Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 130
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin

White, s'e ve ne dyshim qe mund te kete nje mungese pune por ka me teper dembelizem. Sa rri neper kafene pse nuk shkon tjetri te kryeje aktivitete qe mund t'i rrisin shancin per t'u punesuar? Dicka tj. qe kam vene re eshte qe hunden e kane teper lart dhe kur s'kane para. Pranojne te rropaten kafeneve dhe te mos ulin hunden ne pune qe ne syte e tyre jane inferiore. Ato dy leke qe kane i bejne rroba dhe kafe.

Pse punojne kur dalin jashte? Epo, ndryshe perfundojne nen ura kurse kur jane ne Shqiperi nen ure s'perfundojne se kane prinderit qe iu japin nje krevat ne nje app. 2+1 i banuar nga 6 vete. Z. na ruaj!!

Femija duhet rritur me frymen e punes, jo te parazitllekut: une en te mesmen isha a vetmja e huaj dhe sinqerisht qe une isha dhe e vetmja dembele qe s'ka bere kurre pune studentesh pasi prinderit e mi e konsideronin si dicka jo dhe aq normale, si detyre per te me mbajtur ato mua. Mirepo prinderit e shokeve dhe shoqeve te mi, ndoshta mund te kishin dhe me teper mundesira financiare dhe prape femijet iu shkonin ne kohet e pushimeve dhe punonin dhe kjo pune qe 15-16 vjeça(duke filluar nga kjo moshe lejohet puna nga ligja).

Blue,
    nenvizimin e mesiperm e kam ber thjesht nga hipokricia e trishtueshme qe ka ne vetvete, sepse qe te gjesh pune ne Shqiperi duhet patjeter te rrish kafeneve, sepse vetem neper kafene i gjen punedhenesit e mundshem (nje drejtor, biznesmen, president firme etj)

kurse per komentet e tjera ke shume te drejte, por mbase sjua ka vrare kepuca kemben akoma...

te uroj gjith te mirat

LZ

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    sepse qe te gjesh pune ne Shqiperi duhet patjeter te rrish kafeneve, sepse vetem neper kafene i gjen punedhenesit e mundshem (nje drejtor, biznesmen, president firme etj)

LZ
    ket keng e kam mesu .......sa din mu nxerr , mama mia .........

e kur vin nga kafenja pritojn me ble nji buk e qojn grun ose nonen nc nc nc nc...........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Une e shoh me teper si ceshtje kulturore kete.Qe te punosh do te thote te jesh edukuar me pune.Edhe kjo "edukate" ka humbur per nje fare kohe tek ne,nqs ka ekzistuar ndonjehere,dhe po shfaqet prape.Babi me ka treguar se shpesh i duhej te punonte te bukepjeksi,nqs donte te shkonte te shihte ndeshjet ne stadium e te blinte bileta per ne kinema.Jo se familja e tij ishte e varfer,por sepse e tille ishte fryma atehere.
    Jam e bindur se tani ka me shume se pak vite me pare studente ne Shqiperi qe punojne,per te financuar vete studimet e tyre.Kjo sepse shanset per te gjet nje mini pune jane me te medha se dikur,po c'eshte me e rendeishmja sepse menyra e jetes dhe te menduarit tek shume te rinj ka ndryshuar.
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    angjelina shum e vertet ....te rijt pritojn me ble buk e le me punu, edhe babai im ka punu me financu studimet e sot jo ...presin lopen e dispores ................deri sa te ju vi qumshti me paqet!
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    angjelina shum e vertet ....te rijt pritojn me ble buk e le me punu, edhe babai im ka punu me financu studimet e sot jo ...presin lopen e dispores ................deri sa te ju vi qumshti me paqet!
    Hm nuk eshte se pertojne apo jane dembele.Se kur familja ka qene vertet ngushte dhe e varfer,femijet dhe te rinjte shqiptare nuk kane pertuar te merrnin 4 rruget,te flinin pyjeve e maleve me debore,te benin kilometra te tera ne kembe per te mbajtur e ndihmuar familjet e tyre.Ne kete aspekt shqiptaret jane punetore te medhenj,kuaj pune!Kete lloj kulture pune nuk e gjen lehte ketej ne Evrope.
    Elegance is an attitude.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Ai qe ka lindur per pune gjen pune ku te doje, por ai qe ka lindur per kafete s'gjen pune tere jeten gjen kafete me shpejt se puna.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    ket keng e kam mesu .......sa din mu nxerr , mama mia .........

e kur vin nga kafenja pritojn me ble nji buk e qojn grun ose nonen nc nc nc nc...........
    po normale se jane lodh shume duke kerku pune ter diten ,

ZOTI JU DHENT RRUG, cte them un

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Duket qe s'je jashte; ketu te rinjte punojne duke filluar nga 15 vjeç gjate pushimeve te veres ose pushimeve nder-dimerore. Pastaj studentet universitare punojne me raste dhe gjate vitit per te paguar studimet. Ne krahasim me rinine e vendit ku banoj, do shockoheshe po te shihje se ca kokrra dembelash jane ne Shqiperi.
    Vertet nuk jam jashte, jam ne Tirane dhe e theksoje. Aty punojne ne ate moshe vetem ne periudhat e sezonit te pushimeve. Ndersa ketu ne Shqiperi fillojne e punojne nga 5 - deri 75, do thuash ti si punoka ajo moshe aq e vogel, shfrytezohen nga familjaret duke dal dhe lypur per te nxjer buken e gojes, duke shitur kausha me bajame neper lokale etj. Ketu ne Shqiperi jane ato statistika qe rinia ri pa pune pasi asnje nuk eshte i siguruar dhe i regjistruar ne Sigurimet Shoqerore per te deklaruar pagesen dhe ti mbahen taksa qe neser pasneser do ti duhen per te perfituar nje pension. Shqipetaret nuk jane cilesuar me asnje vend te botes si dembela dhe pertac per pune, po jane nje popull qe ajo pune ja ngre nje fije imazhin ne Europ dhe Bote. Ne qe po te shkruajme jemi nje rini Shqiptare qe kemi studiuar dhe ne te njejten kohe kemi punuar, as une nuk e kam dashur punen kur isha student, jo se me vinte zorr nga shoqeria apo nga opinioni publik po se doja te dilja me nje mesatare te larte qe te beja +2-shin. Po mos te merja +2 per mua nuk kishte asnje vlere shkolla, po fati dhe vullneti im me beri qe dhe te punoja dhe te merja studimet me nje mesatare te larte. Nuk kam turp te them ketu qe kam punuar dhe si kamarier apo si ndihmes hidraulik apo ndihmes elektricist. Deri sa gjeta nje pune qe me pershtateje ne profilin qe studioja, dhe sot qe jam dhe inxhinier tek nje nga kompanite me te madhe ne Shqiperi per telefonin. Njeriu e zgjedh vete jeten dhe punen, dhe mos krijo ide te pergjithshme se ke pare disa persona dhe je habitur, vertet ketu tek ne eshte nje cik e tepruar ndenjia ne lokal, pasi jam dhe une nje nga ato qe ulem ne kafe dhe ri me ore. Po nuk jemi parazit dhe ne qe rim me ore te tera sepse kemi punuar dhe vazhdojme te punojme, keshtu si une ke shum te tjere.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Blue,
    nenvizimin e mesiperm e kam ber thjesht nga hipokricia e trishtueshme qe ka ne vetvete, sepse qe te gjesh pune ne Shqiperi duhet patjeter te rrish kafeneve, sepse vetem neper kafene i gjen punedhenesit e mundshem (nje drejtor, biznesmen, president firme etj)
    Deri diku e ke thene mire. Po Bluja nuk e di qe te fillosh nje pune sa me minimale ketu ne Shqiperi duhet te kesh nje njeri te ngritur dhe me nje stat te lart. Nuk e shikon Bluja se si presekutohet rinia e afte per pune dhe futet i pa afti. Normale qe ketu nis lekundja tek njeriu fillon e krijon pesimizem, nuk jam i afte per kete nuk jam per ate, ajo mendje eshte aq e vogel sa po tu fiksua nje gje ne tru eshte shum e veshtire ta largosh. Dhe prap ndonjeher them jane shum te forte, qe lene profesionin e tyre dhe punojne ne ndertim. Po nuk eshte turp nje i diplomuar te punoje kamarier apo ngarkim shkarkim tek dogana. Ketu ne Shqiperi nuk funksionon asnje zyre pune ligjore qe kur diplomohesh te te ndihmoje te gjesh nje vend pune apo te te japin nje shtys. Keto nuk i ngre njeri si pika, po tani nuk do dalin pronaret hajde se kemi nevoje per punetor. Duhet te kete nje vend ku te referohen dhe te adresohen qe filan vend kerkon punojes, po vetem me nje gazet Çelesi nuk mund te gjesh pune, se te gjitha faqet jane te mbushura kerkojme kamarier, kamariere me eksperienc pune, kerkojme furnitor etj. Ateher perse sakrifikuam kaq vite per te perfunduar studimet, per te gjetur nje vend pune qe na pershtatet me profesionin qe morem nga bangat e shkolles. Nejse nuk dua te zgjatem po vetem nje pyetje do i drejtoje Blue Sky, hajde jeto 6 muaj ne Shqiperi, dhe me diplome te huaj dhe shikoje sa e thjesht apo e veshtire eshte te zesh nje pune qe te ndjehesh mire me rrogen dhe vleresimin qe te bejne ? Une te garantoje qe nuk do rish dot as dy dite sepse te shkelin dhe se merr kurr ate qe meriton, dhe hajde te gjesh pune duke futur ne levizje gjith fisin te futen mik. Kalofshi mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga E=mc² : 19-10-2008 më 09:09

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    po mir ja bojn mer qe dalin neper klub,me nejt ne shpi ska drita
    me u menu burri 20 here per te pi nje kafe ska lezet!!hallet i mysin shqiptaret,po ata nuk hyn ne stress si bejn te tjereta fusin nje dopjo e kalon cdo gjo

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  5. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •