Prizreni Natėn
![]()
Pamje nga qendra e qytetit
![]()
ja nje foto e lidhjes se prizrenit nga kalaja
FAKTET JANE KOKEFORTA
Pikesepari pergezime per temen..
Ke postuar te dhena mjaft me rendesi per ata qe duan ta njohin dhe te dijne me shume per kete qytet qe une e rradhis ne top peseshin e qyteteve me te mira dhe me me motive nga historia qe ka shqiptaria..
Personalisht shkoj shume shpesh ne Prizren,bile me ka rene rasti t ekaloj nje vere atje ne internship..ruaj impresione te mira..cka nuk me pelqen ,eshte turkofilizmi i banoreve dhe fshehja e identitetit te tyre duke u turqizuar pa nevoje...perndryshe eshte qytet qe te jep ndjenjen e paqes...
ArsGothicė
Pershendetje Qendi, te pergezoj per postimin e Prizrenit sepse e meriton te postohet, nese ne mesjete Jerusalemi ishte qendra e botes, Prizreni sot eshte qendra historike, patriotike, kombetare, kulturore e gjith shqiptarėve, kudo qe jan.
P.S: Vetem nje gje, eshte mire te citohen burimet prej nga jane marrur, sepse dikush qe ka bere mund duke shkruar liber mund te hidherohet.
Ia kalofshi mire
Pershendetje per qytetin e Prizrenit - me pelqen shume ai qytet dhe uroj qe ta ruani si duhet, sidomos ate pjesen e vjeter qe s'ia gjen "shoqen" kund ne Ballkan.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
pershendetje Qendi, tem shum e bukur dhe te falemenderoj per keto informata lidhje me Prizerenin, qytet qe e frenkuentoj bile dy her ne dite kur jam ne pushime ne KS (jam nga Rahoveci). Me qen se ti po dukesh mir i informuar per ket qytet po e shfrytzoj rastin me ta shtru ni pytje ngacmues per ni detaj historik: a eshte e vertet qe ne kohen kur u formua lidhja e Prizeren (a ma von nuk jam i sigurt) normalisht Prizereni u kon dut me u kon kryeqyteti i Kosoves ama nuk u caktu shkaku se ni kryeqytet nuk duhet te ndodhet (n'aspektin gjeokrafik) afer ni kufinit (psh me Shqiperin)? Flm
Si teme mjaft interesante-prezantimi i qyteteve tona,mirepo zotnia qe ka hap kete teme dhe ka postuar materialin e sipershenuar,do te ishte mire t`ua thot burimin lexuesve ,autorin dhe kush e ka financuar publikimin nga i cili ka postuar te dhenat.Kam pershtypjen se nuk eshte korrekte karshi autoreve,nese ka,shoqates dhe editorit qe ka paguar per kete publikim te publikohet dicka e mos te permendet fare autori dhe donatori.
Fatkeqesisht,te dhenat e postuara jane mjaft te vjetra 2001-2003 (Publikimi i Komunes dhe Riinvestit te Prishtines-i financuar nga jasht),nuk ka asnje te dhene se ne kete qytet shqiptar ka ndonje monument historik te kombit tone.Ne kete qytet,sipas ketyre postimeve ka vetem kisha sllave,xhami e tece turke dhe pak kisha shqiptare,edhe pse Prizreni eshte qender e Ipshkevise se Kosoves.
Ju kisha lutur zotnise qe me shume te konsultoje librin e Prof.dr. Esat Haskukes se ndjere :"Analizat e funksioneve te Prizrenit gjate shekujve" i cili liber, eshte monografia me e kompletuar per kete qytet.
Shnet..!
definitivisht qyteti me i mir dhe kryeqyteti i shqiperis etnike
Sa koh merr prej Prishtine ne Prizren me autobus ?
Shqiperi eshte edhe Cameria
Krijoni Kontakt