Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar mė parė nga Puhiza
    Kjo bote le te shkoje ku te doje. Askush nuk e ka care koken per Shqiperine time, askush, asnjehere. Kur Shqiperia ime (me falni qe perdor kete peremer se ne fakt nuk eshte vetem e imja) donte te shkonte drejt botes, "ata" e kane perzene.
    Kur nje anije mbytet (kupto boten..) bashke me te mbyten edhe kabinat e klasit te pare (kupto superfuqite), edhe kabinat e klasit te dyte... edhe kabinat e klasit te trete...

pershedentje Puhi, kemi kohe pa folur

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,319
    Postimet nė Bllog
    22
    Kjo teme eshte sa paradoksale dhe arrogante ne syte e mi.

Une jetoj ne USA dhe perdite lexoj e degjoj:

Te mbrojme ambientin !
    Te mbrojme ajrin !
    Te bejme planifikim familjar qe te mos mbipopullojme planetin!
    Te mbrojme te drejtat e kafsheve!
    Te mos blejme SUV(makina sportive te medha) pasi harxhojne shume benzine dhe ndotin ambientin !

Njerezit kane arritur deri atje sa ne fushatat e tyre sensibilizuese publicitare perdorin edhe emrin e Zotit Jezu Krisht. Qe te shikoni paradoksin dhe arrogancen e njerezve qe e kane trurin fushe, pergjigjuni ketyre pyetjeve:

1. 2/3 e popullates se kesaj bote nuk kane buke te hane dhe jane ne varferi te plote, askush nuk kujtohet per ta. Aq sa nje shtetas amerikan harxhon ne dite per te ushqyer kafshet e tij shtepiake, me ato te ardhura jam i bindur qe do te ushqente 10 njerez ne bote.

2. Nje kontinent i tere, Afrika, eshte pllakosur nga lufta civile, varferia ekstreme dhe mbart 30 milion njerez te infektuar me SIDA. Askush nuk kujtohet te ndihmoje nje kontinent qe po vdes.

3. Vetem njerezit e pafe e perdorin emrin e Zotit ne fushata te tilla ideologjike. Njerezit nuk e krijuan planetin, keshtu qe nuk kane se si ta shpetojne ate. Zoti nuk predikon mbrojtjen e kafsheve apo te ambientit, perkundrazi, ai u predikon njerezve dashurine per njeri-tjetrin dhe te ndihmojne njeri-tjetrit. Uji i detit, drita e diellit dhe toka ka ushqyer dhe do te vazhdoje te ushqeje njerezimin, dhe ky eshte preokupim i Zotit dhe jo i njerezve. Zogjte as nuk mbjellin e as nuk korrin dhe perseri nuk ngordhin nga urria.

Perpara se te perpiqesh te "shpetosh" planetin, njerezit mbi te gjitha duhet te njohin vetveten perpara se te njohin ate qe i rrethon.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e Inconstant Moon
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    44
    Jane pak ata te cilet nuk vene veten para te tjereve apo edhe ne nje nivel me te tjeret. Ajo qe na shtyn se tepermi eshte fatkeqsisht motoja e krijuar: 'survival of the fittest' (mbijetim i me te fortit). 'Mbijetim' per shume prej nesh ne vendet ku jetojme me nje teknologji te avancuar, shkon shume me larg se 'ushqim, strehe, mbrojtje e te drejtave themelore'.
    I started a landslide in my ego
    Look from the outside
    To the world I left behind
    U2

Ky planet i mrekullueshėm nga dėshtimet, egoizmat, urrejtjet, makuteritė e politikanėve, klerikėve tė tė gjitha religjioneve, nga pseudointelektualėt ėshtė pėr dy tė tretat e popullsisė skėterrė!
    Dikush ka shkruar se nėse vazhdon kėshtu civilizimi do mbytet nė ***** e vet! Njerėzimi ėshtė buzė greminės. Mjafton ndonjė politikan apo marshall- gjeneral i ēmendur dhe jeta mbi tokė mund tė zhduket! Nuk pajtohem me disa konstatime tė tė nderuarit Albo. Vetem nėpėr njerėz Zoti mund ta shpėtojė Tokėn apo gjallesat. Poashtu nėpėr ta mund ti shkatrrojė, por Ai nuk e do njė gjė tė tillė! Ai ua ka lėnė njerėzėve nė vullnetin e tyre, dhe ata kanė zgjedhur negativen, tė keqen, nė vend tė Dashurisė mirėsisė, bashkėjetesės etj.
    Sa mė tepėr qė rritet mirėqenia, aq mė shumė bie humaniteti e mirėsia, e rritet egoizmi, makuteria etj.
    Pasuria shpirtnore ėshtė e vlefshme, por edhe nė vuajtje e mjerim nuk mund tė ēfaqet e jetohet! Nė mjerim vuan edhe shpirti edhe trupi! Dėmtohet edhe shėndeti, e kam lexuar se dėmtohet edhe intelekti!
    Jeta mbi Tokė mund tė bėhet parajsė, sikur tė gjithė tė bėheshin, tė ishin, tė jetonin, e tė pėrhapnin DASHURI!
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    GJITHCKA DUKET SIKUR EVULON, POR NE BRENDESI SHKATERROHET!!

me respekt Abigail

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Pse kaq pesimiste abigail?

Une mendoj se gjithcka evolon, te pakten shpirterisht, moralisht.
    Eshte si ajo puna qe vuajtjet e fisnikerojne shpirtin. Kjo periudha e sotme nuk eshte as me pak e as me shume e ngaterruar nga ato me pare, nga, inkuizicioni, imoralitetet, skllaverite, injoranca, pislleku, lufta, , coroditja e koheve periudha te meparshme.
    Te pakten tani problemet kapen me mprehte se me pare. Njerezit jane me te ndegjgjeshem dhe me ta afte per gjykuar, jane me te zote per te marre vendime per jetet e e tyre.
    Cdo brezi i duket sikur eshte ai me i vuajturi e me ne udhekryq se te paret, gjithmone na duket se e kemi apokalipsin tek pragu.
    Por ne pergjithesi ky shekull eshte shekkulli i kthjellimeve, une keshtu e shoh.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Njeriu do te beje gjithcka (te paimagjinueshme) per te mbijetuar...
    sepse Hollywoodi, do ti shtoje imagjinaten...
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Une mendoj se cdo sistem shkon drejt shkaterrimit,shperberjes.Keshtu edhe me njerezimin.Duhet te jepet energji qe te vazhdoje te eci.Energjine e jep seicili nga ne. Nese seicili do perpiqej te kryente sic duhet detyrat e tij, pjesen e tij te vogel atehere gjerat do ishin ndryshe.
    Laguna Blu

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Drejt gremines !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-08-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    47
    Postuar mė parė nga huggos
    Kur nje anije mbytet (kupto boten..) bashke me te mbyten edhe kabinat e klasit te pare (kupto superfuqite), edhe kabinat e klasit te dyte... edhe kabinat e klasit te trete...
    huggos
    Huggos, po nqs anija fillon te fus uje, dhe per te mos u mbytur duhet te lirohet disa nga pesha e saj. C’fare ndodh???
    be good

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ku po shkojmė???
    Nga Orientalist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-04-2007, 22:46
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57
  3. Dy Vajzat: Nuk Duam Te Shkojme Ne Shtepi
    Nga angeldust nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-05-2005, 12:26
  4. Ushtaret amerikane dezertore: Ne nuk do te shkojme ne IRAK
    Nga [xeni] nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 17:25
  5. Vime nga leshi, shkojme per lesh
    Nga oktapodi31 nė forumin Humor shqiptar
    Postimi i Fundit: 13-10-2002, 02:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •