Ceshtja eshte e rendesishme se fjalet e huaja perdoren vend e pa vend. Me e keqja eshte se ata njerez qe perdorin shume fjale te huaja konsiderohen si te mencur, te kulturuar etj etj.
hahahha - e modhe kjo. Degjo, kur te prodhosh ti tastjere qe perfshin dhe germat e tjera, une do te jem klienti i pareDmth vetëm shqiptaret (femrat) u dashka të zbatojnë rregullat e drejtshkrimit e jo edhe shqiptarët..
E rendesishme eshte qe ti perdor "ë" dhe "ç"...Është krejt njëjtë sikur të ftoj një shqiptar që të luftosh tok me të kundër serbëve dhe ti fillon luftën kundër tij.
teme mjaft e rendesishme djale!
per te hapur nje teme te tille duhet te ishe sforcauar dhe ti te mesoje 3, 4 fjale shqip.
suksese, jam i bindur se je serioz dhe je fut ne ndonje kurs per te mesuar shqip. eshte gjuhe e bukur, pavaresisht se eshte e veshtire.
ska fat qe sperballohet me ane te percmimit!(Kamy)
Kliko në këtë link se i përfshin edhe ë e ç, downlodoje:hahahha - e modhe kjo. Degjo, kur te prodhosh ti tastjere qe perfshin dhe germat e tjera, une do te jem klienti i pare
http://vargmal.org/shqip/
Anthem,
Mos u merr me lojra fjalesh, si pasoje e zakonit. Kur flas per drejtshkrimin e gjuhes sime kam parasysh dy pika. E para, nuk perjashtoj veten. E dyta, theksoj nevojen e unifikimit te gjuhes sone dhe te te shprehurit (ne te shkruar, kryesisht) ne ate forme.
Këtu problemi është se dikush nga moderatorët ka nxitur turmën e forumistave që të prishin këtë temë.
Ça me bo shkruhet në njëqind mijë variante dhe të gjitha janë të kuptueshme:
Çka me ba
Çka me bo
Ça me ba
Ça me bo
Shka me ba
Shka me bo
Po në standard?????
Mungon ajo paskajorja sipër !!!
Ruajtja e gjuhes shqipe nuk nenkuptohet si zhdukje e te folurave dialektore,pasi dialektet forma te shqipes jane,por si pastrim nga fjalet e huaja qe kemi ende si dhe zhdukje e cdo nderhyrjeje te jashtme,nderhyrje qe sa vijne e shtohen...
Sic e ceku dhe dikush,krimi me i madh qe po i behet sot gjuhes tone eshte hyrja e tmerrshme e fjaleve te huaja,ne fjalorin e intelektualeve...
Po te shihet permbajtja e te folures se perditshme me ate te nje fjalimi te nje politikani apo shkrimet me permbajtje filozofike dhe teknike,verejme se pastertia e shqipes ulet vazhdimisht ....
Intelektualet qe duhet te jene pararoja e ruajtjes dhe biles pasurimit te shqipes ,jane kthyer ne armiqte e saj me te medhenj....
Kurdo qe nje fjalosje merr ngjyrime te gjuhes 'se pasur' kemi nje rritje te llahtarshme te fjaleve te huaja,biles shpesh edhe aty kur kemi fjalen e pershtatshme ne shqip....
Ky perdhunim duhet ndaluar per mendimin tim ,pasi ky perben rrezikun me te madh pasi jo vetem heq nga fjalori fjale shqip por edhe nuk ben asnjefare pasurimi gjuhesor ...
Perdhunohet gjuha per tu dukur i mencur;rasti me tejcakor ne Shqiperi ,Fatos Thanas Nano,krimineli me i adhuruar i gjuhes shqipe....
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Krijoni Kontakt