Me oferten e fundit te BEse ndaj Sebise per te pershpejtuar hyrjen e saj ne kete bashkesi ne kembim te pavarsise se Kosoves, personalisht kam humbur orjentimin kundrejt kritereve qe nje shtet duhet te permbushe per tu antaresuar ne BE.
Nese luftrat, krimet ndaj njerzimit, perdhunimet, djegjet, strehimi i krimineleve, ekonomia e mbyllur, mungesa e medias se lire, etj nuk pengojne BEne ti ofroj Serbise hyrje te pershpejtuar ne bashkesi, me lind pyetja legjitime; Cila eshte ajo karakteristike e shoqerise Shqiptare qe na heq te drejten e nje trajtimi te njejte?
Ndonse e kam rrotulluar problemin nga te gjitha anet, e vetmja pergjigje qe i gjej pyetjes eshte karakteri jo-kristian i shoqerise sone. Nese arsyetimi im eshte i sakte, po aq i sakte duhet te jete dhe konkluzioni qe kjo pengese eshte e pa-kapercyeshme, e kam te pamundur te imagjinoj se si mund te shpresojme ne shekullin e 21th nje konvertim fetar masiv.
Te gjithe e kuptojme nevojen e gjuhes dipllomatike, por ndoshta ka ardhur koha per nje debat te hapur mbi ēeshtjen ne nivel popullor e politik mbarekombetar.
A eshte BE nje klub kristian?
A duam ne te konvertohemi?
A eshte kjo e mundur?
Krijoni Kontakt