Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 68
    :::::****::::::
    Anëtarësuar
    05-03-2003
    Postime
    194

Hapat e parë të programimit

pershendetje cuna.
    Desha te bej nje pyetje per programuesit shqiptare.
    Une per vete kam filluar te mesoj programimin copa-copa sipas kerkesave te universitetit, pra pa ditur rrugen qe duhet te ndjek nje programues per te arritur ta ndjeje veten e tij qe eshte i afte te beje dicka.
    Prandaj kursejeni pak kohe te na shkruani hapat dhe rrugen qe duhet te ndjek nje student per te hyre ne boten e madhe te programimit me lehtesi dhe per te notuar ne ate bote me ndjenjen se po perfiton dicka nga e gjithe kjo rruge.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    pershendetje flashmx ...!!!

une jam ardi e vi nga nqyteti i pogradecit besoj se e di ku bie ... qe ne moshen 12 vjecare kam filluar te programoj programe te shkurtra ne GWBasic pasi pata fatin te se babain e kisha drejtor ne nje ndermarje e kishte nje kompjuter qe tani duket qesharak..!! programe te tipit a = 3 , b = 5, p= a*b, s=a+b, PRINT "prodhimi eshte ";p;" shuma eshte ";s
    run
    gjera te tilla pastaj fillova QBasic i cili me ndihmoi shume per te kapur idene e programimit e se si programimi funksjononte DHE MENDOJ SE KY ESHTE HAPI ME I MIRE E ME I RENDESISHEM PER TU MARE NE PROGRAMIM... me pas kam studjuar Paskal te cilin tashme e kam pothuajse haruar fare per here te fundit e kam perdorur ne shqiperi para 3 vjetesh kur kam ardhur ne usa mundesia me e avancuar ne teknologji me ndihmoi te hedh hapa te mira ne visual programing duke perdorur visual studio PRA AJO CKA DUA TE THEM INTERESIMI EDHE STUDIMI ESHTE NJE HAP TJETER THEMELOR QE TE HAP NJOHURITE ME TEJ (megjithese disa here kur di shume gjuhe te behet nje corbe ne koke qe nuk di se ca te besh me pare ) pastaj hapi tjeter qe per mendimin tim nuk eshte i fundit po po e rendit si te fundit eshte aftesite e tua edhe imagjinata tuaj per te aritur ate cka kerkoni pasi cdo dite e cdo ore informohesh me gjera te reja e sa me shume efikase po gjeja me e rendesishme eshte DESHIRA JOTE PER TE REALIZUAR ATE QE KERKON TE BESH te sygjeroj internetin pasi ka gjera shume interesante ....!!
    good luck edhe fillimi i mire gjysma e punes...

take care
    :-)
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Pershendetje FlashMX,
    Ne shume gjera jam dakort me Ardin...
    Une nuk e kam patur kurre qejf matematiken te them te drejten dhe as dega ne te cilen jam diplomuar nuk ka te beje me shkencat simotra. Kjo nuk do te thote domosdoshmerisht qe nuk perdor llogjiken. Une kam shkuar ne fillim tek INIMA ne tirane qe ne vitet 90 sepse kisha disa te njohur dhe aty rashe per here te pare ne kontakt me DOS. Loja ime e pare ka qene BasicGorilla dhe mbaj mend qe e modifikova aq shume saqe nuk punonte me fare. LOL. Askush nuk me ka mesuar mbi programimin dhe as shkole nuk kam bere per kete. Te gjitha varen nga deshira jote vetjake ... une psh merrja kod te gatshem dhe e modifikoja duke pare pasojat qe sillte ne program. Kjo ishte nje nga menyrat kryesore nepermjet te cilave more bazat ne 2 gjuhe. Ne menyre te ngjashme u mora edhe me Delphin. Me pas per tu thelluar iu drejtova tutorialeve. Nuk ka asnje veshtiresi me beso, mjafton vetem deshira e mire....
    Menyra "me kopje" funksionon gjithmone me beso.... shiko kod te gatshem, ndryshoje, kompiloje.. kuptoje dhe puna mbaroi.

Titulli Personal Maska e Sentinus
    Anëtarësuar
    05-12-2002
    Vendndodhja
    c:\sytem volume information
    Postime
    129
    Hi

Jam dakort me parafolesit.
    Per mendimin tim programimi nuk ka te beje fare me kompjuterin apo kompilatoret.
    Baza e programimit eshte algoritmika , pra logjika jote per te zgjidhur nje problem ne menyren me te thjeshte te mundshme.

Kompilatoret jane vetem vegla per te shprehur mendimin tend.
    Eshte pak a shume tamam puna e nje kompozitori i cili ben partituren dhe pastaj e shpreh ne nje vegel muzikore.

Me falni per pasionin e tepruar

Te jesh programues i mire duhet te kesh fantazi, logjike, kuriozitet dhe prakticitet.

Menyra qe thote FI duke pare kodet e gateshme dhe duke i modifikuar eshte e mire dhe perdoret me shume nga perdoruesit e sistemeve unix.

Anyway
    Kaq kisha

Shendet
    C:\>tracert GOD
    Unable to resolve target system name GOD.

Anëtarësuar
    05-03-2003
    Postime
    194
    Pershendetje te gjitheve.
    Une e kisha fjalen per dicka me te sistemuar cuna nqs keni mundesi.
    Dihet se teknologjia cdo dite nxjerr dicka te re ne horizontin e programimit.Une kerkova nje keshille nga ju se cilin drejtim mund te marr studenti(qe ka kohe te lire,dhe qe ka unlimited deshira).Me nje fjale cfare gjuhe mund ti duhet tani per tani qe te filloje dhe te ndjek nje rruge ate gjuhe deri ne profesionalizim te asaj gjuhe. Psh marrim C++ fillon me basic , pastaj me OOP,pastaj me Data Structures & Algorithms,pastaj me visual C++ e keshtu me rradhe.
    Pra kerkoj nje keshille te shkurter qe mund te ndjek per nje gjuhe te vetme sepse sic tha edhe Ardi nga Pogradeci(diku ne shqiperi) po te marresh shume gjuhe njeheresh te mblidhet ne koke nje lemsh qe sdi se cfare gjuhe te perdoresh per te arritur ate qe do.Kam nje shok ketu qe eshte as ne Oracle i ka marre te gjitha provimet e prometric po ta pyesesh per dicka ne ndonje gjuhe tjeter sja thote fare me thote ore mos pyet dentistin per stomakun!
    Nejse e zgjat si shume ndoshta ne hapjen e temes nuk isha i qarte me pyetjen.
    Pershendetje edhe nje here!

63n700 Maska e werewolf
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    164
    me mire ta fillosh me C!
    eshte pak e veshtire po eshte nje fillim i mire! Pastaj merru pak me algoritmike & strutture dati! Duhet edhe matematika!

......................... Maska e Pogradecari
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540
    programi me i mire eshte ai qe eshte me i shkurteri, me shume komente dhe me sa me shume klasa sepse eshte me kollaj ta rregullosh
    te mesosh te programosh eshte pak a shume njesoj sikur te mesosh nje gjuhe te huaj dmth me pak fjale duhet ta perdoresh dite per dite
    FlashMx kam pershtypjen qe arsyeja qe ke hapur kete teme eshte qe te mos harxhosh kohe me budallalliqe po te hysh drejt e ne fela (nuk e ke keq)
    mire do te besh qe cdo gje qe krijon te besh lidhjen me DataBase
    qe cdo string numer picture ta kesh ne DB dhe ta maresh qe andej.
    nqf se do te duket 5 ore per nje application mire eshte te besh 10 ore prototipe me pare

shendet e para

Anëtarësuar
    05-03-2003
    Postime
    194
    Flm per keshillat tuaja cuna !
    Pershendetje!

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300

Re: Cilat jane hapat per te arritur qe te behesh nje programues i mirefillte dhe i zoti.

Postuar më parë nga FlashMx
    pershendetje cuna.
    Desha te bej nje pyetje per programuesit shqiptare.
    Une per vete kam filluar te mesoj programimin copa-copa sipas kerkesave te universitetit, pra pa ditur rrugen qe duhet te ndjek nje programues per te arritur ta ndjeje veten e tij qe eshte i afte te beje dicka.
    Prandaj kursejeni pak kohe te na shkruani hapat dhe rrugen qe duhet te ndjek nje student per te hyre ne boten e madhe te programimit me lehtesi dhe per te notuar ne ate bote me ndjenjen se po perfiton dicka nga e gjithe kjo rruge.
    A e di ku eshte sekreti per tu bere programues i mire.......?

Rri para kompjuterit 24/7 dhe shkruaj programe te ndryshme!

Kjo eshte e vetmja menyre per tu bere programues i suksesshem. Merr nje liber sidomos ato qe thone: "Reference C++, Paskal, Java.... e shume gjuhe varet se cilen zgjedh ti" dhe vetem shkruaj programe duke u bazuar ne funskonet qe i shikon ne liber. Kjo eshte e vetmja menyre qe te behesh programues i mire. Gjithashtu duhet te kesh deshire per dicka qe ben dhe te jesh i duruar shume. Dicka tjeter eshte te mesosh si te besh "debug" psh. kur nuk te punon programi te dish nga te fillosh ta testosh dhe te gjesh pse nuk punon programi qe sapo shkruan sepse asnje program nuk punon per te paren here. Dicka tjeter qe dua te them eshte cfare do lloj gjuhe te perdoresh mos u bej merak fare vetem kryesorja eshte te jesh i mire shume ne ate lloj gjuhe. Sot per sot rrekomandojne me shume Java por nuk do te thote qe C++, Fortain, Basic, Pascal etj. jane me prapa sepse te gjitha behen "update" c'do vit. Po te dish nje gjuhe i di te gjitha tjerat vetem mund te shpenzosh nje min per te shikuar se si eshte cfare perdoret psh. per te shfaqur ne dritare rezultatin nje thote cout<< e nje tjeter system.out pra eshte vetem fjale te ndryshe por kur ke referencat eshte shume e lehte. Bill Gates psh. shikoje iku ne Harvard University per nje vit dhe e la, kurse tani eshte programuesi me i madh ne bote pa diplome te shkolles se larte fare. Pra programimi nuk ka nevoje per matematike te komplikuar apo per studim, thjeshte ulu para kompjuterit dhe shkruaj programe te ndryshme dhe vete do ta ndiesh veten programues pas ca kohesh.

Pershendetje dhe suksese te metejshme.

Miri.
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

Anëtarësuar
    05-03-2003
    Postime
    194
    Flm Miri te uroj qe te behesh ti nje nga ata programuesit e zote qe te krenohemi me ty.
    Pershendetje

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •