Postim paralel.
Postim paralel.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 06-04-2008 mė 03:42
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Une mendoj se cyla-diare duhet te jete emer shqip i ketij instrumenti frymor.
Aeneas Dardanus
Mos tu duk zberthimi arabisht?
Aeneas Dardanus
Aeneas Dardanus
Ja tek dolem trake sipas mitologjise,dmth vendformimi i popullit shqiptar doli trakia ne kohe shume te lashta e traket paskan qene me te pastrit e eterit 'pellazge', kurse ne hyllinet jemi fis trak ... Traket qe mitologjia pertej shek 13 nuk i permend fare,por supozohet se popullsia para shek 13 te kete qene trake.
Shyqyr qe mitologjia eshte vendi i interpretimeve nga me te ndryshmet e si ka zene ende vendin arkeologjise e antropologjise .
Nga Hylli dalin e shperndahen rrezet e te gjitha rrezet te shpien tek Hylli ...Keshtu thote logjika e Natyres dhe arkeologjia.
Po cyrles mund ti bjere kushdo per qejf,muzika cyrlaike te qeteson .
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
I dobėti nuk ėshtė larguar prej qendrės.
Helenėt nuk ishin "ai i dobėti" dhe nuk u larguan askund. Mbetėn aty nė trojet e veta, derisa nė mesjetė u zhdukėn nga murtajat dhe gjenocidi.
Shiko pak, sa e sa gjėra nga mitologjia greke i kemi ruajtur brez pas brezi, njerėz analfabetė stėrgjyshėrit tanė, ama mitologjinė greke e ruajtėn.
Jo more ,tani me plandose pertoke nga interpretimi siperarsyetues i fakteve historike, sidomos atyre arkeo-antropologjike (meqe nenforumi keshtu titullohet) !
Meqe helenet paskemi qene ne e pastaj u zhdukem ne mesjete,mos ke ne plan ta besh pederastine ne europe me origjine shqiptare,meqe ke hapur edhe nje teme ku thua te verteten mbi degjenerimin helen ?
A e di ti c'eshte nje Hyllin,sesa prova gjaku,gjuhe e zakonesh duhet te kaloje nje individ para se te jete i denje te identifikohet si Hyllin ?
Kaq e veshtire eshte te kuptohet se vetem Aristokracia Hylline e shkuar vale-vale ne Greqi , futi elementet shqiptare e degjenerimi grek apo civilizimi grek ,perfshire gjuhen greke( e vete populli helen ) ndodhi pikerisht per shkak te perzierjes racore qe eshte arsyeja kryesore e degjenerimit dhe civilizimit ne planet ?
Nje Race e Paster nuk krijon Civilizim te fuqishem se per te krijuar civilizim te fuqishem duhet ne radhe te pare ndarja ne shtresa te qarta,pabarazia,kurse nje Race e Paster pertej civilizmir Kanunor nuk mund te shkoje sepse nje race e paster i quan individet te barabarte.
Nje race e paster mund te krijoje vetem njeriun e fuqishem, por per shkak te Drejtesise e Ndershmerise qe karakterizon Njeriun e Fuqishem, Hyj - Njeriun , nuk mund te krijoje kurrfare 'civilizimi te shkelqyer' i cili per tu krijuar ka nevoje per triumfin e padrejtesise e pandershmerise qe vjen nga ndarja ne klasa te qarta te shoqerise,pabuksit e miliarderet.
Shumė krahasim idiot. Helenėt nuk ikėn nga Iliria e tė luftonin kundėr ndonjė fisi indigjen. Helenėt ishin nė tokėn e tyre.
Posi dhe une jam pasardhes i pederasteve helene... a te keqen e mendjes!!!
Kur u krijua kombi helen nuk kishte me asgje te paster Hylline brenda. Hyllinet e Fundit ishin pellazget e Lemnosit e ca qe kishin ngelur ne Beoti e thesali. Hiqe nga mendja kete teori se na degjenerove krejt, e cove Hyj-Njeriun ne varr dhe i vure gurin siper.
Injorant qė nuk di me lexu. Hapi sytė mir o daj e tani fol. Ec mytu analfeb qė s'di me lexu.Meqe helenet paskemi qene ne e pastaj u zhdukem ne mesjete,mos ke ne plan ta besh pederastine ne europe me origjine shqiptare,meqe ke hapur edhe nje teme ku thua te verteten mbi degjenerimin helen ?
Pse po mė kopjon mua???Kaq e veshtire eshte te kuptohet se vetem Aristokracia Hylline e shkuar vale-vale ne Greqi , futi elementet shqiptare e degjenerimi grek apo civilizimi grek ,perfshire gjuhen greke( e vete populli helen ) ndodhi pikerisht per shkak te perzierjes racore qe eshte arsyeja kryesore e degjenerimit dhe civilizimit ne planet ?
Unė nuk jam pasardhės i pederastėve helenė. Unė jam pasardhės i pellazgėve, ku bėnin pjesė gjithė fiset e pastra pellazge, Ilirėt, Thrakėt, Helenėt.Posi dhe une jam pasardhes i pederasteve helene... a te keqen e mendjes!!!
Pederastinė e futėn raca tjera. Helentė ishin dinarikė.
Shiko kėtė temė, e pastaj ndash vėre gurin sipėr e ndash nėn kokė.Kur u krijua kombi helen nuk kishte me asgje te paster Hylline brenda. Hyllinet e Fundit ishin pellazget e Lemnosit e ca qe kishin ngelur ne Beoti e thesali. Hiqe nga mendja kete teori se na degjenerove krejt, e cove Hyj-Njeriun ne varr dhe i vure gurin siper.
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=72731
Injorant qė nuk di me lexu. Hapi sytė mir o daj e tani fol. Ec mytu analfeb qė s'di me lexu.
Po mire mer jo-analfeb kush e ka shkruar kete,ti apo une ?
Sepse Helenėt janė Ilirėt, kurse Graekėt janė Thraekėt.
Kaq e veshtire eshte te kuptohet se vetem Aristokracia Hylline e shkuar vale-vale ne Greqi , futi elementet shqiptare e degjenerimi grek apo civilizimi grek ,perfshire gjuhen greke( e vete populli helen ) ndodhi pikerisht per shkak te perzierjes racore qe eshte arsyeja kryesore e degjenerimit dhe civilizimit ne planet ?
Pse po mė kopjon mua???
Te duket se po te kopjoj ty? Une kam 700 vjet qe mbroj tezen e aristokracise ilire ne greqi,ne fillim pellazget mikenas pastaj,popujt e detit-lufta e trojes e ne fund doret-spartanet kurse ti me thua kopjim.. shih cfare thua :
Ky zhargon u krijua me gjasė nėpėr tempuj e akropole. Dhe shumė vonė arriti tė bėhet gjuhė e popullit, dhe jo krejtėsisht.
Gjuha helene flitej vetėm nė Tempuj dhe Orakuj, dhe nuk ishte gjė tjetėr veē njė zhargon qė ishte krijuar me bazė pellazgishte-ilirishten.
Kush i kishte tempujt e akropolin aristokracia apo plebejt. A nuk ishte ne tempuj qe flitej nje gjuhe barbare te cilen psh ne delf dikush nga te pranishmit(nuk e mbaj mend historine por i shek 5 p,.l.k) e perkufizoi si frigjishte a lidishte?
Gjuha helene eshte pjelle e perzierjes hylline me egjiptiane e fenikas si dhe me popullsi te tjera te panjohura,nderkaq prapashtesa -antos, tregon nderhyrje luvike.
Oburra i bejme te gjithe pellazge dhe ta nxjerrim greqishten e vjeter pellazgjisht dmth shqip.
Unė nuk jam pasardhės i pederastėve helenė. Unė jam pasardhės i pellazgėve, ku bėnin pjesė gjithė fiset e pastra pellazge, Ilirėt, Thrakėt, Helenėt.
Pederastinė e futėn raca tjera. Helentė ishin dinarikė.
Jo more Helenet na dolen fis pellazg tani...Po ku ka pasur ndonjehere fis Helen more,vetem ne mitologji e gjen se fis Helen ska pasur ndonjehere,gjithcka ne greqi eshte e ndotur, hyne nje thes me popuj e me raca, e vete fjala Hellin(jo helen,se quhet hellin ) vjen nga Hyllin.
Helenet ishin dinarike? Cfare quan helene ti njehere,ke popull e cilen histori ka ky popull se je krej i paqarte. A ishin Helene banoret e greqise ne shek 2 p.l.k apo cfare ishin ?
Kur u futen keto racat e tjera qe sollen pederastine dhe cfare race ishin,jo per gje po qe te fillojme te kuptojme cdo te thuash me te vertete.
Shiko kėtė temė, e pastaj ndash vėre gurin sipėr e ndash nėn kokė.
Nuk po ma ve mua po Hyj Njeriut,atij Lloji njeriu qe ka pas banuar keto troje e tani ka degjeneruar,ne 'njeri'..shko lexo dosjen H te Kadarase te mesosh kush eshte Hyj-Njeriu e ke po varros.
Krijoni Kontakt