Araknofobi (frike nga mrimangat)
Klaustrofobi (frike nga hapesirat e ngushta)
Aerofobi (frike nga fluturimet)
Sociofobi (frike nga vleresimi negativ i shoqerise)
Agorafobi (frike nga hapesirat e gjera)
Acrofobi (frike nga lartesite)
Ofidiofobi (frike nga gjarperinjte)
Monofobi (frike per te mbetur vetem)
Karcinofobi (frike nga kanceri)
Brontofobi (frike nga elemente klimatike si vetetimat)
Ksenofobi (frike nga aje qe ehte e huaj)
Nekrofobi (frike nga vdekja)
Akluofobi (frike nga erresira totale)
Tjeter
Asnje
Une vuaj nga ajo fobia pare , o zot sa te peshtira jane ..
S'kam asnje interes. Dhe ketu s'kam qene te Empire bldg. E shof ne foto NY nga lart.
Kur po shifja per apt te ri para ca muajsh, pashe ca qe jane muret me xham nga dyshemeja ne tavan. Ai pooo, une joooooo. E tmerrshme, si mund te jetoje njeriu ashtu - ja u thye xhami dhe dole matane? LOL.
Ajo fjalia jote e fundit me dha dritherima, seriously.LOL.
Uuu po pune e madhe! Nese do bija, nje Dhi me pak around. Jane shtuar aq shume keto kohet e fundit, saqe nuk ben diference nje me pak. : D
Se ma kujtoi Izadora, qe i kam frike bubat. Po me arsye ama, se me ka kaēur nje here ne kavile nje bub kur isha e vogel. Edhe une kam respekt e nderroj rrugen nese shoh nje. Ose kur me vjen ndonje afer, mbyll syte per te mos realizuar afrimitetin e padeshiruar.![]()
lartesit i kam tmerr me meren mend kur jam shum lart me hypen paniku![]()
Kur e ke kėmbėn jashtė gremines ėshtė e lehtė tė japėsh kėshilla
Eldushka e njejta gje i ka ndodhur edhe mamit tim kur ishte e vogel e qe atehere i kishte tmerr kafshet..deri kur vendosa une te merrja nje mace, me tha o mua o macen se perndryshe nuk futem te shtepia jote, ultimatum moedhe une si kokeforte qe jam e mora macen, i kerkova te rrinte ca dite tek mua gjasme sikur kisha nevoje per ndihme, pak me takt dhe me shuuume durim arrita ti mbushja mendjen qe nuk kishte arsye pse te kishte frike nga nje kafshe kaq te pafajshme derisa u mesua dhe tani madje eshte shume e afeksionuar. Morali cdo fobi apo frike duhet ta perballosh per ta mposhtur.
![]()
Shume e vertete qe nis e ke frike kafshet pastaj. Une thjesht i kam si bezdi, jo dhe aaaaaq tmerr. Mbeska ka nje macok e puuuh ca kam hequr deri sa u mesova ta perkedhelja e merrja me te mira qe te me pozonte per fotografi. Tani nuk jam aq frikse, po ama ngrij icik nese ndonje bub me vjen afer ose tentoj te mos mendoj qe e kam afer. Por po me erdhi ndonje bub me vrull afer, ja marr ne kthese cdo sopranoje.![]()
Eshte dicka qe ti se ne kontrroll .Morali cdo fobi apo frike duhet ta perballosh per ta mposhtur.
Me ka ndodhur qe te shoh qen dhe ti mbush vetes mendjen
Ti nuk ke frik , injoroje , mos shiko, je vetem ti dhe rruga , mos e le bubin(sic tha eldushka ) te fitoi , behu e fort etj etj
Fakt qe bubi mu afrua dhe i zoti duke me then nuk te ben gje , nuk kafshon ,mos ik me vrap
Edhe une e zverdhur dhe me zemren qe po me dilte nga kraharori i thashe qe thuaj edhe ti bubit mos te afrohet![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
Krijoni Kontakt