Close

Rezultati i Sondazhit: ēfare fobishe keni?

Votues
14. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Araknofobi (frike nga mrimangat)

3 21.43%
  • Klaustrofobi (frike nga hapesirat e ngushta)

2 14.29%
  • Aerofobi (frike nga fluturimet)

0 0%
  • Sociofobi (frike nga vleresimi negativ i shoqerise)

0 0%
  • Agorafobi (frike nga hapesirat e gjera)

0 0%
  • Acrofobi (frike nga lartesite)

2 14.29%
  • Ofidiofobi (frike nga gjarperinjte)

3 21.43%
  • Monofobi (frike per te mbetur vetem)

2 14.29%
  • Karcinofobi (frike nga kanceri)

2 14.29%
  • Brontofobi (frike nga elemente klimatike si vetetimat)

0 0%
  • Ksenofobi (frike nga aje qe ehte e huaj)

0 0%
  • Nekrofobi (frike nga vdekja)

1 7.14%
  • Akluofobi (frike nga erresira totale)

1 7.14%
  • Tjeter

1 7.14%
  • Asnje

2 14.29%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 101
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    A kan lidhshmeri fobit me stresin, ose me mir ku eshte dallimi i stresit dhe fobive. Menimi im eshte se nese ke fobi pastaj kalon ne stres.
    Edhe une me mendoje ashtu se nga fobia apo frika derivon stresi apo shqetesimi.

Por ndoshta shqetesimet perveq nga frika,, mund te kene edhe ndonje burim tjeter.
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin
    Edhe une me mendoje ashtu se nga fobia apo frika derivon stresi apo shqetesimi.

Por ndoshta shqetesimet perveq nga frika,, mund te kene edhe ndonje burim tjeter.
    Duke u bazuar ne fobin ndaj kancerit, une mendoj se nuk ka asnje person qe eshte i sigurt ndaj kesaj smundje. Dhe ketu nuk besoj qe mund te ket fobi, por ndoshta fobia eshte se personi qe ka fobi frigohet mos eshte i semur nga kanceri. Sepse veq si frig une besoj se te gjith e kan kete frig per vet faktin se asnje nuk eshte i sigurt dhe gjithashtu eshte nje semundje e pasherueshme dhe fatale.

Per kete edhe e kisah te pakjart, madje edhe tash e kam kete mendim por saktesisht nuk po e di si eshte kjo fobi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-07-2007
    Postime
    92
    si mund ta shėrojmė fobinė e shoqėrisė sepse unė i kam tė njėjta simptomat e kėsaj sėmundje? Ekziston ndonjė terapi e posaqme pėr kėtė ? Ju lutem mė ndihmoni!!!

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    A kan lidhshmeri fobit me stresin, ose me mir ku eshte dallimi i stresit dhe fobive. Menimi im eshte se nese ke fobi pastaj kalon ne stres.
    Se kisha vene re kete pyetje tenden altruist, me kishte shpetuar.
    Ne baze te njohurive te mia, fobia ben pjese ne familjen e ērregullimeve te ankthit. Te gjithe njerezit pa perjashtim perjetojne ankth i cili mund te perjetohet jo njesoj nga te gjithe. Pra perjetimi i ankthit eshte i ndryshem per njerez te ndryshem. Ai mund te perjetohet ne formen e pasigurise, tensionit, stresit, humbje te perqendrimit, probleme me gjumin, etj.
    Ne rastet kur ankthi behet pengese serioze ne realizmin e aktiviteteve te perditshme dhe si rezultat mosfunksionimin normal te jetes per nje kohe te caktuar, atehere mund te themi se kemi te bejme me nje ērregullim ankthi.

Citim Postuar mė parė nga besart halimi Lexo Postimin
    si mund ta shėrojmė fobinė e shoqėrisė sepse unė i kam tė njėjta simptomat e kėsaj sėmundje? Ekziston ndonjė terapi e posaqme pėr kėtė ? Ju lutem mė ndihmoni!!!
    Perafersisht 2% e popullsise vuan nga fobia sociale. Bashkeveprimi me njerezit, apo formimi i lidhjeve per kete grup individesh eshte terrorizues dhe kjo i ben te shmangen.
    Tipari kryesor i fobise sociale eshte frika e dukshme dhe e qendrueshme nga situatat sociale ne te cilat personi ndihet tej mase ne siklet dhe i turperuar.
    Ekspozimi ne keto situata apo sjellje sociale provokon ankth te menjehershem.
    Tek individet me te rinj se 18 vjeē simptomat duhet te zgjasin te pakten 6 muaj, para se te diagnostikohet me fobi sociale.
    Keta individe perjetojne frike, shqetesohen dhe turperohen pasi mendojne se do te gjykohen si te ēmendur, apo te dobet, te ngathet, dhe te paafte per t'u shprehur nga te tjeret. Ata gjithashtu kane frike te flasin ne publik, sepse mendojne se te tjeret do vene re dridhjet e duarve, apo te zerit te tyre. Ata shmangin te ngrenet, te piret, apo te shkruarit ne publik gjithashtu.
    Adoleshentet dhe te rriturit e kuptojne qe frika e tyre eshte e tepruar dhe e paarsyeshme.
    - Simptomat me te dukshme jane: tronditje, dridhje, djersitje, shqetesime gastrointestinale, diarre, tension muskulor, terheqje, konfuzion.

- Individet me fobi sociale te pergjithesuar kane shume gjasa te shfaqin deficite te aftesive sociale dhe te kene demtime serioze te funksionimit social dhe profesional.

Ekzistojne menyra te ndryshme te trajtimit. Ekzistojne qendra qe ofrojne psikoterapi dhe keshillim. Mundesia e trajtimit mund te jete ne grup ose edhe individualisht. Mund te jene te nevojshme disa seanca sikunder nje trajtim disi me i gjate, kjo varet gjithmone nga niveli i ankthit si dhe gjendja e individit.

Nese ju perpiqeni ta trajtoni vete kete problem, atehere eshte e nevojshme qe te kuptohet qe perballja me ankthin tuaj eshte e paevitueshme. Kjo mund te sjelle simptomat e lartepermendura, por kjo s'duhet t'ju nderpres deshiren per te vazhduar me tej.
    Teknika te ndryshme qe mundesojne kontrollin dhe zbutjen e simptomave dhe sherbejne njekohesisht edhe si relaksuese mund te jene: meditimi, joga, relaksim i muskujve, kontrollimi i frymemarrjes. Gjithashtu aktivitete fizike, vrap ose ecje ne vende me gjelberim dhe ajer te paster, palester ose ne pamundesi ushtrime qe realizojne konsumim adrenaline jane te dobishme, etj.

Gjithsesi nese gjendja ne te cilen ndodheni eshte shqetesuese per ju edhe mbasi te keni kryer te gjitha keto, une do ju keshilloja te benit disa seanca me njerez te specializuar.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660

Frika Juaj Ekstreme (fobia ) Nga?

FOBIA eshte frika ekstreme joracionale per dicka qe prezanon tmerr per personin qe e vuan ,dicka qe persona te tjere e perjetojne pa ndonje crregullim psikologjik te vecante.Personi i cili e vuan fobine eshte koshient qe ky objek ndoshta nuk prezanton ndonje rrezik real po nuk eshte i afte ta parandaloje,eshte me e forte se ai.Ankthi qe perjetohet kur jemi ne kontakt me objektet qe na e provokojne fobine ka keto sintoma fiziologjike.
    1)TAKIKARDI(rrahje te pershpejtuar te zemres)
    2)VJELLJE
    3)SHQETESIME GASTRITIKE, URINARE
    4)DIARRE
    5)NDJENJE MBYTJEJE(na mungon fryma)
    6)SKUQJE
    7)DJERSE TE TEPERUARA
    8)DRIDHJE TRUPI
    Pra ndihemi shume keq dhe deshira jone e vetme eshte largimi nga keto objekte qe na provokojne kete siklet.
    Fobia mund te jete nga nga krijesa apo fenomene te ndryshme ,nga kafshet,nga fenomene natyrore, nga siklete shoqerore etj.

Disa tipe fobish qe hasen me shpesh:

ARAKNOFOBA (frika nga merimangat)
    KINOFOBIA (frika nga qente)
    AILUROFOBIA (frika nga macet)
    SKOTOFOBIA (frika nga erresira)
    HIDROFOBIA (frika nga uji)
    BRONTOFOBIA (frika nga stuhite,bubullimat)
    AKROFOBIA (frika nga lartesite)
    EMOFOBIA (frika nga gjaku)
    AVIOFOBIA(frika nga fluturimi me avion)
    KLAUSTROFOBIA(frika nga vendet e mbyllura,ashensoret,tunelet )
    DISMORFOFOBIA(mospranimi i trupit tend,ose nje pjese te tij duke e konsideruar te papranueshme apo te pa shikueshme)
    Ka dhe te tjera qe nuk permenden ,une pershembull kam fobi gjarprinjt ,vec tu degjoj emrin dridhem e tera .

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    brontofobia, dhe aviofobia.
    Keto te dyja.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Nnė nuk do tė ngjitesha nė maje tė minares sė xhamisė. Qenkam akrofob.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    IslamoFobia - Frikė ndaj besimit Islam
    KrishtėrizmėFobia - Frikė ndaj besimi Katolik-Krishter.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Nuk paskam asnje frike ekstreme, shyqyr
    La vita č bella...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    une pershembull kam fobi gjarprinjt ,vec tu degjoj emrin dridhem e tera .
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kundra Ateizmit !
    Nga _Mersin_ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-05-2011, 06:26
  2. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  3. Dy mėnyra pėr ta njohur Krijuesin
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:31
  4. A duhen respektuar shenjat e mira/kėqija?
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-09-2008, 17:29
  5. Shenjat e Kijametit
    Nga Shėn Albani nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-02-2003, 12:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •