Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237

Cilat jane kriteret e verteta per tu pranuar ne BE?

Me oferten e fundit te BEse ndaj Sebise per te pershpejtuar hyrjen e saj ne kete bashkesi ne kembim te pavarsise se Kosoves, personalisht kam humbur orjentimin kundrejt kritereve qe nje shtet duhet te permbushe per tu antaresuar ne BE.

Nese luftrat, krimet ndaj njerzimit, perdhunimet, djegjet, strehimi i krimineleve, ekonomia e mbyllur, mungesa e medias se lire, etj nuk pengojne BEne ti ofroj Serbise hyrje te pershpejtuar ne bashkesi, me lind pyetja legjitime; Cila eshte ajo karakteristike e shoqerise Shqiptare qe na heq te drejten e nje trajtimi te njejte?

Ndonse e kam rrotulluar problemin nga te gjitha anet, e vetmja pergjigje qe i gjej pyetjes eshte karakteri jo-kristian i shoqerise sone. Nese arsyetimi im eshte i sakte, po aq i sakte duhet te jete dhe konkluzioni qe kjo pengese eshte e pa-kapercyeshme, e kam te pamundur te imagjinoj se si mund te shpresojme ne shekullin e 21th nje konvertim fetar masiv.

Te gjithe e kuptojme nevojen e gjuhes dipllomatike, por ndoshta ka ardhur koha per nje debat te hapur mbi ēeshtjen ne nivel popullor e politik mbarekombetar.

A eshte BE nje klub kristian?
    A duam ne te konvertohemi?
    A eshte kjo e mundur?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga drity Lexo Postimin
    Me oferten e fundit te BEse ndaj Sebise per te pershpejtuar hyrjen e saj ne kete bashkesi ne kembim te pavarsise se Kosoves, personalisht kam humbur orjentimin kundrejt kritereve qe nje shtet duhet te permbushe per tu antaresuar ne BE.

Nese luftrat, krimet ndaj njerzimit, perdhunimet, djegjet, strehimi i krimineleve, ekonomia e mbyllur, mungesa e medias se lire, etj nuk pengojne BEne ti ofroj Serbise hyrje te pershpejtuar ne bashkesi, me lind pyetja legjitime; Cila eshte ajo karakteristike e shoqerise Shqiptare qe na heq te drejten e nje trajtimi te njejte?

Ndonse e kam rrotulluar problemin nga te gjitha anet, e vetmja pergjigje qe i gjej pyetjes eshte karakteri jo-kristian i shoqerise sone. Nese arsyetimi im eshte i sakte, po aq i sakte duhet te jete dhe konkluzioni qe kjo pengese eshte e pa-kapercyeshme, e kam te pamundur te imagjinoj se si mund te shpresojme ne shekullin e 21th nje konvertim fetar masiv.

Te gjithe e kuptojme nevojen e gjuhes dipllomatike, por ndoshta ka ardhur koha per nje debat te hapur mbi ēeshtjen ne nivel popullor e politik mbarekombetar.

A eshte BE nje klub kristian?
    A duam ne te konvertohemi?
    A eshte kjo e mundur?
    Mos te harrojme se Serbet kane pasur miqesi te mehershme me Evropen, pra marredhenie te ngushta tradicionale me shume shtete te fuqishme evropiane si p.sh. me Francen e cila sot ka nje rol te madh ne BE. Ndersa ne kemi qene armiq me Evropen per 500 vjet, ne Shqiptaret dhe Boshnjaket kemi qene te vetmit prej popujve te Evropes qe kemi perfituar masivisht nga hyrite e islamit dhe te perrallave te arabeve te shek. te 7 per 500 vjet. Perkundrazi une mendoj se evopa eshte laike dhe shume materialiste, kjo bjen 100% ne kundershtim me besimin krishter i cili e lufton me se shumti materializmin. Une nuk mendoj se luan ndonje rol perkatesia fetare por kultura e nje populli por edhe interesat ekonomike, e kulture nuk eshte te mburremi me jeniceret osmane, pra duhet te zgjohemi si popull nga gjumi e mos te jetojme ne endrra te gjakpiresve osmane qysh kemi jetuar deri tani se sja ka pa hajrin as vet turqia jenicereve e xhihadisteve e po ja shohim ne.

Respekt dhe te gjitha te mirat

Tema tė Ngjashme

1. E Verteta
    Nga Albo nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 03-02-2010, 19:57
  2. Berisha: Disa prej mediave, hanxharė tė mafies
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 02:27
  3. E Vėrteta
    Nga valiii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-01-2007, 21:41
  4. Besimi , E Verteta , Llogjika Dhe Fakti.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 23-04-2003, 21:57
  5. E Verteta
    Nga baobabi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •