Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 148
    beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    kjo ndodh se dy te lidhur me mbleseri jane me te ftohte mes tyre, i kane bashkuar te tjeret, jane me formal. Dhe kjo çon ne nje mardhenie te qendrueshme por jo domosdoshmerisht te lumtur, ndonjhere dhe te ndrydhur, se nga ne eshte turp te ndahesh.
    Dy te lidhur me deshiren e tyre, me iniciativen e tyre, e kane me te lehte te kuptojne kur dashuria ka marr fund, dhe i japin fund lidhjes.
    te pakten kjo eshte pershtypja ime, e kam menduar shume here kete gje.
    Shume dakort me ju. Jame i te njejtit mendim deri ne nje fare pike edhe pse ka dhe raste te pakta ku nga mbleseria te linde dashuria.
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    le te jete e qyteteruar sa te doje mbleseria, perseri ekziston presioni psikologjik i familjes. Nuk nenkuptoj detyrim me kete presion, por femija sugjestionohet lehtesisht nga kembengulja e prinderve. E kam provuar vete, nese te vihen mame e babe, gjysh e gjyshe e te nisin te te shpjegojne arsyet pse duhet ta marresh ate gocen , ne ambientin e familjes, gati gati te prishet mendja.

dhe nje gje kam vene re une, se si ata te marre me mbleseri jane shume te ftohte me njeri tjetrin, nuk te lene pershtypjen e nje çifti spontan dhe te dashuruar.

Prinderit e mij, te dy te lindur ne Tirane, jane martuar diku andej nga vitet 70-te. Jane martuar ne nje kohe kur martesat me mbleseri ishin po aq normale sa edhe ato me dashuri (te pakten per Tiranen kjo). Une uroj qe me gruan time te kem te njejten lumturi dhe harmoni sic kane pasur prinderit e mij deri tani ne jete. Dhe kjo jo vetem per prinderit e mij, por shume e shume familje te tjera qe njoh dhe qe u ka shkuar jeta vaj edhe pse jane martuar me mbleseri. Eshte e veshtire. Dakort e veshtire eshte, nuk e mohoj. Por eshte me e lehte se sa te jetosh jeten VETEM. Eshte mese normale qe te gjithe do te donim qe te lidheshim perjete me dike qe na dashuron dhe e dashurojme. Por ja qe per disa nuk ndodh keshtu. Atehere c'duhet bere?! A nuk ja vlen te sakrifikosh qe te lidhesh me dike me shpresen se neser pasneser mund te krijosh nje familje dhe te gjesh dhe ti dashurine qe te ka munguar?! E thashe dhe me lart. Sot mbleseria duhet pare ne nje pikpamje me liberale dhe humane. Nese mendon se me personin qe njeh ke gjera te perbashketa, atehere sdo ishte e gabuar sikur keto marredhenie te reja te kerkosh ti zgjerosh me tutje. C'fare po humbet ne fund te fundit?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    Tragjedia eshte se keto qe une them nuk ndodhin atje ku sipas jush pula ha gure por ne zemer te qytetin ...... Eshte per te ardhur keq sepse ne syte e botes duken njeres te qyteteruar qe dine te flasin per kulture por kur puna vjen tek femijet e vet ... ndryshon puna !

Ku ha pula gure nuk ishte vetem ne kuptimin e nje zone te caktuar, por me teper ishte e lidhur me mentalitetin e disa njerezve te cilet mund ti gjesh kudo. Ne lidhje me temen e dhashe mendimin serisht pak me lart.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Pse jeni kaq kunder mbleserise nje her ju, kur shikojme gjithmone e me shum keto flirtet e chateve te kthehen ne shkembime nr telefoni etj etj. A nuk eshte njelloj deri diku, por te pakten kur ke te besh me mbleserine gjerat jane me reale, ndersa me keto "mbleserite e chatit" eshte njelloj si te luash ruleten ruse, se bie pre e ndonje maniac apo ku ta di un cfare tjeter. Pastaj nuk jemi ne frut i nje martese me mbleseri (jo te gjithe kuptohet) .... thua kaq te ftohte te ken qene me njeri-tjetrin prinderit tane?! Mos flisni kaq prere, se tek e fundit edhe dike qe ti thua jeni lidhur me dashuri, a nuk ishte dikush si fillim qe u prezantoi, dhe pastaj ishit po ju qe vendoset per dicka me shume. E njejta gje edhe me mbleserine, vetem se ne kete rast kapercehet ajo faza e te qenit thjesht "shoke te mire".

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Ne pergjithsi zgjasin deri ne vdekje
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga angel_ j Lexo Postimin
    Pse jeni kaq kunder mbleserise nje her ju, kur shikojme gjithmone e me shum keto flirtet e chateve te kthehen ne shkembime nr telefoni etj etj. A nuk eshte njelloj deri diku, por te pakten kur ke te besh me mbleserine gjerat jane me reale, ndersa me keto "mbleserite e chatit" eshte njelloj si te luash ruleten ruse, se bie pre e ndonje maniac apo ku ta di un cfare tjeter. Pastaj nuk jemi ne frut i nje martese me mbleseri (jo te gjithe kuptohet) .... thua kaq te ftohte te ken qene me njeri-tjetrin prinderit tane?! Mos flisni kaq prere, se tek e fundit edhe dike qe ti thua jeni lidhur me dashuri, a nuk ishte dikush si fillim qe u prezantoi, dhe pastaj ishit po ju qe vendoset per dicka me shume. E njejta gje edhe me mbleserine, vetem se ne kete rast kapercehet ajo faza e te qenit thjesht "shoke te mire".
    nese nuk e ke vene re, ketu flitet per mbleseri reale dhe dashuri reale , jo budalliqe chati.

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Lidhjet me mbleseri me duken sikur behet pazar me jetet e Njerzve!!!

Ky eshte i mire...ai eshte i pasur....ai tjetri ka familie te mire....he ke do blesh (ZGJEDHESH)????
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Ne kete jam dakort me xfiles kur thote qe ajo lloj lidhje eshte shume me e ftohte. Brooklyn2007 per ate qe po flet ti do ishte in the perfect world por ja qe ne fakt nuk ndodh ashtu sepse ato familje qe do ta dine qe ju do dilni, do te thone ok te dilni per kafe nja 2 here dhe pastaj duhet te thuash po apo jo. A mund ta njohesh nje njeri me dy here te dale???????? Te gjithe behen engjej ato dy here, si meshkujt dhe femrat. Ketu po flasim per nje jete te tere, jo per nje jave apo nje muaj. Lidhjet me "mbleseri" mund te zgjasin me shume se shqiptaret kane mentalitetin qe po u ndane do fusin ne sherr familjet dhe ata qe i njohen me njeri-tjetrin. Edhe pse mund te jene raste te rralla qe dashuria lind me vone, prape nuk eshte si ajo dashuri qe ka lindur para se dy njerez te bashkohen. Pikerisht nga ajo ftohtesi po arrijne cifte te tera qe po ndahen tani sepse ose burri ose gruaja po gjejne dike jashte marteses qe i bejne te ndihen me mire dhe jur rreh zemra dhe jo thjesht si nena apo babai i femijeve te tyre.

Po eshte shume e veshtire te gjesh nje njeri tamam sidomos kur je ne emigrim dhe jo ne vendin tend, por perseri eshte me mire te presesh dhe te gjesh dike per te cilin/te cilen mezi sa pret t'i shkosh ne darke ne shtepi, se sa dike qe thjesht ndan nje krevat, ca femij dhe accountin ne banke.

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin
    Ne kete jam dakort me xfiles kur thote qe ajo lloj lidhje eshte shume me e ftohte. Brooklyn2007 per ate qe po flet ti do ishte in the perfect world por ja qe ne fakt nuk ndodh ashtu sepse ato familje qe do ta dine qe ju do dilni, do te thone ok te dilni per kafe nja 2 here dhe pastaj duhet te thuash po apo jo. A mund ta njohesh nje njeri me dy here te dale???????? Te gjithe behen engjej ato dy here, si meshkujt dhe femrat. Ketu po flasim per nje jete te tere, jo per nje jave apo nje muaj. Lidhjet me "mbleseri" mund te zgjasin me shume se shqiptaret kane mentalitetin qe po u ndane do fusin ne sherr familjet dhe ata qe i njohen me njeri-tjetrin. Edhe pse mund te jene raste te rralla qe dashuria lind me vone, prape nuk eshte si ajo dashuri qe ka lindur para se dy njerez te bashkohen. Pikerisht nga ajo ftohtesi po arrijne cifte te tera qe po ndahen tani sepse ose burri ose gruaja po gjejne dike jashte marteses qe i bejne te ndihen me mire dhe jur rreh zemra dhe jo thjesht si nena apo babai i femijeve te tyre.

Po eshte shume e veshtire te gjesh nje njeri tamam sidomos kur je ne emigrim dhe jo ne vendin tend, por perseri eshte me mire te presesh dhe te gjesh dike per te cilin/te cilen mezi sa pret t'i shkosh ne darke ne shtepi, se sa dike qe thjesht ndan nje krevat, ca femij dhe accountin ne banke.

Po pra prandaj shkojn keq prinderit tane se jan martu me dashuri o deada.

eshte e vertet se duhet kohe te njofesh nje njeri dhe pse koha ste del kurre.

dua te shtoj vetem se me para kjo lloj martese ka qen shume pozitive ne shqiperi kurse tani jo qe eshte shume e rradhe po qe eshte shume e demshme
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anëtarësuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090
    Meqe po permendni per nje lidhje me ane te mbleserise po permend nje fakt qe ka te beje dhe me njohjen ne chat dhe me ane te nr te telefonit kur ngateroni nje nr tel dhe njiheni me dike (Po flas per ne Usa) dhe eshte vertetuar qe keto lidhje nepermjet tel kan qene lidhje shume te forta dhe kan perfunduar ne martesa dhe kan qene me shume solide sesa nje lidhje dashurie dhe me pas e perfunduar ne martese .. gjithsesi po flasim per nje kontinent tjeter dhe nje Psikologji te ndryshme me ate qe perjetojme ne.

Me respekt AuGuSt
    skerdigodo@hotmail.com

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  2. Përse na duhet Mendimi?
    Nga AuGuSt_ në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 27-11-2007, 14:09
  3. Mendimi juaj për veten dhe mendimi i të tjerëve për ju
    Nga hope31 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 04-10-2006, 17:59
  4. Mendimi Ekstrem
    Nga green në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-11-2004, 11:28
  5. Mendimi demokratik në vitet '30
    Nga erzeni në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-10-2002, 02:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •