Close
Faqja 29 prej 48 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 473
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Te mbrosh tezen se Troja ka qene ne Hisarlik eshte t'i besh sherbimin me te madh teorive shqiptaro-shkombetarizuese greko-romake. Per kete arsye, per nje kohe te gjate kam menduar se ke qene ne ate kah te frontit.
    Kete e kam thene edhe une, d.m.th ti paske menduar edhe per mua qe jam ne anen e kundert te frontit.

Zeu, merr shembull nga Rrezari qe ka heq dore nga lufta e desheve qe nuk kane pelice dhe merret vetem me ate te kendezeve me pupla te ndritshme.
    Mos harro se edhe une "vuaj" nganjehere nga ai "symptomi" i lartpermendur, por fatmirsisht jo ne kombinim me dominance, une s'kam kurrfar interesi te dominoj mbi dikent, deshira ime e vetme eshte qe populli Shqiptar te ngadhnjej njehere e pergjithmone, per ate arsye edhe kercej nganjehere si kendez (siē the ti), por mire qe po te dukem se paku i hjeshem si "knues me pendla t'ndritshme".

Per mua nuk ka rendesi se cilen ndeshje shikon, mjafton qe nuk luan nga kopeshti komshiut.
    Kjo nuk eshte e vertet qe kam qene ndonjehere ne jeten time qellimisht i njeanshem, kjo vetem te eshte dukur ty ashtu, jam munduar gjithmone te jem i drejt dhe neutral. Kur e ka shprehur dikush mendimin e vet per nje qeshtje te caktuar, qe i eshte pershtatur mendimit tim, natyrisht qe i kam dhene te drejt sepse edhe une kisha ardhur ne ate perfundim, kete e kam bere nganjehere edhe me mendimet e tua o Styx.

Mo shoki mos m'thuaj ashtu se kjo nuk asht n'rregull, se edhe pur punen e Geryonit m'prite "grusht hundve", edhe pse nuk asht edhe q'aq hamendje katastrofale nga une, nese nalesh dhe e analizon pak (une t'kallxova pse po mendoj ashtu, edhe ate sa ma thjesht dhe kjart qe asht e mundun, pa ndonje qellim t'keq por vetem qe t'mos keqkuptohmi), nejse, shnosh gjaja se gjin ka boll, ose shnosh kapuqi se krena ka boll.

Te me falni qe dola nga tema dy here.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 11-04-2008 mė 08:46

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    I ra rruges qe i bie me shkurt.
    Po nė kėtė rrugėn e shkurtė, u ndal nė Trojė, qė tė nderonte Akilin. Apo nuk ėshtė kėshtu?

Ti mund tė sjellėsh sa tė duash teori tuat, Por Trojėn nuk e loz dot nga vendi.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Qenkan kthy ne personale gjerat ketu.......................po traket kush ishin?pyet ai qe ka hapur temen
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ishin njė fis i pastėr ilir.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti mund tė sjellėsh sa tė duash teori tuat, Por Trojėn nuk e loz dot nga vendi.
    Sa te rroje Greqia e Serbia do kete pune dhe per qahallaret.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po mire bre Zeu, kur te dhashe mendim te shikosh luftene kendezave, nuk te thashe te dalesh vete e te besh "kikirikuuuu". Luftene kendezave nuk e shohin vetem gjelat por edhe njerezit, jo? Pasatj me thua qe te bera une me pupla?

Per kapuc nuk ke nevoje se me ka rene ne sy prej kohesh qe ke (ne avatar).
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sa te rroje Greqia e Serbia do kete pune dhe per qahallaret.

O patriotllar, -keshtu prej argumenteve si e ke hallin?

A ka gje shpresash te shijojme pak nga agrumet e fakteve dikund ne horizont apo vetem shpifje te re mbi te vjetren me nje natyre te pertrire tani edhe si: qehajllak?

A behet me mire te themi se Dardanet ne realitet ishin vetem nje nga fiset e panumerta thrake dhe se nuk kishin lidhje as me ilire as me helene e aq me pak me albane e shqiptare. Keshtu bile arrijme nje pax ignoramus ne lidhje me Trojen dhe nuk kemi pse zihemi me. Ua leme bullgareve.

A do na thuash e kujte vella ishte Troja apo do bejme kinse s'ka akzistuar as njera as tjetra. A kemi ne shqiptaret ndonje pike gjaku trojan diku ne trup apo vetem turqit bullgaret greket italianet franget belget e britanet apo si eshte halli?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 11-04-2008 mė 21:14
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me kadal ere Baptist ce nuk leftonj dot ne te gjithe kategorite. Ja me mbeti leshi i desheve ne fushe. behy djal i mire dhe prodho qylafe.

Adios mes amigos.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me kadal ere Baptist ce nuk leftonj dot ne te gjithe kategorite. Ja me mbeti leshi i desheve ne fushe. behy djal i mire dhe prodho qylafe.

Adios mes amigos.
    ore leri ti ca thone te rrezuarit per deshet e leshet, ti po qe se ke ide se ku mund te jete troja, gjeje! -ideja ime eshte se gjindet ne troje. Mohoje! Se per qylafe nuk te nderroj.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Prefecture.png

Ja kjo eshte prefektuara e Ilirikut nje teresi gjeo-, madje edhe etno-, e politike, e periudhes se Dioklecianit (Restaurator Orbis). -Ne cilen pjese te ketij teritori gjindej Troja?
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Para se te dalim ne gjurmet qe u kemi lene popujve te tjere na duhet te dijme ku e kemi pasur shtepine. Genesa jone vjen nga brigjet e lumejve tane. A eshte Shkumbini Genos? Pse Troja dhe Traket qene organizuar ne Genos? etj etj.

Para se te kete mbetur ne histori si tregtar me vlere, kombi yne duhet te kete patur nje sociosistem te perparuar dhe nje kulture te gjere qe i mundesonte perdorimet tregtare. Pikerisht kjo kulture qe perbledh edhe aftesine per te shprehur mendimet per disa breza, eshte bastardur, zvetenuar, tjetersuar. Pa ftilluar kete pike, me nje fjale ekeonomine e brendshme, nuk mund te shkohet tek marredheniet e jashtme qe jane produkt i potencialit/fuqise intrisike. (merr Shqiperine e sotme po deshe dhe perpiqu te na mbushesh mendjen se ne komandojne me tregun/politiken boterore).

Vendodhja e Trojes (po e perseris per te treten here) kushtezohet nga vendodhja Dardanise. Te dyja jane ne nje ane te brigjeve. S'na ke thene ku e vendos Athinen ne marredhenie me Dardanine.

Vendodhja e Trojes (po e perseris per te treten here) kushtezohet nga vendodhja Dardanise. Te dyja jane ne nje ane te brigjeve. S'na ke thene ku e vendos Athinen ne marredhenie me Dardanine.

Ilire? Car iliresh? Ky eshte trillimi me i shemtuar qe coi kombin tone ne cbiresimin prej kultures se vet.

Ja nje corbe moderne idesh mbi etrusket. Me vika mire qe mbanin mjekra dhije si te Trojes ( me qe ra fjala, kemi nje zone te quajtur Pogon, te kete lidhje me mjekrat? Po fakti qe latini quan "Tragos/Trakos" mjekrat qe latinisht do te thote po ashtu "Dhi"? Po qe mjekrat origjonijne nga origjojne nga Atlantida?) dhe ketu mbaron lidhja e tyre shpirterore me geget. Pjesa tjeter eshte egjipt e hitit. Nuk fajesoj askend. Kjo eshte produkt i cektesise se njohjes se tipareve dalluese te kulturave te hershme qe kane qene ne themel te formimit te kombit tone.
    Dhe nje gje dashamir i qylafit, se ketu ke folur shume hilafe, a mund ta sqarosh bile njeren nga keto, zgjidh cilen te duash vete.
    Aeneas Dardanus

Faqja 29 prej 48 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •