Nese nuk je pjese e problemit nuk je as pjese e zgjidhjes se tij .!!
Nese nuk je pjese e problemit nuk je as pjese e zgjidhjes se tij .!!
skerdigodo@hotmail.com
Ketu ka nje problem. Si fillim nuk e shikoj ku qendron "Tema".
E dyta nje kundershembull qe e hedh poshte universalitetin e citimit tend :
"Nqs une nuk ndos ambientin. Hedh plehrat ne ricikluesin perkates. Perdor biciklete. Kujdesem te mos harxhoj energji dhe uje kot. Bej dmth te gjitha keto gjerat qe bejne ambientalistet e zokonshem. Nuk bej pjese te ndotesit, por sidoqofte jap parreshtur kontributin tim per ambient te paster. Nuk bej pjese ne problem po kontribuoj vazhdimisht ne zgjidhjen e tij."
Kam frike se do keshe cituar gabim Harris... e sakta ne fakt eshte:
NESE NUK JE PJESE E ZGJIDHJES, ATEHERE JE PJESE E PROBLEMIT...
{Sugjerohet energjikisht te rishikohet "Tema"}
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Force-Intruder : 07-02-2008 mė 14:31
Shum Drejte. Po sqe fshatar, je qytetar.
Po sqe i lare, je i pa shplare.
Po sqe i bukur je si flutur.
Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.
Nuk mendoj se ka vlere kjo thenie filozofike. Ka plot raste dhe shembuj qe kur nuk je pjese e problemit je pjese e zgjidhjes se tij. Te marim rastin e Kosoves psh:
Amerika nuk ishte pjese e problemit te Kosoves. Pjese e problemit te Kosoves ishte Europa pasi ajo e la ate nen Serbi ne vitin 1913. Por, ne 1999 ishte insistimi i madh i Amerikes qe te zgjidhej ēeshtja e Kosoves e, edhe sot eshte po Amerika qe kembenguli e para per Pavaresine e Kosoves.
Perveē ketij shembulli ka dhe plot te tjere. Pra ajo qe ke thene August bie poshte.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Ehh, ketu ne fakt shprehja me te cilen eshte nisur edhe tema nuk eshte e goditur, ose ndoshta Augusti ne postimin e tij te ardhshem do te mund te na shkruaj se cfare ka dashur te thote dhe se cili eshte qellimi i shprehjes me te cilen ka hapur kete teme.
FI ka dhene nje shembull qe verteton te kunderten e kesaj shprehje.
Nuk jam pjese e problemit - nuk eshte = me - nuk jam pjese e zgjidhjes se tij.Nese nuk je pjese e problemit nuk je as pjese e zgjidhjes se tij!
Sikunder
Nese nuk jam pjese e zgjidhjes - Jo Domosdoshmerisht - Nuk jam pjese e problemit.
Shembuj te thjeshte...
Nuk jam pjese e problemit - nuk eshte = me - nuk jam pjese e zgjidhjes se tij.
-Ne nje rruge me sens unik - Une jam ne sensin e duhur, ti je ne sens te gabuar. Une nuk shkaktova bllokimin e rruges, ti e shkaktove. Gjithsesi mund t'i jepet zgjidhje; une hap rrugen (ndodh shpesh ne lagjen time).
Nese nuk jam pjese e zgjidhjes - Jo Domosdoshmerisht - Nuk jam pjese e problemit.
-Une kam parkuar ne mes te rrugices se lagjes, kam ikur per te pire nje kafe(nuk jam prezent,nuk zgjidh gje). Mirepo 4-5 makina qe duan te dalin s'dalin dot se jane te bllokuara nga makina ime. Problem.
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt