nereut. Nereidat ndihmonin detarėt kur kishte ndonjė shtrėngatė nė det.Pse, a nuk tek asht kane Theti hyjnesha e Dheut te shqiptaret a?!
Ata Mirmidonte e Akilit paskan rrnue n'Deti. Bubrrecat po bajkan bira n'uje.
Thetis mė shumė mund tė lidhet me Deti.
Buburrecat nuk i krijoi Thetisi.
TERA nuk ka tė bėjė me DHE. Tera e ka tė njėjtin kuptim qė e pėrdorin edhe sot nė kosovarēe, "me ter" qė ka kuptimin 'me tha'.Per me e ba kete shprehje shqipe, te huaj e ke ma lehte me ia fale llatinit tuj thane:
Tera lat., Dhera sq., shkurt Dhź: [ja].
Asaj qe i kane thane 'greket' Gea shqiptaret i kane thane Bota!
Nuk i kanė thanė grekėt Gea, po pellazgėt.
Ja qė kam fatin e keq tė iu mbaj leksione juve.Po ku ka rotacion G-DH more djal?
Aspak e vėrtetė. BOTA ėshtė thjesht njė lloj argjile. Shumė vonė e ka marrė atė kuptim qė thu ti.Asaj qe i kane thane 'greket' Gea shqiptaret i kane thane Bota!
Jo, kjo osht budallak, mi krahasu thrakėt me bullgarėt e maqedonisė. Kjo osht budallak.Kadal bre djal mos i perzi sendet.
-A jane banoret e republikes se maqedonise maqedon?
Nuk jane!
Nuk ka kurrfarė dyndje popujsh nė Thraki, deri me kolonitė helene, dhe me pushtimin romak. Ti je kah ja fut kot. Ku i gjete ata roda qė paskan ardh nė Thraki.Trakija asht gjeonim nuk asht etnonim. Aty kan jetu popuj te ndryshem e ma s'pari pellasgoiliret, gja normale qi gjene fjale te dialektit shqiptar se jane kane fise shqiptare n'regjionin si asht qujte Thraki.
A jam kah flas shqip a jo?
Se kjo ēa po thu nime osht temė pėr doktoraturė.
Kjo osht me rėndėsi, sepse ti je dėshmitar i asaj kohe, i ke parė vetė thrakasit ke fol me ta.Qe une po t'tham
Nuk po folum ktu pėr dyndje sllave e barbare, po pėr kohėn antike. Ndaji pak. Apo e ke humb sensin e kohės?Pse, ti a je corru a?
A hajgare po ban a? A asht bullgaria ish territori i Thrakise? Sa "thrakas" (bukfalisht ne thonjza) jetojne sot ne bullgari? Para se me u ba Bullgar ata jan ba Tatar, turq te felliqte, masandej jan ardhe sllavte e i kan shkerrdhy me cka kane e i kan ba bullgar. Po para se me u tartarizu jan greqizu, e para se me u greqizu jan mbrapshtizu me qindra fise t'egra t'kavkazise e t'azise qi s'ju dihen emnat. Krejt toka qi gjindet mbas bjeshkes Ballkan (emen tipik turk e malit si ju ka ra perball e nuk i ka lane me u shetite shqire neper ilirik) asht centrifuge etnike qi shperlane e s'tvet cka je hiq.
Krijoni Kontakt